Melisa Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 filodendron napisał(a): Pamiętam ostrzeżenia w stajni ogierów, żeby uważać w czasie miesiączki - no ale to dotyczyło właśnie miesiączki, nie owulacji (no chyba, że masztalerze robili sobie z nas jaja). Robili sobie jaja :( Niestety w innych stajniach też to praktykowali. Pracuję z końmi ( w tym także z ogierami ) ponad pół życia...Teoria nie ma potwierdzenia w praktyce. Potwierdzą, to właścicielki ogierów :) Quote
filodendron Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Melisa napisał(a):Robili sobie jaja :( Niestety w innych stajniach też to praktykowali. Pracuję z końmi ( w tym także z ogierami ) ponad pół życia...Teoria nie ma potwierdzenia w praktyce. Potwierdzą, to właścicielki ogierów :) A no widzisz - tak mi się właśnie zdawało. To tak śmiesznie się ponabijać z "kobietek". Z ogierami nie miałam wprawdzie zbyt dużo do czynienia (ale na tyle, żeby wiedzieć, jak reaguje na klacz w rui i że to może czasem przestraszyć, jak się ma takiego konika do opanowania, to owszem), za to u mojego psa, niekastrowanego samca - w związku z takimi czy innymi dniami (w domu są dwie kobiety) - nigdy nie zauważyłam żadnych objawów wskazujących na jakiś rodzaj "zaangażowania". Nie wątpię w jego doskonały węch i w to, że wyczuwa zmiany, ale nie widzę żadnych różnic w zachowaniu. Prędzej zasygnalizuje czyjś stres, zdenerwowanie, adrenalinę itp. ale to też niekoniecznie jest reakcja na zapach, bo wtedy i "mowa ciała" i tembr głosu są inne. Quote
Abrakadabra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='omry']Ale dzisiaj doznałam chamskich spojrzeń :cool3: York w różowej kurteczce na rękach. Bosko się czułam, jak ludzie patrzyli na mnie z pogardą :evil_lol: Może za wcześnie zaczęłaś świętować Sylwestra:) Alkohol? Czy inne używki? Doznania na miarę jednych i drugich ... (nie mówię o yorku. żeby była jasność). Widziałaś POGARDĘ??? I CHAMSKIE SPOJRZENIA??? :crazyeye: Białe myszki nie przewinęły Ci się w tle...? Napisz do SuperExpressu, tudzież do Faktu. Ew. poproś rodziców o pomoc w znalezieniu specjalisty... Quote
Litterka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Omry, błagam, nie reaguj... Błagam... Ktoś tu tylko ironii nie dostrzegł :D Quote
omry Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Litterka napisał(a):Omry, błagam, nie reaguj... Błagam... Ktoś tu tylko ironii nie dostrzegł :D Spoko, i tak nie rozumiem bełkotu :) Quote
strix Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Co do chamstwa psów to mój ś.p. ONek miał w zwyczaju zajeżdżać metalowym kagańcem panom między nogi :D Paniom nie :D Widać się nauczył, jak najlepiej przegonić intruza ;) Oczywiście jak już był wyszkolony w obedience to siedział i się nie wpychał, ale zdarzało mi się 'zapomnieć' mu wydac odpowiednią komendę ;) Teraz myślę, że wiem, dlaczego on to robił. Po prostu obcy faceci za blisko podchodzili jak widzieli, że pies w kagańcu i nauczył się, że jeden celny cios we wrażliwe miejsce znacznie zwiększał dystans :P Quote
zaginiona sara Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 ulvhedinn napisał(a):Jeden z moich psów reagował na ruję kotek. Bardzo jednoznacznie, bym powiedziała. W innym momencie nie był zainteresowany kontaktami intymnymi, natomiast w momencie kiedy kotka miała ruję próbował ją kryć :roll: Moje suki kryły kotkę w rui jak się spotkały i siebie nawzajem jak miały cieczkę, przed i po... Jedna już wykastrowana, mam nadzieję że chociaż ona się powstrzyma.. Quote
omry Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Tak, kilka lat temu też znałam psa amanta. Wszystkie suczki we wsi jego :cool3: Ale na tym nie poprzestał. Kotka z sąsiedztwa przychodziła do niego do budy i ją też krył. Niestety, latając tak za paniami skończył pod kołami. Quote
Sybel Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Mój bardzo dawny pies (nie żyje ze 22 lata) Dziekan miał też brzydki nawyk. Nawet kilka. To był taki pies ponizej kolan, długowłosy, czarny z krawatem. Uwielbiał po pierwsze duże rude suki, więc usiłował się dobrać do znajomej stereki. Nawet z krawężnika nie dosięgał biedaczek. Kiedyś pogryzł go wilczur - przelazł przez płot i wytarmosił Dziekana porządnie. Po tym Dziekan rozpoczął projekt "eliminacja wilków". Witał się z takim, a jak już się rozchodzili, cichaczem podbiegał od tyłu, gryzł wilka w jaja i w nogi... Poza tym dwa razy uratował życie mojemu dziadkowi - dziadek zasłabł, a Dziekan leciał do domu po pomoc. Fajny pies był, do tego baaardzo mądry. Quote
Bogarka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 W okolicach naszej działki mieszka jakis facet co wybieguje swojego sznaucera przy samochodzie luzem i po tej okolicy gdzie jest nasza działka :shake: W sobote sznaucer prawie podbiegł do naszych psów :shake:. Quote
panbazyl Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 zaginiona sara napisał(a):Moje suki kryły kotkę w rui jak się spotkały i siebie nawzajem jak miały cieczkę, przed i po... Jedna już wykastrowana, mam nadzieję że chociaż ona się powstrzyma.. no nie wiem..... moja bezjajeczna suka dość często kryje psy.... Quote
strix Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Bogarka napisał(a):W okolicach naszej działki mieszka jakis facet co wybieguje swojego sznaucera przy samochodzie luzem i po tej okolicy gdzie jest nasza działka :shake: W sobote sznaucer prawie podbiegł do naszych psów :shake:. Nagraj pana telefonem komórkowym i zadzwoń po SM. Nie zapomnij zapytać o dane przyjmującego zgłoszenie. Poza tym, że facet jest zwyczajnie głupi, bo takie 'wybiegiwanie' oducza psa więzi z człowiekiem, to jest zwyczajnie niebezpieczne. Quote
zaginiona sara Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 panbazyl napisał(a):no nie wiem..... moja bezjajeczna suka dość często kryje psy.... Jest mi wstyd. O ile znajomi już się orientują że po prostu dziewczynom wali. Przy obcych bardziej mi głupio :). Mogłyby przestać... Quote
Balbina. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 omry napisał(a):Spoko, i tak nie rozumiem bełkotu :) A, to akurat zdarza Ci się dość...często.:shake: Brak zrozumienia czytanego tekstu czy problem z interpretacją zdania złożonego? :razz: Quote
evel Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Wiecie co, żenujące to jest :roll: Ja dzisiaj za to odkryłam, że nauka nie idzie w las i podczas naszej sesji frisbowej, pani z wielkim wyżło-sznaucerem postanowiła nam nie przeszkadzać - fajnie :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 evel napisał(a): Ja dzisiaj za to odkryłam, że nauka nie idzie w las i podczas naszej sesji frisbowej, pani z wielkim wyżło-sznaucerem postanowiła nam nie przeszkadzać - fajnie :) miło...oby wiecej takich właścicieli;-) ja za to dziś owaliłam jedną panią za to, ze podczas gdy ja probowałam cwiczyc ze swoim psem, jej radosnie szczesliwy york obskakiwał mojego...najpierw poprosiłam ją, zeby go zabrała na co ona odparła "ona sie tylko chce bawić", wiec ja dodałam, ze ja teraz z psem chce coś poćwiczyć i inny pies skaczący po nim będzie mi zwyczajnie przeszkadzał...ona wielce zdziwiona hasło "niech się pobawią, taka okazja! pocwiczy pani innym razem, zresztą ja jej i tak teraz nie złapie, bo sie rozbawiła"....zagotowałam się, złapałam wypierdka z góry i wręczyłam pani dodając, żeby ją prowadzała na smyczy jak nie może jej odwołać. Na co pani rzuciła mi hasła jaka to ja jestem niegrzeczna, męcze psa i wogole to ona jest starsza i nalezy sie jej szacunek a nie ja jej bede mowic co ma robic ze swoim psem i zebym nie smiała dotykac jej psa... Quote
panbazyl Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 zaginiona sara napisał(a):Jest mi wstyd. O ile znajomi już się orientują że po prostu dziewczynom wali. Przy obcych bardziej mi głupio :). Mogłyby przestać... a wiesz jak mi głupio.... Bo moja Pirania chędoży sobie samce.....Czasem mam tez "gwałt" zbiorowy - Młody Piranie, Pirania Bazyla a Bazyl najchetnie kota ;) Quote
PieswWarszawie.pl Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 sacred PIRANHA, gratuluję! bardzo dobre posunięcie :D Quote
zaginiona sara Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 panbazyl napisał(a):a wiesz jak mi głupio.... Bo moja Pirania chędoży sobie samce.....Czasem mam tez "gwałt" zbiorowy - Młody Piranie, Pirania Bazyla a Bazyl najchetnie kota ;) Czyli jak się wybiorę w końcu na wspólny spacer to wiem, że zrozumiesz hahahaha. Czasem jedna drugą gwałci w głowę... Karcę je ale one zaraz znowu... Obciach czasem robią, ale to zazwyczaj w okolicy cieczki. Przyszedł sąsiad ze wsi i zobaczył i mówi chyba suczka cieczkę ma... Cóż chyba nie wiedział, że obie to suczki. Obciach co nieco... Żeby to pies był to jakoś łatwiej by mi było zrozumieć ale 2 suczki... Quote
wikikoniki Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 zaginiona sara napisał(a):Czyli jak się wybiorę w końcu na wspólny spacer to wiem, że zrozumiesz hahahaha. Czasem jedna drugą gwałci w głowę... Karcę je ale one zaraz znowu... Obciach czasem robią, ale to zazwyczaj w okolicy cieczki. Przyszedł sąsiad ze wsi i zobaczył i mówi chyba suczka cieczkę ma... Cóż chyba nie wiedział, że obie to suczki. Obciach co nieco... Żeby to pies był to jakoś łatwiej by mi było zrozumieć ale 2 suczki... Neska gwałci Maksa w głowę. DO tyłu jej za wysoko :oops: Quote
panbazyl Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 bez skrępowania - moje sie ucieszą, że będą mieć nowe ofiary do "gwałtu" :diabloti: Kiedyś ktorys z moich psów dość swawolnie używal sobie na pijanym sąsiedzie. Normalnie bym nie pozwolila na coś takiego, ale ze sąsiad pijany to pozwoliłam psu, bo pijaczysko upierdliwe a tak sobie poszedł, wiem, ze to niezbyt kulturalne z mojej strony a raczej ze strony mojego psa, ale czy kulturalne jest dręczenie innych swoim pijanym fizis? Quote
zaginiona sara Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 No to moje nie biorą się za ludzi :D. Na szczęście to nie tylko mój krępujący problem... Widzę, że jest nas więcej. Znajomych suczka gwałciła poduszki i pluszaki. W jakim celu? Dlaczego? Quote
wikikoniki Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Wiesz, suczka mojej przyjaciółki gwałci jej rękę ... Quote
Recommended Posts