KarinaK83 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 a tak poważnie to często tego typu komentarze psują mi humor na spacerze, bo jeśli idę na spacer z psami zrelaksować się i wyciszyć, nikomu nie zawadzam, nikogo nie obrażam, pilnuję, aby psy nikomu nie przeszkadzały, a tu bach, taki kwiatek, i za co? że sobie idę, że mam dwa psy, że jeden ma ubranko? a co to kogo? ludzie to potrafią być wredni Quote
Paulina516 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Zawsze się stresuje, jak Lusi robi kupke, i się rozglądam czy nikt nie widzi, a często mam woreczek tylko żeby się nikt nie doczepił:eviltong: Quote
Szura Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Zawsze po psie sprzątam, niesprzątnięcie po psie to dopiero chamstwo. ;] Quote
KarinaK83 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 też sprzątam, moje dwa psy razy 2-3 kupy dziennie, tj. 4-6 kup, miesięcznie 120-180 kup, razy kilkadziesiąt psów :crazyeye: zrujnowalibyśmy skwerek, ale raz mi się zdarzyło, że pies jeszcze nie skończył, a już pani mi się darła do ucha: "A kto to posprząta?!", ale worek już w ręku miałam przygotowany, no to bach jej przed twarz :) Quote
evel Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='KarinaK83']a tak poważnie to często tego typu komentarze psują mi humor na spacerze, bo jeśli idę na spacer z psami zrelaksować się i wyciszyć, nikomu nie zawadzam, nikogo nie obrażam, pilnuję, aby psy nikomu nie przeszkadzały, a tu bach, taki kwiatek, i za co? że sobie idę, że mam dwa psy, że jeden ma ubranko? a co to kogo? ludzie to potrafią być wredni Nie ma sprawiedliwości ;) Na mojej suce (zmęczonej treningiem i ledwo ruszającej nogami, z ozorem do ziemi) uwiesiła się ostatnio taka 2kg pchła, puszczona luzem nawet bez obroży, z ogromnym wrzaskiem. Właścicielka zwyzywała swojego psa od wariatek i poszła dalej... :stupid: [quote name='Paulina516']Zawsze się stresuje, jak Lusi robi kupke, i się rozglądam czy nikt nie widzi, a często mam woreczek tylko żeby się nikt nie doczepił:eviltong: To może jeszcze zacznij tego woreczka używać, co? Nie każdy lubi mieć widoki na mega zas*ane trawniki:roll: Quote
omry Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Paulina516 napisał(a):Zawsze się stresuje, jak Lusi robi kupke, i się rozglądam czy nikt nie widzi, a często mam woreczek tylko żeby się nikt nie doczepił:eviltong: Ty tak serio? Quote
Szura Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Mój sąsiad doprowadza mnie do szalu, bo sra pod klatką (psem ;) ), w sumie sobie pod okno (mieszka na parterze). Ma goldena, więc kupy miniaturowe nie są. Ostatnio trawnik przed blokiem całkiem zlikwidowali, zgrabili, nawieźli i posiali nową trawę. No i pięknie rośnie i się zieleni, tylko co chwila kolejna kupa przybywa... Chyba zrobię małe flagi i zacznę wbijać w te kupy. :D Najbardziej nie lubię, jak wieczorem pies mi zrobi kupę, ja ledwo co widzę, ale wchodzę na trawnik sprzątnąć. A jako że inni nie posprzątali, to całe buty brudne... Pewnie, że zdarza się, że się torebki skończą, że się kupy nie znajdzie - wtedy symbolicznie na następnym spacerze sprzątam po cudzym psie. ;) Quote
Paulina516 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 evel napisał(a):To może jeszcze zacznij tego woreczka używać, co? Nie każdy lubi mieć widoki na mega zas*ane trawniki:roll: A niby po co mam woreczek?! I ty mi wmawiasz że nie sprzątam!:angryy: Quote
Martens Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Przecież sama tak napisałaś - że tylko patrzysz czy nikt nie widzi i masz woreczek "tylko żeby się nikt nie doczepił". Naprawdę, jest się czym chwalić... Więc albo się może zdecyduj, albo się nie pruj bez powodu :roll: Quote
omry Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Paulina516 napisał(a):A niby po co mam woreczek?! I ty mi wmawiasz że nie sprzątam!:angryy: Trolle nie są odpowiednimi kandydatami do dyskusji :) Quote
Martens Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 omry napisał(a):Trolle nie są odpowiednimi kandydatami do dyskusji :) Faktycznie, zapomniałam, że wakacje i brzydka pogoda :evil_lol: Quote
Paulina516 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 ale jak ja nie lubię jak ludzie patrzą jak mój pies sie załatwia, albo źle pisze abo nierozumiecie. Jakie trolle? Quote
evel Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Paulina516 napisał(a):A niby po co mam woreczek?! I ty mi wmawiasz że nie sprzątam!:angryy: Może spuść z tonu, miła panno. Z Twojej wypowiedzi można było wywnioskować, że woreczek masz tylko po to, żeby nikt się nie czepił. Nie pisałaś, że go używasz rzeczywiście. Quote
Martens Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 evel napisał(a):Nie pisałaś, że go używasz rzeczywiście. A po wszystkich jej wypowiedziach i tym co napisała wyżej wierzysz, że chodzi i zbiera kupki po psie? Quote
sleepingbyday Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 na tych flagach wbitych w kupy proponuje markerem, czytelnie napisać imię psa. każdy wie, czyj jest pikuś, no nie? Quote
drachena Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Wyraźnie napisałaś, że ten woreczek masz tylko po to, żeby nikt się nie przyczepił, więc stąd można wnioskować, że nie sprzątasz? Quote
dog193 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Dokładnie, niesprzątanie po swoich psach to jest chamstwo... U nas zrobili taki skwerek dla psów, kawałek ogrodzonego terenu, na środku drzewko, kilka pniaków, trzy ławki dla właścicieli, kosze z woreczkami na odchody, posiana trawa. Po swoim psie sprząta może co trzeci właściciel, reszta ma to w poważaniu i fajny skwerek jest cały zas*rany :roll: Quote
Paulina516 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 No, to jak taak napisałam to przepraszam , ale ja po nim sprzątam:oops: Quote
Abrakadabra Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Paulina516 napisał(a):No, to jak taak napisałam to przepraszam , ale ja po nim sprzątam:oops: Szybko się uczysz :) Sądzę, że za kilka miesięcy będziesz gwiazdą tego wątku:) Quote
Szura Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Czy na dogomanii można dodać użytkownika do ignorowanych? Naprawdę mam dosyć czytania Abrakadabry... :roll: Quote
Arwilla Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Szura napisał(a):Czy na dogomanii można dodać użytkownika do ignorowanych? Naprawdę mam dosyć czytania Abrakadabry... :roll: Coś nas jednak łączy... :lol: Mnie wczoraj szlag trafił na spacerze... Idzie dziewczyna z małym szczylkiem... szczylek bez smyczy, biega zaciekawiony, jak to szczenię... dojrzał nas, więc sru, na ulicę (szłyśmy po drugiej stronie), babka nawet nie pisnęła, ja zamarłam, auta jeżdżą... stanęłam, nie wiem czy łapać, czy nie, czy się Gamonia nie wystraszy i nie szurnie znowu na jezdnię... Babka podchodzi swobodnym krokiem, mówię, żeby go wzięła, bo go coś potrąci... a ona, "jak go auto trzepnie, to się nauczy"... świetna metoda wychowawcza... :roll: Doszła do psa, schyliła się i bez słowa zaczęła go prać... pytam co robi, przecież to szczeniak, ile ma, z półtora miesiąca? Ona, że dwa i że jak chce, to jej słucha... Zapytałam czy swojego noworodka też będzie tak wychowywać (w ciąży była) i poszłam... Co mają w głowach tacy ludzie?... :roll: Quote
gops Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Szura napisał(a):Czy na dogomanii można dodać użytkownika do ignorowanych? Naprawdę mam dosyć czytania Abrakadabry... :roll: można , moje konto --> edytuj listę ignorowanych , tam wpisujesz nick i ok .;) Quote
Cockermaniaczka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Arwilla napisał(a):Coś nas jednak łączy... :lol: Mnie wczoraj szlag trafił na spacerze... Idzie dziewczyna z małym szczylkiem... szczylek bez smyczy, biega zaciekawiony, jak to szczenię... dojrzał nas, więc sru, na ulicę (szłyśmy po drugiej stronie), babka nawet nie pisnęła, ja zamarłam, auta jeżdżą... stanęłam, nie wiem czy łapać, czy nie, czy się Gamonia nie wystraszy i nie szurnie znowu na jezdnię... Babka podchodzi swobodnym krokiem, mówię, żeby go wzięła, bo go coś potrąci... a ona, "jak go auto trzepnie, to się nauczy"... świetna metoda wychowawcza... :roll: Doszła do psa, schyliła się i bez słowa zaczęła go prać... pytam co robi, przecież to szczeniak, ile ma, z półtora miesiąca? Ona, że dwa i że jak chce, to jej słucha... Zapytałam czy swojego noworodka też będzie tak wychowywać (w ciąży była) i poszłam... Co mają w głowach tacy ludzie?... :roll: chyba powinny byc pozwolenia na psy...biedny szczylek :( Quote
omry Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Szura napisał(a):Czy na dogomanii można dodać użytkownika do ignorowanych? Naprawdę mam dosyć czytania Abrakadabry... :roll: Ja też. Tyle jadu w jednej osobie.. :shake: Quote
filodendron Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 omry napisał(a):Ja też. Tyle jadu w jednej osobie.. :shake: Dlaczego? To było dobre :) : Abrakadabra napisał(a):Paulina Super!!! O to właśnie chodzi! Rozkrecasz się niebezpiecznie szybko :) Jestem pod wrażeniem! Dobrze rokujesz, jako stały bywalec tego wątku! Musisz jeszcze bardziej puścić wodze fantazji i opisać w miarę barwnie, jaką krzywdę wyrządziłabyś takiemu psu lub jego właścicielowi ( wszystkie chwyty dozwolone, im krwawiej tym lepiej) . Fragment, przyrównujący yorki do szmat jest "całkiem całkiem", jak na początkującą uzytkowniczkę...Chociaż jak dla mnie trochę za płytko i bezbarwnie.. Nie miałaś ochoty kopnąć takiego yoreczka? Opisz to! Gwarantuję, że znajdziesz momentalnie grono wielicieli. Ps.Zmierzchnica - ja udzielam się tutaj sporadycznie. Mam bardzo absorbującą pracę i bujne życie towarzyskie :) i jestem w stanie wybaczyć komuś nietakt (?!) w postaci pytania, czy moej psy to suczki, psy, czy para mieszana... I jeśli nawet ktoś "nadepnął mi na odcisk" puszczając swojego psa luzem, to za 5 minut o tym zapominam :) Mam inne priorytety i inne autorytety niż rozchwiane emocjonalnie panienki na dogomanii:) Chociaż nie ukrywam, że ten wątet interesuje mnie z powodów zawodowych :) Abrakadabra ma sporo racji, tylko forma przekazu jest specyficzna ;) Quote
Recommended Posts