greg Posted July 7, 2003 Posted July 7, 2003 Dolphine, mam wrażenie, że wiele osób tu nie pisuje albo wręcz nie zagląda, bo... patrz temat "Pies za granicą". Quote
basia Posted July 7, 2003 Posted July 7, 2003 Temat jest OK tylko pojawiły się "prezentacje" no i niestety - 3 strona :( Dol, dawno nie gadałyśmy! Co z twoim GG? Nie wiem czy mogę pisać na PW? Daj znak! :terazpol: Quote
Ula Posted July 14, 2003 Posted July 14, 2003 Witam.Mam na imie Ula i mam 5-letniego haszczaka o imieniu Anuk.Wprawdzie w rodowodzie ma wpisane MAN z Andrzejowego ogrodu,ale to glupie imie.Jak jakas ciezarowka... :wink: Anuk dzieli dom z kotem,szynszyla,szczurem i rybkami. Anuk to husky pracujacy :D ,bo ciaga rowerek wraz z druga sunia-Gaja.Ale jak go czasem na trening samego biore to sie tak obcyndala ze az szkoda patrzec. Ale ogolnie od kiedy nie biega sam to ma zpal do biegu i sie strasznie szybki nagle zrobil.No wiecie...rywalizacja. :) Pozdrawiamy wszystkie zaprzegowce i nie tylko :) Quote
wiosna Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 bez wzgledu na wiek nasz czy psow ?? ;pp ;))) witam :)) Quote
Wojtas Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 cześć, mam na imię Wojtek, i od dwóch miesięcy jestem posiadaczem szczenięcia rasy alaskan malamut. Piesek zwie się Timur (książka "Timur i jego drużyna- pewnie wielu z Was zna), pochodzi z z Pyskowic, z małej hodowli i nie ma papierów, co być może go zdyskwalifikuje w oczach niektórych. Mieszkamy w Bytomiu na Śląsku, mamy swój dom i jesteśmy szczęśliwi. Dziś to szczęście zostało zachwiane, gdyż piesek z moją żoną i dziećmi wyjechali do Ustronia na wakacje (sam ich tam zawiozłem). Jestem sam w domu i już za nimi tęsknię. Piesek źle podróżuje, zawsze trzeba sprzątać. Od wielu miesięcy czytam informacje o szpicach- zwłaszcza psach Północy i mój wybór pieska był głeboko przemyślany. Komputer nie jest moją mocną stroną, ale zależy mi na możliwości uzyskiwania informacji na temat w/w rasy. Pozdrawiam gorąco posiadaczy wszystkich piesków, choć nie ukrywam, szczególnie tych, posiadających haszczaki i alaskany. Quote
Grześ Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Cześć Wojtek. :D Jesteś z Bytomia, więc podaję Ci namiary na Krzysztofa Dziurkę, maszera, właściciela Alaskan Malamutów. Jest to bardzo sympatyczny, otwarty człowiek i myślę, że może służyć radą, a w przysłości będziesz miał z kim trenować (o ile będziesz chciał). :wink: Krzysztof Dziurka, tel. kom. 0-504-016-774, edziurka@wp.pl Pozdrawiam. Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Czołem Grześ-Weteran!!! TylkoTy mnie przyjąłeś do przyjaciół szpiców- nikt chyba nie czyta tego tematu? Przykro mi. Znam wielu z Was bardzo dobrze, bo czytam forum od wielu miesięcy codziennie, zwłaszcza tematy związane ze szpicami. Dzięki za nr telefonu, przyda mi się mam nadzieję za jakiś czas. Ty jako jedyny przeczytałeś mój post, więc Ciebie poinformuję, że mojego psa w Ustroniu już znają wszyscy w ośrodku. To są takie domki campingowe na zboczu góry- dużo luzu i zieleni i piesek jest wniebowzięty, ale zna już wszystkich. W piątek tam jadę, ale to jeszcze dwa dni. Pozdrawiam Cię. Quote
Agnieszka_ Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Wojtas ja Ciebie również witam na forum dogomanii :laola: Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Agnieszko,jestem zaszczycony!!! Tera przez jakiś czas szukałem w allegro amplitunera do kina domowego i opuściłem dogomanię, lecz przed momentem zajrzałem i jest ktoś, kto mnie miło przywitał. Jestem wniebowzięty!!! Quote
Dolphine Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 halooooo!!!!!!!! witam pieknie :) a pokazesz nam, starym zwyczajem, pysio swoje i swojego psiunta??? (patrz pierwsze strony tematu, co niektorzy juz nie sa wirtualni, mozna ich obejrzec :) ) Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Witaj Dolphine i Tajraga!!!! Was znam świetnie, od wielu tygodni, wiele mądrego potraficie powiedzieć o swoich pieskach i te argumenty są mądre, Co do zdjęć- myślę że wkrótce pisek to i owszem, ale ja to już jestem trochę taki starszy (34lata) i w ogóle za wyjściowy nigdy nie byłem. To może piesek i dzieci? Może być? Po co mam straszyć forumowiczów? Może ktoś się sniechęci? a im więcej osób, tym więcej informacji, ciekawostekwymiany doświadczeń. A ja z moją facjatą może kogoś przestraszę i stracimy ( mogę tak pisać stracimy? czy może stracicie?) kontakt z osobą, która będzie miała bardzo ważne nowe informacje na temat szpiców, ale przestraszy się mojej gęby. Temat służbowy- czy Wasze pieski jadały wapno w proszku z jedzonkiem? I jakie? Pozdrawiam Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Dużo pracuję przy komputerze, ale takich błędów literowych jak teraz nigdy nie robiłem. Wybaczcie, będę starał się pisać jak najlepiej, w końcu jestem filologiem języka polskiego, więc nie przystoi mi robić takich pomyłek. Te błędy to chyba z przejęcia, że już wreszcie po pół roku śledzenia jestem aktywnym członkiem Dogomanii- temat- szpice zwłaszcza, i także dlatego, że ktoś mnie przyjął ciepło! Gdy wróciłem dziś od rodziców wieczorem i gdy okazało się, że nikt poza Grzesiem z Tychów nie zauważył obecności nowej osoby chętnej do nawiązania kontaktów i wymiany doświadczeń na temat boskich szpiców serce mi się rozdarło. A teraz wieczór i moje znajomości się rozwijają. Ból tylko, bo moja ukochana żona nie odpowiada na moje SMS-y. Czyżby poszła wyrwać coś na naszego psa wieczorem w Ustroniu? pozdrawiam szpicomaniaków oraz Maxtora- zainerersowani wiedzą o co chodzi. Nie umiem wysyłać ikon emocji- ktoś mnie może nauczyć? Proszę... Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Tajraga, ok. pokażę się za jakiś czas. Dziś sąsiadka mnie ostrzygła- jest fryzjerką mamy z Nią bliźniaka- znaczy się domek- tylko 5 zł. Mam mało włosów- jestem łysy- po tatusiu, szczupły- znaczy się chudy, ale niewysoki. W ogóle jestem niewyjściowy. Moja żona ukochana- jestem Jej TRZECIM mężem!!!! twierdzi, że jestem brzydki jak kupa Timura. Ja sobie się podobam i nawet twierdzę, że jestem podobny do Naszego pieska. On jest upierdliwy i ja też. A co do wapna- Timurowi robią się takie zgrubienia na łapach i jak ostatnio wet. go oglądał- taki od niedźwiedzi w Bieszczadach twierdził, że coś się robi także na żebrach- kazał mu dawać wapno z jedzonkiem. Prosiłbym uprzejmie o potwierdzenie umiejętności wet-a, gdyż Timurek wapno to dostaje. Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 No cóż Tajraga, klikałem w te ikonki jak kretyn i guzik. Moje ikonki się nie pokazały! Ja umiem doskonale pisać w edytorze, natomiast wselkie inne sprawy komputerowe przerastają mnie chyba...Jednakże ikonki emocji są dla mnie ważne, więc będę ćwiczył, może coś wyjdzie. Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Tajraga, proszę Cię! Ja jestem Jej TRZECIM mężem!!!! Z dwoma się rozwiodła!!!! Mamy dwoje dzieci- każde z innego męża!!!! Ja nie jestem ojcem żadnego!!!! Więc do jakich trzech razy sztuka?!!!! Jestem Jej ostatnim mężem- dla Niej kupiłem ten dom!!! Kocham Ją bardzo!!!!!A zgrubienia- są na stawach, na przednich łapach- ktoś twierdził, że wynikają z nadmiernego przyrostu zbyt gwałtownego masy do rozwoju kośćca łapek i zbyt dużego ciężaru. Skąd natomiast zgrubienia na żebrach- to nie wiem nie spytałem Pani WET. Zresztą wczoraj sięokazało, że mąż Pani WET miał drugi zawał- chłop 1965 rocznik. Chyba jest z nim źle. Zapomniałem dodać, że ma ukochana żona jest ode mnie starsza o 4 lata. Fajnie, nie? Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Ale może coś na tego psa wyrwie!!!! Jest atrakcyjna, choć blisko 40- tki. :( :lol: :fadein: Kliknąłem jakieś ikonki- pojawiły się jakieś kosmiczne napisy- ciekawe, czy zamiast nich na formu pojawią się obrazki. Jeśli nie, to znaczy, że zrobiłaś ze mnie głąba.Pozdrawiam. :lol: Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Weszły ikonki!!!! Jestem pod wrażeniem swoich umiejętności pod okiem innych. Co do masy, to Timur rośnie bardzo więc może z tą masą jest to logiczne. Zaobserwuję po tych dwóch tygodniach, jak to będzie wyglądać i będę myślał co z tym zrobić. :o Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Tajraga, to Ty jesteś taka młodziutka? Moje starsze dziecko ma 16 lat, dostało się do Liceum Plastycznego w Katowicach na 1000- leciu. Powiem Ci tak: jak człowiek jest młody inaczej myśli, jak ma pewne doświadczenia podejście jego się zmienia- Dorota jest moją drugą żona i mój wybór był trafny ze wszech miar, choć wiązał się ze zdemolowaniem Jej życia. Twierdzę, że było warto, bo jest Jej lepiej i dzieciom. Jestem upierdem, ale mogą na mnie polegać i kocham je całym sercem, gdzie Paulina (16 lat) olewa mnie zasadniczo. Mówią do mnie po imieniu. Quote
wiosna Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 witam Cie Wojtas tez bardzo cieplutko.. [sorka ze tak pozno..] no.. :))) a co do zgrubien na lapkach Twojego psiaka, to radzilabym sie skontaktowac z wetem od psow, i to jakims dobrym, bo piesek moze miec problemy ze stawami... a to jest ciezko leczyc pozniej.. powodzenia Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Wiosno, no cóż myślałem, że mnie zignorujesz dokońca. Ostatni kwadrans miałem problem z komputerem, ten złom nie chciał działać, i mówił, że moje hasło jest do bani. A codo zgrubień Wiosno, WET powiedział, że to się wyrówna z czasem i należy podawać wapno z jedzonkiem. Tak się dzieje i chyba się poprawia, choć od wczoraj nie wiem. Wiosno- długo kazałaś na siebie czekać- ja jako nowy dogomaniak odczuwa zaszczyt mając kontakt z takimi doświadczonymi dogomamiakami jak Ty. Pozdrawiam. Quote
Wojtas Posted July 16, 2003 Posted July 16, 2003 Wiosno, jeszcze jedno- moi rodzice mieszkają w Gliwicach, skończyłem LO nr 1 na Zimnej Wody, potem studia w Katowicach. Dziś byłem całe popołudnie, na Zwycięstwa niewiele się zmienia, natomiast na Rynku jest klasa- ogródków piwnych w bród i dużo ludzi, choć piwo nie tanie- nie wiem czy pijasz. Potem wróciłem do domu- Bytom to nie Gliwice, choć polubiłem to miasto. Przy jakiej ulicy w Gliwicach mieszkasz, gdybyś mogła mi powiedzieć. Pozdrowienia. Quote
wiosna Posted July 17, 2003 Posted July 17, 2003 :))) ja nie jestem zadnym doswiadczonym dogomaniakiemm.. pisze tu od calkiem niedawna.. :)) tez bylam dzis na rynku - ale bylo tak straasznie goraco ze ehh.. ;pp szkoda gadac.. ;) mieszkam na batalionu kosynierow, to jest prawi eboczna toszeckiej.. taka mala uliczka smieszna.. kolo sp 35 :)) bywasz w giwicach czesto ?? moze przyjedziesz kiedys ?? :)) Quote
asia40 Posted July 17, 2003 Posted July 17, 2003 Witamy na forum :smilecol: U mojej April pani sędzina ze związku kynologicznego stwierdziła zgrubienia na nogach i żebrach, potem ppotwierdził to wet :( To jest krzywica czyli niedobór wit. D Czy karmisz psiaka? Quote
Grześ Posted July 17, 2003 Posted July 17, 2003 Wojtas, moje psiaki jak dobrze pamiętam do końca 1 roku życia dostawały wapno w tabletkach (Calcium gluconicum - chyba dobrze napisałem?) i Osopan na tkankę kostną (w okresie gwałtownego wzrostu). Ale to było ściśle wg wskazań weta. Po posiłku otwierałem im paszcze i wrzucałem tabletki (jak dostawały do jedzenia to je wypluwały). Jeśli chodzi o ikonki to obok klawisza "wyślij" masz "podgląd" i możesz zobaczyć co Ci sie udało naszkrobać przed wysłaniem. :wink: A wiekiem się nie przejmuj - są starsi na tym forumie. :D Quote
wiosna Posted July 17, 2003 Posted July 17, 2003 mmoje moze nie do roku, ale jak byly male dostawaly fosforan wapnia i witaminy A i D3. i nie mialy zasdnych problemow ;) Quote
Recommended Posts