Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Też chciał 600 zł

Nie wiem, co jest dzisiaj ze mną... Zapłaciłam 400 zł, a nie 600 (bo był ostatni w miocie i już długo czekał na jakiegoś nabywcę). Jak zapytałam "hodowcę" czy nie interesuje go, co my o tej rasie wiemy itp. to zrobił głupią minę :o .

Byle już sprzedać...

Aga, podziwiam Cię naprawdę !

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A'propos tatuażu... Manu go ma (ale to nie jest dziwne we Francji - tam wszystkie mają) i czy można by go sprawdzić w ten sposób ? Np. pisząc do Francuskiego Związku Kynologicznego. Czy oni mogliby mi podaś dane o tym psie, jakie mają ? A może obowiązuje jakieś zastrzeżenie danych, czy cóś ? Nie orientujesz sie przypadkiem ?

Posted

Ktos tam chcial przepisa na bimberka ( 5 stron wstecz, brawo dla 'pracujacych' !!!)

Pozwole sobie przypomniec"

"Przepis na Bimbra

Należy znaleźć w "ogródku" pod domem, najlepiej w końcu października ślepe, 5-7 dniowe szczenię, któremu niewiele już brakuje by powiększyło grono psich aniołków.

Następnie należy zwalczyć w sobie wrodzony odruch rozpłaszczenia rzeczonego szczenięcia pod butem lub o ścianę i wykarmić a) pipetą, b) butelką, c) w przypadku karmiącej matki własną piersią. W każdym przypadku rokowania są marne.

(Bimber jednak żyje i ma się od ponad 8 lat dobrze; co ja mówię? znakomicie, bestia jedna...)

Zalecane pokarmy: Bebiko i inne niemowlęce świństwa o zapachu skłaniającym do wymiotów.

Szczenię takie ma to do siebie, że poza butelką ssie namiętnie wszystko inne - najchętniej palce. Osobliwą cechą jest też niechęć (sic!) do, hm, lania, którą to czynność należy szczenięciu wpoić drogą masowania brzucha po każdym posiłku. W podobny sposób należy mu wpoić tę drugą czynność... no tę związaną z wyrzucaniem pieniędzy do klopa...

Szczenię w tym wieku jest, jak już nb. nadmieniłem, przeważnie ślepe i jeszcze nie szczeka. Chodzić też nie chodzi. Raczej się przemieszcza. Kierunek przemieszczania jest najzupełniej dowolny i nie odnotowano jakichkolwiek reguł. Zapewne szczenię otrzymuje sygnały... (dymne?). Przemieszcza się zatem do tyłu. Tyłem.

Cechami charakterystycznymi takiego szczenięcia są poza tym: niewielkie rozmiary (osoby obdarzone słabym wzrokiem nie powinny zatem zdejmować okularów z powodów wiadomych), permanentne piszczenie (poza przerwami na posiłki i ssaniem wszystkiego, co da się ssać... i co się nie da też...), w okresie późniejszym lanie i ... gdzie popadnie, tudzież zamiłowanie do konsumowania najbardziej nieoczekiwanych pokarmów np. dziczej szczeciny, igieł z choinki i skarpet - przeważnie po 1 sztuce z pary.

"

CDalszy przepisu:

http://www.chrabja.pl/przepis.html

Posted

Monika, wzruszająca historia :-?

Husky to wyjątkowe psy i nadające się tylko dla wyjątkowych ludzi. Czasami wydaje mi się, że to one wybierają sobie panów/właścicieli, a nie odwrotnie.

Metro, do mnie też ciągle ktoś pisze albo , że odda, albo że chce TANIO kupić :evil:

Już sama nie wiem czy rozmawiać z tymi ludźmi, czy nie. Myśle jednal, że warto tłumaczyć, tłumaczyć i rozmawiać, bo gdyby to miało pomóc choć jednemu husky a ja bym tego nie zrobiła, nie potrafiłabym patrzeć w lustro :drinking:

Posted

ETM, Bimberek jest niezły. Te zdjęcia w lesie bardzo znajomo wyglądają, prawie jak okolice złotego Potoku.

A teraz powiedz ETM przepis na płyn, który magiczną ma moc :wink:

Posted

ETM - nie o mleko chodzilo tylko o plyn wyskokowy, wysokoprocentowy czy jak go tam zwal, bimber, samogon .....no taki co to kapie z rurki z baniaka na gazie podgrzewanego.A potem smierdzi drozdzami.....

Posted

ETM, wszystko rozumiem: wiązka siana, krowa łaciata, ale po cholierę potrzebny jest ten rower :cry:

Dolphine, mała szansa że ktoś poda przepis. Tajniactwo zrobiło się na forumie :wink:

Posted

Dolphine, a jak ktoś ma łąke za płotem, to co?

Basiu, ja degustację i owszem w róznych miejscach dokonywałam, ale z produkcją nie miałam nigdy do czynienia :wink:

Posted

Jasne Pay, kury to świetny pomysł zwłaszca jak masz już 8 haszczaków. Ty to se od razu caę fermę załóż, bo takie pojedyncze osobniki to mogą mieć prob;emu z dotrwaniem do tego pierwszego jajka :lol:

A jeśli chodzi o krowę to kiedyś czytałam, że tak około 2 tysięcy :wink:

Posted

Metros, mówisz, że powinnam go obsłuchać takim czytnikiem ? No może, ale miałby dwa znaczniki (czy jak to zwać) ? Tatuaż ma w pachwinie (oj, biedny musiał być wtedy... :cry: ) i ponoć zrobili go ci Polacy, co go we Francji kupili - tak przynajmniej mówili). To może i miał wcześniej czipa, kto go tam wie ? Nic mnie chyba nie zaskoczy w jego przypadku. :)

Napisać to napiszę - e-maila, bo stronkę znalazłam. Ale po francusku to bez szans, nawet nikogo nie znam, kto by mi przetłumaczył niestety. :(

Moja zmiana to wieczory. :D Ale w tym tygodniu do wtorku jedynie, bo jaaadęęe ...wiecie gdzie...

Posted

Metros, zapisz mnie na wtorek od 14.00.

Rano prosze nakarmić moją krówkę. Sprawdzę - jak będzie robiła muuuuuuuu to będzie znaczyło że głodna :wink:

Posted

Dolphine, pamiętam, pamiętam :D

A pamiętacie spodnie "piramidy"? Musiałam aż na Rembertów jechać żeby je kupić. To w końcu tylko 200 km. :wink: