Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dophine, dzięki za rozjasnienie mózgownicy :D Widzisz teraz że nie trzymam tej wiosny bezzasadnie :wink: Z Twoich informacji wynika, że więcej będę miała pracy z trawnikiem niż z kwiatami i krzewami. Ale klamka już zapadła i nie ma odwrotu :cry: Z tym odpowietrzeniem to przegiełam :roflt: aż mi wstyd :oops: Ale w przyszłym sezonie to będę juz napewno specjalistą Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Basiu a ty oprocz roslinek sprzedajesz trawke z rolki? czy w takie rzeczy sie nie bawicie? Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Basiu, zastanawiałam się nad rozwijanym i nie wiem czy czasami się nie skusze :lol: Ale z rozwijanym też będą problemy np. trzeba będzie go na zimę rolować i gdzieś schować, a ja już nie mam miejsca w piwnicy :wink: Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Ale żeby nie było wszędzie tak ładnie to ten kawałek zostawie sobie taki dziki :D Yuka na tym zdjęciu wygląda jak mała koza puszczona na wypas(Yuka to ta czarna plamka w rogu zdjęcia :lol: ). Jaka oszczędność w żywieniu a ile przy tym dostaje świeżych witamin :wink: Nie jestem pewna czy ten kawałek zieleni można nazwać trawnikiem? Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!!! tu jest moj trawnik z rolki a na zime nie trzeba go zwijac :D:D:D Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Pay po ostatniej demolce (zasluga nowych maluchow w ilosci sztuk 3) to juz chyba nie bedzie tak pieknie wygladal, chyba potrzebna mu bedzie operacja plastyczna :) Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 PaYooK ale mnie wstyd :oops: Mój wyglada jak kupa nieszczęścia w porownaniu z Twoim. Obiecuję że sie poprawię oczywiście pod warunkiem że mi ktoś pomoże, nie chciałabym jak ten Tomuś z "Czterech Pancernych" (a wogóle to skąd ja wezme kunia) Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! niom teraz to nie wyglada za dobrze ale latem odzyje :D:D:D:D:D Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi na sunie homonto zarzucisz, i przeorzesz ogrodek :) pozniej brona wyrownasz i zasiejesz trawke albo rozwiniesz z rolki, przywalujesz podlejesz i trawka jak marzenie, i czekac nie trzeba az zdziebelka wyrosna :) i od razu masz zielono przed domem. Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! ale trawa z rolki sie oplaca jak masz mala powierzchnie np.58 m2 to tak ale jak wiecej to moim zdaniem juz sie nie oplaca Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 no prosze jacy wszechstronni jestesmy w temacie NOWE TWARZE - WSPOMINKI - porady o pielegnacji trawnika, ciekawe co jeszcze oryginalnego wymyslimy :) moze o pedzeniu bimberku Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!!! dolphine czemu nie.... czy ktos zna jakis dobry przepis??? Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Poczekajmy na ETM lub Buldoga, chlopaki zaraz cos wymysla :) :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :lol: Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dolphine a jak to sobie wyobrażasz? :lol: Moja waży całe 5 kilo, nie wiem czy uciągnie? A co do bimberku, to pytałam się z 50 stron temu o dobry przepis. Niestety nikt nie odpowiedział. Tajemnica jakaś czy co? Boją się konkurencji :wink: PaYooK a po ile ta trawa (metr bieżący czy kwadratowy?) Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! megi nie pamietam ale chyba kupuje sie metr kwadratowy Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 w kwadratowych to sprzedaja Megi, znaczy w rolkach ale w metrach kwadratowych jest mierzone. Co do orki to jak sunia za mala to chlopu to homonto zarzuc, niech sie przyda do czegos :) Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 PaYooK, po ile i gdzie? Bo mam parę małych kawałków które mogłabym wyłożyć gotowcem. A na większe powierzchnie pozostaje mi ręczna robota. Quote
basia Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Ja robie wino!!! :D Możemy powimieniać się przepisami. Ostatnio udało mi się wino z pomarańczy. Niestety z jabłek chyba szlag trafił (nie mam odwagi odwożyć, ale nie wygląda dobrze :( ), a i robi się z włoskich winogron (znajomy włoch dostarczył :wink: ). No to jak będzie??? :drinking: Co do trawnika to Ceik jest mistrzem w ryciu. Oczywiście jako środek dopingujący musi być kret, niekoniecznie tresowany :) Quote
Dolphine Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Basiu kiedy zlewasz? wpadniemy na degustacje.... :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
PaYooK Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 ELO!! basiu masz jeszcze jakies inne przepisy??? Quote
Manu Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Witam wszystkich dziś, choć dopiero... :( , w ten przepiekny wiosenny dzień ! Jak tak ślicznie i wiosennie to już tę zimę odżałuję... A własnie, Megi, wiosna Ci nie uciekła... Za słabo ją pilnowałaś, bo jest u mnie. 15 stopni i niemal zero wiatru. Quote
Dolphine Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 no kurde co z ta wiosna, jaja sobie robi, w wawie wprawdzie troszke swieci ale jest -5 stopni! Quote
Recommended Posts