Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dophine, dzięki za rozjasnienie mózgownicy :D Widzisz teraz że nie trzymam tej wiosny bezzasadnie :wink:

Z Twoich informacji wynika, że więcej będę miała pracy z trawnikiem niż z kwiatami i krzewami. Ale klamka już zapadła i nie ma odwrotu :cry:

Z tym odpowietrzeniem to przegiełam :roflt: aż mi wstyd :oops:

Ale w przyszłym sezonie to będę juz napewno specjalistą

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basiu, zastanawiałam się nad rozwijanym i nie wiem czy czasami się nie skusze :lol: Ale z rozwijanym też będą problemy np. trzeba będzie go na zimę rolować i gdzieś schować, a ja już nie mam miejsca w piwnicy :wink:

Posted

Ale żeby nie było wszędzie tak ładnie to ten kawałek zostawie sobie taki dziki :D

Yuka na tym zdjęciu wygląda jak mała koza puszczona na wypas(Yuka to ta czarna plamka w rogu zdjęcia :lol: ). Jaka oszczędność w żywieniu a ile przy tym dostaje świeżych witamin :wink:

yuka1.JPG

Nie jestem pewna czy ten kawałek zieleni można nazwać trawnikiem?

Posted

PaYooK ale mnie wstyd :oops: Mój wyglada jak kupa nieszczęścia w porownaniu z Twoim. Obiecuję że sie poprawię oczywiście pod warunkiem że mi ktoś pomoże, nie chciałabym jak ten Tomuś z "Czterech Pancernych" (a wogóle to skąd ja wezme kunia)

Posted

Megi na sunie homonto zarzucisz, i przeorzesz ogrodek :)

pozniej brona wyrownasz i zasiejesz trawke albo rozwiniesz z rolki, przywalujesz podlejesz i trawka jak marzenie, i czekac nie trzeba az zdziebelka wyrosna :) i od razu masz zielono przed domem.

Posted

no prosze jacy wszechstronni jestesmy

w temacie NOWE TWARZE - WSPOMINKI - porady o pielegnacji trawnika, ciekawe co jeszcze oryginalnego wymyslimy :) moze o pedzeniu bimberku

Posted

Dolphine a jak to sobie wyobrażasz? :lol: Moja waży całe 5 kilo, nie wiem czy uciągnie?

A co do bimberku, to pytałam się z 50 stron temu o dobry przepis. Niestety nikt nie odpowiedział. Tajemnica jakaś czy co? Boją się konkurencji :wink:

PaYooK a po ile ta trawa (metr bieżący czy kwadratowy?)

Posted

w kwadratowych to sprzedaja Megi, znaczy w rolkach ale w metrach kwadratowych jest mierzone.

Co do orki to jak sunia za mala to chlopu to homonto zarzuc, niech sie przyda do czegos :)

Posted

PaYooK, po ile i gdzie? Bo mam parę małych kawałków które mogłabym wyłożyć gotowcem. A na większe powierzchnie pozostaje mi ręczna robota.

Posted

Ja robie wino!!! :D Możemy powimieniać się przepisami. Ostatnio udało mi się wino z pomarańczy. Niestety z jabłek chyba szlag trafił (nie mam odwagi odwożyć, ale nie wygląda dobrze :( ), a i robi się z włoskich winogron (znajomy włoch dostarczył :wink: ). No to jak będzie??? :drinking:

Co do trawnika to Ceik jest mistrzem w ryciu. Oczywiście jako środek dopingujący musi być kret, niekoniecznie tresowany :)

Posted

Basiu kiedy zlewasz? wpadniemy na degustacje.... :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Witam wszystkich dziś, choć dopiero... :( , w ten przepiekny wiosenny dzień ! Jak tak ślicznie i wiosennie to już tę zimę odżałuję...

A własnie, Megi, wiosna Ci nie uciekła... Za słabo ją pilnowałaś, bo jest u mnie. 15 stopni i niemal zero wiatru.