Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basiu - wyslalam ci info na priva, ja uzywam dwoch aparatow:

MINOLTA 7000AF bardzo przyjazny aparacik, max manual albo max elektronika, zalezy co i jak chcesz robic, aparat zdobyl kilka lat temu sporo nagrod, swietny aparat za doskonala cene, model popularny ale nie najnowszy, nowy mozna kupic za ok.800pln - polecam :) body metalowe, dobra szklana optyka, niezbyt ciezki, bardzo przyjazny. Drugi aparat, ktory mam od niedawna to NIKON 801, fuuuuuuuulllllllll bajerow, jeszcze nie rozgryzlam do czego sluza, mysle ze polowy nie wykorzystam :), duzy i ciezki, uzywany kupiony po atrakcyjnej cenie.....troche wiecej niz zamiezasz przeznaczyc na zakup. Warto zajrzec na Allegro, tam bywaja okazje i w cenach mozna sie zorientowac.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez jestem ZA lustrzankami, przez rok robilam zdjecia Zenitkiem moim, teraz mam Nikona f55, narazie na drozsza mnie nie stac ;) Ale i tak bardzo jestem z niego zadowolona, faktycznie Canony to plastiki i zabawki, najlepsze sa Nikony kazdy doswiadczony fotograf to powie :) mam obiektyw stand. 28-80mm Nikorr, a za jakis czas chcialabym kupic filtry do niego (uv, sepie i grafit).

A oto zdjecia Sunki i Silme nad morzem:

s1.jpg

s2.jpg

Posted

I jeszcze chcialam dodac, ze dobry aparat to 10% dobrego zdjecia :) Reszta zalezy od tego, kto je robi :)

Ps. Nikony w Niemczech sa tansze, mozna kupic juz od 1000zl

Posted

ELO!!!!

a tu obiecane moje fotki:

karpacz006.jpg

trening na wozku - brak sniegu

karpacz007.jpg

tutaj pixa sobie wyje

karpacz008.jpg

karpacz009.jpg

a w poniedzialek ide oddac 3 filmy ktore wypstrykalem minolta ;)

a do tych co sie znaja jaki film uzywac 1600 czy 800 starczy????

Posted

Jestem...

Buldog:

Na wypracowanie czasu nie było...gwałcenie i zabijanie to bardzo wciągająca robota...

A tak na serio to dzisiaj babka sie uwzięła i zadała wypracowanie:

"Warszawa za czasów Stanisława Augusta Poniatowskiego - świadkiem wielkich wydarzeń politycznych i kulturalnych" :-? :-?

Jakby ktoś miał info(gotowca) to prosze o kontakt, płace gotówką od zaraz :D :D :D lub na konto...

Też bym chętnie "wrzuciła" swoje zdjęcie i prawie haszczaka, ale mam problemy właśnie z cyfrówką...baterie wyżera momentalnie (ok. 10 min), i poza tym nie moge dostać nigdzie ładowarki :( :( :( Bleh...

Panowie ze sklepu zamawiają od tygodni i zamówić nie mogą... :cry:

Posted

Pay a pytasz zgaduje o czulosc filmu? jak zamierzasz robic zdjecia w dzien , nawet sloneczny to 200 ci wystarczy, po co ci 800 czy 1600 no chyba ze zamierzasz pstrykac zdjecia noca bez flesza to tak. Na snieg i jak jest slonce to 200 - max.!!!

Posted

ELO!!!

tak sie pytam z ciekawosci ;) a w karpaczzu wypstrykalem jeden 1600 i dwie 800 ;) hehe zobaczymy co wyjdzie. jak oddalem pierwszy film 1600 to mi zaklad negatyw skopal bo jest rysaaa przez caly negatyw myslalem ze ich udusze :P

Posted

eeeeeeee to i tak male straty, Mewa ostatni pisala, ze zrobila Tylerowi sesje, a w zakladzie przeswietlili jej fil, bylo im wprawdzie przykro, ale co z tego ze zdjec nici, dostala nowy negatyw i jakis album...taka rekompensata, a czlowiek zawsze czeka na zdjecia z takimi emocjami :)

Posted

ELO!!!

dolphine dokladnie ;) musze na zawody wziasc znajomego fotografa jak on byl znami na feriach w zeszlym roku wypstrykal 360 fotek z czego nam pokazal kolo 50 zdjec....

Posted

rowerek gorski, mam Author - EGOIST, 3x cieniowane aluminium, brzeczy jak puszka po coli :) wazy z calym osprzetem 9kg, i jest wsciekle pomaranczowy, ma zolte pedaly i zolte gumki na kierownicy i czerwono-czarne oponki, cuuuuuuuuuuudo, stoi w pokoju :) bo zima.

Posted

ELO!!!

ja musze sobie sprawic rowerek z tylnim amortyzatorem i z hamulacami tarczowymi hehehe.... :) a na jakich pedalach jezdzisz na zwykych SPD czy system LOOK<te bardziej sa uzywane w kolarstwie szosowym>??

Posted

pedaly mam platformy z kolcami, firmy DMR, pieknie wydzieraja skore z piszczeli jak sie wywalisz, amorek mam bomber 2002, - czarny Manitou, sprezyna +olej, skok 110mm. to tyle o rowerze, Mami ma racje mial byc album rodzinny :)