Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Basiu - wyslalam ci info na priva, ja uzywam dwoch aparatow: MINOLTA 7000AF bardzo przyjazny aparacik, max manual albo max elektronika, zalezy co i jak chcesz robic, aparat zdobyl kilka lat temu sporo nagrod, swietny aparat za doskonala cene, model popularny ale nie najnowszy, nowy mozna kupic za ok.800pln - polecam :) body metalowe, dobra szklana optyka, niezbyt ciezki, bardzo przyjazny. Drugi aparat, ktory mam od niedawna to NIKON 801, fuuuuuuuulllllllll bajerow, jeszcze nie rozgryzlam do czego sluza, mysle ze polowy nie wykorzystam :), duzy i ciezki, uzywany kupiony po atrakcyjnej cenie.....troche wiecej niz zamiezasz przeznaczyc na zakup. Warto zajrzec na Allegro, tam bywaja okazje i w cenach mozna sie zorientowac. Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! jak wywolam fotki z karpacza to zeskanuje pare i wrzuce do albumu foorum heheh..... mam nadzieje ze jakies wyszły ;) Quote
Nat Posted January 10, 2003 Author Posted January 10, 2003 Ja tez jestem ZA lustrzankami, przez rok robilam zdjecia Zenitkiem moim, teraz mam Nikona f55, narazie na drozsza mnie nie stac ;) Ale i tak bardzo jestem z niego zadowolona, faktycznie Canony to plastiki i zabawki, najlepsze sa Nikony kazdy doswiadczony fotograf to powie :) mam obiektyw stand. 28-80mm Nikorr, a za jakis czas chcialabym kupic filtry do niego (uv, sepie i grafit). A oto zdjecia Sunki i Silme nad morzem: Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! mala uwaga zlitujcie sie na modemowcami ;) Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Nat - zdjecia fajne, tylko troszke........duze?? poza tym gdzie wlasciciele tych pieskow? Quote
Nat Posted January 10, 2003 Author Posted January 10, 2003 I jeszcze chcialam dodac, ze dobry aparat to 10% dobrego zdjecia :) Reszta zalezy od tego, kto je robi :) Ps. Nikony w Niemczech sa tansze, mozna kupic juz od 1000zl Quote
Nat Posted January 10, 2003 Author Posted January 10, 2003 Wlasciciele tych pieskow to Lakers i Tatsu :D Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!!! a tu obiecane moje fotki: trening na wozku - brak sniegu tutaj pixa sobie wyje a w poniedzialek ide oddac 3 filmy ktore wypstrykalem minolta ;) a do tych co sie znaja jaki film uzywac 1600 czy 800 starczy???? Quote
Mami Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Jestem... Buldog: Na wypracowanie czasu nie było...gwałcenie i zabijanie to bardzo wciągająca robota... A tak na serio to dzisiaj babka sie uwzięła i zadała wypracowanie: "Warszawa za czasów Stanisława Augusta Poniatowskiego - świadkiem wielkich wydarzeń politycznych i kulturalnych" :-? :-? Jakby ktoś miał info(gotowca) to prosze o kontakt, płace gotówką od zaraz :D :D :D lub na konto... Też bym chętnie "wrzuciła" swoje zdjęcie i prawie haszczaka, ale mam problemy właśnie z cyfrówką...baterie wyżera momentalnie (ok. 10 min), i poza tym nie moge dostać nigdzie ładowarki :( :( :( Bleh... Panowie ze sklepu zamawiają od tygodni i zamówić nie mogą... :cry: Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Pay a pytasz zgaduje o czulosc filmu? jak zamierzasz robic zdjecia w dzien , nawet sloneczny to 200 ci wystarczy, po co ci 800 czy 1600 no chyba ze zamierzasz pstrykac zdjecia noca bez flesza to tak. Na snieg i jak jest slonce to 200 - max.!!! Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! dobrrze ze zmniejszylem te fotki bo zdjecia o rozmiarach 1600x1200x24 <modemowcy by mnie zabili ;) Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 teraz masz szanse przezyc :), a co bedziesz fotografowal ze pytasz o tak czule filmy? Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! tak sie pytam z ciekawosci ;) a w karpaczzu wypstrykalem jeden 1600 i dwie 800 ;) hehe zobaczymy co wyjdzie. jak oddalem pierwszy film 1600 to mi zaklad negatyw skopal bo jest rysaaa przez caly negatyw myslalem ze ich udusze :P Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 eeeeeeee to i tak male straty, Mewa ostatni pisala, ze zrobila Tylerowi sesje, a w zakladzie przeswietlili jej fil, bylo im wprawdzie przykro, ale co z tego ze zdjec nici, dostala nowy negatyw i jakis album...taka rekompensata, a czlowiek zawsze czeka na zdjecia z takimi emocjami :) Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! dolphine dokladnie ;) musze na zawody wziasc znajomego fotografa jak on byl znami na feriach w zeszlym roku wypstrykal 360 fotek z czego nam pokazal kolo 50 zdjec.... Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 znaczy sie zawodowiec - kazdy dobry fotograf na kilkadziesiat zrobionych zdjec wybierze tylko kilka....czasem to az szkoda.... Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! dolphine bardziej hoobysta jest :) a ma sklep rowerowy z dobrym sprzetem tylko te ceny... Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 nooooooooooooo! to co z tym sprzetem rowerowym, ten temat tez mnie interesuje.....mam, dobry sprzecik, nawet bardzo.....ale moze by cos zmienic w nowym sezonie? Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! zalezy jaki sprzecik czy do roweru szosowego czy do MTB czy do wozka treningowego ;) Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 rowerek gorski, mam Author - EGOIST, 3x cieniowane aluminium, brzeczy jak puszka po coli :) wazy z calym osprzetem 9kg, i jest wsciekle pomaranczowy, ma zolte pedaly i zolte gumki na kierownicy i czerwono-czarne oponki, cuuuuuuuuuuudo, stoi w pokoju :) bo zima. Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! ja musze sobie sprawic rowerek z tylnim amortyzatorem i z hamulacami tarczowymi hehehe.... :) a na jakich pedalach jezdzisz na zwykych SPD czy system LOOK<te bardziej sa uzywane w kolarstwie szosowym>?? Quote
Tatsu Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Zmieniasz kolka i zimia ci nie straszna - a jak dobrze bedzie cie widac :) Quote
Mami Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Dolphine sama mówiłaś, miał być album rodzinny a nie pogaduchy o rowerach :D :D :D :D :D :D :D :D Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO!!! no coz mami wyszlo jak wyszlo czasmi trzeba zmienic temat na chwie ;) Quote
Dolphine Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 pedaly mam platformy z kolcami, firmy DMR, pieknie wydzieraja skore z piszczeli jak sie wywalisz, amorek mam bomber 2002, - czarny Manitou, sprezyna +olej, skok 110mm. to tyle o rowerze, Mami ma racje mial byc album rodzinny :) Quote
Recommended Posts