VELOX Posted January 9, 2003 Posted January 9, 2003 Ale jakie pieski byly wczesniej? Tzn przed 'Lejkiem'. Quote
PaYooK Posted January 9, 2003 Posted January 9, 2003 ELO!!! velox ja nie wiem ;) hehehe.... mnie wtedy na swiecie niebylo jeszcze 8) Quote
PaYooK Posted January 9, 2003 Posted January 9, 2003 ELO!!! doganiamy powoli stronicowo temat: "MALAMUTY -wymiana doswiadczeń" hehehehe tylko 10 stron brakuje ;) Quote
VELOX Posted January 9, 2003 Posted January 9, 2003 W tym tempie za dwa,trzy dni dojdziemy do 100tki :lol: bijac wszystkich. Quote
Tatsu Posted January 9, 2003 Posted January 9, 2003 Bosz naprodukowali sie strasznie - chyba chca nabic sobie statusy:) Zacznijmy od tego co zapamietalem :) : Wole ten skarb po lewej :P Dolphine: Ja tez jestem sprzed stanu wojennego a mimo wszystko 9 lat pozniej. Do tego pamietam wiekszosc bajek i gazetek ktore powymienialiscie. Aaaa i pamietam jeszcze slawetne (tyle ze tytul mi wypadl z glowy) skecze z "Powtorki z rozrywki" w trojce - tyle ze te stare! VELOX: Wiesz ja tez mialem babcie co nie zmienialo faktu ze z duchem postepu wymienilem ja na RPG i w sumie mozna powiedziec ze sam opowiadalem i wciaz opowiadam "bajki" znajomym, a do tego sa ich bohaterami :) Za to mam pytanko co sie dzieje z nasza stronka Moderatorko ? Ja sie zdjeciami nie bede chwalil bo troszeczke przytuczylem Silme a ja nigdy nie bylem fotogeniczny :) poza tym wszystkie sa w 1024x768 a do grafiki mam dwie lewe raczki :) Quote
Jola Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 EEE ktos sie wyłamuje , to nie konkurs pieknosci wiec prosze o wszystkie zdjecia To dotyczy sie Tatsu , zdjecie prosze przyslac :) A w Bydgoszczy napewno bede , od nas szykuje sie spora grupka gapiow, miedzy innymi ja :) Wiec napewno sie spotkamy, a o piwku przypomnę Dominikowi :D . W koncu bedzie wieczor maszerski więc .... A dzis moze bedzie jeszcze zdjatka z moja psiulka razem :D No a tak na marginesie to chyba zaczela sie tworzyc nasza galeria - ta o ktora walczyla Mirka - tylko kto teraz to posklada w calosc ?? Quote
Jola Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 No to teraz wstawiam dwa zdjecia na jedny Ja i Etna Quote
Lakers Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Ale się porobiło - dwa dni nie zaglądałem i nie poznaję tego FORUM :o Tatsu, - dawaj fotkę - nie bądź taki wstydliwy :D, w sumie to nie masz wyjścia, jak nie wstawisz, to sam to zrobię :D :D Pozdrawiam - Lakers Quote
basia Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Ładne rzeczy... "Sąsiadów" nie przebiją żadne tam smerfy czy inne Gumisie, chociaż te ostatnie uwielbiam na zabój :D Co do sąsiadów, to kiedyś jeździło się "na Czechy" po pomarańcze i rodzynki w czekoladzie. Ależ to był rarytas. No i szkolne-grupowe szczepienia na ospę czy odrę (nie pamietam) w pokoju "chigienistki". Wszyscy zgodnie nadstawiali rączki na jedną i tę samą igłę, bo to też był towar deficytowy :x A tak w ogóle to u mnie znowu -12 (brrr....) i tylko pies jakoś tak dziwnie energi nabiega odwrotnie proporcjonalnie do temperatury na dworze, hmmmm.... :) Quote
Lakers Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Jak już weszliśmy ma temat bajek, to nie zapiminajcie o cudownej bajce: "Spółdzielnia Straszydło" (to chyba tak się nazywało) na podstawie książki "Gospoda pod Upiorkiem" :D Quote
basia Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Apropos, tyle tu wspaniałych zdjęć... Zamierzam nabyć aparat foto. Czy ktoś zna się na tym sprzęcie i mógłby mi doradzić??? Proszę... :P Quote
Jola Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ja moge tylko doradzic lustrzanke, o ile chcesz robic dobre zdjecia typu, NIKON< CANON< MINOLTA ceny ok. 1500 zł w góre, a cyfrowki hm. Z tego co sie orientowalam , to zalezy czy chcesz super zdjecia czy poprostu zdjecia dla tych pierwszych najlepsze sa takie gdzie jest 4 mil. pikseli wzwyz i i dobry zoom manualny ceny od 3000 w gore, do tych drugich zdjec 2 mil piks ceny ok 1500 zł Quote
Lakers Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 .... i plus taki, że możesz narobić tysiące zdjęć i z nich wybrać te najlepsze, o reszte się nie martwiąc - kasujesz pamięć i to wszystko - na stosując kartę 128 Mb możesz zrobić w dobrej rozdzielczości nawet 260 zdjęć. Pozdrawiam Quote
Wektor i Wega Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Cześć .... Jesteśmy Haszczakami pragnącymi poznawać świat oraz współtowarzyszy ciągnących wózki, sanki, rowery .... itp. Pozdrowionka Quote
Megi N Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Dolphine, ja pamiętam pierwsze lądowanie na księżycu. Wydarzenie wielkie z powodu dużej liczby gości w naszym domu. To były czasy kiedy jeszcze nie wszyscy mieli telewizorek i gromadzili się u tych którzy byli "szczęśliwymi" posiadaczami czarodziejskiej skrzynki. :lol: Quote
Tatsu Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Lakers: ty szujo, zdrajco :) ale ty masz chyba ladniejsze zdjecia mojej Silme wiec moze wybierz i wstaw a ja wtedy pomysle o swoim :) Quote
ETM Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Lakers. I drugi plus ze jak slabsza bateria to na mrozie zrobi pyt i wywali wszystkie zdjecia z karty sam. Powaznie, mialem taki przypadek. Ale fajny temat. Milo poznac forumowiczow. Jak gdzies upchne zdjecia na jakims serwerze, to sie objawie. A moze ktos sputnika pamieta? Albo 'Walentina..' Quote
Lakers Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 O.K, Tatsu - mówisz masz :D Nat, Nat, Nat - pamiętasz zdjęcie które Tobie wysłałem, na którym była Sunka i Silme (razem niosą patyka nad morzem). Jak tak to prośba abyś je tutaj wstawiła. Dzięki w imieniu własnym i Tatsu :) Quote
basia Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Hej! Zamierzam kupić lustrzankę i podobał mi się Canon, ale jak zobaczyłam u kolegi to przestał mi się podobać. To zabawka tyle, że w ładnym opakowaniu. :-? Kiedys miałam Zenita, takiego ciężkiego i wielkiego, jeszcze bez światłomierza :) To była maszyna, a teraz to jakies dziwne te aparatu robią. Co powiecie o Minolcie? Quote
Jola Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 przestal Ci sie podobac bo Canony sa zrobione z plastikowych czesci. Zauwaz ze wiekszosc zawodowych fotografow uzywa Nikonow i ja jestem jak najbardziej za !!!! Mam Nikona F50 to jest najprostyszy ze wszystkich chyba dostepnych modeli lustrzanek i jak widac efekty sa a osobiscie nie narzekam , sa obecnie juz znacznie lepsze i nowsze modele - osobiscie bardzo bardzo polecam NIKONA Quote
Mewa Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Hej! Dobry aparat cyfrowy to już taki co ma 2 Mpixeli (ale nie poniżej) czyli rozdzielczość optyczna (rzeczywista) 1600x1200 , robi zdjęcia 10x15 , najlepiej kupić z zoom-em optycznym , ISO (czułość) 100-400 Taki można już kupić w cenie do 1000 ,- Quote
basia Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 Jola, dzięki! Nie chce jakiegoś drogiego, bardzo skąplikowanego aparatu, ale jednocześnie taki, który da mi pewną swobodę... ech , a może znacie jakieś strony www o tej tematyce? Quote
Jola Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 http://foto.reporter.pl/ zobacz ta moze cos tam ciekawego znajdziecie, napewno sa niektore zdjecia super , szczegolnie pana Poborskiego, ktory ma zaprzeg malamutow :) a Nikona dostaniecie juz w granicach 1500 zL Quote
PaYooK Posted January 10, 2003 Posted January 10, 2003 ELO !!! ja uzywam minolty 505si i robi dobre fotki.... tylko za jedna baterie kolo 30 zeta :P ale ostatnio nabylem baterypack na 4 paluszki.... Quote
Recommended Posts