Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi nie badz wisnia, podeslij te laske i do nas do centrum! no prosze cie bardzo, noooo.....nie badz taka..... :lol: Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dolphine, podeślę ale dopiero za tydzień. Nie mam wyboru, musi trochę rozmrozić ziemie w ogródku. W marcu jest sadzenie winorośli, a jak mam posadzić kiedy ziemia jest jak skała.? Jak rozmrozi ziemię to ją puszczę :wink: chyba Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi jak ja ci zaraz dam...chyba!!!! to dopiero zobaczysz, a swoje roslinki w maju bedziesz sadzic. Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dolphine, naprawdę nie mogę jej oddać! 8) Na jesień wykarczowałam żywopłot bo miałam dosyć ciagłego przycinania, muszę obsadzić ogrodzenie żeby odciąć się od wścibskich ludzików. Sąsiadka obiecała mi winorośl i mówiła że najlepiej sadzić w marcu, wtedy jest szansa że w sezonie porośnie chociaż częściowo ogrodzenie. Widzisz więc że nie mam wyjścia :D Zrozum koleżanke! :wink: Quote
Grześ Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi, Ty tym śnieżkiem to chyba na północ rzucasz :wink: :lol: U mnie na południu już drugi dzień słoneczko świeci :B-fly: tak trzymaj. Quote
Mokka Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 A my wieczorem po pracy idziemy na saneczki, bo u nas śnieg chyba nigdy nie stopnieje. Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Grzesiu, a ja przekonana byłam że kieruję ten śnieg w Twoją stronę! Chyba trochę mi nie wyszło :oops: U mnie po wczorajszym śniegu prawie nie ma śladu. Zostało parę białych wysepek w tych miejscach ocienionych a na pozostałym terenie widać już trawkę i nawet chyba się zieleni:D :laola: Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi a pod jaka szerokoscia geograficzna ty mieszkasz? bo moze ja na grzanie na lezaczku wpadne i wtedy dam ci spokoj z oddawaniem wiosny? upichcisz cos pysznego (he he pochwalilas sie kiedys :) ) posiedzimy, pogadamy, w ogrodku ci pomoge (jak na ogrodnika terenow zielonych przystalo) i wroce szczesliwa do siebie. Co ty na to? Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! a w okolicacch poznania slonecznie zero sladow sniegu :( Quote
Grześ Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dol Megi napisała, że jak ja jestem środkowe południe to Ona jest północne południe :roll: będę strzelał 50 stopni 45-50 minut :wink: :wink: :wink: Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 a jakis punkt orientacyjny :). miasto jakies czy cus? Quote
Grześ Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 He, he, :lol: zaznaczam, że to był tylko mój strzał. :wink: Miałem na myśli Częstochowę (?) z możliwym lekkim odbiciem na zachód lub wschód. :roll: Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! grzes czestochowa lezy 19°07' E - 50°48' N ;) Quote
Grześ Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Pay, była mowa o szerokości, a ja napisałem 50 stopni 45-50 minut - to chyba dobrze, no nie? (nie wiedziałem jak wpisać oznaczenia stopni - gdze to jest na klawiaturze :oops: ). Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Pay - dzieki za szczegoly, teraz to wiem wszystko dokladnie :) Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!! grzes spoxik a ja podalem jeszcze dlugosc :) Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 No i proszę, jaka to dobra rzecz ten internet. Człowiek chociaż wie gdzie mieszka i to tak dokładnie. PaYooK jeszcze chwila a myślałam że podasz mój adres :wink: Dolphine, pomoc w ogródku bardzo wskazana :D Szczególnie że w tym roku mam zamiar wszystko zmienić. Masz może walec do utwardzania ziemi? Chodzi mi o utwardzenie i wyrównanie ziemi pod zasiew nowego superangielskiego :wink: trawnika. Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! Megi az taki dokladny to ja nie jestem ;) Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 PaYooK, na całe szczęście! Wiesz co by się działo jak byś podał dokładny namiar? Zaraz by tu przyjechali i zabrali wiosnę do siebie :cry: Quote
PaYooK Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 ELO!!! spox sam przyjade po wiosne po jakuszycach :D:D:D Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Niepotrzebnie będziesz się fatygował :wink: Ja nie mam zamiaru nic oddawać :D Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi - fakt do tego by miec piekny i zadbany trawnik niezbedny jest walec - wal do jego ubijania, i dobra kosiarka :) niestety nie dysponuje takim walcem, szkoda bo bym ci go uzyczyla. Zgaduje ze chcesz miec typowy angielski trawnik, wiec strzyzenie kilka razy w tygodniu, obowiazkowe walowanie , dobre nawozenie i dokladne grabienie skoszonej trawki, bez czekania az sie w siano zamieni, bo wtedy trawniczek zolknie :). Czeka cie wiec duzo pracy w tym sezonie, do pomocy wykorzystaj znajomych, niech depcza go jak tylko czesto moga, to choc troche zastapi walowanie. Lepsze to niz nic. Quote
Megi N Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dolphine, a nie wiesz czasem jak często "odpowietrza" się trawnik? Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi? Bo ja nie znam fachowego terminu. chodzi mi o takie nakłuwanie trawnika, żeby doszło powietrze i zeby nie tworzył sie mech. Ale zagmatwałam :cry: niezły temat na forum o szpicach Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Megi - napowietrzanie powinno sie robic na zmiane z walowaniem, sluzy do tego walec tylko z takimi ostrymi wypustkami,, walec swoja droga powinien byc dosc ciezki, ja spotkalam sie z takimi, ktore byly napelniane woda, zeby bylo je latwiej przechowywac poza sezonem, taki walec ma spora pojemnosc wiec i jego waga jest spora. Co do mchu to czasem jego wzrost jest uzalezniony od kwasowosci ziemi i naslonecznienia, w zacienionym miejscu tez sie pojawi,, ale gdy rosnie w dosc slonecznym miejscu to znak ze ziemia jest zbyt kwasna. Quote
basia Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Dol :o cóż za fachowość :) Megi, zrób sobie rozwijany :lol: Quote
Recommended Posts