Buldog Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 ETM: Na przyszly rok w sam raz, mowisz? W sumie faktycznie - zawsze mi takie lekko podeschniete najbardziej smakowaly :roll: Quote
Manu Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 A ten "energetyzer" to sama okolica, czy stada dziwnych ludzi? Przede wszystkim okolica ! Nie wiem, co w tym jest, ale ja potrafiłam ponad godzinę siedzieć na bramie (północnej bodajże) z przełomu er (jakoś tak) i siedzieć i siedzieć i obserwować wszysko, robić zdjęcia (zaraz coś tu wrzucę...), czytać, słuchać muzyki z Am. Południowej, bo tam często grają... Ludzie też bardzo fascynujący - z całego świata chyba...? Tam w pobliżu jest główny dworzec kolejowy i stąd te tłumy. Obejrzalas sobie moze miasto z wiezy? Warto Obejrzałam, obejrzałam... Warto. Po drugiej stronie Renu też byłam kilka razy, w tym raz bardzo późnym wieczorem, jak już ciemno było. Ja tego widoku oświetlonej Katedry i okolicznych wieżyczek i budynków nigdy nie zapomnę... Myslę że ta okolica w Sylwestra to byłoby coś... nie-do-zapomnienia. Co tam jeszcze bylo takiego - Frühschoppen przed Hyattem naprzeciw katedry zaliczylas kiedys w niedziele moze? Albo w samej katedrze koncert organowy? Tego nie poznałam, niestety... Quote
Buldog Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 Przede wszystkim okolica ! Nie wiem, co w tym jest, ale ja potrafiłam ponad godzinę siedzieć na bramie (północnej bodajże) z przełomu er (jakoś tak) i siedzieć i siedzieć i obserwować wszysko, robić zdjęcia (zaraz coś tu wrzucę...), czytać, słuchać muzyki z Am. Południowej, bo tam często grają... Ludzie też bardzo fascynujący - z całego świata chyba...? Wlasnie to mialem na mysli piszac o "stadach dziwnych ludzi" ;)Zawsze sie ktos tam zaplatal - albo jacys Indianie grali swoja muzyczke, albo inni Indianie (tacy niby Aztekowie, albo Majowie :roll: ) w strojach z pior odprawiali swoje tance przy bebnach... Do tego ci kolesie, ktorzy maluja rozne rzeczy na Domplatte przy pomocy farb "proszkowych", albo cale stada mimow... Tam w pobliżu jest główny dworzec kolejowy i stąd te tłumy.E nie - to raczej odwrotnie: tlumy sie tam zwalaja zobaczyc Dom i Altstadt, a, ze dworzec jest blisko, to nie musza daleko szukac ;) Po drugiej stronie Renu też byłam kilka razy, w tym raz bardzo późnym wieczorem, jak już ciemno było. Ja tego widoku oświetlonej Katedry i okolicznych wieżyczek i budynków nigdy nie zapomnę... Myslę że ta okolica w Sylwestra to byłoby coś... nie-do-zapomnienia.No. Podswietlona katedra i stare miasto, to jest ulubiony motyw pocztowek z serii "Cologne by night" ;)Nieprzypadkowo zreszta - bo robia wrazenie. A tego Sylwka to na pewno bede dlugo pamietal. Co tam jeszcze bylo takiego - Frühschoppen przed Hyattem naprzeciw katedry zaliczylas kiedys w niedziele moze? Albo w samej katedrze koncert organowy? Tego nie poznałam, niestety...Jesli kiedys jeszcze tam bedziesz, to zajrzyj do katedry i poszukaj - tam zawsze gdzies program tych koncertow jest przypiety, albo lezy "zum Mitnehmen" ;) One sie odbywaja co tydzien, albo dwa, na ogol "w tygodniu", gdzies tak mniej-wiecej od maja do wrzesnia.To samo dotyczy "Frühschoppen" - od maja do wrzesnia, przed Hyattem, dokladnie naprzeciw Dom, po drugiej stronie Renu, w niedzielne przedpoludnia sa koncerty jazzowe... Uuuuuu... Zdarzaja sie przynudzacze, ale na ogol to sa dwie godziny takiego czadu, ze nie wiesz, kiedy mijaja ;) Mam nadzieje sie tam kiedys jeszcze wybrac 8) Quote
Manu Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 Buldog, ja też mam nadzieję się tam jeszcze wybrać. Co tam: nadzieję - ja marzę o tym ! A oto obiecane zdjęcia. Starałam się, by były "lekkie" 1) Widok z wieży Katedry: 2) Kawałek Katedry zza skał Bramy Północnej: 3) Brama Północna - z 50 r. n.e., czyli kiedy Rzymianie założyli Kolonię 4) Kawałek Katedry, Bramy Północnej i gołąb, na którego polowałam chyba z pół godziny... Mam również fajne zdjęcie malowidła na płytach, o których pisał Buldog i mima, jak byście chcieli... Quote
Manu Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 Oj, takie klimaty... Ja w ogóle uwielbiam zwiedzać wszystko, co stare. Jak byłam w Budapeszcie, to widziałam rzymski amfiteatr. Zachowanej część ich mista w północnym Budapeszcie niestety nie zdążyliśmy obejrzeć i na dodatek wtedy upały nas z lekka wykańczały. No dobra, wrzucę jeszcze trzy zdjęcia: 1) i 2) Malowidła 3) Mim, choc taki trochę nowoczesny... Nie, mima nie będzie, bo jakies mam z tym problemy... Quote
Megi N Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 Monika, piekne klimaty! Mam nadzieję, że zobaczę to na własne oczy i to już niedługo:D ETM, mój dentysta już mnie kocha! Właśnie wykupiłam karnet na coponiedziałkowe seanse u niego :wink: Muszę skoczyć do ogródka i wykopać trochę pieniąchów ,które leżą sobie pod kasztanowcem :D Wstępny biznes plan który mi przedstawił postawił moje włosy na baczność :wink: Quote
Megi N Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 Chyba tym stomatologiem wszystkich wystraszyłam :scared: Nie bójcie się! Na pewno was nie znajdzie :wink: Quote
Galja25 Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 Mnie moja dentystka "znalazła" dzisiaj ! Quote
Klara Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 Mnie też to czeka choć starm się nie dopuszczać do siebie tej myśli, zwlaszcza przed jutrzejszym dniem 8) Galja ; po dentyście najlepsze jest :drinking: Quote
Galja25 Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 Galja ; po dentyście najlepsze jest :drinking: A skąd wiesz, ze właśnie saczę ze szklaneczki??? Msz kamery u mnie w domu, czy jak??? A co Cie jutro czeka? Chyba nie wizyta u G.? Quote
ETM Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 Galia, widze ze macie wspolnego specjaliste-dentyste pana G. ? :wink: A ja wlasnie zabieram sie za pierwszego paczusia. Mnnniammm. Pal diabli zdrowie, kg itp. przyziemne.. Niebo w gebie, albo jeszcze lepiej. Korzystam z tego, ze rozsadek poszedl juz spac. Quote
Galja25 Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 Miałam cos na pisać, ale się rozmysliłam, po co Buldogowi ma slinka lecieć na klawiaturę. ETM - G. to nie litera nazwiska specjalisty, to raczej literka specjslisty od innych "rzeczy" hiiiii. Wgryzasz sie w pączka? Bez nas???????? :( Quote
Klara Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 mniam , mnia - ja już dwa pączki z różą zjadłam :multi: Quote
PaYooK Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 ELO!!! ja jush mam za soba cztery paczki z marmolada :D i jeszcze czekaja następne na zjedzenie ;) Quote
PaYooK Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 ELO!!! ooo alez sie wysiliłes gosciu dlugo nad tym myslales??? Quote
Klara Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 taaaaaaak, to baaardzo interesujące :roll: coś ci się pomyliło drogie dziecko :o Quote
PaYooK Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 ELO!!! dominik idaś to największy palant na świecie ! a i nie obrazaj mojego nazwiska tylko spojrz najpierw w lustro a pozniej gadaj o innych.... Quote
Dolphine Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 Pay - witaj w klubie tych znienawidzonych przez GOSCIA. Nie bedzie mi juz smutno - jest nas dwoje :) Quote
PaYooK Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 ELO!!! Pay - witaj w klubie tych znienawidzonych przez GOSCIA. Nie bedzie mi juz smutno - jest nas dwoje :) dolphine zakladamy klub "ZNIENAWIDZONYCH PRZEZ GOSCIA" Quote
Klara Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 a to Wy znacie tego goscia ?? przynajmniej jak widzę on Was zna co poniektorych :roll: Quote
PaYooK Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 ELO!!! jest problem ja go nieznam a mieczak nie przyna sie kim jest naprawde... Quote
Dolphine Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 Klara ja tez go nie znam, mysle ze GOSC na podstawie danych w profilu i przeczytanych postow nas szkaluje i obraza. Quote
Skanka Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 Co tam jakis głupi gość!!!! Dzisiaj ważne są tylko pączki :wink: Ja już jem piątego, ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że rano wstałam :wink: Quote
Klara Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 a styl wypowiedzi wskazuje na dziecko w wieku szkolnym -podstawowym . :o Jeszcze pwinien język przy tym pokazać 8) " Kij mu w oko", ze tak się wyrażę :lol: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 27, 2003 Posted February 27, 2003 Chyba moderator moze sprawdzić z jakiego numeru IP są wysyłane posty gościa . Quote
Recommended Posts