Megi N Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Samochodziki też zbierałam, a to z racji posiadania starszego brata :wink: Quote
Buldog Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Megi N: A to byly Twoje, czy brata? Bo jesli brata, to sie nie liczy ;) Quote
PaYooK Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ELO!!! heheh a czy zbieracie cukier taki w torebkach jednorazowych??? bo moja siostra ma juz ladna kolekcje takich cukrów ;) Quote
Galja25 Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Zależy co nazywasz kolekcją samochodów na resorach? 8) Ja mialam około 6-8, dokładnie nie pamietam, pamietam ze "mieszkały" w pudełku, i że brały udział w trasach, zrobionych na 3 pisaownicach, od kleczenia coałodziennego w piachu miałam aż żółte kolana. Po takich rajdach, miały dokładnie '"wydmuchiwane" podwozia z piachu. najlepszy był koloru zielonego metaliku. Brata nie miałam i nie mam. Cukier zbierałam!!! - ale ciężko bylo uzbierać. Teraz jak tak patrze, to CZEGO JA NIE ZBIERAŁAM??? Zbieralam opakowania po czekoladach, guamch, resoraki, cukry, małe figurki np. muppetów, PORCELANOWE CHIŃSKIE TEMPERÓWKI-takie figurki, porcelanowe małe dzbanuszki (jejjuuuu, ale kurz na nich siadał !!!), widokówki, naklejki, acha i maiałm fisia na tle fioletowych ubrań, no i obowiązkowo każde spodnie miały imię, !!!Czy tez wasze ubrania miały imiona??? Quote
Megi N Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Jedna kolekcja była Tomka a druga moja(chociaż dużo mniejsza). Czyli liczy się! Naśladowałam prawie we wszystkim brata :wink: Miał ze mną "krzyż pański", wszędzie za nim się wlekłam. :D Quote
PaYooK Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ELO!!! a kolekcje resorkow tesh mialem... ;) Quote
ETM Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Zbieralem kamienie. Tanie to bylo hobby, a zastosowan duzo roznych pomocniczych mialo tyz. A pozniej to tez sie przydaly, do akwarium sobie poszly poplywac. Rybki sobie podziwialy. :wink: Quote
PaYooK Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ELO!!! kamienie to u mnie mama kiedys zbierala a siostra jeszcze zbiera piasek z plaz morskich ;) Quote
Buldog Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Hmm... "Resoraki" nie trafione... Musze cos innego wymyslic ;) Quote
Buldog Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Oooooooooooooooo!!! Dzieki, mike No dobra, Panie drogie, to jak to u Was bylo z tymi zolnierzykami? Quote
Galja25 Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Sztuk jeden, czyli za mało na kolekcje. :( :( :( Quote
Megi N Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Buldog, mnie nie zagniesz :wink: Żołnierzyki (najwięcej miałam kawalerzystów), stare mapy, kolejki, kolekcja czołgów, metalowych i szklanych kulek itp. Oczywiście były też kolekcje typowe dla dziewczynek ale to nastąpiło dopiero gdzieś w okolicy 5 klasy. Quote
ETM Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Buldogu. A 'swierszczyki' :oops: zbieraly? Nieee. I tu je mamy. :wink: Quote
AnTu Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ja mam niezla kolekcje cukrow jednorazowych... zbieranych w roznych knajpach itp miejscach :) niom i pare sloikow z piaskiem z przeroznych miejsc.... kiedys nosilam oko karpia przy sobie :o puzniej byl slimak przywieziony z ksiaza w kieszeni.. niestety rodzice kazali mi go wypuscic :( niom i takie rozne rzeczy sie zbieralo hehe... Quote
mike Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ETM: na to bym nie liczył, ta dzisiejsza młodzież.... :oops: Quote
AnTu Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ja dawnoo temu chcialam chodowac szprotke wedzona.. :-? bylam mlod i glupia hehe :oops: Quote
Dolphine Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 ja tez mialam swoje samochodziki resoraki, a do tego mialam takie chinskie wyscigowki nakrecane od spodu na kluczyk. I mialam cala mase klockow i hula-hop :) Quote
Manu Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 No to ja też się dołączę ! Nareszcie coś dla mnie... Odpierwszych klas podstawówki (gdzieś od drugiej, trzeciej tak) zbierałam widokówki i potem plakaty z końmi. Jak sie zaczęło liceum to miałam juz całą jedną ścianę tym "wytapetowaną"- a duży pokój miałam... Dotrwała ta kolekcja tam do remontu (tapeta pod spodem była w stanie opłakanym i zresztą mało widocznym), a teraz jest zapakowana w specjalnym pudełku. Jak kiedyś jakies moje dziecko (nie istniejące jeszcze niestety) będzie chciało mieć takie hobby, to będzie niezły początek. Pozdrowienia Monika & Manu & Chinook Quote
Manu Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 A teraz zbieram zdjęcia w formie elektronicznej. Mam ich pełno w komputerze - wilki i psy północy, inne zwierzeta, Borys Valleyo, Jim Warren, krajobrazy). Pełno tego !!! I ciekawe, kiedy z tego wyrosnę :wink: Quote
Manu Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 WOOOW :multi: Nawet nie zauważyłam, że już jestem Młodszym Dogomaniakiem ! Ciekawe, czy od teraz właśnie? Quote
basia Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Gratulacje Manu&Chinook :wink: Nie wiem czy ktoś już wspominał o pudełkach po zapałkach i papierosach, o puszkach po piwie (moja ciotka geografka zawsze przywoziła z zagranicy) i o opakowaniach po czekoladzie. Teraz zbiegam kubki i różne gażety z wilkami i husky... Który to był rok...??? Quote
Manu Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 I z tej okazji zrobiłam sobie podpisik... O! Quote
Megi N Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Dobrze że przypomniałaś Manu o tych plakatach na ścianach. Ja i owszem takowe posiadałam ale najczęściej były to zdjęcia z gazet, w tamtych czasach trudno było o plakat z prawdziwego zdarzenia. Ps. Podpisik przedni! Quote
Recommended Posts