Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zależy co nazywasz kolekcją samochodów na resorach? 8) Ja mialam około 6-8, dokładnie nie pamietam, pamietam ze "mieszkały" w pudełku, i że brały udział w trasach, zrobionych na 3 pisaownicach, od kleczenia coałodziennego w piachu miałam aż żółte kolana. Po takich rajdach, miały dokładnie '"wydmuchiwane" podwozia z piachu.

najlepszy był koloru zielonego metaliku.

Brata nie miałam i nie mam.

Cukier zbierałam!!! - ale ciężko bylo uzbierać.

Teraz jak tak patrze, to CZEGO JA NIE ZBIERAŁAM???

Zbieralam opakowania po czekoladach, guamch, resoraki, cukry, małe figurki np. muppetów, PORCELANOWE CHIŃSKIE TEMPERÓWKI-takie figurki, porcelanowe małe dzbanuszki (jejjuuuu, ale kurz na nich siadał !!!), widokówki, naklejki, acha i maiałm fisia na tle fioletowych ubrań, no i obowiązkowo każde spodnie miały imię, !!!Czy tez wasze ubrania miały imiona???

Posted

Jedna kolekcja była Tomka a druga moja(chociaż dużo mniejsza). Czyli liczy się! Naśladowałam prawie we wszystkim brata :wink: Miał ze mną "krzyż pański", wszędzie za nim się wlekłam. :D

Posted

Zbieralem kamienie. Tanie to bylo hobby, a zastosowan duzo roznych pomocniczych mialo tyz. A pozniej to tez sie przydaly, do akwarium sobie poszly poplywac. Rybki sobie podziwialy. :wink:

Posted

Buldog, mnie nie zagniesz :wink: Żołnierzyki (najwięcej miałam kawalerzystów), stare mapy, kolejki, kolekcja czołgów, metalowych i szklanych kulek itp. Oczywiście były też kolekcje typowe dla dziewczynek ale to nastąpiło dopiero gdzieś w okolicy 5 klasy.

Posted

ja mam niezla kolekcje cukrow jednorazowych... zbieranych w roznych knajpach itp miejscach :) niom i pare sloikow z piaskiem z przeroznych miejsc.... kiedys nosilam oko karpia przy sobie :o puzniej byl slimak przywieziony z ksiaza w kieszeni.. niestety rodzice kazali mi go wypuscic :( niom i takie rozne rzeczy sie zbieralo hehe...

Posted

No to ja też się dołączę ! Nareszcie coś dla mnie... Odpierwszych klas podstawówki (gdzieś od drugiej, trzeciej tak) zbierałam widokówki i potem plakaty z końmi. Jak sie zaczęło liceum to miałam juz całą jedną ścianę tym "wytapetowaną"- a duży pokój miałam... Dotrwała ta kolekcja tam do remontu (tapeta pod spodem była w stanie opłakanym i zresztą mało widocznym), a teraz jest zapakowana w specjalnym pudełku. Jak kiedyś jakies moje dziecko (nie istniejące jeszcze niestety) będzie chciało mieć takie hobby, to będzie niezły początek.

Pozdrowienia

Monika & Manu & Chinook

Posted

A teraz zbieram zdjęcia w formie elektronicznej. Mam ich pełno w komputerze - wilki i psy północy, inne zwierzeta, Borys Valleyo, Jim Warren, krajobrazy). Pełno tego !!! I ciekawe, kiedy z tego wyrosnę :wink:

Posted

Gratulacje Manu&Chinook :wink:

Nie wiem czy ktoś już wspominał o pudełkach po zapałkach i papierosach, o puszkach po piwie (moja ciotka geografka zawsze przywoziła z zagranicy) i o opakowaniach po czekoladzie.

Teraz zbiegam kubki i różne gażety z wilkami i husky...

Który to był rok...???

Posted

Dobrze że przypomniałaś Manu o tych plakatach na ścianach. Ja i owszem takowe posiadałam ale najczęściej były to zdjęcia z gazet, w tamtych czasach trudno było o plakat z prawdziwego zdarzenia.

Ps. Podpisik przedni!