Buldog Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 A teraz pisz, czego potrzebujesz - bo to na pewno nie bylo za darmo :wink: Quote
ETM Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Willa z basenem nad cieplym morzem i butelka wodki. Ladny samochodzik z netem w srodku i butelka wodki. Polowe akcji Microsof i butelka wodki. No i oczywiscie jeszcze butelka wodki. Quote
Buldog Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Uuu... To trzeba bylo wczesniej mowic - nie mam takich mozliwosci... Tyle wazeliny na darmo... Quote
ETM Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 A przeciez wystarczxy tylko zlota rybke kupic i poprosic. :wink: Quote
ETM Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Buldogu. Ale nie musisz sie az incoguto.. Ja zawsze pomoge , we wlasnym, dobrze pojetym interesie: Tylko Ty z nia pogadaj o tych darach dla mnie, to tak eleganciej bedzie. Quote
Buldog Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 ETM: Masz pecha. Znam ta bajke - nie wrobisz mnie w "rybaka" ;) Quote
ETM Posted February 7, 2003 Posted February 7, 2003 ETM: ... Znam ta bajke - nie wrobisz mnie w "rybaka" ;) Ja Cie w cos wrobic? No wiesz. :o Acz ze wzgledu na nocna pore nic nie rozumiem. A co takiego sie stalo z rybakiem? :o To moze chociaz ta butelka... :wink: Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 cos tu cicho strasznie, zadnych nowych postow? zadnych wspominek? wymyslcie cos.... Quote
Manu Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Witaj Dolphine ! Ja za młoda chyba na wspominki (zreszta nie przepadam), a i nie mogę sie jeszcze pochwalić zdjęciami na www.swiathusky.net, bo ich ciągle jeszcze nie zamieścili. Monika Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 wlasnie! co z Maxem? ktos cos wie o nim? co sie dzieje? na brak zdjec na stronie swiat huskyjuz ktos sie skarzyl...a Max nigdy nie mial takich opoznien. Co sie stalo z Maxem, Max nam zniknal gdzies....... Quote
Manu Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 To jest właśnie Maxa strona ? :o Tego Maxa, co ma tak dobrze wychowanego Huskiego ? :o :o :o (Tu nie ma żadnej ironii) Trochę z nim pisałam na priva i nie odezwał się po ostatnim poscie - 4 dni temu. To na tej podstronie o Maxie jest jego psiak, tak ? A chciałam wiedzieć, jak wygląda... Quote
Buldog Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 "Nowe wspominki"? Mnie sie teraz przypomnialo, ze kiedy bylem w podstawowce, w nizszych klasach, to kazda klasa miala jakas nazwe - i jakas krotka piosenke, ze "my jestesmy tacy, a tacy, dobrze sie zachowujem i sie uczymy i w ogole chcemy byc najlepsi" ;) Nazwy byly przerozne, ptaki, czy inne zwierzaki, kwiaty, co tam komu przyszlo do glowy. A na jakies imprezy w rodzaju topienia Marzanny, czy spontanicznych manifestacji przewodniej sily narodu na 1 maja, klasy zawsze niosly na przedzie tekturoy kolorowy emblemat na kiju od szczotki 8) Bylo u Was cos podobnego? Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Manu - tak to nen sam MAX :) i to jego strona. I to on zamieszcza na niej nasze wszystkie psiaki na zdjeciach. Buldog - mnie nazwy i piosenki kojarza sie z koloniami, a nie szkola, u mnie w szkole tak nie bylo :o . Na kolonie jezdzilam i to chetnie i tam owszem nazwa grupy byla, i piosenka i chusty kolorowe sie nosilo i byla zielona noc, i czerwona i nocne podchody i dyskoteki.....i pierwsze milosci i trzymanie za reke....ahhhh to byly czasy :) Quote
Buldog Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Dolphine: U mnie te smieszne nazwy i piosenki sie chyba skonczyly, kiedy "zaczelo sie" u nas harcerstwo, czyli gdzies tak od piatej klasy. Przedtem - takze, jako zuchy - bylismy jakimis "Makami", czy "Bratkami". A na koloniach bylem chyba ostatni raz gdzies tak po czwartej klasie, chyba w '80 roku. Potem juz tylko obozy harcerskie "zaliczalem". Aha - tam tez byly chusty Quote
Buldog Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 A te, no... "Pierwsze milosci" i trzymanie za rozne czesci ciala... :roll: Bardzo sympatyczne wspomnienia, bardzo... :B-fly: Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Metro !!! a tak dobrze sie zapowiadalo, moze by cos Buldog sypnal, on taki tajemniczy chlopczyk :) teraz to za nic w swiecie nie powie co to bylo z tym trzymaniem.... Quote
Megi N Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Buldog, Ty to miałeś dobrze, śpiewałes sobie piosenki :D , ja niestety nie chodziłam do takiej fajnej szkoły jak Ty. U mnie przed pierwszą lekcją było gremialne recytowanie w pozycji na baczność tekstu: "OJCZYZNO NASZA POLSKO LUDOWA! TYŚ OWOCEM WALKI I PRACY POKOLEŃ NAJLEPSZYCH TWYCH CÓREK I SYNÓW. PRZYRZEKAMY CI: STAĆ WIERNIE NA STRAŻY ZDOBYCZY USTROJU SOCJALISTYCZNEGO ... itd." Dalej nie pamiętam. A oprócz tego było robione każdej klasie "tablo" , które oprawione w wielką ramę wisiało w klasie. Dla tych co nie wiedzą co to "tablo" - prezentuję poniżej zdjęcie. No i gdzie jest Mała Megi? :crazyeye: Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Megi! ale czad!! masz wiecej takich cudnych pamiatek? a gdzie jest Mala Megi wooooo, Mala Megi - to spiewal wspanialy band PAPA DANCE i to bylo jakies 20 lat temu , hihihihi Quote
Megi N Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Poukrywam się jeszcze trochę :D Pamiątek mam sporo, ale to nie są zdjęcia i nie da się ich przesłać po kablu. :wink: Quote
Buldog Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Dolphine: Nici z opowiesci - i to bynajmniej nie z powodu tajemniczosci :nono: Nie mam zamiaru wyleciec za gorszenie mlodziezy - ja opisze, jak bylo, a Margo mnie wytnie z forum... :roll: Zreszta, co Ci bede opowiadal - sama wiesz, jak bylo, bo to Ty w koncu zaczelas ten watek A jeszcze a propos "Malej Maggie" - to nie Papa Dance bylo, tylko Azyl P. Chyba w '84, albo '85 to nagrali. MegiN: Az tak dobrze nie bylo, zeby tylko piosenki spiewac... Takie "biale wiersze", jak ten Twoj, tez sobie musielismy od czasu do czasu porecytowac... I na pamiec umiec hymn szkoly o "bojowniku o wolnosc i demokracje", ktory byl naszym "patronem"... No i jego zyciorys tez... Na szczescie byl krotki Quote
Megi N Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Buldog, to mnie trochę pocieszyłeś z tymi białymi wierszami. A kogo miałes za patrona szkoły? Pytam się bo mówiłeś że życiorys krótki, to co umarł za młodu czy mało zdziałał? I może byś zacytował kawałek hymnu o bojowniku o wolność? :D Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 Buldog - racja to AZYL P. jak moglam sie tak pomylic, wstyd mi. co do wieku piosenki to duzo sie nie pomylilam :) w mojej podstawowce trzeba bylo znac na pamiec zyciorys patrona a byl nim Sienkiewicz, i zac koniecznie i koniecznie spiewac na apelach i innych tego typu imprezach "w stepie szerokim, ktorego okiem, nawet sokolim nie zmierzysz, wstan unies glowe, wsluchaj sie w slowa, piesni o malym rycerzu........." to o Wolodyjowskim mosci bylo :) i w rocznice smierci i urodzin na grob Henryka sie chodzilo cala klasa do Katedry na Starym Miescie :P Quote
Megi N Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 No popatrz Dolphine, Sienkiewicz też był patronem mojej szkoły tyle że liceum. Rocznice śmierci i urodzin to czas apeli i innych ciekawych rzeczy. Ale akurat to mi nie przeszkadzało bo patron był ok. Szkoda że u mnie nie śpiewano "w stepie szerokim", nikt jakoś na to nie wpadł. :D Quote
Recommended Posts