Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Willa z basenem nad cieplym morzem i butelka wodki.

Ladny samochodzik z netem w srodku i butelka wodki.

Polowe akcji Microsof i butelka wodki.

No i oczywiscie jeszcze butelka wodki.

Posted

Buldogu. Ale nie musisz sie az incoguto.. Ja zawsze pomoge , we wlasnym, dobrze pojetym interesie:

83-86235-29-2_32953_F.jpg

Tylko Ty z nia pogadaj o tych darach dla mnie, to tak eleganciej bedzie.

Posted
ETM: ... Znam ta bajke - nie wrobisz mnie w "rybaka" ;)
Ja Cie w cos wrobic? No wiesz. :o

Acz ze wzgledu na nocna pore nic nie rozumiem. A co takiego sie stalo z rybakiem? :o

To moze chociaz ta butelka... :wink:

Posted

wlasnie! co z Maxem? ktos cos wie o nim? co sie dzieje? na brak zdjec na stronie swiat huskyjuz ktos sie skarzyl...a Max nigdy nie mial takich opoznien. Co sie stalo z Maxem, Max nam zniknal gdzies.......

Posted

To jest właśnie Maxa strona ? :o Tego Maxa, co ma tak dobrze wychowanego Huskiego ? :o :o :o (Tu nie ma żadnej ironii)

Trochę z nim pisałam na priva i nie odezwał się po ostatnim poscie - 4 dni temu. To na tej podstronie o Maxie jest jego psiak, tak ? A chciałam wiedzieć, jak wygląda...

Posted

"Nowe wspominki"?

Mnie sie teraz przypomnialo, ze kiedy bylem w podstawowce, w nizszych klasach, to kazda klasa miala jakas nazwe - i jakas krotka piosenke, ze "my jestesmy tacy, a tacy, dobrze sie zachowujem i sie uczymy i w ogole chcemy byc najlepsi" ;)

Nazwy byly przerozne, ptaki, czy inne zwierzaki, kwiaty, co tam komu przyszlo do glowy.

A na jakies imprezy w rodzaju topienia Marzanny, czy spontanicznych manifestacji przewodniej sily narodu na 1 maja, klasy zawsze niosly na przedzie tekturoy kolorowy emblemat na kiju od szczotki 8)

Bylo u Was cos podobnego?

Posted

Manu - tak to nen sam MAX :) i to jego strona. I to on zamieszcza na niej nasze wszystkie psiaki na zdjeciach.

Buldog - mnie nazwy i piosenki kojarza sie z koloniami, a nie szkola, u mnie w szkole tak nie bylo :o . Na kolonie jezdzilam i to chetnie i tam owszem nazwa grupy byla, i piosenka i chusty kolorowe sie nosilo i byla zielona noc, i czerwona i nocne podchody i dyskoteki.....i pierwsze milosci i trzymanie za reke....ahhhh to byly czasy :)

Posted

Dolphine:

U mnie te smieszne nazwy i piosenki sie chyba skonczyly, kiedy "zaczelo sie" u nas harcerstwo, czyli gdzies tak od piatej klasy. Przedtem - takze, jako zuchy - bylismy jakimis "Makami", czy "Bratkami".

A na koloniach bylem chyba ostatni raz gdzies tak po czwartej klasie, chyba w '80 roku. Potem juz tylko obozy harcerskie "zaliczalem". Aha - tam tez byly chusty updown.gif

Posted

Buldog, Ty to miałeś dobrze, śpiewałes sobie piosenki :D , ja niestety nie chodziłam do takiej fajnej szkoły jak Ty. U mnie przed pierwszą lekcją było gremialne recytowanie w pozycji na baczność tekstu: "OJCZYZNO NASZA POLSKO LUDOWA! TYŚ OWOCEM WALKI I PRACY POKOLEŃ NAJLEPSZYCH TWYCH CÓREK I SYNÓW. PRZYRZEKAMY CI: STAĆ WIERNIE NA STRAŻY ZDOBYCZY USTROJU SOCJALISTYCZNEGO ... itd."

Dalej nie pamiętam.

A oprócz tego było robione każdej klasie "tablo" , które oprawione w wielką ramę wisiało w klasie. Dla tych co nie wiedzą co to "tablo" - prezentuję poniżej zdjęcie.

tablo.JPG

No i gdzie jest Mała Megi? :crazyeye:

Posted

Dolphine:

Nici z opowiesci - i to bynajmniej nie z powodu tajemniczosci :nono:

Nie mam zamiaru wyleciec za gorszenie mlodziezy - ja opisze, jak bylo, a Margo mnie wytnie z forum... :roll:

Zreszta, co Ci bede opowiadal - sama wiesz, jak bylo, bo to Ty w koncu zaczelas ten watek 013.gif

A jeszcze a propos "Malej Maggie" - to nie Papa Dance bylo, tylko Azyl P. smile.gif Chyba w '84, albo '85 to nagrali.

MegiN:

Az tak dobrze nie bylo, zeby tylko piosenki spiewac...

Takie "biale wiersze", jak ten Twoj, tez sobie musielismy od czasu do czasu porecytowac...

I na pamiec umiec hymn szkoly o "bojowniku o wolnosc i demokracje", ktory byl naszym "patronem"... No i jego zyciorys tez... Na szczescie byl krotki spitz.gif

Posted

Buldog, to mnie trochę pocieszyłeś z tymi białymi wierszami. A kogo miałes za patrona szkoły? Pytam się bo mówiłeś że życiorys krótki, to co umarł za młodu czy mało zdziałał?

I może byś zacytował kawałek hymnu o bojowniku o wolność? :D

Posted

Buldog - racja to AZYL P. jak moglam sie tak pomylic, wstyd mi.

co do wieku piosenki to duzo sie nie pomylilam :)

w mojej podstawowce trzeba bylo znac na pamiec zyciorys patrona a byl nim Sienkiewicz, i zac koniecznie i koniecznie spiewac na apelach i innych tego typu imprezach "w stepie szerokim, ktorego okiem, nawet sokolim nie zmierzysz, wstan unies glowe, wsluchaj sie w slowa, piesni o malym rycerzu........." to o Wolodyjowskim mosci bylo :) i w rocznice smierci i urodzin na grob Henryka sie chodzilo cala klasa do Katedry na Starym Miescie :P

Posted

No popatrz Dolphine, Sienkiewicz też był patronem mojej szkoły tyle że liceum. Rocznice śmierci i urodzin to czas apeli i innych ciekawych rzeczy. Ale akurat to mi nie przeszkadzało bo patron był ok.

Szkoda że u mnie nie śpiewano "w stepie szerokim", nikt jakoś na to nie wpadł. :D