Buldog Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Ruffi: Wiecej chyba z Profesorkim Nerwosolkiem i Entomologia - nomen omen - Motylkowska ;) Quote
ETM Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Buldogu. A tej bajeczki ne znam? Moglbys przyblizyc ?? Quote
Dolphine Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 to byly komiksy a nie dobranocki, z tego sameko okresu co KLEKS Janka i Jonek. Quote
Buldog Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 ETM: Nie bardzo wiem, jak - skoro nie znasz :niewiem: Komiks taki kiedys byl. M.in. w "Swiecie Mlodych" go drukowali. Profesorek Nerwosolek to byl taki profesorek, jak w tytule, ktory mial rozne dziwne pomysly, a pani E. M. to byla jego gosposia - dzieki ktorej na ogol udawalo mu sie wyjsc w jednym kawalku z przygod, ktore sobie "przygotowywal" ;) Quote
Buldog Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Dolphine: A kto pisal, ze to byly dobranocki? :o ;) Quote
Megi N Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Może ktoś pamięta dobry przepis na bimberek :) Quote
ETM Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Komiks. I wszystko jasne. Dlatego nic mi nie switalo. Z obrazkow to ja tylko Tytusika oraz w Swierszczyku o takim piesku bylo, familii nie pamietam. A moj pierwszy obrazkowy piesek z prof. Filutkiem biegal. Quote
Ruffikuss Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 A'propos....a genialny, odważny, pracowity, wysportowany, przystojny.....KAPITAN ŻBIK???? Quote
ETM Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Na tropie to i rownolegle KPT. JASIO KLOS w tej samej postaci komicznej byl. Quote
Ruffikuss Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Dokładnie. I wszystko okraszone rysunkami pana hmmm Wróbla....chyba, albo Wróblewskiego...nie jednak raczej Wróbla... A może to rysował Bogusła Ploch..nie pamiętam... :( Quote
ETM Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Ty nie pamietasz, a ja nie wiem. Ale to sie wysledzi i dojdzie. Chyba, ze ktos pomoze. Pomozecie? Quote
Ruffikuss Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 No to i ja btw nowych twarzy i wspominków: Przepraszam modemowców.... Quote
Buldog Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Ruffikuss: KAPITAN ZBIK POMOZE CI!!!!! A co do Klossa, to zapomniales dodac, ze wlasnie wyrusza, by zdemaskowac ohydnego Gruppenführera Wolfa PS. badz kolega, podaj linka, plizzzzzzzzzzzzzzz... :roll: Quote
Buldog Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Dolphine: No nie? Ruffikuss: Ale Ty tu nie dasz rady wkleic Kapitana Zbika... :B-fly: Quote
ETM Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 http://www.zbik.ksiazki.wp.pl/ Janosik i Tytusik tez tam sa Quote
ETM Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Sorki. Myslalem ze lakniesz dobrej literarury. :wink: Ale nastepnym razem nic, grob, cisza. :saint1: Quote
ETM Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Buldogu. Ale o co? Bo jak o cisze, to takiej pozycji nie znalazlem, zreszta nic nie moge znalezc, serwer az stanal u nich chyba w zwiazku ze sledztwem R23 nad J23 w imieniu Kpt. Zbika. Ale jako pocieszenie masz to: http://i.ksiazki.wp.pl/k//K/150/83-10-/83-10-10468-5_33038_F.jpg Quote
Buldog Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 ETM: A jak juz dotarl do tej policji, to i tak wybral z zywych to, co najrowniejsze i niezrownane... Dziekuje, ETM, az sie wzruszylem i lekko zawstydzilem :oops: :oops: :oops: Nie masz gdzies czasem fotki komendanta Janosika z Perszingiem? Quote
Buldog Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Dzieki, ETM. Dopiero teraz wiem, co to prawdziwe wzruszenie :beerchug: Quote
Recommended Posts