Dolphine Posted January 20, 2003 Posted January 20, 2003 a byl jeszcze Rozbojnik Rumcajs i Makowa Panienka co miala narzeczonego motyla Manuela :) i byl serial Chlopak i dziewczyna.... i bajka Gucio i Cezar z glosem sw. pam. Pana Czechowicza, i Psi Zywot jeden pies byl dlllugi i czarny a drugi wysoki i bialy (jamnik i foksik) i w piatki Piatek z Pankracym, i Pan Tik-Tak, i .....jak mi sie cos przypomni to dopisze :) Quote
Buldog Posted January 20, 2003 Posted January 20, 2003 A o "Porze na Telesfora" ktos juz wspominal? :roll: Quote
PaYooK Posted January 20, 2003 Posted January 20, 2003 ELO!! widze ze wspominacie stare dobre czasy 8) Quote
Dolphine Posted January 20, 2003 Posted January 20, 2003 to o Telesforze i Teodorze to moje :) a byla jeszcze bajka Balbina i Ptys.... i byla orenzada w proszku, spozywana glownie jezorem z dloni, na sucho, byla pomaranczowa i cytrynowa. Quote
Buldog Posted January 20, 2003 Posted January 20, 2003 Dolphine: Nie liczy sie - o oranzadzie w proszku, ktora sie glownie jadlo, juz gdzies pisalem Quote
basia Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 A "Tytus, Rowek i Atomek", "Kleks" (chyba tak się to nazywało)? W ogóle w gazetach były komiksy, chyba "Świat młodych" czy jakoś tak, no i "Karuzela", którą kupowała moja starsza o 10 lat siostra a ja ją po cichutku czytałam :lol: A co do oranżady, to ja pamiętam taką w woreczkach + słomka. Przebój moich pierwszych wakacji nam morzem. Jako małe dziecko dostawałam od różnych znajomych płyty do adaptera, oczywiście z bajkami. A czym bawiliście się? Ja miałam ukochanego misia, przywiezionego z Londynu przez moją ciocię. Spałam z nim do 18 roku życia, a dostałam go na roczek. Ech, łezka się w oku kręci... :-? Quote
Dolphine Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 co do zabawe to bylo tak: klocki roznej masci - plastikowe i drewniane (o Lego wtedy nikt nie slyszal) samochodziki zelazniaki, tzw. resorowce - resor sprawdzalo sie poszczajac tyl samochodzika z niewielkiej wysokosci i ilosc i jakosc odbic od podloza swiadczyla o jakosci resorow, kolejka PIKO - mialam 2 zestawy - hehehehe moje dzieci sie jeszcze tym bawia :) kredki farby - moje ulubione zajecie. a na podworku - kapsle z chlopakami, lazenie po drzewach, godziny na trzepaku, hula-hop, pilka, czasem skakanie z dziewczynami w gume, bylam chlopaciara jak wtedy na mnie wolano, nie mialam lalek, wozka i tego calego sprzetu. aaa na podworko to jeszcze wrotki i rower! Quote
Megi N Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Cześć Wam wszystkim! Po 24 godzinach odcięcia od internetu przez TPSA - powróciłam :D Muszę przyznać że był to ból i to nieziemski :bigcry: Ale skłonił mnie do pewnych przemyśleń, przypomniałam sobie działania telekomunikacji sprzed wielu lat, kiedy było mało abonentów a usługi co tu ukrywać były kiepskie a właściwie prymitywne. Pamiętam zamawianie rozmów międzymiastowych i wielogodzinne oczekiwanie na połaczenie. Nie mówiąc już o rozmowach międzynarodowych gdzie czekało się parę dni w gotowości. Nie można było wyjść z domu bo nóż widelec może będzie połączenie. :handy: Najlepsze były połączenia w środku nocy, kiedy wyrywał z głębokiego snu :sleeping: dźwięk dzwonka i głosik telefonistki z pytaniem "zamawiała pani rozmowę? Można po paru dniach zapomnieć czy się zamawiało a szczególnie o 2 w nocy. :confused: Quote
Galja25 Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 E, ta PRL-owska wyliczanka jest BOSKA! Nie wiem, czy sie z czyms nie powturze, jezeli tak, to sorry z góry. ...był "COJAK" prowadzony we wtorki, dzieci w nim np. poprzez dotyk rozpoznawały różne przedmioty, a czy o plastykowych butach dla dziewczynek było? stukały przy chodzdeniu im obcasy, były w całej gamie kolorów i odparzały stopy(dlatego mama mi ich nie kupiła, buuuu....), dzieciństwo to tez karuzela łańcuchowa i powolne słonie, i cieniutkie wafle takie słodkie lekko, nie wiem jak je określic???przypominały troche opłatek, w jednym sklepie w moim mieście mozna jeszcze od czasu do czasu je kupić, Megi - tak, te rozmowy tel. "Błyskawiczna" po 9 godzinach czekania, i ten krzyk w słuchawke "HALO! HALO! SŁYSZYCIE?!" ...i zapach chińskiej gumki do mazania, chińskie sukieneczki, chińskie ołówki z gumką, chińskie piórniki- wszystko pachnace, pastelowe kolory i delikatne, ... Quote
Mami Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Galja: Te wafle to chyba andruty, dostepne w różnych kolorach do dziś :D :D :D Quote
basia Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 O tak, chińskie przybory szkolne to był przebój!! I te kilkugodzinne kolejki do "Papierniczego". A pamietacie mleko w szkole w takich okropnych wiadrach, z którego robiło się kakao mieszając brudną linijką? Pycha!!! Aha, a kto ma jeszcze tarczę swojej szkoły?? Quote
Megi N Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Beczka śmiechu :lol: muszę przyznać że ten topik czyta się z mimowolnym uśmiechem a niekiedy z głośnym rechotem. A może pooglądamy nasze zdjęcia z lat szkolnych? To dopiero by była zabawa :laola: Tylko znowu bym musiała udać się na internetowe żebry, żeby jakaś dobra duszyczka wstawiła na swoją stronę moje zdjęcia abym mogła je później pobrać(ale zagmatwałam) Galja25, trzeba było niźle krzyczeć żeby rozmówca coś usłyszał - no i wszyscy sąsiedzi i pół dzielnicy. A chińskie pachnące gumki również miałam i drewniany piórnik z zamknięciem "roletowym" który nadawał się idealnie do przyłożenia po głowie nieznośnemu koledze. :wallbash: Quote
Mami Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Megi :D :D Jeśli chcesz to moge wstawić Twoje zdjęcia na mój serwer. Mam taki specjalny, przygotowany do własnie takich atrakcji :D :D :D Quote
Megi N Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Mami ja od razu wiedziałam że z Ciebie to dobra kobitka. Nie może być inaczej kiedy lubisz T.Love - a czy znasz piosenkę IV LO? Ta piosenka ma już z dwadzieścia parę lat. Na jaki adresik mam przesłać zdjęcia? Quote
Mami Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 adresik: abs20@wp.pl IV LO :D :D Oczywiście, że znam :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Dolphine Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Mami a ja moge tez przeslac? takie z przedszkola albo podstawowki! ale bedzie smiechu! dawajcie swoje zdjatka w rajtuzach, bez zebow, z mikolajem lub piaskownicy lub kto jakie ma....bedziemy pekac ze smiechu :) Quote
Megi N Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Ja dzisiaj dysponuję wolnym czasem, do 1.00 muszę siedzieć i czekać żeby łyknąć antybiotyk. Dolphine, na pewno będziemy pękać ze śmiechu. Ja zawsze jak oglądam stare zdjęcia to dostaję napadu śmiechu. Szczególnie jak oglądam zdjęcia moich dziadków czy rodziców i ich rodzeństwa z lat 20/40. Te opadające skarpety, fryzury i poważne miny. Quote
Mami Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Megi Twoje już wstawiłam, zaraz Ci prześle linki na dogomaniacki priv :D :D Dolphine...wysyłaj :D :D Quote
basia Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Uuuu.. to teraz się zacznie :lol: No, kto pierwszy??? :D Quote
Megi N Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Basiu, oj zacznie się! Czekam na linki od Mami, jak tylko dostanę to zacznę wstawianie. Tylko tyle że mogą być dużych rozmiarów i trochę porozciąga się topic :roflt: Quote
Mami Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 Megi ale ja Ci już wysłałam linki :D :D :D Quote
Grzegorz Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 WITAMY Po małej nieobecności spowodowanej szusowaniem po zaśnieżonych stokach na desce wracamy...i otwieramy galerię pod dzwięczną nazwą : "Gomułka wiecznie żywy" :))))... I jak się podoba...IM BILLY KID & WIERNY KOŃ... Quote
agacia Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 swietne zdjecie! kocham konie zaraz po haszczakach (nawet te drewniane) Quote
Megi N Posted January 21, 2003 Posted January 21, 2003 A to mój brat w super wózku, model "warszawa", dwie dziewczynki obok to nasze kuzyneczki. To będzie gdzieś koło 1958/59 roku. Grzesiu ja też mam zdjęcie na koniku, wstawię następnym razem. Bardzo spodobał mi się tytuł galeri :klacz: Szczególne podziękowania dla Mami, dzięki której mogę umieszczać zdjęcia. :modla: Quote
basia Posted January 22, 2003 Posted January 22, 2003 Nie no, wózek jest the Best :D A te okularki poprostu super!!! Kurcze ja też mam dobre zdjęcia, ale nie zamieszcze ich na swojej stronie, a z kompa się nie da :( Quote
Recommended Posts