Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bosz naprodukowali sie strasznie - chyba chca nabic sobie statusy:)

Zacznijmy od tego co zapamietalem :) :

Wole ten skarb po lewej :P

Dolphine: Ja tez jestem sprzed stanu wojennego a mimo wszystko 9 lat pozniej. Do tego pamietam wiekszosc bajek i gazetek ktore powymienialiscie. Aaaa i pamietam jeszcze slawetne (tyle ze tytul mi wypadl z glowy) skecze z "Powtorki z rozrywki" w trojce - tyle ze te stare!

VELOX: Wiesz ja tez mialem babcie co nie zmienialo faktu ze z duchem postepu wymienilem ja na RPG i w sumie mozna powiedziec ze sam opowiadalem i wciaz opowiadam "bajki" znajomym, a do tego sa ich bohaterami :)

Za to mam pytanko co sie dzieje z nasza stronka Moderatorko ?

Ja sie zdjeciami nie bede chwalil bo troszeczke przytuczylem Silme a ja nigdy nie bylem fotogeniczny :) poza tym wszystkie sa w 1024x768 a do grafiki mam dwie lewe raczki :)

Posted

EEE ktos sie wyłamuje , to nie konkurs pieknosci wiec prosze o wszystkie zdjecia To dotyczy sie Tatsu , zdjecie prosze przyslac :)

A w Bydgoszczy napewno bede , od nas szykuje sie spora grupka gapiow, miedzy innymi ja :) Wiec napewno sie spotkamy, a o piwku przypomnę Dominikowi :D . W koncu bedzie wieczor maszerski więc ....

A dzis moze bedzie jeszcze zdjatka z moja psiulka razem :D

No a tak na marginesie to chyba zaczela sie tworzyc nasza galeria - ta o ktora walczyla Mirka - tylko kto teraz to posklada w calosc ??

Posted

Ale się porobiło - dwa dni nie zaglądałem i nie poznaję tego FORUM :o

Tatsu, - dawaj fotkę - nie bądź taki wstydliwy :D, w sumie to nie masz wyjścia, jak nie wstawisz, to sam to zrobię :D :D

Pozdrawiam - Lakers

sunka.jpg

Posted

Ładne rzeczy...

"Sąsiadów" nie przebiją żadne tam smerfy czy inne Gumisie, chociaż te ostatnie uwielbiam na zabój :D

Co do sąsiadów, to kiedyś jeździło się "na Czechy" po pomarańcze i rodzynki w czekoladzie. Ależ to był rarytas. No i szkolne-grupowe szczepienia na ospę czy odrę (nie pamietam) w pokoju "chigienistki". Wszyscy zgodnie nadstawiali rączki na jedną i tę samą igłę, bo to też był towar deficytowy :x

A tak w ogóle to u mnie znowu -12 (brrr....) i tylko pies jakoś tak dziwnie energi nabiega odwrotnie proporcjonalnie do temperatury na dworze, hmmmm.... :)

Posted

Jak już weszliśmy ma temat bajek, to nie zapiminajcie o cudownej bajce: "Spółdzielnia Straszydło" (to chyba tak się nazywało) na podstawie książki "Gospoda pod Upiorkiem" :D

Posted

ja moge tylko doradzic lustrzanke, o ile chcesz robic dobre zdjecia typu, NIKON< CANON< MINOLTA ceny ok. 1500 zł w góre, a cyfrowki hm. Z tego co sie orientowalam , to zalezy czy chcesz super zdjecia czy poprostu zdjecia dla tych pierwszych najlepsze sa takie gdzie jest 4 mil. pikseli wzwyz i i dobry zoom manualny ceny od 3000 w gore, do tych drugich zdjec 2 mil piks ceny ok 1500 zł

Posted

.... i plus taki, że możesz narobić tysiące zdjęć i z nich wybrać te najlepsze, o reszte się nie martwiąc - kasujesz pamięć i to wszystko - na stosując kartę 128 Mb możesz zrobić w dobrej rozdzielczości nawet 260 zdjęć.

Pozdrawiam

Posted

Dolphine, ja pamiętam pierwsze lądowanie na księżycu. Wydarzenie wielkie z powodu dużej liczby gości w naszym domu. To były czasy kiedy jeszcze nie wszyscy mieli telewizorek i gromadzili się u tych którzy byli "szczęśliwymi" posiadaczami czarodziejskiej skrzynki. :lol:

Posted

Lakers. I drugi plus ze jak slabsza bateria to na mrozie zrobi pyt i wywali wszystkie zdjecia z karty sam. Powaznie, mialem taki przypadek.

Ale fajny temat. Milo poznac forumowiczow. Jak gdzies upchne zdjecia na jakims serwerze, to sie objawie. A moze ktos sputnika pamieta? Albo 'Walentina..'

Posted

O.K, Tatsu - mówisz masz :D

Nat, Nat, Nat - pamiętasz zdjęcie które Tobie wysłałem, na którym była Sunka i Silme (razem niosą patyka nad morzem). Jak tak to prośba abyś je tutaj wstawiła. Dzięki w imieniu własnym i Tatsu :)

Posted

Hej!

Zamierzam kupić lustrzankę i podobał mi się Canon, ale jak zobaczyłam u kolegi to przestał mi się podobać. To zabawka tyle, że w ładnym opakowaniu. :-? Kiedys miałam Zenita, takiego ciężkiego i wielkiego, jeszcze bez światłomierza :) To była maszyna, a teraz to jakies dziwne te aparatu robią. Co powiecie o Minolcie?

Posted

przestal Ci sie podobac bo Canony sa zrobione z plastikowych czesci. Zauwaz ze wiekszosc zawodowych fotografow uzywa Nikonow i ja jestem jak najbardziej za !!!!

Mam Nikona F50 to jest najprostyszy ze wszystkich chyba dostepnych modeli lustrzanek i jak widac efekty sa a osobiscie nie narzekam , sa obecnie juz znacznie lepsze i nowsze modele - osobiscie bardzo bardzo polecam NIKONA

Posted

Hej!

Dobry aparat cyfrowy to już taki co ma 2 Mpixeli (ale nie poniżej) czyli rozdzielczość optyczna (rzeczywista) 1600x1200 , robi zdjęcia 10x15 , najlepiej kupić z zoom-em optycznym , ISO (czułość) 100-400

Taki można już kupić w cenie do 1000 ,-

Posted

Jola, dzięki! Nie chce jakiegoś drogiego, bardzo skąplikowanego aparatu, ale jednocześnie taki, który da mi pewną swobodę... ech , a może znacie jakieś strony www o tej tematyce?