Jump to content
Dogomania

XXXI Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - CACIB - Opole , 28-29.04.2012

Recommended Posts

Posted

cockermanka napisał(a):
Ja już w Opolu widziałam sytuacje, gdy nie wpuszczano wystawcy z dodatkowym psem (niezgłoszonym) - więc lepiej się nie nastawiać na wejście...

W takim razie dziękuję i psa zostawię w domu ;) nie uśmiecha mi się potem kombinować.

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i widzę znowu informacje o tym że na hali zakaz wnoszenia klatek i stołów trymerskich - ciekawe???!!! Jak oni sobie to wyobrażają. Na całym świecie to widzowie siedza na ławeczkach a wystawcy sa na płycie ( Crafts, Westminster, a nawet u skromnych Niemcow ) a u nas jak zwykle od.....strony ;) hiiiii
Jasne już widzę siebie biegającą po schodach z 3 psami po kolei hiiiiii jasne jasne nop i moje pytanie co zrobić z rzeczami osobistymi ??? Złodziei w tych czasach nie brakuje.
WIEC DRODZY ORGANIZATORZY MOŻE POMYŚLCIE !!!! I ZRÓBCIE PO NORMALNEMU :) Na płycie wystawcy a widownia na antresoli ;) czy tak nie byłoby wygodniej dla wszystkich ????
Pozdrawiam

Posted

Cezus80 napisał(a):
No i widzę znowu informacje o tym że na hali zakaz wnoszenia klatek i stołów trymerskich - ciekawe???!!! Jak oni sobie to wyobrażają. Na całym świecie to widzowie siedza na ławeczkach a wystawcy sa na płycie ( Crafts, Westminster, a nawet u skromnych Niemcow ) a u nas jak zwykle od.....strony ;) hiiiii
Jasne już widzę siebie biegającą po schodach z 3 psami po kolei hiiiiii jasne jasne nop i moje pytanie co zrobić z rzeczami osobistymi ??? Złodziei w tych czasach nie brakuje.
WIEC DRODZY ORGANIZATORZY MOŻE POMYŚLCIE !!!! I ZRÓBCIE PO NORMALNEMU :) Na płycie wystawcy a widownia na antresoli ;) czy tak nie byłoby wygodniej dla wszystkich ????
Pozdrawiam

Sytuacja ta wynika ze względów bezpieczeństwa. W innym wypadku wystawa nie mogła by zostać zorganizowana na terenie hali bo takie są wymagania bezpieczeństwa przy organizacji jakichkolwiek imprez w tym miejscu. Niestety na razie nie zapowiada się na poprawę nawet na przyszły rok, ze względu na to że nowe centrum wystawiennicze ma przerwę w budowie i na pewno w tym roku nie zostanie ukończone. I nie ma co porównywać hal z całego świata... bo Okrąglak jest chyba jedną z hal w naszym kraju, która już dawno ze względu na warunki powinna być zamknięta. Tak czy siak w zeszłym roku sprawa wyglądała tak samo, wszyscy dali sobie jakoś radę, choć nie powiem mało komfortowa jest owa sytuacja ( szczególnie przy kilku wystawianych psach klasa po klasie).

A na razie pogoda zapowiada się na wystawę bardzo fajnie, więc na pewno o wiele lepiej będzie na dworze;)

Cockery z reguły były wystawiane na dworze, choć nie zawsze. Plan sędziowania zapewne za niedługo będzie zamieszczony jak zwykle na stronie Oddziału.

Posted

flashka-g napisał(a):
Cockery z reguły były wystawiane na dworze, choć nie zawsze. Plan sędziowania zapewne za niedługo będzie zamieszczony jak zwykle na stronie Oddziału.

Cockery przez wiele lat były w hali ;)
Dopiero od chyba 3-4 są na dworze...

Posted

cockermanka napisał(a):
Cockery przez wiele lat były w hali ;)
Dopiero od chyba 3-4 są na dworze...

W tym roku też raczej będą, bo flaty są u tej samej sędziny. No a nas sporo tym razem :cool3: więc nas na halę chyba nie wrzucą.

Posted

JA Proszę o ringa na dworze - wiem że to tylko marzenia ale zawsze można pomarzyć ;)
a fakt Opole zawsze zamawia ładna pogode - odkąd jeżdżę na tą wystawę zawsze wracam opalona - a raczej spalona ;)
No nic jak bezpieczeństwo to bezpieczeństwo ;)
Niech będzie a może w takim układzie lepiej byłoby wszystkich na dwór wyrzucić--- jak to ma być kwestia bezpieczeństwa ;)
achhhhhhh

Posted

Cezus80 napisał(a):
JA Proszę o ringa na dworze - wiem że to tylko marzenia ale zawsze można pomarzyć ;)
a fakt Opole zawsze zamawia ładna pogode - odkąd jeżdżę na tą wystawę zawsze wracam opalona - a raczej spalona ;)
No nic jak bezpieczeństwo to bezpieczeństwo ;)
Niech będzie a może w takim układzie lepiej byłoby wszystkich na dwór wyrzucić--- jak to ma być kwestia bezpieczeństwa ;)
achhhhhhh

oj nie zawsze taka ladna - ja pamietam wystawy w deszczu ba nawet w zimowych kurtkach :)

Posted

Cezus80 napisał(a):
To widać mam farta i te gorsze pogody mnie ominęły ;)
Wybieram się i w tym roku to znaczy że będzie SŁONECZKO i znowu upał ;)

cockermanka napisał(a):
I tego będziemy się trzymać!

Zdecydowanie tak ma być i będzie!

A przy okazji - czy ktoś się może orientuje czy ring (a właściwie dwa) będą w środku czy na zewnątrz? Jakieś przypuszczenia? ;) Byłabym wdzięczna ;)

Posted

Czy jedzie ktoś z Wrocławia i ma miejsce wolne dla jednego człowieka bez psa, ale z zastrzeżeniem że na cały dzień wystawowy (interesują mnie oba dni). Ewentualnie czy ktoś szuka transportu na wystawę - również z zastrzeżeniem, że na cały dzień (do końca finałów) to poproszę o kontakt na PW, bo ja i mój aparat bardzo pragniemy pojechać na wystawę ;)