Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rzadku ogladam konkurs młodego prezentera - jednak tym razem oglądałam ponieważ jako jedyna cudzoziemka nasza Ewelina mierzyła sie z dunska konkurencja z wypożyczonym psem na wystawie - husky

poniewaz te pokazy zrobily na mnie piorunujace wrazenie postanowilam sie nim podzielic tutaj:

osobna hala, olbrzymi ring glowny w czerwonym dywanie, posrodku 4 osobne pudla jako podium, kwiaty puchary i rozne gadzety przy kazdym, wokol PEŁNE trybuny, muzyka i gra swiateł - robiło to niesamowite wrażenie.

ma sie naprawde niesamowite odczucie ze to co się za chwile bedzie działo, napewno bedzie czyms super waznym dla widzow, organizatorow jak i uczestnikow.

a bylo to tak:

na ring glowny sa dwa wejscia zasloniete duzymi kotarami - jedne do wejscia a drugie do wyjscia

zapowiedz grupy pierwszej
otwiera sie kotara i wbiega pierwsza handlerka w swietle reflektorow - ludzie klaszcza, potem druga ..... i bylo ich 22

zapala sie wiecej swiatel i dziewczynki po kolei robia figury i runde honorowa dookola

sedzia wybiera 4 najlepsze

robia znow figury, runde honorowa i sedzia przyznaje lokaty nastepnie sedzia kazdej z osobna gratuluje przy podium

zdjecia pamiatkowe i runda honorowa w swietle reflektorow i do drugiego wyjscia - ludzie wstaja i klaszcza

grupa starsza - w tym nasza nasza Ewelina
wbiegaja ... kazda osobno było ich 16

i znow sedzia kazda dziewczynke prosi o figure, runda honorowa i wybiera 4 najlepsze, nasza Ewelina w pierwszej 4ce!! emocje rosna ;))

znow figura, znow runda i przyznawanie lokat

Ewelina 2 miejsce!!!!

ja myslałam ze tak jak u nas to juz koniec: wybiora teraz najlepsza sposrod 2 najlepszych a tu NIE...

otwieraja sie kotary i wbiegaja 4 najlepsze z mlodszej grupy i 4 najlepsze ze starszej grupy

wszyscy klaszcza

sedzia po kolei kazdej dziewczynce kaze robic inna figure, runda honorowa a potem spaceruje miedzy nimi a feflektory tancza

z tej 4 wybrał 4 najlepsze! pierwsza z grupy mlodszej i 3 pierwsze z grupy starszej w tym nasza Eweline !!!

dziewczyny stanely pod sciana i nastala cisza ....

otwiera sie kotara i na ring wchodza 4 osoby z 4 nowofunlandami - zatrzymuja sie przed dziewczynami i nastepuje wymiana psow

zostaly 4 najlepsze z 4 takimi samymi - sobie nieznanymi psami

i znow figura i runda honorowa - kazda w swietle reflektorow i przyznanie lokat

4 - ...
3 - ....
2 ....
i 1 EWELINA!!!! Najlepszy Junior Handler dnia!!!

Emocje były tak silne ze az polskie kobitki płakały :)

przez mikrofon bylo słychac Ewelina Mazurek Polska a ludzie stali i klaskali a ona stała w swietle reflektorów z nowounlandem.

Ewelina - jeszcze raz gratuluje i kazdemu polecam Danie - tamtejsze pokazy junior handlingu sa naprawde super wydarzeniem!

Posted

Musiałkowa masz racje, mi wystarczylo spojrzec na piekne zdjecie Eweliny, na niesamowitym ringu z piekna oprawa zeby to "poczuc", a teraz czytajac Twoja relacje zazdroszcze jeszcze bardziej ze niektorzy mogli ogladac to na zywo! :) Pomysl z Nowofundlandami - rewelacja, wreszcie sprawiedliwie - obce psy, ta sama rasa!
Ewelinka - jeszcze raz gratulacje, dobrze wiesz ze od samego poczatku widzialam w Tobie "to cos " :)