Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Camara jest w okolicach Krakowa i pies chyba tez ?? Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Z tego co wyczytalam to Pani wezmie do siebie tego bialego pieska ?? Quote
kkanarekk Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 nie Pani nie weźmie tego białego. obydwa są na awaryjnym dt u mnie i do soboty muszą zmienić lokum! tymczas dla dużego jest pilnie poszukiwany! on musi pójść ode mnie do soboty. pies jest pod krakowem dowioze wszedzie Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Wyslalam pw. do fundacji Bono. Ja niestety bylam przez 2 misiace w Krakowie i wtedy bym sie fizycznie mogla na cos przydac, ale teraz to jestem za daleko. Czyli bialy pies ma na imie Misiek i ma czas na dt. do soboty i jest pod Krakowem ?? Zaloze psu watek na podhalanach z pilnym apelem o dt. lub ds. Quote
kkanarekk Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 szarotka dokładnie tak. misiek jest u mnie do soboty potem musi znaleźć inne dt. dziękuje za pomoc Quote
keria Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Tymczas dla Misia bardzo potrzebny!!! Ja nie mogę go wziąć, mam swoje 3 psy i 4 koty. Nie będę miała kiedy zająć się dodatkowymi psami. Mały Tedi może wpasuje się w moje stadko... uff ale i tak nie mogę mieć go na weekendy. Pojedzie wtedy do mojej siostry do Krakowa ale nie wiem jak zniesie pobyt w bloku z psem i kotami. Może ktoś z Was ma pożyczyć chusteczkę lub szeleczki takie z napisem szukam domku? Jak będzie chodził po mieście może ktoś by się nim zainteresował?:cool3: Po za tym z finansami bardzo źle, każda pomoc w postaci suchej karmy na wagę złota. No i jeśli będą potrzebne finanse na kastrację i szczepienia (chyba nigdy nie widział weterynarza) Wczoraj rejestrowałam się na forum owczarków podhalańskich ale nie dostałam odpowiedzi i nie mogę się zalogować i dodać ogłoszenia. Quote
Onaa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Może dopisać w tytule że kudłaczek sam przy pustym domu, wspomóż chociaż karmą ! Może ktoś wejdzie na wątek , i coś dorzuci na psiaczka. Quote
elaja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 toyota napisał(a):Z goledena to on w ogóle nic nie ma.... Szarotka napisał(a):Wyslalam pw. do fundacji Bono. Ja niestety bylam przez 2 misiace w Krakowie i wtedy bym sie fizycznie mogla na cos przydac, ale teraz to jestem za daleko. Czyli bialy pies ma na imie Misiek i ma czas na dt. do soboty i jest pod Krakowem ?? Zaloze psu watek na podhalanach z pilnym apelem o dt. lub ds. Bardzo dziękuję za przybycie i zainteresowanie . Razem będzie łatwiej coś wymyśleć aby pomóc psom. Quote
kkanarekk Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dostałam maila o Tediego: Witam, chciałabym dopytać o Teddy'ego. Czy psiak jest wykastrowany, co wiemy o jego kondycji zdrowotnej? Czy mogłabym liczyć na pomoc w dowiezieniu małego do Łodzi? Mieszkam z rodziną (3 osoby dorosłe, sunia ON i kotka) w dużym mieszkaniu trzypokojowym, w kamienicy vis a vis parku. Obie nasze dziewczyny mają silne charakterki, sunia ma 9 lat i problemy z kręgosłupem, koteczka ma lat 11 i w stanach silnego zdenerwowania miewa napady epileptyczne. Żal mi bardzo Teda, ale nie chciałabym z dobrych chęci wykręcić jakiegoś numeru, w wyniku którego wszystkie zwierzaki ucierpią. Będę wdzięczna za wszelką podpowiedź, pozdrawiam, Bożena Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dobrze, ze sie ktos nim interesuje. Mam nadzieje, ze sie znajdzie jakies miejsce dla Misia. Taki pies moze mieszkac w budzie w ogrodzie. Quote
kkanarekk Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Miso jest na prawdę super psem zresztą jak Tedi. Bez problemowy, zachowuje czystość, nie niszczy, ładnie chodzi na smyczy, on się nadaje i do kojca i do mieszkania. To bardzo spokojny psiak, który nie wymaga 5 godzinnych biegów i wypadów na agility Quote
mc_mother Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Szarotka napisał(a):Zalozylam mu watek na dogo. Na podhalanach chyba... Kraków... strasznie daleko:( Nie wiem jak pomóc:( Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Niektore podhalany mieszkaja w blokach i jak maja zapwenione spacery to sobie bardzo dobrze radza :):) Moja sunia mieszka w domu z ogrodem, ale chetnie siedzi w srodku. Co prawda glos ma taki gleboki i donosny, ze jak mi szczeknie za fotelem, (bo po co ma wstawac do szczekania), to mozna z tego fotela spasc :):) Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 mc_mother napisał(a):Na podhalanach chyba... Kraków... strasznie daleko:( Nie wiem jak pomóc:( Oczywiscie, na podhalanach ;);) Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Fakt od Ciebie daleko, ale jakie ladne miasto........ Quote
keria Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Fajnie, że ktoś pyta o Tediego ale Łódź to strasznie daleko, trzeba by było sprawdzić domek i zorganizować transport. Dziewczyny podajcie link do ogłoszeń Misia na podhalanach może choć poczytam.... bo zalogować się nie mogę Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Koniecznie domek sprawdzcie i jak by byl dobry, to chociaz jeden pies mialby miejsce. Quote
elaja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 keria napisał(a):Fajnie, że ktoś pyta o Tediego ale Łódź to strasznie daleko, trzeba by było sprawdzić domek i zorganizować transport. Dziewczyny podajcie link do ogłoszeń Misia na podhalanach może choć poczytam.... bo zalogować się nie mogę Bez przesady , gdyby nie fatalna i zakorkowana trasa to w trzy godziny można by dojechać. Kilka razy jeździliśmy na klubówki i nie było aż tak źle. Jak ktoś na fb to rozsyłajcie i udostępniajcie wydarzenie psiaków , zawsze to większe szanse na dom http://www.facebook.com/event.php?eid=293039590718824 Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Chyba juz rozeslalam, ale moge jeszcze raz. Quote
Onaa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dziewczyny , jeśli byście poważnie myślały o tym ds w Łodzi to czy dałoby się sprawdzić go do soboty ? Bo w sobotę mój tymczas jedzie z Krakowa do Starogardu G.. Quote
elaja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Dogo07 napisał(a):Dziewczyny , jeśli byście poważnie myślały o tym ds w Łodzi to czy dałoby się sprawdzić go do soboty ? Bo w sobotę mój tymczas jedzie z Krakowa do Starogardu G.. Może Aga już kogoś szuka na sprawdzenie . W Łodzi chyba nie będzie wielkiego problemu ze znalezieniem kogoś na wizytę . Quote
Onaa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Nie powinno być. Jest ewatonieja, mmd, agata51, rita60. Quote
kkanarekk Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Na razie odpisałam Pani na maila ale nie dostałam jeszcze odp. Pani nie podała swojego nr. więc nie mam jak inaczej niż mailowo się z nią skontaktować .... Kurcze byłoby super gdyby to wszystko wypaliło. Kurcze a co z Misiem>>>???? Quote
Recommended Posts