Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Przyszłam się przywitać na wątku Misiaczka :)
Piękny jest :)

Witamy i zapisujemy do fan clubu Misia :loveu:

Szarotka napisał(a):
Ach witamy, witamy :):)

Szarotko , mogłabyś zerknąć na wątek krakowski - podhalan ( i nie tylko ) z okolic Olkusza potrzebuje pomocy :-( . Znowu psy zostały same po śmierci właściciela :-(

Posted

elaja napisał(a):
podhalan ( i nie tylko ) z okolic Olkusza potrzebuje pomocy :-( . Znowu psy zostały same po śmierci właściciela :-(

Kurcze, wysyp jakiś takich przypadków, czy co? :/

Posted

Jakie jest Wasze zdanie na temat, żeby zmienić opis Misiowi i wyrzucić z niego, ze jest to mix podhalana? Niebyt wiele ma z podhalanem wspólnego, jest z polowe mniejszy, sierść zupełnie innego rodzaju, uszka wysoko umiejscowienia... Mnie raczej przypomina sheltie :cool3:
W piątek Misiu jest umówiony na kastracje, trzymajcie kciuki, żeby się obyło bez powiklan :)

Posted

[quote name='Asieq_']Jakie jest Wasze zdanie na temat, żeby zmienić opis Misiowi i wyrzucić z niego, ze jest to mix podhalana? Niebyt wiele ma z podhalanem wspólnego, jest z polowe mniejszy, sierść zupełnie innego rodzaju, uszka wysoko umiejscowienia... Mnie raczej przypomina sheltie :cool3:
W piątek Misiu jest umówiony na kastracje, trzymajcie kciuki, żeby się obyło bez powiklan :)[/QUOTE]

No mnie to on tez podhalana nie przypomina :)
Trzymam w piątek z całych sił :) My już mamy za sobą ufff

Posted

Również trzymam kciuki i mam nadzieję , że Misio zaniecha po pozbyciu się klejnotów tych swoich sławnych pieśni miłosnych :evil_lol: , a przynajmniej chociaż zmieni repertuar na bardziej przyswajalny dla ludzkich ( w domyśle : sąsiadów ) uszu . Mam nadzieję , że chociaż jedzenia nie odmawia , bo mój Ares potrafił tak przez dwa tygodnie śpiewać , a co najmniej przez tydzień nie jadł . Odkąd dziewczyny wysterylizowane to psisko ma spokój i jeśli wyje tu tylko wtedy gdy słyszy sygnał karetki.
Oczywiście , że Misio to nie podhalan a najbardziej podobny ..... do misia właśnie :diabloti:

Posted

Fakt, Misio odmawiał jedzenia w ostatnie mroźne dni na rzecz zalotów, gdy podawałam mu kawałek gotowanego kurczaka, to brał w zęby i wypluwał, tak jakby mnie urazić nie chciał brakiem jakiejkolwiek reakcji :D
Wczoraj wzięłam go do domu wieczorem, żeby biedak nie marzł, dałam kocyk, pełną miskę, Azie zapodałam tabletki z chlorofilem, spray na kuper i przeniosłam do naszej sypialni. W efekcie miska była pusta i po kolacji i po dzisiejszym śniadaniu, Misio cichy, wyspany, zadowolony i niczego nie obsikał!! A my wreszcie wyspani ;) Cudowna odmiana :D Pierwszy plus tych paskudnych mrozów.

Posted

ooo, no to świetnie, że są postępy jakieś :D

są w ogóle jakieś telefony w sprawie Miśka? bo aż dziwne, żeby się nikt takim pięknym psem nie interesował..

Posted

Asieq_ napisał(a):
Fakt, Misio odmawiał jedzenia w ostatnie mroźne dni na rzecz zalotów, gdy podawałam mu kawałek gotowanego kurczaka, to brał w zęby i wypluwał, tak jakby mnie urazić nie chciał brakiem jakiejkolwiek reakcji :D
Wczoraj wzięłam go do domu wieczorem, żeby biedak nie marzł, dałam kocyk, pełną miskę, Azie zapodałam tabletki z chlorofilem, spray na kuper i przeniosłam do naszej sypialni. W efekcie miska była pusta i po kolacji i po dzisiejszym śniadaniu, Misio cichy, wyspany, zadowolony i niczego nie obsikał!! A my wreszcie wyspani ;) Cudowna odmiana :D Pierwszy plus tych paskudnych mrozów.

Może on nie w zalotach śpiewał tylko do domu chciał wejść , cwaniak jeden ;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Może on nie w zalotach śpiewał tylko do domu chciał wejść , cwaniak jeden ;)

Bardzo prawdopodobne ;)

A oto fotki z wczorajszego popołudnia:

Jak widać, cieczka się zakończyła, wszyscy szczęśliwi ;)

Posted

Przepraszam drogie Ciotki, że się nie odzywałam ale sesja dała mi trochę w kość i na nic czasu nie miałam. Dziś przelałam Asieq kaskę za Misia
- paliwo: 50 zł,
- szczepienie p. wściekliźnie: 20 zł,
- znieczulenie, szwy, zastrzyki: 75 zł,
- antybiotyk: 5 zł.
W sumie 150 zł + 100zł za kastrację jutrzejszą. (może będzie trochę droższa)=250zł

Obecnie stan finansów Misia wygląda tak:

WPŁATY
elaja 200zł
JOANNA K z facebooka 50zł za grudzień 2011
Aśka M z facebooka 30zł
Była karmicielka Misia i Tediego: 25zł
XINDA - 300zł
Pani Anna E- 20zł
Beata i Krzysztof D. - 30zł
Grażyna G. - 50zł
JOANNA K z facebooka 50zł za styczeń 2012
Szarotka - 20zł
JOANNA K z facebooka - 50zł za luty 2012
Elaja (zostało z Mishy)- 45zł

Razem:
870zł

Wydatki w grudniu 2011:
hotel za grudzień : 300zł
szczepienie wirusówki: 43zł

razem: 343zł

Wydatki w styczniu 2012:
hotel: 100zł (od 27.12.2011 do 05.01.2012) 10dni czyli 10x10zł=100zł
transport Misa z hotelu do Asieq (koszt paliwa dla Asieq) = 50zł
szczepienie p. wściekliźnie: 20 zł,
znieczulenie, szwy, zastrzyki: 75 zł,
antybiotyk: 5 zł.
kastracja: 100zł

Razem: 350zł

SUMA za grudzień i styczeń:
343+350= 693

Czyli mamy: 870-693=177zł

MIŚ MA OBECNIE NA KONCIE 177zł

Szwy i antybiotyk to dlatego, że Miś został pogryziony na spacerze przez bezpańskiego psa :( na szczęście nic poważnego się nie stało, skończyło się na dziurce pod okiem i w fąflu. Dobrze, że obcy psiak nic nie zrobił Asieq.
Miś na szczęście po pogryzieniu prawie nie ma śladu. Poza tym cieszę się, że wraz z cieczką skończyły się serenady :)
Jutro kastracja trzymajcie kciuki :evil_lol:

A teraz złe wieści,
Nikt ale to nikt nie pyta o Misia nawet jednego maila, nawet takiego głupiego nie było. Nie wiem co z tymi ludźmi???!!:angryy:
Taki cudowny pies a zero zainteresowania. Może spróbujemy jakoś go do kundla burego zabrać jak się uda?

Dziękuję wszystkim, którzy są na wątku Misia za pomoc i wsparcie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: