Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ha! Bezpański, który pogryzł Misia prawdopodobnie jest czyjś i być może właściciel puszcza go wieczorami na zwiedzanie miasta - wczoraj widziałam go po raz kolejny! To spory psiak w typie rodezjana. Znów zadzwoniłam na SM, żeby go odłowili, to dowiedziałam się, że nie mają sprzętu ani warunków i żebym go spróbowała zwabić i uwiązać :megagrin: :-D Pewnie mnie czeka prywatne śledztwo jak mrozy odpuszczą :multi:Poszukam jego właścicieli :mad:

Postaram się w weekend napisać jak kastracja i sytuacja po.
Dzięki za wszystko i... trzymajcie kciuki, żeby Misio nie miał cukrzycy i żeby nie było powikłań!

• Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asieq_ napisał(a):
Ha! Bezpański, który pogryzł Misia prawdopodobnie jest czyjś i być może właściciel puszcza go wieczorami na zwiedzanie miasta - wczoraj widziałam go po raz kolejny! To spory psiak w typie rodezjana. Znów zadzwoniłam na SM, żeby go odłowili, to dowiedziałam się, że nie mają sprzętu ani warunków i żebym go spróbowała zwabić i uwiązać :megagrin: :-D Pewnie mnie czeka prywatne śledztwo jak mrozy odpuszczą :multi:Poszukam jego właścicieli :mad:

Postaram się w weekend napisać jak kastracja i sytuacja po.
Dzięki za wszystko i... trzymajcie kciuki, żeby Misio nie miał cukrzycy i żeby nie było powikłań!

Asieq_ następnym razem poproś o nazwisko osoby która w SM tak Ci powiedziała ...
A za Miśka trzymam kciuki, może spotkamy się jutro w DW :)

Posted

Na szczęście nie ma u nas darmozjadów z SM a ataki psów zgłaszamy na policję i działa za każdym razem - może się nudzą ;) i od razu sprawdzanie szczepień na wściekliznę itp... Może zgłoś do dzielnicowego ale z zaznaczeniem, że Ty byłaś zagrożona.?

Posted (edited)

Pewnie tak. Czekam na telefon, maja dzwonić 15-16.
Wczoraj był telefon w sprawie adopcji Misia :razz:

17 - jesteśmy w domu. Wszystko dobrze poszło :) Misiu chodzi, chce sie wylizywac i przeszkadza mu kolnierz.

Edited by Asieq_
dopisek
Posted

Asieq_ napisał(a):
Pewnie tak. Czekam na telefon, maja dzwonić 15-16.
Wczoraj był telefon w sprawie adopcji Misia :razz:

17 - jesteśmy w domu. Wszystko dobrze poszło :) Misiu chodzi, chce sie wylizywac i przeszkadza mu kolnierz.

Misiu, kolnierz nie jest fajny.

Posted

Misio błyskawicznie doszedł do siebie, wychodzi na siku do ogrodu, biega, weszy, a po powrocie siedzi w ciepłym domku, wtedy ma zakładany kolnierz. Rana wygląda bardzo ładnie, piesek ma mega apetyt i jest wesoły.
Nadziwić sie nie mogę, jak szybko Misiu załapal zasady panujące w domu. W dodatku upodobal sobie Szarucha (kota), za którym chodzi przy każdej okazji :)

Posted

To ja wyprobuje na watku Misia moj tekst dla Juli :):)

Jula, sunia uratowana z krotkiego lancucha, po operacji wielkiego guza na podbrzuszu, desperacko szuka funduszy na nastepna operacje - kwestia zycia i smierci, a czas goni niemilosiernie !!!!!!

Posted

Chcę dla Misia jak najlepiej, bo zasługuje na prawdziwy kochający dom :)

Może jestem nienormalna, ale gdy mnie coś interesuje, to wszędzie szukam o tym informacji :razz: A potem dopiero kupuję/zabieram/itp.

Posted

Asieq_ napisał(a):
Chcę dla Misia jak najlepiej, bo zasługuje na prawdziwy kochający dom :)

Może jestem nienormalna, ale gdy mnie coś interesuje, to wszędzie szukam o tym informacji :razz: A potem dopiero kupuję/zabieram/itp.

Asia , ale wiesz my to specyficznie odjechani jesteśmy ;) Ale jest też spora grupa normalnie normalnych :) Będzie dobrze, serducho Ci podpowie co robić :) Skąd Ci ludzie są ?

Posted

mam zwyczaj nie pisania o domach dopóki psiak nie trafi na swoje miejsce. ludzie którzy chcą adoptować Misia są super, dom marzenie. nie każdy musi logowac się na dogo. Państwo śpiewająco przeszli wizytę ale o tym jak już Miś będzie u siebie

Posted

Asieq_ napisał(a):
Szkoda, że przyszli właściciele do tej pory nie odezwali się na wątku Misia... Ciekawa jestem, czy w ogóle tu zajrzeli.

No cóż , nawet jeśli nam tu wydaje się to dziwne :roll:, to wielu nawet pojęcia nie ma o dogo , nie mówiąc już o tym , że wszelkie fora omija szerokim łukiem :roll: Myślę , że należy to uszanować .

Rudzia-Bianca napisał(a):
Asia , ale wiesz my to specyficznie odjechani jesteśmy ;) Ale jest też spora grupa normalnie normalnych :) Będzie dobrze, serducho Ci podpowie co robić :) Skąd Ci ludzie są ?

Dokładnie :lol: Intuicja jest zawsze najlepszym doradcą . Poza tym , ważne jest dobro psa i jego dalsza bezpieczna egzystencja , a nie nasze sympatie;)

kkanarekk napisał(a):
mam zwyczaj nie pisania o domach dopóki psiak nie trafi na swoje miejsce. ludzie którzy chcą adoptować Misia są super, dom marzenie. nie każdy musi logowac się na dogo. Państwo śpiewająco przeszli wizytę ale o tym jak już Miś będzie u siebie

Widzę , że już się nauczyłaś ;) , że nie warto chwalić dnia przed zachodem słońca :evil_lol: . Ja też już nie piszę nic na wątkach do chwili aż pies szczęśliwie trafi do nowego domu - nic tak nie boli jak zawiedzione nadzieje:shake:

Oczywiście , wszyscy chcielibyśmy , aby ludzie którzy maja adoptować Misia zalogowali się na dogo , napisali coś na wątku - jednak najważniejsze jest nie to co publicznie zadeklarują , ale to czy w realu sprawdzą się ( a mam nadzieję , że tak :loveu:) jako najlepsi opiekunowie Misia .

Posted

Serducho, intuicja, czy co tam jeszcze podpowiedzialy: Misiu jest w DS już dokładnie miesiąc :D Mówiąc wprost, podjęliśmy z mężem decyzje, ze piesek zostaje u nas!:lol:

Mam nadzieje, ze państwo zainteresowani Misiem wybiorą sobie i uszczesliwia któregoś z Waszych podopiecznych, bo nie brakuje psiakow oczekujących na swojego pana.

Posted

Asieq_ napisał(a):
Serducho, intuicja, czy co tam jeszcze podpowiedzialy: Misiu jest w DS już dokładnie miesiąc :D Mówiąc wprost, podjęliśmy z mężem decyzje, ze piesek zostaje u nas!:lol:
.

:loveu::loveu::loveu::loveu: Sączyłam jad powoli :evil_lol: , małymi dawkami ( że taka ładna para z Azą , że kot będzie tęsknił :lol:) i wcale nie czuję się winna hurra !!! Misio ma najlepszy domek pod słońcem:multi::multi::multi:

Żałuje tylko ,że mój Timek zupełnie podhalana nie przypomina , bo od razu bym go zaproponowała na miejsce Misia :-(:-(:-(