elaja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 kkanarekk napisał(a):Na razie odpisałam Pani na maila ale nie dostałam jeszcze odp. Pani nie podała swojego nr. więc nie mam jak inaczej niż mailowo się z nią skontaktować .... Kurcze byłoby super gdyby to wszystko wypaliło. Kurcze a co z Misiem>>>???? Byłoby super gdyby Tediemu się udało ! Na fb powrzucałam wydarzenie na wszelkie znane mi grupy z apelem o pomoc i informacją , że psy ( a zwłaszcza Misio) mają czas tylko do soboty . Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić :-( Quote
keria Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Ja niestety Misia wziąć nie mogę. Małego jeszcze jakoś przemycę. Nie dam rady Misia podrzucić siostrze do bloku na weekend :shake: tam są 2 koty (Miś podobno gania koty) i jedna mała sunia Quote
elaja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Misiek ma jakieś ogłoszenia aktualne ? Mam zapłacony jeszcze jeden pakiet , miał być dla Timka , ale w takiej sytuacji odstąpię dla Miśka. Tylko tekst będzie potrzebny bo zdjęcia są nie najgorsze . Quote
keria Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Ja zrobiłam ogłoszenie na gum tree dla Misia. Tekst sklecony na szybko, nie jestem w tym dobra. Oto link do ogłoszenia. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mis-w-typie-goldena-podhalana-szuka-domu-W0QQAdIdZ332992400 Quote
kkanarekk Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Misiek nie ma żadnych ogłoszeń. Jakby ktoś napisał tekst dziś to super ja dam radę dopiero jutro.... Możecie podac kontakt na mnie 509217119 agnieszkaa.j@interia.pl i właściwie to można wziąć teskt Tediego i trochę zmienić ja teraz muszę uciekać i nie zdążę tego zrobić, dopiero jutro... Keira 3 lata> ??? Pani mi powiedziała, że 6-7.... Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 w związku z tym że nie ma żadnego zastępczego dt. musimy misia dać do hotelu. w sobotę zawioze go do hotelu amok pod krk. cena za miesiąc.to 300zł. bardzo potrzebujemy deklaracji. na razie jesteśmy na 0.... Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 nie to hotel w.iwanowicach bardzo.fajny kameralny. miałam już.tam psiaki i byłam bardzo zadowolona Quote
keria Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Pomocy! Misiek nie ma zapewnionego tymczasu od soboty:-(. Zatem najlepiej jeśli ktoś mógłby przygarnąć Misia chociaż na jakiś czas, jeśli nikt nie weźmie Misia to pojedzie on do hotelu. Niestety do boksów zewnętrznych. Szkoda, że miś nie trafi do jakiejś rodziny na tymczas bo można by poobserwować zachowanie psa, przyzwyczajać go powoli do przebywania w domu, zwiększyło by to szanse na adopcje. Potrzebujemy pomocy w sfinansowaniu hotelu!!! Pieniążki będą też potrzebne na szczepienia Misia i Tediego. Każdy grosz się liczy. Jakby ktoś miał zbędną sucha karmę lub jakieś niepotrzebne drobiazgi na bazarek dla Psiaka będziemy niezmiernie wdzięczne:oops:. Ja nie ukrywam, zupełnie nie mam z czego się dołożyć. Mam swoje 3 psy i 5 kotków i jeszcze będę mieć "braciszka" Misiowego na tymczasie. Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dołączam się do prosby Keira , Misio jedzie w sobotę do hotelu, elaja:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: zadeklarowała 100zł za co bardzo dziękujemy potrzebne jest nam jeszcze ""tylko" 200zł + szczepienie i odrobaczenie ..... nie mówiąc o kastracji ......Każda złotówka jest na wagę złota prosimy o pomoc Keira zmień może tytuł na jeszcze bardziej dramatyczny.... Quote
Onaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ja też myślę że potrzeba jakoś przyciągnąć uwagę dogomaniaków do biedaczków. Może jakoś tak, że gdzie mają się podziać, nie ma na nie pieniążków, a zostawić ich na ulicy :( ? Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 zrobiłam im takie wspólne, wyróżnione allegro http://allegro.pl/myaccount/sell.php Quote
elaja Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Przeklejam z fb Podeslijcie na @...............( adres podam na priv) tekst do ogloszen i zdjecia, zrobie chociaz na kilku portalach. Te piesek ze zdjecia jest cudny! Powinnien szybko znalezc dom Tekst dla Misia , pilnie ! Im więcej będzie miał ogłoszeń tym większa szansa na dom. i jeszcze jeden wpis Myslę, że nie wolno ich rozdzielać... Powinny oba znaleźć jeden dom... Boże... nie daje rady, tyle potrzeba chętnych do pomocy... za dużo jest tych potrzebujących jej... Przytłaczają ogłoszenia, bo każdego chciałabym przyjąć pod swój dach... Moja odpowiedź : Tak było by najlepiej , ale już teraz bardzo trudno znaleźć choćby dom tymczasowy ,nie mówiąc o stałym , dla jednego psa , a co dopiero dla dwóch ......Tedi jak dobrze pójdzie od soboty będzie miał warunkowy tyczas , ale Misia nikt nie chce . One są bardzo za sobą , chodzą cały czas razem , wspierają się ......Miś od soboty zostanie zupełnie sam i kolejny wpis NIE!!!!!!! Nie róbcie im tego!!!! Boże... nie rozdzielajcie ich!!!! ;( ;( ;( ] I co Wy na to ? Quote
Onaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Psy w dwupaku rzadko ale zdobywają domy. Ale obawiam się, że trudno teraz będzie dwa psy utrzymać w hotelu razem. Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Bardzo nie chciałabym ich rozdzielać bo one są w sobie zakochane, Tedi co chwile pod chodzi do Misia i całuje go w pyszczek.... ALe niestety gdybyśmy się uparli tylko na wspólną adopcję to zmniejszyłoby ich szanse do 15% .... niestety.... można je razem ogłszać ale dodając że są do adopcji też osobno... elaja a to tekst: Często śmierć właściciela to podwójny koniec świata dla psa. Zwierzę nie tylko traci ukochanego człowieka, ale traci też dom. Rodzina zmarłego nie ma ochoty zajmować się psem, wiec wyrzuca go jak zbędny mebel. Taki los spotkał Tediego i Misia. Tedi - mały pieska, który przebywa na opuszczonej posesji, jego pani zmarła i pies jak zwykle w takich przypadkach bywa stał się zbędnym ciężarem. Amatorów spadku nie interesuje los psa, korzyści materialne zgarnięte i to się liczy ! Dom na dniach zostanie sprzedany i wtedy pies musi zniknąć - mamy więc niewiele czasu na znalezienie dla niego nowego domu. W tej chwili Tedi całymi dniami przebywa w ogrodzie i czeka ... czeka na powrót swojego człowieka ... Tedi jest niewielkim psiakiem - najprawdopodobniej mieszańcem sznaucera. Ma szorstką sierść i charakterystyczne dla tej rasy umaszczenie, po zadbaniu, obcięciu i wyczesaniu będzie pięknym i reprezentacyjnym psem. Tedi to piesek w wieku ok 3-4 lat. Waży ok. 10-12 kg, sięga poniżej kolana. W stosunku do człowieka jest radosny i ufny. Obskakuje człowieka, nie boi się obcych rąk, daje się głaskać, uśmiecha się na widok ludzi, ciągle siedzi przy płocie i wypatruje człowieka. Nie goni kotów, lekceważy ich obecność. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Zachowuje czystość w domu, zostawiony sam nie niszczy niczego. Misio -biało- biszkoptowy psiak czeka na swojego nowego pana, przesiaduje pod płotem i godzinami wypatruje człowieka, bo on bardzo kocha ludzi. Przebywa w ogrodzie przy opuszczonym domu. To piesek w sile wieku, około 3 letni. Jest bardzo spokojny, toleruje inne psy, zamknięty w pomieszczeniu nie demoluje, chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu.Miś nie jest psem dużym, raczej takim średnim nieco ponad kolano jakieś ok 20 kg wagi. Obydwa psy mają cudowne charaktery a jedyne czego potrzebują to swojego człowieka, którego będą mogły pokochać bezgraniczną miłością. Jeżeli Tedi i Miso szybko nie znajdą domu to czek je schronisko albo ulica. Lada moment spadnie śnieg i przyjdą mrozy. Psy, który do tej pory były oczkiem w głowie swojej Pani nie poradzą sobie same na świecie. Szukamy dla nich nowego, odpowiedzialnego domu, który otoczy Tediego i Misia troskliwą opieką i miłością. Psy mogą iść do nowego domu razem lub osobno. WARUNKIEM ADOPCJI JEST WIZYTA PRZED I POADOPCYJNA JEDNEJ Z WOLONTARIUSZEK JAK I PODPISANIE UMOWY Kontakt 509 217 119 lub agnieszkaa.j@interia.pl Quote
Onaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 To Tedi to mały jest, bo razem na zdjęciu wyglądają tak że Misio całkiem spory, a skoro on z 20kg waży to on średniak, to może bardziej go ktoś przygarnie. Quote
elaja Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 O.K. spróbujmy wobec tego razem . Zaraz wysyłam na bazarek , możemy zaryzykować , a być może chociaż jednemu się uda Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Tylko dobry tytuł do ogłoszenia jest potrzebny.... Żeby było jasne jakie psy są w środku :) i jakie zdjęcie jako pierwsze? Quote
keria Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Byłoby fajnie gdyby nie trzeba było ich rozdzielać ... Ja nie mogę wziąć obu na tymczas, gdybym miała kojec wzięłabym obu. Nie mogę narażać na kłopoty moich kotów, bo przy 4 psach dwóch moich i dwóch tymczasach mogłabym nie opanować sytuacji. Tedi na weekendy będzie jeździł do Krakowa. Może tam ktoś go wypatrzy, powiem siostrze, żeby z nim gdzieś w miasto poszła. Nie ma ktoś pożyczyć takiej psiej chusty z napisem "szukam domu"? Jeśli nikt nie dysponuje to napiszę do Taks ona robi takie świetne kaftaniki w dodatku niedrogo. Jakby coś takiego zrobiła dla Misia i Tediego, to spróbowałybyśmy ich razem do Krakowa na spacer wziąć? Czy byłby ktoś chętny zakupić taki sprzęt dla psiaków? Potem przekazać można innym potrzebującym. Ja dowiem się o ceny. Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Super pomysł keria :) Taki spacer po plantach rynku, może ktoś je wypatrzy a może do kundla by razem poszły??? zapytam Panią Hejdę czy jest taka szansa... Quote
elaja Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 kkanarekk napisał(a):Tylko dobry tytuł do ogłoszenia jest potrzebny.... Żeby było jasne jakie psy są w środku :) i jakie zdjęcie jako pierwsze? Myśl , myśl ;) ja się już wypaliłam :cool3: Quote
kkanarekk Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 a taki Sznaucerek Tedi i podhalan Misio wyrzucone na bruk ?? a zdjęcie to może to jak Tedi się śmieje ono jest takie urocze......:) Quote
Recommended Posts