keria Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 (edited) :loveu:Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domu dla psiaków. Z racji mojej pracy terenowej poznaję dużo psich bied z małopolskich wsi. Jednym z nich jest piesek który przebywa na opuszczonej posesji w okolicach Krzeszowic wraz ze swoim współtowarzyszem. Ich pani zmarła i psiaki przebywają w ogrodzie, cały dzień same. Oba są spragnione kontaktu z człowiekiem, radosne i kleją się do ludzi. Dom wraz z terenem zostanie sprzedany i psy będą musiały zniknąć. Rodzina zmarłej pani nie chce psiaków i nie interesuje się nimi. Obawiam się że psiak może wylądować w Olkuszu :shake: lub jeszcze gorzej. Psiaki są dokarmiane przez jedną "dobrą duszę" z tej samej miejscowości, która chyba mimo znikomych prywatnych finansów stara się aby psiakom nie zabrakło jedzonka w miskach. mały Tedi to piesek w wieku ok 4-5 lat. Niewielki w typie terierka tybetańskiego (poniżej kolana). Jest radosny i ufny. Obskakuje człowieka, nie boi się obcych rąk, daje się głaskać, uśmiecha się na widok ludzi, ciągle siedzi przy płocie i wypatruje człowieka. Według karmicielki nie goni kotów, lekceważy ich obecność ( ja osobiście nie mogę potwierdzić bo nie widziałam). Nie wiem czy będzie umiał dostosować się do bloku bo nigdy nie mieszkał w domu. Może komuś wpadnie w oko taki uśmiechnięty kudłacz? Nie wiem czy uda mi się wkleić fotki, jeśli nie to poproszę o pomoc bardziej doświadczonych. Edited February 6, 2012 by keria Quote
keria Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Jednak nie umiem wstawić zdjęć, nie wiem czy można linki do zdjęć wklejać na forum? Oto psiak : http://pl.fotoalbum.eu/dominikakr/a655871/00000001 http://pl.fotoalbum.eu/dominikakr/a655871/00000002 http://pl.fotoalbum.eu/dominikakr/a655871/00000003 http://pl.fotoalbum.eu/dominikakr/a655871/00000004 Quote
masza44 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 piękny jest! I widać jak szuka kontaktu z człowiekiem! Quote
keria Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Tak oba psiaki są bardzo kontaktowe. Zapomniałam dodać, że jeśli będzie potrzeba mogę go dowieźć do Krakowa lub okolice. Zbliża się zima i szkoda żeby malec marzł w budzie. Quote
kkanarekk Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 gdzie dokładnie są psiaki ja mieszkam w Niegoszowicach obok Krzeszowic może mogłabym pomóc Quote
keria Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Piesek przebywa w Siedlcu. Jak na razie ma opiekę i jedzonko i ocieploną budę. Zajmuje się nim miła pani z tej samej miejscowości. Przynosi co dzień jedzonko, psy mają duży teren do dyspozycji około hektara ogrodu, ale i tak przebywają głównie przy siatce przy drodze i czekają na ludzi. Dobrze żeby szukać domku już teraz bo jeśli teren zostanie sprzedany piesek nie będzie miał się nagle gdzie podziać. Najbardziej przydałoby się poogłaszać psiaka, ja mam troszkę kiepski komputer i zdjęcia musiałam umieszczać w Krakowie podczas pobytu u mojej siostry. Mogę jedynie podawać linki do strony ze zdjęciami. Nie mam możliwości wziąć na tymczas ponieważ mieszkam sama i pracuję, nie mam ogrodzenia przy domu , mam też swoje dwie bardzo zazdrosne sunie, no i finansowo stoję kiepsko. Pomoc w dokarmianiu psiaków mile widziana, na ogrodzeniu wisi wiaderko tu dobrzy ludzie z okolicy wrzucają jakieś zjadliwe resztki i opiekunka im to jedzonko wydziela. Miałam troszkę puszek kaszy z mięsem, zostawiłam karmicielce 3 zgrzewki pewnie to nie na długo wystarczy. Quote
paoiii Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Uroczy psiaczek, oby znalazł się ktoś kto go zabierze :) Quote
keria Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Przypominamy się z szorściakiem. Poogłaszam psiaka ale jeśli ktoś mógłby mi a w tym pomóc byłabym wdzięczna;). Quote
kkanarekk Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 może będę miała dla niego tymczas ale jeszcze nie wiem na 100% podaj mi proszę swój nr tel bo jak będę chciała po malucha podjechać to chciałabym się najpierw z Tobą porozumieć Quote
keria Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Zaraz podam Ci mój numer na pw. Jeśli chodzi o tymczas to myślę że wchodzi w grę tylko wtedy kiedy będą to lepsze domowe warunki, żeby można było się dowiedzieć więcej o psiaku. Jeśli miałby to być "kojcowy" tymczas to według mnie lepiej żeby psiak pozostał tam gdzie jest teraz. Tam czuje się u siebie i jest bezpieczny, szkoda byłoby go poniewierać. Według mnie ta sprawa ze sprzedażą domu może się przeciągnąć. W razie czego dam opiekunce znać że jeśli musiałby zniknąć z domu to zorganizujemy tymczas. Quote
keria Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 kkanarekk masz zapchaną pocztę nie mogę wysłać pw Quote
kkanarekk Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 keria napisał(a):Zaraz podam Ci mój numer na pw. Jeśli chodzi o tymczas to myślę że wchodzi w grę tylko wtedy kiedy będą to lepsze domowe warunki, żeby można było się dowiedzieć więcej o psiaku. Jeśli miałby to być "kojcowy" tymczas to według mnie lepiej żeby psiak pozostał tam gdzie jest teraz. Tam czuje się u siebie i jest bezpieczny, szkoda byłoby go poniewierać. Według mnie ta sprawa ze sprzedażą domu może się przeciągnąć. W razie czego dam opiekunce znać że jeśli musiałby zniknąć z domu to zorganizujemy tymczas. To miałby być na pewno domowy tymczas. już czyszczę pw Quote
keria Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Tak, ogłoszenia są jak najbardziej potrzebne, dzięki. Quote
kkanarekk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 http://allegro.pl/tedi-cudny-sznaucer-mix-po-smierci-pani-na-ulicy-i1931213037.html allegro od elizy_sk BARDZO DZIĘKUJEMY!!! Quote
kkanarekk Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dostałam takiego maila Witam chciałabym wraz z rodzina wziac psiaka do siebie , dac mu ds i pokochac . Szukamy niewielkiego, kudłatego i energicznego psiaka. Mysle ze Tedi czułby sie u nas idealnie, szczesliwy i kochany. Miałby swoj kącik i miske. Mam nadzieje ze znalazłby wspólny jezyk (zabawy) z moimi dziecmi, uwielbiaja sie bawic i przytulac do psiakow. Nie robia zwierzetom krzywdy. Nie wiem tylko gdzie psiak przebywa, jest to wazne gdyz nie jestem osoba zmotoryzowana i nie bede miala mozliwosci odebrac psiaka. Pozdrawiam Rozmawiałam z Panią wszystko brzmi super, szukamy osoby do wizyty w Kutnie, woj. Łódzkie . I transportu dla Psiaka jak wszytko będzie ok :) Quote
kkanarekk Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 niestety to Ci sami ludzie :( UTNO woj. łódzkie- AGNIESZKA Cz. Młode małżeństwo z dwójką dzieci (dziewczynki). Kłamią w ankiecie, doskonale znają już odpowiedzi jakie organizacje chciałyby usłyszeć. Po głębszym sprawdzeniu okazało się, że poprzedni piesek znudził się i został sprzedany-nota bene jak to zostało ujęte "świetny reproduktor(!) " Oczywiście nie został uwzględniony w ankiecie- tylko łzawe historie o zapewne nieistniejącym psie, który odszedł mając naście lat. Piszą z maila: agac....@op.pl agac....@wp.pl (zapewne go zmienią) tel: 7811**102 lub 5019**245 Szukają małego pieska. Edit: Znalazłam kolejne ogłoszenia tych miłośników zwierząt. 10 grudzień 2010- przyjmę yorka dla bardzo chorej córki. 15 grudzień 2010- sprzedam yorka, świetny reproduktor. PRZESTRZEGAM !!!!! Quote
keria Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Eeehhh szkoda, ale cóż ludzie są różni. Piesek jest spokojny ale nie wiem jak zachowuje się w stosunku do dzieci, chyba byłoby to nieco ryzykowne wysyłać go tak daleko nie sprawdzając wcześniej. Quote
Onaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Do mnie też już dzwonili w sprawie innego pieska. Quote
elaja Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Widziałam ostrzeżenie na CZK - to wygląda tak jakby szukali psów w typie rasy , które można później łatwo sprzedać.....wystarczy , że nikt osobiście nie sprawdzi sytuacji wyadoptowanego psa i zadowoli się zdjęciami i mailami że wszystko o.k. a miłość kwitnie. Pewnie mają już niezłe doświadczenie jak mydlić oczy oferującym psy do adopcji. Kkanarak gratuluje czujności i dociekliwości - ja i pewnie wielu innych dałabym się nabrać tej piekielnej rodzince . Quote
kkanarekk Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Mi bardzo nie pasowało to, że jest tak idealnie i jak powiedziała ta kobieta: dużo czytała na temat adopcji. Wtedy zapaliła mi się czerwona lampka. BO na wszystko się zgadzał, wiedziała dobrze o wizytach, umowach itp. Jak weszłam na ck to wszystko się zgadzało, nr, mail, adres. elaja mogę we wtorek oddać Ci szelki i pasy, które dałaś dla Diny? Niestety nie zostały wykorzystane :( Quote
elaja Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Kkanarek lepiej je zatrzymaj i woź w samochodzie - mogą się jeszcze kiedyś przydać - nigdy nie wiesz co spotkasz na drodze ;) Moje psiury nie korzystają z takiego modelu bo najczęściej jeżdżą zwykłym busem o ile kierowca nie należy do kategorii wyjątkowych tchórzy :evil_lol: i nie zwieje drugimi drzwiami na widok taaaakiego psa :diabloti: Quote
keria Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Nikt poza tą "dziwną" panią nie pytał się o psiaka? Pewnie trzeba będzie troszkę poczekać, oby było warto i znalazł się dobry dom. Wrzucę psiaka do mojej galerii na naszej klasie, może ktoś z moich znajomych go zauważy. Quote
Onaa Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Zrobiłam mu kilka ogłoszeń i dałam na fb. Quote
Camara Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Czy ten drugi pies widoczny na jednej z fotek to podhalan? coś o nim wiadomo? Quote
Recommended Posts