Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chociaż cały czas nie rozumiem dlaczego został uspiony :(:(

darlecik napisał(a):
Nie ma domu tymczasowego dla Kokosa.
Na razie jednak nie pozwolę na jego uśpienie !!!
Jeszcze powalczę o jego życie. Zasługuje na to!

Posted

Czorcik napisał(a):
chociaż cały czas nie rozumiem dlaczego został uspiony :(:(

no właśnie ja też. Ja mam12 lat psa prawie identycznego pod względem fizycznym i charakteru (przynajmniej tak wynika na podstawie szczątkowego opisu) w domu, właśnie ze schroniska w Sosnowcu, żyje, jest nadpobudliwy (leczenie farmakologiczne), w domu spokojny (aniołek) natomiast na zewnątrz nie pozwala się i nigdy nie pozwalał się głaskać i przytulać przez innych, unika bliższego kontaktu z obcym, nie lubi dzieci, nigdy sam nie atakuje ale w przypadku natręta, który nie reaguje na jego ostrzeżenia zaczyna gryźć. Pierwszą jego wizytę u weterynarza pewnie do dzisiaj pamiętają na Brynowie.

A tak naprawdę nie wiemy, jaki fałszywy ruch zrobiła "doktórka". Może to na siłę i za wcześnie. Nie wiemy, co Koks przeżył wcześniej. Mój pies miał przetrąconą miednicę i śrut w obydwu łapach tylnich. I niestety te negatywne przeżycia nie znikną jak za dotknięciem magicznej różdżki. Szkoda, myślę, że była duża szansa i pies w końcu małych gabarytów.:-(

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
no właśnie ja też. Ja mam12 lat psa prawie identycznego pod względem fizycznym i charakteru (przynajmniej tak wynika na podstawie szczątkowego opisu) w domu, właśnie ze schroniska w Sosnowcu, żyje, jest nadpobudliwy (leczenie farmakologiczne), w domu spokojny (aniołek) natomiast na zewnątrz nie pozwala się i nigdy nie pozwalał się głaskać i przytulać przez innych, unika bliższego kontaktu z obcym, nie lubi dzieci, nigdy sam nie atakuje ale w przypadku natręta, który nie reaguje na jego ostrzeżenia zaczyna gryźć. Pierwszą jego wizytę u weterynarza pewnie do dzisiaj pamiętają na Brynowie.

A tak naprawdę nie wiemy, jaki fałszywy ruch zrobiła "doktórka". Może to na siłę i za wcześnie. Nie wiemy, co Koks przeżył wcześniej. Mój pies miał przetrąconą miednicę i śrut w obydwu łapach tylnich. I niestety te negatywne przeżycia nie znikną jak za dotknięciem magicznej różdżki. Szkoda, myślę, że była duża szansa i pies w końcu małych gabarytów.:-(

no własnie :(

jest tutaj na dogo taki Kajtun, typ bardzo podobny do Kokosa , złośnik , agresor , a też taki wypierdek mały , walczyliśmy o niego miesiącami , żeby się do ludzi przyzwyczajał
walke wygralismy , został adoptowany

Posted

Nie wiem co masz na myśli pisząc "doktórka", ale ta doktórka na pewno nie jest człowiekiem, któremu sprawia przyjemność usypianie psów :shake:
Gdyby nie ta doktórka to Kokos już dawno zostałby uśpiony przez poprzedniego "weterynarza", nawet nikt by o nim nie wiedział, byłby tylko kolejnym numerem.... W schronisku nie miał ŻADNYCH szans. Dzięki Roksanie pojawiła się dla niego nadzieja na lepsze życie. Robiliśmy mu ogłoszenia. Niestety zabrakło kogoś kto by się nim zajął, kto by go pokochał i dał mu dom ...

Czorciku, gdyby tylko był dla niego DT to na pewno miałby o wiele większe szanse na dom. Niestety nikt się nim nie zainteresował, a pobyt w klatce na pewno nie polepszyłby jego stanu... :roll:

Nic już niestety nie odmieni losu Kokosa, nic mu życia nie wróci dlatego poproszę moderatora o zamknięcie tematu.

• Margo unlocked this topic