gosia2313 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Napisałam do nausicaa w spr DT dla Kokosa, bo podobno oddaje teraz szczeniaka na DS. Zobaczymy co odpisze, bo jakby nie było jutro Kokos musi się gdzieś przenieść ! :( Quote
darlecik Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Kokos może zostań na razie u mnie, robi olbrzymie postępy, bardzo go polubiłam i trudno mi go oddać do schroniska. Jeśli będzie się dobrze zachowywał przy szczeniaku, który zamieszka ze mną od soboty to może zostać na dłużej. Napiszę w niedziele jaką podejmę decyzję. Teraz wszystko leży w łapach Kokosa ale czuję, że będzie dobrze:lol:. Trzymajcie kciuki!!! Quote
gosia2313 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 darlecik napisał(a):Kokos może zostań na razie u mnie, robi olbrzymie postępy, bardzo go polubiłam i trudno mi go oddać do schroniska. Jeśli będzie się dobrze zachowywał przy szczeniaku, który zamieszka ze mną od soboty to może zostać na dłużej. Napiszę w niedziele jaką podejmę decyzję. Teraz wszystko leży w łapach Kokosa ale czuję, że będzie dobrze:lol:. Trzymajcie kciuki!!! To ja już trzymam !! Quote
Awit Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 O rany. Też trzymam. Kokos bądź nadal grzecznym pieseczkiem, prosimy...... Quote
Czorcik Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Kokos tylko nie daj się szczylowi prowokować !!! :) Quote
darlecik Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Kokos nadal wymaga pracy, nie jest jeszcze idealny. Teraz uczę go żeby nie reagował na obce osoby wchodzące do mieszkania. Ciągle czuje niepokój gdy pojawia się osoba, której nie zna, czuje się zagrożony. Ale wiem z doświadczenia, że najlepsze jest wielokrotne powtarzanie ćwiczenia. Zapraszam więc do domu coraz to nowe osoby..... i pracujemy.... Nauczył się siadać, prosić, podawać łapy... Musimy wciąż jeszcze ćwiczyć przychodzenie na zawołanie i chodzenie przy nodze bez smyczy. Quote
darlecik Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Jeśli zaakceptuje obecność szczeniaka to może za tydzień w sobotę wybiorę się z nim do schroniska, żeby sprawdzić czy ma traumę przed tym miejscem. Chcę zlikwidować z jego małej główki wszystkie negatywne wspomnienia. Chcę żeby był naprawdę szczęśliwym psem, który w pełni zaufa opiekunowi... Ale to odległe plany. Najpierw Kokos musi dogadać się z bardzo energicznym 2,5 miesięcznym szczeniakiem. Będę pisała na bieżąco jak rozwija się sytuacja. Quote
gosia2313 Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 darlecik napisał(a):Jeśli zaakceptuje obecność szczeniaka to może za tydzień w sobotę wybiorę się z nim do schroniska, żeby sprawdzić czy ma traumę przed tym miejscem. Chcę zlikwidować z jego małej główki wszystkie negatywne wspomnienia. Chcę żeby był naprawdę szczęśliwym psem, który w pełni zaufa opiekunowi... Ale to odległe plany. Najpierw Kokos musi dogadać się z bardzo energicznym 2,5 miesięcznym szczeniakiem. Będę pisała na bieżąco jak rozwija się sytuacja. Więc czekamy na wieści ;-) A ja w sobotę może zajrzę do tego kolejnego Kokosa, który też jest ponoć agresywny i w ogóle nie wychodzi, podczas spacerów siedzi sam w boksie :( Chociaż żeby było wiadomo jak ten pies wygląda. Może wyjdzie jak nie będzie innych psów?:roll: Quote
darlecik Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Kokos nie może u mnie zostać:-(. Jest zbyt energiczny. Nie mogę ryzykować że pod moją nieobecność dojdzie do nieszczęścia. W szale zabawy depcze po wszystkim co ma pod nogami. Kokos nadal źle reaguje na obcych. Gdy obca osoba zechce go nagle pogłaskać - mógłby ugryźć. Potrzebuje ciągłych ćwiczeń i duuużooooo ruchu. Myślę, że powinien trafić do świadomych ludzi, którzy będą wiedzieli jak kontynuować rozpoczętą przeze mnie pracę. Przetrzymam go jeszcze kilka dni, może znajdzie się ktoś, kto może go wziąć na tymczas ale musi być to osoba, która pracowała już z trudnymi psami. Pies wymaga dużo pracy, ale wiem że da się go zresocjalizować w odpowiednich warunkach. Resocjalizacja psa po przejściach czasem trwa kilka miesięcy. Mogę z nim pracować ale nie może tak długo u mnie mieszkać:-(. Quote
gosia2313 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Kokos dostał szansę, był w DT z behawiorystą, porobiłyśmy mu ogłoszenia, ale niestety nikt się nie zgłosił :( Dzisiaj Kokos miał wrócić do schroniska. Quote
gosia2313 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Kokos jest jeszcze u Roksany. Ale chyba nie ma już dla niego szansy na dom ;( Quote
gosia2313 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Awit napisał(a):A co z nausicaa? Pytałam, ale ona ma u siebie dużo zwierząt luźno biegających po domu, nie wiadomo jakby się Kokos w stosunku do nich zachowywał. Poza tym nie jest póki co adopcyjny, no chyba, że ktoś dalej by z nim pracował. "no i to nie jest bardzo adopcyjny pies, a ja jednak wolałabym nie mieć u siebie psa na stały tymczas, bo może mi się sytuacja zmienić i wtedy na gwałt trzeba będzie szukać innego dt.czy wtedy będzie ktoś, kto go przejmie ode mnie?" Niestety gdyby pojawiły się jakieś komplikacje w DT to nie ma kto Kokosa wziąć - musiałby trafić do schroniska :( Ale podałam jeszcze Roksanie numer od niej, żeby się zdzwoniły- ona może więcej o nim powiedzieć. Czekam na odpowiedź. Quote
Awit Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Byłam u nausicaa, chyba ma rację. Tam musiałby być bardzo spokojny i taki łagodny pies..... Quote
darlecik Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Nie udało mi się dodzwonić pod podany nr tel. Chyba wyłączony czy coś. Wysłałam smsa z prośbą o sygnał po uruchomieniu telefonu. Czekam... Quote
darlecik Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nie ma domu tymczasowego dla Kokosa. Na razie jednak nie pozwolę na jego uśpienie !!! Jeszcze powalczę o jego życie. Zasługuje na to! Quote
gosia2313 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 darlecik napisał(a):Nie ma domu tymczasowego dla Kokosa. Na razie jednak nie pozwolę na jego uśpienie !!! Jeszcze powalczę o jego życie. Zasługuje na to! To ja wrzucę go na stronę do działu "Pilnie potrzebują domu" i na wątek schroniska w sosnowcu. Quote
darlecik Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ok. Dziękuje. Kokos musi dostać szansę. Quote
gosia2313 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Jest na wątku, a jutro wrzucę go na stronę : gosia2313 napisał(a): Kokos - Kokos to niewielki trikolorowy psiak. Jest raczej młody. W sierpniu trafił do jednego ze śląskich schronisk. W boskie został strasznie poturbowany przez innego psa ! Kokos w schronisku jest przerażony ! Boi się ludzi, nie pozwala do siebie podejść, chce gryźć w obronie! Nie wiemy, kto i co mu zrobił.... . Teraz Kokos przebywa w domu tymczasowym u behawiorystki. Szybko przywiązuje się do ludzi. Gdy już komuś zaufa, można go wszędzie dotykać, brać na ręce. Podczas spacerów jest bardzo grzeczny. Kokos jest bardzo grzecznym psem. Potrzebuje trochę czasu, żeby zaakceptować nowe osoby w otoczeniu, ale kiedy już zaufa człowiekowi jest bardzo posłusznym i wiernym psiakiem. Kontakt: 508-111-856 Quote
darlecik Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Kokos został dzisiaj uśpiony po tym jak w przychodni zaatakował dr Edytę. Smutny koniec losów Kokosa :-( Pies dostał szansę, ale nie udało się mu pomóc. Dziękuje wszystkim zaangażowanym w sprawę Kokosa. Quote
gosia2313 Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 darlecik napisał(a):Kokos został dzisiaj uśpiony po tym jak w przychodni zaatakował dr Edytę. Smutny koniec losów Kokosa :-( Pies dostał szansę, ale nie udało się mu pomóc. Dziękuje wszystkim zaangażowanym w sprawę Kokosa. :-( Przykro mi, ale przynajmniej dostał szansę na inne życie Quote
Awit Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 O Boże, biedny Kokos:-( Człowiek go doprowadził do takiego stanu, takiego lęku że gryzł ze strachu... Biedny niewinny psiaczek. Śpij spokojnie Kokosku, już nie ma się czego bać..... Quote
Czorcik Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 o rety , to wszystko wina człowieka , ja pier...e Kokos [*] :(:(:( Quote
Recommended Posts