Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tyle, że Joker potrzebuje pomocy, jego stan jest lepszy, ale daleki od dobrego, a jesli chcesz zobaczyć jaki jest odzew na apel w sprawie zwierząt niecierpiących to wejdź na fb w moje psy i zobacz, że tam, poza osobami importowanymi z dogo, właściwie nie ma ludzi.
Tam gdzie jest dramat ludzie zlatują się jak misie do miodu i promocja kręci się.
Własnie dlatego zamieszcza się zdjęcia chwytajace za serce, a jednocześnie prawdziwe.

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja niestety jestem takiego samego zdania jak Ryss. Dlatego prosiłam i wciąż czekam na nowe fotki Jokusia...
Takie fotki - niestety - większość osób odstraszają. Każdy będzie wolał psa zdrowego od rannego. A przecież Joker ładnie się goi, ślicznie mu wszystko niedługo zarośnie futerkiem. To po co pokazywać mięso?? :(
Zróbcie nowe, ładne fotki - zrobię mu wtedy dużo ogłoszeń.

Posted

[B]Bejotko[/B], przywróciłaś moją wiarę w kobiecą wrażliwość i delikatność, bo już zaczynałem myśleć, że na tej Dogomanii, to kobiety jakieś inne są. ;)
Gdybym był bliżej Jokera, to zrobiłbym mu zdjęcia jak należy, bo fotografuję pieski od lat. :lol:

Posted

Wszystkie srodki sa dobre w celu naglosnienia sprawy Jokera. Aukcje cegielkowe czy inne z prawdziwymi zdjeciami tego psa moga sklonic ludzi do wplat i pomocy rzeczowej. A wiadomo, ze schroniska w PL bogate nie sa, takze kazda wplata jest przydatna. Prawda moze bolesna, niewygodna na tych zdjeciach, ale taka polska rzeczywistosc, nie ma co udawac, ze zwierzeta w PL nie sa nagminnie okaleczane i krzywdzone. Codziennie do schronisk sa przyjmowane poranione psy i koty.
Gdy juz beda zdjecia zdrowego Jokera, mozna ruszyc z ogloszeniami wyroznionymi.

Posted

[quote name='Ryss']Spotkałem dzisiaj na Allegro [B]Jokera[/B], wystawionego na akcji przez [B]Maję602[/B]. Opis aukcji jest dobry, ale dobór zdjęć jest moim zdaniem fatalny. Myślę, że akurat na Allegro wystarczy słowny opis psiego dramatu i nie ma potrzeby epatowania jeszcze potencjalnego "kupca" brutalnymi, szokującymi wręcz fotografiami. To jest przegięcie w "braniu na litość" akurat tam, niestety. Owszem, napisać gorzką prawdę o wystawianej na aukcji "rzeczy", ale nie musi to być poparte jeszcze dokumentacją fotograficzną. Wystarczy dołączyć [B]aktualny[/B] portret psa, jego prawy, wyczesany profil i chwatit, jak mawiają Rosjanie. Bo to jest naprawdę piękny piesek i takim go trzeba pokazywać ludziom. Gdyż co było a nie jest... ;)[/QUOTE]
To allegro jest drugie. Jest prawie identyczne jak pierwsze, z tym że ostatnie zdjęcia jest dodane i pokazuje jak ładnie się goi rana. Ono skonczy się za kilka dni. Wóczas będziesz mógł zrobić nowe. Ładniejsze i takie, na którym wkleisz zdjęcia jakiegoś owczarka szkockiego np. z wystawy miedzynarodowej. Ja wkleiłam zdjęcia Jokera. Poranionego i obolałego bo takiego pieska mamy do adopcji. Są ludzie, którzy biorą psa zdrowego z rodowodem a są tacy co adoptują psa wielorasowego po wypadku, bo robią to z potrzeby seca.
Jeszcze dodam, że na poprzednim allegro było ponad 2 500 odwiedzających.

Posted

I mnie też allegro się podoba!:)

Latem zawieźliśmy (razem z Cavani i Markiem) do domu stałego we Wrocławiu naszą schroniskową parę-Matyldę i Barego.Psiuki na artystycznych zdjęciach Muzzego prezentowały się pięknie-okazałe,lśniące,no...cud ,miód i orzeszki! Pańciostwo adoptowali je prawie "w ciemno",tylko na podstawie fotek w ogłoszeniach i po wielu rozmowach telefonicznych....

Nigdy nie zapomnę miny Pana,kiedy dotarliśmy po wielu,wielu godzinach na miejsce i psy wyskoczyły z samochodu....:eviltong: Wśród uczuć,które malowały się na jego twarzy można było zauważyć i zaskoczenie,i rozczarowanie....

Hmmm....Prawda jest taka,że psiaki na żywo nie prezentowały się już okazale (szczególnie Matylda,która bardzo w tamtym okresie schudła),nie błyszczała im sierść,ot...schroniskowe bidy,przerażone sytuacją,zmęczone długą podróżą i śmierdzące....

Uwierzcie,że do adopcji doszło tylko dlatego,że Pańciostwo okazali się ludźmi o wielkich sercach!

Posted

Jak widać każdy ma inne zdanie :)
Moje jest takie, że do zbiórki pieniędzy na leczenie - owszem (widać przynajmniej, że trzeba leczyć), natomiast na strony adopcyjne powinny trafiać ogłoszenia z pięknymi zdjęciami - im piękniejsze tym lepiej, takie na których pies wpadnie w oko, spodoba się, zachwyci. W matrymonialnych ogłoszeniach ludzie też nie pokazują na zdjęciach swojej grzybicy stóp, czy łupieżu tudzież braku palca u dłoni...
W przypadku Jokera moim zdaniem szczególnie kompletnie nie ma sensu pokazywać jego ran, skoro one się już niemal zagoiły....

Posted

[quote name='maja602']
Jeszcze dodam, że na poprzednim allegro było ponad 2 500 odwiedzających.[/QUOTE]
No i? Piesek dalej w schronie, mimo tysięcy wizyt. Bo to byli po prostu gapie, podobni do tych gromadzących się przy każdym wypadku drogowym. W spisie aukcji zobaczyli na miniaturce krew i mięso, kliknęli więc, by pogapić się bliżej i lepiej.

Gdy metoda nie działa, trzeba zmienić metodę. Przecież Joker i tak nie pójdzie do ludzi w takim stanie, więc czemu ma służyć to propagowanie sadyzmu? Zamiast po prostu pokazać pięknego, uśmiechniętego pieska, jakim jest w istocie Joker - z uwagą, że jeszcze niedawno nie wyglądał tak pięknie, bo miał tu i tu wielkie kuku - pokazuje się ból, strach, krew i żywe mięso, czyli to, co najbardziej lubią sadyści. A na Jokera bez tego horroru zwróciłoby uwagę może tylko 5 osób, ale każda z nich gotowa byłaby od razu przyjechać po niego do Białej Podlaskiej, czy gdzie tam on jest.

Posted

Jak widać każdy ma inne zdanie :smile:
Moje jest takie, że do zbiórki pieniędzy na leczenie - owszem (widać przynajmniej, że trzeba leczyć), natomiast na strony adopcyjne powinny trafiać ogłoszenia z pięknymi zdjęciami - im piękniejsze tym lepiej, takie na których pies wpadnie w oko, spodoba się, zachwyci. W matrymonialnych ogłoszeniach ludzie też nie pokazują na zdjęciach swojej grzybicy stóp, czy łupieżu tudzież braku palca u dłoni...
W przypadku Jokera moim zdaniem szczególnie kompletnie nie ma sensu pokazywać jego ran, skoro one się już niemal zagoiły....

Posted

Tu zgadzam sie z Bejotką. Robiłam ogloszenia psom z brzydkim zdjęciem a następnie z ładnym. Na pierwsze ogloszenie odzewu nie bylo. Po drugim - pies poszedl do adopcji.

Posted

A ja dwa razy wrzuciłam ten sam post :evil_lol::lol::evil_lol:
Przepraszam - niechcący :)
Ala ma rację - też mam wiele takich doświadczeń.
No to czekamy na fotki :smile: Aniu - dasz radę! :smile:

Posted

Na miniaturce nie ma ani kropli krwi. To po pierwsze, a po drugie zamiast tracić energię na krytykowanie kogoś, kto stara się coś zrobic dla tego psa, przejdźcie do czynów. Robisz piękne zdjęcia. Masz duże osiągnięcia w wyadoptowaniu psów i może kotów, to nie bij piany, tylko pojedź do Jokera, weź go na spacer, pogłaszcz, przytul, zrób piękne zdjęcia, bo to potrafisz i zrób ( za własne pieniądze) allegro i ogłoszenia. Zanim Twoje allegro sie skończy Joker będzie w domu, z ogrodem u wspaniałych ludzi, którzy kochaja psy. NO TO DO DZIEŁA.

Posted

Oj, Maja nie krzycz tak :) Każdy ma prawo do własnego zdania i może je wyrazić.
Bardzo czekam, by zrobić Jokerowi ogłoszenia, do ogłoszeń potrzebuję zdjęć.

Posted

Co do krzyku, to piszę całkiem cicho, a duze litery sa po to, zeby zachęcić krtykantów do działania.

Ty czekasz by zrobić ogłoszenia Jokerowi a ja już dawno zrobiłam.

Posted

Jeżeli rady nie potrzebne to sie usuwam. Mieszkam na drugim koncu Polski, więc odwiedziny niemożliwe. Mam co robić tu na śląsku. Maju602 zapraszam na wątek Jokera na [url]www.drlucy.pl[/url] i jeszcze jedno bo chyba wszyscy tu o tym zapomnieli - Fundacja Dr Lucy miala propozycję cytat : "Alino, czy mogłabym Cię prosić o umieszczenie w wątku Jokera na dogo informacji, że weźmiemy na siebie lecznie i utrzymanie psa, jeśli znajdzie się jakiś tymczas?"

Posted

Czy Wam się wydaje że Jostel i Cavani mają tylko Jokera pod opieką? Że nie mają swojego życia, pracy, rodzin?
To Wam powiem że oprócz Jokera jest tam ok 300 innych psów, które też potrzebują ich pomocy. Jak tylko mogą jeżdżą tam, robią zdjęcia takie jakie umieją, więc nie piszcie co kilka postów że czekacie na piękne zdjęcia psa. Gdyby była możliwość zrobienia i umieszczenia tu takich na pewno by się pojawiły. Uważam że zdjęcia są wystarczające do ogłoszeń, wybrałam najlepsze i umieściłam w swoim allegro. Proponuję wszystkim, którzy chcą pomóc psu, żeby zrobili ogłoszenia ze zdjęciami takimi jakie są, jeśli będą inne to można podmienić albo zrobić nowe ogłoszenia, a może w tym czasie ktoś zakocha się w tym psie i go zaadoptuje.

Posted

Ania obiecała zdjęcia zrobić a ja poczekam. Nie będę robiła ogłoszeń z takimi zdjęciami. Dlaczego? Dlatego, że chcę by Joker znalazł dom...
Proszę mi tu nie pisać o wolnym czasie. Ogłaszam 173 psy z olsztyńskiego schroniska i 26 piesków z Białej Podlaskiej.
A Wy ile? :)
Przestańmy się kłócić i to w wątku pięknego Jokera... Pliz..

Posted

A ja Ci powiem że robiłam ogłoszenia psom z gorszymi zdjęciami niż aktualne zdjęcia Jokera, a potem sama osobiście je wyadoptowywałam. Zrobię Jokerowi pakiet ogłoszeń.

Posted

Mi też jest go bardzo szkoda. Był moment, kiedy cieszyłam się jak dzieciak, gdy usłyszałam, że będzie miał miejsce w cudownym hoteliku. Jednak potem okazało się, że tam mogą przyjąć tylko sunię, bo są już psy, które z psami się nie dogadują...
Fundacja opłaci jego tymczas, tylko coś mu tam znajdźcie, jesteście bliżej...
Ja też mu zrobię ogłoszenia - aj promis :)

Posted

Tylko że w naszym województwie są tylko 2 płatne hoteliki (jest jeszcze jeden ale go nie polecam), które znam i mogę polecić. Oba ok. 200km od Białej Podlaskiej, a kolejki do nich są długie. Nie mam pojęcia czy są jakieś w okolicach Warszawy.

Posted

Miałam na myśli hotelik znajomy Fundacji, z którego sunia collie właśnie szła do ds i zwalniało się miejsce... Niestety - nie wyszło...
Także to nie jest tak, że nic nie jest robione w sprawie Jokera. Każdemu, kto ten wątek odwiedza nie jest obojętny jego los.