masza44 Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Dobre wieści od Antenki- jest cieniem Pani o co Panu troche smutno...Ładnie jeździ w aucie, narobiła trochę zniszczeń jak została sama ale bez przesady- da się to wypracować. Za to nie załatwia się w domu. Jest zalękniona ale potrafi dążyć do celu i już trafiła do sypialni :) Myślę, że cierpliwością, spokojną pracą da się uzyskać wszystko. Fotki będą jak mi Pani prześle na mejla. A ja na razie musze wydac Milke , która wróciła do mnie z adopcji a potem bastuję, pomagam ogłaszać, daję darowizny , robię bazarki ale jako DT na razie się wypaliłam a i rodzina ma dość ( w czwartek mieliśmy 5 psów na głowie...) Zajrzyjcie kochane na wątek Milki, na gwałt szukamy transportu do Opola z Krakowa do PDT lub najlepiej dobrego DS. http://www.dogomania.pl/threads/215325-BARDZO-PILNE-DT!!-dla-%C5%81ACIATEJ-radosnej-ok.-8-miesi%C4%99cznej-suni-PROSIMY!! Quote
pomóżpomagać Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 I co u Antenki?? jak jej w nowym domku sie wiedzie? może jakieś foteczki?:D Quote
BUDRYSEK Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 czy Antenka "kocha" juz Partyzanta? ;) Quote
masza44 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Dobre wieści. Antenka zostaje z Partyzantem bezproblemowo w jednym pomieszczeniu:) Wczoraj pierwszy raz szczekała i sama zaczęła gonić po sadzie bo jak dotąd jak człowiek jej znikał z oczu to skuczała i drapała drzwi , żeby wejść do środka. Więc pomału, pomału staje się pewniejsza. Nie ma zupełnie problemu z zachowaniem czystości- nie nabrudziła ani raz! Ładnie jeździ w samochodzie tylko nie lubi do niego wsiadać.No już zna komendę siad:) Zdolniacha moja! Państwo są bardzo cierpliwi, wrażliwi i wiem, że lepiej trafić nie mogła. Na pewno z czasem będzie coraz śmielsza i pewniejsza i z zostawaniem samej nie będzie problemów- zwłaszcza , że od wiosny do jesieni ma ogród na cały dzień ( tak jak moje diabły) i wiem, że wtedy jest więcej atrakcji ( norki w ziemi, płoszenie żab czy ptaków) i psy nie chcą wracać od rana do nocy...No i ...Antenka podbiła serce Pana:) Jak myślicie? Jak dla jak na pierwszy tydzień to duże postępy. Jak będą fotki to wstawię na wątek. Quote
BUDRYSEK Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 A dlaczego Pancia Antenki nie pokazuje sie na dogo? ;) Quote
masza44 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 BUDRYSEK napisał(a):A dlaczego Pancia Antenki nie pokazuje sie na dogo? ;) O to trzeba spytać ją:) spokojnie, ja rozumiem , że w codziennym życiu czasem trudno znaleźć czas- lepiej niech go teraz poświęcą Antence, my na fotki zaczekamy:) Ja sama zabieram się 3 dzień za zrobienie bazarku...Pani dostała ode mnei podręcznik pozytywnego szkolenia i kliker- jest w trakcie lektury:) Quote
anik6 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pańcia Antenki się nie odzywa bo jest nieśmiała:) Antenka Partyzanta pokochała od razu, ale bez wzajemności. Przy czym w pełni go rozumie, że nie ma ochoty na zabawę z znacznie większą od siebie koleżanką:) Szukam dla niego domu na Kozubniku ale bezskutecznie, czas pokaże…. Kotka sklepikarz już nie widuje - mam nadzieje że nic złego go nie spotkało … Pozdrawiam Quote
masza44 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Aniu witamy:) dziękuję za zdjęcia! Widać po tym uśmiechniętym pycholu jaka ona jest szczęśliwa! Quote
masza44 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 A jakie Antenka ma piękne widoki.........Sama zazdroszczę jej tych wycieczek:) Ale cudownie, zamiast kojca las!! Quote
pomóżpomagać Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Matko jaka ona jest tam szczęśliwa!! Az się napatrzeć nie mogę!!:D:D w życiu bym jej nie poznała!! :) Quote
masza44 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Zmieniam tytuł i poproszę o przeniesienie wątku na JUż W NOWYM DOMU:) to najprzyjemniejsza część adopcji:) Quote
masza44 Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Antenka miała dzisiaj sterylizację. Dostałam info, że już jest w domuale jak to w pierwszy dzień po sterylce strasznie bidna:( Na pewno jutro już będzie lepiej. Ja się zawsze boję sterylek- jestem bardzo za ale zawsze się boję. Ale już niestety tak jest, ze sunia musi przecierpieć swoje a potem ma już spokój na całe życie:) Quote
pomóżpomagać Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Antenko trzymaj sie kochana, bedzie dobrze!:) ja pamietam jak sterylizowali moja Mikusi ( [*] śpij spokojnie kochanie) to normalnie bylam przeazona, juz myslelismy ze sie nie wybudzi, leciala przez rece jak niezywa. Tez jestem za sterylka ale jednak strach zawsze mi towarzyszy. Antenka napewno szybko dojdzie do siebi i szybko o tym zapomni w takim wspanialym domku:) Quote
masza44 Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Dzisiaj dzwoniła przerażona Ania, bo Antenka bardzo źle znosi poddanie narkozie i zabieg. Cały czas wymiotuje, nawet wody napić się nie może. Ciągle chce też lizać ranę:( Jutro będzie na kontroli u weta. Bidusia...niestety to konieczne dla jej dalszego zdrowia i dłuższego życia. Myślę, ze każda z każda godzina będzie się jej stopniowo poprawiało. Już te kobiety to zawsze mają gorzej... Quote
masza44 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Antenka ma się już dobrze i humor powrócił także:) Quote
pomóżpomagać Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 No to kamień z serca..:) teraz już same szczęśliwe dni czekają na nią:) Quote
BUDRYSEK Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 bardzo,bardzo przepraszam ale Sniezek ma tylko 9 dni na znalezienie nowego domu...inaczej wroci na lancuch znacie moze jakie hotel z wolnymi m-cami? http://www.dogomania.pl/threads/2212...6#post18408956 Quote
masza44 Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='BUDRYSEK']bardzo,bardzo przepraszam ale Sniezek ma tylko 9 dni na znalezienie nowego domu...inaczej wroci na lancuch znacie moze jakie hotel z wolnymi m-cami? http://www.dogomania.pl/threads/2212...6#post18408956 Jestem chora i mam kilka dni w domu- porozsyłam wątek, niestety tylko tak mogę pomóc... Quote
masza44 Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Zapraszam wszystkich do pomocy, historia poruszająca do łez: http://www.dogomania.pl/threads/224136-Wielkanoc-przy-pustym-stole-uboga-rodzina-w-potrzebie-nie-zostawiajmy-ich-samych-%28 Quote
pomóżpomagać Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Coś tutaj cicho i głucho.. ale mam nadzieje, że brak wieści oznacza szczęście Antenki choć nie ukrywam, że obejrzałabym sobie jej zdjęcia z nieukrywana radością...:evil_lol: Quote
masza44 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Dużo zdjęć jest na facebooku, bo Antenka ma tam swój profil jako Antenka Kozubnicka:) Wszystko w porządku a nawet lepiej:) Quote
BUDRYSEK Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 masza44 napisał(a):Dużo zdjęć jest na facebooku, bo Antenka ma tam swój profil jako Antenka Kozubnicka:) Wszystko w porządku a nawet lepiej:) super! :) zaraz ja podgladniemy :) Quote
masza44 Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 U mamy misieek w Bukownie jest kopia Antenki- Aria. Sunia około roku, może nawet nie, grzeczna, wysterylizowana, troszkę wycofana, mieszka w budzie, jest zabrana z olkuskiej mordowni: [url]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?cat=18[/url] Jak tylko ją zobaczyłam to serce mi się ścisnęło bo jest jak bliźniaczka Antenki. Jakby ktoś słyszała o chętnym domku na taką sunię to proszę o kontakt z misieek lub ze mną a ja przekieruję. Quote
Recommended Posts