Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudna suńka, futrzaczek mały. Podczytałam przypadkiem.
Mój psiak też jadł brita premium, teraz zmieniłam mu na Joserę Festival (waży mniej niż 10kg, ale kupiłam dla średnich). Wsuwa z większą chęcią i zauważyłam, że mu sie sierść zrobiła błyszcząca. Po dwóch workach 8 kg. brita był bardzo matowy i musiałam ciągle mu coś dodawać do smaku. Wiem, że to osobnicze reakcje, ale polecam za jakiś czas spróbować Joserę.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aśka Belkowska']Cudna suńka, futrzaczek mały. Podczytałam przypadkiem.
Mój psiak też jadł brita premium, teraz zmieniłam mu na Joserę Festival (waży mniej niż 10kg, ale kupiłam dla średnich). Wsuwa z większą chęcią i zauważyłam, że mu sie sierść zrobiła błyszcząca. Po dwóch workach 8 kg. brita był bardzo matowy i musiałam ciągle mu coś dodawać do smaku. Wiem, że to osobnicze reakcje, ale polecam za jakiś czas spróbować Joserę.[/QUOTE]

A ile Josera ma % mięsa?

Posted (edited)

Wiesz nie wnikałam. Sprawdzał mąż, a ja mu ślepo wierze, już od 30 lat. :evil_lol: Wygugluj. Dopytałam na dogo o doświadczenia. U nas w Lublinie jest prawie nieznana.

Skład:
mączka z mięsa drobiowego, ryż (min. 15 %), kukurydza, tłuszcz drobiowy, mączka z łososia (min. 6%), włókno buraczane, drożdże, substancje mineralne, mączka z cykorii, mączka z małży.
Analiza:

[TABLE]
[TR="bgcolor: #fff5e1"]
[TD] Białko [/TD]
[TD]

26%
[/TD]
[TD]
Wapń
[/TD]
[TD]
1,2%
[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #ffdc94"]
[TD] Tłuszcz [/TD]
[TD]
16%
[/TD]
[TD]
Fosfor
[/TD]
[TD]
0,9%
[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #fff5e1"]
[TD] Włókno [/TD]
[TD]
3%
[/TD]
[TD="align: left"] Sód[/TD]
[TD]
0,35%
[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #ffdc94"]
[TD] Popiół[/TD]
[TD]
6,5%
[/TD]
[TD]
Magnez
[/TD]
[TD]
0,12%
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Energia metaboliczna: 16,1 MJ/kg

Edited by Aśka Belkowska
dodany skład
Posted

Odwiedzam Jagodzianeczke caluni czas :bye::iloveyou::iloveyou::iloveyou::modla:z pozdrowionkiem dla kochanej i dla caluniej rodzineczki zwierzunkowo ludeczkowej:buzi:paulinko sciskam ogromnie kciuki

Posted

Co do karmy to Jagoda lubi każdą suchą , ale też dostaje kiełbaskę i duże gnotki żeby troche zajeło jej to czasu i się nie nudziła...Jagoda jak widzi że ide na działke wchodze to strasznie szczeka i szaleje jak głupia ;)

Posted

[quote name='ewu']Czyli 100zl ewu za karme i 530,90zl Paulinie i poprosze Cie o konto najpozniej do pon.przesle pieniazki.
Tak , dokładnie tak:)
Dziewczyny mam pytanie o tą kase bo by się przydała bo bym dołozyła do tego psa z posesji na transport jego...bo go daje do hoteliku..

Posted

[quote name='paulina02']Tak , dokładnie tak:)[/QUOTE]
Dziewczyny mam pytanie o tą kase bo by się przydała bo bym dołozyła do tego psa z posesji na transport jego...bo go daje do hoteliku..[/QUOTE]

Kolejne psie nieszczęście ......Paulinko mam nadzieję że jak najszybciej te pieniążki dotrą na Twoje konto.
Wakacje tuż tuż więc i bezdomnych biedaków przybędzie :(

Posted

A dziś w gazecie naszej wyczytałam że koło nas oddali 12 psów do Wojtyszek bo tylko 6 zł za dobe :-( a reszta ich nie obchodzi ...schroniska u nas nie będzie bo debil tam ma niskie koszty utrzymania psa nie ważne jakie warunki i czy przeżyje ..ważne zeby zabrać z ulicy i damy jak wracają z kościoła zwierząt żebrających nie widziały :-( i jak tu żyć :angryy::placz:

Posted

Jagódka ok szaleje aż sierść jej faluje .dziś biegała z gałęzią przy tyłku bo jej się zaczepiła ma sierść długą i gęstą i wszystko zgarnia jak mop ;)..jutro zrobie jakieś zdjęcia ..

Posted

[quote name='paulina02']A dziś w gazecie naszej wyczytałam że koło nas oddali 12 psów do Wojtyszek bo tylko 6 zł za dobe :-( a reszta ich nie obchodzi ...schroniska u nas nie będzie bo debil tam ma niskie koszty utrzymania psa nie ważne jakie warunki i czy przeżyje ..ważne zeby zabrać z ulicy i damy jak wracają z kościoła zwierząt żebrających nie widziały :-( i jak tu żyć :angryy::placz:[/QUOTE]
Jasna cholera z tymi Wojtyszkami, kiedy dobiorą się do kolesia!?! W TVN Uwaga program wczoraj był, dziś 2 część, wstrząsające:shake:

Posted

Mi się te Wojtyszki dziś śniły ;( nie wyobrażam sobie tam u nich wprowadzenie nowego psa do takiej gromady , na dzień dobry pewnie jest zagryziony ...a cop z suczkami i cieczką jak psy sie przy suce gryzą a tam , co z cięzarnymi tam jest tragedia straszna .....mam nadzieje że ktoś się tym na prawde zajmnie ;(

Posted

[quote name='paulina02']Jagódka ok szaleje aż sierść jej faluje .dziś biegała z gałęzią przy tyłku bo jej się zaczepiła ma sierść długą i gęstą i wszystko zgarnia jak mop ;)..jutro zrobie jakieś zdjęcia ..[/QUOTE]

Jagódko :loveu: jesteś piękna i masz piękne imię :)

Posted

:):):) Taniec radości i wolności w jednym;) I tyle jest na tej działeczce do zrobienia, tu kot, tam grzybek, trzeba pilnować, wszędzie być! Szczęśliwa sunieczka, to pewne:):):) Bardzo ładnie wygląda, sierstka supero!!!

Posted

Jagoda sliczna jak zawsze ;) i wyjaśniło coś się z tymi pieniażkami bo podobno już dawno zostały wysłane.....
A tu moja Księżniczka mieliśmy troche latania mała jak ja zabrałam miała takie oczy niestety nie udało ich się uratować i mała jest po usunięciu oczków ...Już ma z ciagnięte szwy ...jest ok..