Aśka Belkowska Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Cudna suńka, futrzaczek mały. Podczytałam przypadkiem. Mój psiak też jadł brita premium, teraz zmieniłam mu na Joserę Festival (waży mniej niż 10kg, ale kupiłam dla średnich). Wsuwa z większą chęcią i zauważyłam, że mu sie sierść zrobiła błyszcząca. Po dwóch workach 8 kg. brita był bardzo matowy i musiałam ciągle mu coś dodawać do smaku. Wiem, że to osobnicze reakcje, ale polecam za jakiś czas spróbować Joserę. Quote
__Lara Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='Aśka Belkowska']Cudna suńka, futrzaczek mały. Podczytałam przypadkiem. Mój psiak też jadł brita premium, teraz zmieniłam mu na Joserę Festival (waży mniej niż 10kg, ale kupiłam dla średnich). Wsuwa z większą chęcią i zauważyłam, że mu sie sierść zrobiła błyszcząca. Po dwóch workach 8 kg. brita był bardzo matowy i musiałam ciągle mu coś dodawać do smaku. Wiem, że to osobnicze reakcje, ale polecam za jakiś czas spróbować Joserę.[/QUOTE] A ile Josera ma % mięsa? Quote
Aśka Belkowska Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 (edited) Wiesz nie wnikałam. Sprawdzał mąż, a ja mu ślepo wierze, już od 30 lat. :evil_lol: Wygugluj. Dopytałam na dogo o doświadczenia. U nas w Lublinie jest prawie nieznana. Skład: mączka z mięsa drobiowego, ryż (min. 15 %), kukurydza, tłuszcz drobiowy, mączka z łososia (min. 6%), włókno buraczane, drożdże, substancje mineralne, mączka z cykorii, mączka z małży. Analiza: [TABLE] [TR="bgcolor: #fff5e1"] [TD] Białko [/TD] [TD] 26% [/TD] [TD] Wapń [/TD] [TD] 1,2% [/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #ffdc94"] [TD] Tłuszcz [/TD] [TD] 16% [/TD] [TD] Fosfor [/TD] [TD] 0,9% [/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #fff5e1"] [TD] Włókno [/TD] [TD] 3% [/TD] [TD="align: left"] Sód[/TD] [TD] 0,35% [/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #ffdc94"] [TD] Popiół[/TD] [TD] 6,5% [/TD] [TD] Magnez [/TD] [TD] 0,12% [/TD] [/TR] [/TABLE] Energia metaboliczna: 16,1 MJ/kg Edited June 11, 2013 by Aśka Belkowska dodany skład Quote
Nadziejka Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Odwiedzam Jagodzianeczke caluni czas :bye::iloveyou::iloveyou::iloveyou::modla:z pozdrowionkiem dla kochanej i dla caluniej rodzineczki zwierzunkowo ludeczkowej:buzi:paulinko sciskam ogromnie kciuki Quote
Marycha35 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Przepraszam za wcinę: tu tragedia, 3 maluszki do jutra mają czas:( DT NA CITO!!!!!!! Chociaż na parę dni!!! ALARM!!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/244218-*Pabianice*-10-szczeniaków-3-urodzone-na-polu-7-podrzuconych-!!/page2 Quote
paulina02 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Co do karmy to Jagoda lubi każdą suchą , ale też dostaje kiełbaskę i duże gnotki żeby troche zajeło jej to czasu i się nie nudziła...Jagoda jak widzi że ide na działke wchodze to strasznie szczeka i szaleje jak głupia ;) Quote
paulina02 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Mam nowy problem ;( http://www.facebook.com/events/172781069565398/?notif_t=plan_user_joined Quote
paulina02 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='ewu']Czyli 100zl ewu za karme i 530,90zl Paulinie i poprosze Cie o konto najpozniej do pon.przesle pieniazki. Tak , dokładnie tak:) Dziewczyny mam pytanie o tą kase bo by się przydała bo bym dołozyła do tego psa z posesji na transport jego...bo go daje do hoteliku.. Quote
Martika&Aischa Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 [quote name='paulina02']Tak , dokładnie tak:)[/QUOTE] Dziewczyny mam pytanie o tą kase bo by się przydała bo bym dołozyła do tego psa z posesji na transport jego...bo go daje do hoteliku..[/QUOTE] Kolejne psie nieszczęście ......Paulinko mam nadzieję że jak najszybciej te pieniążki dotrą na Twoje konto. Wakacje tuż tuż więc i bezdomnych biedaków przybędzie :( Quote
Panna Marple Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Przecież lika miała wysłać kasę dla pauliny... jej te pieniądze są potrzebne Quote
paulina02 Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 A dziś w gazecie naszej wyczytałam że koło nas oddali 12 psów do Wojtyszek bo tylko 6 zł za dobe :-( a reszta ich nie obchodzi ...schroniska u nas nie będzie bo debil tam ma niskie koszty utrzymania psa nie ważne jakie warunki i czy przeżyje ..ważne zeby zabrać z ulicy i damy jak wracają z kościoła zwierząt żebrających nie widziały :-( i jak tu żyć :angryy::placz: Quote
paulina02 Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Jagódka ok szaleje aż sierść jej faluje .dziś biegała z gałęzią przy tyłku bo jej się zaczepiła ma sierść długą i gęstą i wszystko zgarnia jak mop ;)..jutro zrobie jakieś zdjęcia .. Quote
Marycha35 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 [quote name='paulina02']A dziś w gazecie naszej wyczytałam że koło nas oddali 12 psów do Wojtyszek bo tylko 6 zł za dobe :-( a reszta ich nie obchodzi ...schroniska u nas nie będzie bo debil tam ma niskie koszty utrzymania psa nie ważne jakie warunki i czy przeżyje ..ważne zeby zabrać z ulicy i damy jak wracają z kościoła zwierząt żebrających nie widziały :-( i jak tu żyć :angryy::placz:[/QUOTE] Jasna cholera z tymi Wojtyszkami, kiedy dobiorą się do kolesia!?! W TVN Uwaga program wczoraj był, dziś 2 część, wstrząsające:shake: Quote
paulina02 Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 Mi się te Wojtyszki dziś śniły ;( nie wyobrażam sobie tam u nich wprowadzenie nowego psa do takiej gromady , na dzień dobry pewnie jest zagryziony ...a cop z suczkami i cieczką jak psy sie przy suce gryzą a tam , co z cięzarnymi tam jest tragedia straszna .....mam nadzieje że ktoś się tym na prawde zajmnie ;( Quote
__Lara Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='paulina02']Jagódka ok szaleje aż sierść jej faluje .dziś biegała z gałęzią przy tyłku bo jej się zaczepiła ma sierść długą i gęstą i wszystko zgarnia jak mop ;)..jutro zrobie jakieś zdjęcia ..[/QUOTE] Jagódko :loveu: jesteś piękna i masz piękne imię :) Quote
paulina02 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=mpc46iK_NkQ&feature=youtu.be Quote
Marycha35 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 :):):) Taniec radości i wolności w jednym;) I tyle jest na tej działeczce do zrobienia, tu kot, tam grzybek, trzeba pilnować, wszędzie być! Szczęśliwa sunieczka, to pewne:):):) Bardzo ładnie wygląda, sierstka supero!!! Quote
paulina02 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Jagoda zawsze tak biega jak szalona ;) a sierść jej tak faluje śliczną ma ..Ale wystraczy że jak ktoś do mnie przyjdzie na działke i już psiny nie ma ;) Quote
Marycha35 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 He, he, jak prawdziwa, dobra, czuwająca OCHRONA:evil_lol::mad::crazyeye: Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 dziewczynki na wczoraj potrzebny DT na tydzień ...góra 1,5 tygodnia dla maleństwa :( proszę pomóżcie :( Bez innych kotów !!! To jedyny warunek :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/244557-PILNE!!!Potrzebny-DT-na-tydzie%C5%84-dwa-dla-kotka-z-kocim-katarem Quote
paulina02 Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Jagoda sliczna jak zawsze ;) i wyjaśniło coś się z tymi pieniażkami bo podobno już dawno zostały wysłane..... A tu moja Księżniczka mieliśmy troche latania mała jak ja zabrałam miała takie oczy niestety nie udało ich się uratować i mała jest po usunięciu oczków ...Już ma z ciagnięte szwy ...jest ok.. Quote
__Lara Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Jagódka jest przepiękna :) a ten kociak taki biedny :( :( :( Quote
beataczl Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 takie nieszczescie..:( .czy kotek poradzi sobie bez oczu ...bo pies to wiadomo,ze tak... paulina02 a synek Jagodki jak sobie radzi dalej w tym lesie.. Quote
Recommended Posts