Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może się myle ale jest zaokrąglona bardzo , chyba że taka gruba ..Bo były karmione co dwa dni i dostawały dużo i na odchodne jeszcze miske suchego ....Nie wiadomo czy one to wszystko zjadły bo pewnie lisy też podeszły .Choć przez te 1.5 roku tam lisa nie widziałam ...Wilczka tamtego w rowie nie ma , albo ktoś go zabrał albo gdzies poszedł sam ...

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Raczej jest ciężarna :( Obyś nie zastała któregoś dnie przychówku.
Nie sądzę, że taka gruba z jedzenia, bo przecież ruchu miała pod dostakiem.

Posted

:-(o mateczko cunieczko kochana ....
Paulinko sciskam za was mocno mocno , ile tego nieszczescia o mateczko ziemio :shake: i Ty Paulinko dajesz rade :thumbs::modla::iloveyou::iloveyou:
sunienka za kilka dni moze sie tr oswoi , uspokoi :modla:
o maluteczku tez mysle i mysle ech ...

Posted

Boże kochany co za koszmar...:(
Biedny maluszek ,próbuj z tą klatką , póki szuka matki.
Jeśli sunia jest ciężarna to sytuacja niewesoła:(

Posted

Nie wiem co robić zaczekam może tydzień może zaufa .
Dziś miałam telefon :shake: facet w sierpniu zabrał sunie ze schroniska wilka w Inowrocławiu , schronisko zropbiło sterylke i dzis ciotka moja była u niego bo to jej kuzyn chyba . Dzwoni do mnie i ryczy że poszła do psa sunia to skóra i kości , ciotka była rano sunia leżała na ziemi w kojcu jak wstała to się przewracała , jak facet wyszedł to sunia uciekła w krzaki i tak się trzęsła , tak boi się swojego pana .Facet jej nie chce bo nie szczeka i ciągle się chowa .Jutro zadzwonie do weta schroniskowego i się zapytam jaka jest umowa jak schron wydaje psa ..Ona podobno nie ma roku ..Może bym poszła i zrobiła jej zdjęcie zobacze...:shake:

Posted

paulina02 napisał(a):
Dziś miałam telefon :shake: facet w sierpniu zabrał sunie ze schroniska wilka w Inowrocławiu , schronisko zropbiło sterylke i dzis ciotka moja była u niego bo to jej kuzyn chyba . Dzwoni do mnie i ryczy że poszła do psa sunia to skóra i kości , ciotka była rano sunia leżała na ziemi w kojcu jak wstała to się przewracała , jak facet wyszedł to sunia uciekła w krzaki i tak się trzęsła , tak boi się swojego pana .Facet jej nie chce bo nie szczeka i ciągle się chowa .Jutro zadzwonie do weta schroniskowego i się zapytam jaka jest umowa jak schron wydaje psa ..Ona podobno nie ma roku ..Może bym poszła i zrobiła jej zdjęcie zobacze...:shake:

Tylko, że tydzień w przypadku psiej ciąży to dość długo... Co będzie jak pojawią się szczeniorki...?

Posted

A jak mam ją zabrać jak taka przerażona na siłe żeby mnie pogryzła .....musimy pamiętać że ona była w lesie 1.5 roku i przed ludźmi uciekała ...Pamiętajmy też że ona nie przyszła do mnie sama tylko złapałam ją na siłe..

Posted

paulina02 napisał(a):

Boże miłosierny zgłoś to koniecznie , psa trzeba odebrać, nie ma na co czekać.
Poczytaj ten wątek...
http://www.dogomania.pl/forum/threads/235925-Zagłodzona-do-granic-możliwości-MONA-długowłosy-owczarek-niemiecki
Jak sunia zagłodzona i bita trzeba natychmiast interweniować ,żeby nie było za późno !!!!!

Posted

Boże jak czytam ten wątek to same nieszczęśliwe przypadki tam są i jak ta Paulina02 sobie musi z tym radzić i do tego w większości jest z tym sama. Też myślę że z sunią trzeba troszkę poczekać niech choć trochę zaufania nabierze przecież to prawie dziki pies.

Posted

paulina02 napisał(a):
Nie wiem co robić zaczekam może tydzień może zaufa .Dziś miałam telefon :shake: facet w sierpniu zabrał sunie ze schroniska wilka w Inowrocławiu , schronisko zropbiło sterylke i dzis ciotka moja była u niego bo to jej kuzyn chyba . Dzwoni do mnie i ryczy że poszła do psa sunia to skóra i kości , ciotka była rano sunia leżała na ziemi w kojcu jak wstała to się przewracała , jak facet wyszedł to sunia uciekła w krzaki i tak się trzęsła , tak boi się swojego pana .Facet jej nie chce bo nie szczeka i ciągle się chowa .Jutro zadzwonie do weta schroniskowego i się zapytam jaka jest umowa jak schron wydaje psa ..Ona podobno nie ma roku ..Może bym poszła i zrobiła jej zdjęcie zobacze...:shake:
Masakra mam nadzieje,ze ciocia powiedziala mu do sluchu?

Posted

ja rozumiem Paulina że sunia wystraszona tylko my się tu martwimy byś nie została z dziką sunią i szczeniakami...kiedy było robione to zdjęcie co jakis pies do niej chodził, mogła wtedy zaciążyć, trzeba obliczyć ile już ta ciąża może mieć...ona może się jeszcze długo nie otworzyć a wykluć za to i wtedy będzie pilnować potomstwa i jeszcze bardziej niedostępna się zrobi...
a jakiś wet podjechać do Ciebie by nie mógł?

Posted

Szczeniak z lasu szczeka i ucieka w głąb lasu , zostawiłam jedzenie ..Byłam u kobitki z aparatem sunia mnie wylizała jest średniej wielkosci troche powyrzej kolan cała czarna , uszy sterczące śliczna ..Dałam jej ryżu z suchym i puszką zjadła wszystko , widać jej żebra .Rodzina stwierdziła że jednak ją zostawiią a jak by co maja mój telefon ...Wydaje mi sie że problem tam też to jedzenie , zawioze im w niedziele do niej suchego....

Posted

paulina02 napisał(a):
Szczeniak z lasu szczeka i ucieka w głąb lasu , zostawiłam jedzenie ..Byłam u kobitki z aparatem sunia mnie wylizała jest średniej wielkosci troche powyrzej kolan cała czarna , uszy sterczące śliczna ..Dałam jej ryżu z suchym i puszką zjadła wszystko , widać jej żebra .Rodzina stwierdziła że jednak ją zostawiią a jak by co maja mój telefon ...Wydaje mi sie że problem tam też to jedzenie , zawioze im w niedziele do niej suchego....

Spróbuj z klatką zapchaną zapachami mamy, jakaś szmata z siusiu....

Posted

Nie oddałam klatki byłam dziś ale mały gorszy ucieka w las do klatki nie podchodzi , marne szanse będzie bardzo ciężko ;( a mamusi podawalam dziś parówke z ręki kładłam na tapczan i brała jadła , ona bardzo boi się rąk tak na nie patrzy ;(

Posted

paulina02 napisał(a):
Nie oddałam klatki byłam dziś ale mały gorszy ucieka w las do klatki nie podchodzi , marne szanse będzie bardzo ciężko ;( a mamusi podawalam dziś parówke z ręki kładłam na tapczan i brała jadła , ona bardzo boi się rąk tak na nie patrzy ;(
Kurcze nie dobrze...Z mamuska z dnia na dzien bedzie lepiej.

Posted

paulina02 napisał(a):

Trzeba ją może zakamuflować gałęziami i obłożyć szmatami , tak ,żeby nie widział ,że to klatka. Jejku takie rady na odległość pewnie wkurzają...
Sercem jestem z piesiem.. Daj się złapać, proszę mały draniu.