lika1771 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Panna Marple napisał(a):I ja mam pytanie odnośnie deklaracji: czy w tej sytuacji wplacamy deklaracje stałe czy nie? Ja swoją już dawno uregulowałam, ale chodzi mi o następne. Wstrzymujemy do czasu złapania piesków? Bo chyba nie ma sensu skoro psiaki dalej w lesie? Nie ja decyduję, pytam tylko:lol:.Narazie nie wplacamy w razie gdyby sie zlapaly pieniadze na poczatek sa... Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Panna Marple napisał(a):I ja mam pytanie odnośnie deklaracji: czy w tej sytuacji wplacamy deklaracje stałe czy nie? Ja swoją już dawno uregulowałam, ale chodzi mi o następne. Wstrzymujemy do czasu złapania piesków? Bo chyba nie ma sensu skoro psiaki dalej w lesie? Nie ja decyduję, pytam tylko:lol:. Ja też zadeklarowałam wpłaty i nawet mam pieniądze z bazarku z moich fantów ale przekażę Skarbniczce jak pieski będą złapane. Nie ma sensu trzymać zamrożonych pieniędzy jak tyle biedy dookoła...:( Quote
Panna Marple Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 lika1771 napisał(a):Narazie nie wplacamy w razie gdyby sie zlapaly pieniadze na poczatek sa... OK, dzięki za info Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Boże żeby je wreszcie złapać...Głowę rozsadza od myślenia jak.... Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Niech Paula wybierze tą karmę. Powinny dostawać energetyczne jedzenie, jest zimno...:( Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Kto wie jakie duże miasto jest w pobliżu - Inowrocław? Quote
paulina02 Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Rozmawiałam dziś z wetem o psach i powiedział że jak dam sedalin w mielonym to zadziała za 30 do 60min za długo czekać ..........środka usypiającego nie ma , powiedział żeby jeszcze może dać im czas może się oswoją ..................;( Quote
ewu Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 paulina02 napisał(a):Rozmawiałam dziś z wetem o psach i powiedział że jak dam sedalin w mielonym to zadziała za 30 do 60min za długo czekać ..........środka usypiającego nie ma , powiedział żeby jeszcze może dać im czas może się oswoją ..................;( Cholera... A to miasto , ktoś pytał na wątku? Quote
mestudio Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Trzeba kogoś do pomocy do łapania z Inowrocławia ściągnąć, do Inowrocławia jest ok 25 km to chyba nie tak strasznie daleko skoro mój TZ jeździ 100 do pracy. Zrobimy banerek dla psiaków. Quote
Olga7 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Zamieszczone przez Olga7 Może jednak zwrócić się po pomoc techniczą w łapaniu tych psów do TOZ w tym rejonie -w woj.Kujawsko-Pom. ? Najbliżej jest Inworocław -/tylko 18 km jest ze Strzelna / a potem Bydgoszcz a tam są przecież TOZ-y a pewnie i także fundacje czy org.pomocy zwierzętom. http://pl.wikipedia.org/wiki/Strzelno [quote name='paulina02']W Inowrocławiu nie ma żadnego Tozu , a psy obcych się boją więc ..........Jak to sobie wyobrażasz że przyjedzie ktoś z siatkami czy czym i bedą psy po lesie gonić .Nasłuchiwać gdzie szczekaja .......Wszystko mozolnie idzie ale to nie takie proste ..... W niedziele nie dam rady suni łapać a na jutro nie mam auta . W niedziele do mnie przyjezdża pani z Warszawy to jest 230km w jedną strone po stare koty ...Kotki te staruszki zgarnełam z ulicy przed 1 listopada , zostały wyrzucone , porzucone przez własciciela wyjechał sobie .Kamienice kupił ktoś i koty nie potrzebne , żyły pod bramą swojego domu od wiosny , deszcz nie deszcz , nie odchodziły od tego miejsca chyba czekały za panem ....Więc nie moge teraz odmówić że mi nie pasuje bo mam jeden pokój zamknięty z tymi kotkami a mam w domu teraz 20kotów więc chyba zrozumiecie ....Wstawie zdjęcia staruszków ...A propo organizacji te koty tam widzieli wszyscy nikt nie pomógł im tylko były przeganiane , ale wciąż tam siedziały mimo wszystko .Jest fundacja w Inowrocławiu i kotom nie pomogła a wiedzieli o nich bo nie mieli gdzie ich umieścic .....:shake: Kotki były u weta są bardzo stare bez zębów , czym sobie zasłużyły na taką starość :-( Pytalam wlasnie o taką pomoc w łapaniu tych psów ,czy jest jakaś możliwość .W Inowrocławiu nie ma jednak TOZu. Raczej w grę by wchodzil Toruń chyba albo Bydgoszcz.Ale to nie takie prostem,jak czytamy w odp Pauliny. Quote
ewu Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Olga7']Zamieszczone przez Olga7 Może jednak zwrócić się po pomoc techniczą w łapaniu tych psów do TOZ w tym rejonie -w woj.Kujawsko-Pom. ? Najbliżej jest Inworocław -/tylko 18 km jest ze Strzelna / a potem Bydgoszcz a tam są przecież TOZ-y a pewnie i także fundacje czy org.pomocy zwierzętom. http://pl.wikipedia.org/wiki/Strzelno Pytalam wlasnie o taką pomoc w łapaniu tych psów ,czy jest jakaś możliwość .W Inowrocławiu nie ma jednak TOZu. Raczej w grę by wchodzil Toruń chyba albo Bydgoszcz.Ale to nie takie prostem,jak czytamy w odp Pauliny. Biedne pieski , nie rozumieją ,że to dla ich dobra...:( Jak im pomóc...???????????:( Quote
ewu Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Ciocie nalegam na zakup dobrej karmy, wysokoenergetycznej. Quote
Nadziejka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 zagladam i sciskam za psie serca:thumbs::modla::modla::calus: , zimnica na dworze ech ..... Quote
Panna Marple Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Bardzo proszę o zakup dobrej, wysoko energetycznej karmy dla psiaków. Przekazałam na psy 170 zł (w tym 50zł deklaracji jednorazowej, reszta to deklaracja stała 30zł zapłacona z góry za 4 mieiące). Psy nadal żyją w lesie - być może nie dadzą się złapać w ogóle - musimy spojrzeć na to realistycznie: musimy zadbać o ich jedzenie i ewentualnie ciepłą budę na zimę. W persektywie nadchodzącej zimy i chłodnych (już teraz) nocy wlaśnie te dwie kwestie są w moim pojęciu najważniejsze. Ponieważ psy nie są hotelikowane, a ja wpłaciłam na nie pieniądze, bardzo proszę o zakup dobrej karmy jak najszybciej Quote
Amadorka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Słusznie,trzeba myśleć o dniu dzisiejszym a nie co będzie potem.Psy muszą jeść, a że są w trudnych warunkach karma powinna być wartościowa. Quote
ewu Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Panna Marple napisał(a):Bardzo proszę o zakup dobrej, wysoko energetycznej karmy dla psiaków. Przekazałam na psy 170 zł (w tym 50zł deklaracji jednorazowej, reszta to deklaracja stała 30zł zapłacona z góry za 4 mieiące). Psy nadal żyją w lesie - być może nie dadzą się złapać w ogóle - musimy spojrzeć na to realistycznie: musimy zadbać o ich jedzenie i ewentualnie ciepłą budę na zimę. W persektywie nadchodzącej zimy i chłodnych (już teraz) nocy wlaśnie te dwie kwestie są w moim pojęciu najważniejsze. Ponieważ psy nie są hotelikowane, a ja wpłaciłam na nie pieniądze, bardzo proszę o zakup dobrej karmy jak najszybciej Też uważam,że to sprawa priorytetowa. Pieniądze są i trzeba je wykorzystać na poprawienie choćby odrobinę sytuacji psiaków. Siedzą w lesie ale niech chociaż dostają jedzenie , które ułatwi im funkcjonowanie w niskich temperaturach. Paula wybierz coś, powyżej są linki, chyba ,że maice swoje ulubione sklepy internetowe. Quote
ewu Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Paula jak się zapatrujesz na zakup budy? Gdyby ją dobrze zakamuflować? Quote
paulina02 Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Dziewczyny co kupicie będzie ok ,Dziś pieski były , ja jutro jadę zawieźć stare kotki na dt do Szubina .U piesków będe w piątek , jutro będe dzwonic do jednej osoby może coś się da zrobić żeby najpierw sunie odstrzelić środkiem usypiającym ...Bo rozmawiałam z dwoma wetami i nie ma tyle czasu w lesie zeby sedalin zadziałał , jak sunia nie zje całej dawki a jak dam w kiełbasie i zanim to się w żołądku rozpuści to też do 40min.I najlepszy by byl ten środek usypiający , tylko nie wiem bo facet będzie miał jeden strzał jak zawali to pies ucieknie ...Nic jeszcze nie pisze co jak bo nie wiem czy coś załatwie .Mam nadzieje że jutro będe wiedziec ..Co do budy to by się ją zamaskowało w lesie wiem jak pieski mają tam rewir ale jeszcze z budą zaczekajmy , może jednak coś się uda .....Dziękuje Quote
lika1771 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Paulina tak jak pisalysmy kilka stron wczesniej,ja nigdy karmy nie zamawialam moge Ci przeslac pieniadze,albo karma zostanie zamowiona,a ja dostane rachunek..... Quote
ewu Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 lika1771 napisał(a):Paulina tak jak pisalysmy kilka stron wczesniej,ja nigdy karmy nie zamawialam moge Ci przeslac pieniadze,albo karma zostanie zamowiona,a ja dostane rachunek..... Przez internet - nic łatwiejszego. Paulina wybierz- suchą, czy puszki , co psiaki jedzą? Quote
ewu Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='paulina02']Dziewczyny co kupicie będzie ok ,Dziś pieski były , ja jutro jadę zawieźć stare kotki na dt do Szubina .U piesków będe w piątek , jutro będe dzwonic do jednej osoby może coś się da zrobić żeby najpierw sunie odstrzelić środkiem usypiającym ...Bo rozmawiałam z dwoma wetami i nie ma tyle czasu w lesie zeby sedalin zadziałał , jak sunia nie zje całej dawki a jak dam w kiełbasie i zanim to się w żołądku rozpuści to też do 40min.I najlepszy by byl ten środek usypiający , tylko nie wiem bo facet będzie miał jeden strzał jak zawali to pies ucieknie ...Nic jeszcze nie pisze co jak bo nie wiem czy coś załatwie .Mam nadzieje że jutro będe wiedziec ..Co do budy to by się ją zamaskowało w lesie wiem jak pieski mają tam rewir ale jeszcze z budą zaczekajmy , może jednak coś się uda .....Dziękuje Boże ale nie zostawiajcie pieska samego, odstrzelcie oba, on tam zginie bez niej... Quote
lika1771 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 ewu napisał(a):Przez internet - nic łatwiejszego. Paulina wybierz- suchą, czy puszki , co psiaki jedzą?Dla mnie problem.... Quote
pikola Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='ewu']Boże ale nie zostawiajcie pieska samego, odstrzelcie oba, on tam zginie bez niej... Ja tez o to prosze.... Quote
paulina02 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Rozmawiałam z kimś i wiem ze na oczyszczalni maja strzelbe do usypiania ale nie mają uprawniej na strzał , ktoś ze straży ma uprawnienia ale według ustawy nie mogą oni tego zrobic bo coś tam coś tam.....Mam petle nie wiem jak wygląda bo zostawiono mi ją w sklepie jutro odbiore , bo dziś byłam z kotami .....Staruszki sa w dt ale umowa z domem jest na mnie itd.........Nie wiem chce w niedziele spróbowac sunie złapać ale nie wiem jak to będzie .Dziewczyny nie dam rady ze szczeniakiem to mówie z góry ....Wiec próbować sunie czy zostawiać ......Jutro jadę do psów ze znajomą i jade też dać jeść psu , ktoś wyrzucił niedaleko tych psa leży na poboczu jest bardzo oswojony , zrobie mu jutro zdjęcie:-( Quote
paulina02 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Dziewczyny nie wiem ile macie kasy ale tu jest dobra karma a drugi worek gratis.... http://allegro.pl/purina-dog-chow-adult-chicken-2x15-kg-gratis-i2778992701.html Quote
Recommended Posts