Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak ale jak miałby się wcale nie złapać , to rozdzielenie piesków byłoby straszne, z drugiej strony kolejne ciąże...
Boże on się mus dać złapać.... Żeby nie poszedł gdzieś daleko jak matka zostanie złapana. Głowę rozsadza od myślenia...
Pieski wejdźcie do klatki, plizzzzzzzzzz....

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyjechałam z lasu i klapa sunia wcale nie podeszła do klatki szczekała jak nas zobaczyła i tyle.....Jeszcze spróbuje jutro jak się nie uda to odeśle klatkę i zaczekam aż liście opadną i spróbuje na sedalin bo inaczej nie da rady ..Nie mam pomysłu a nie chce też żeby straciła zaufanie..

Posted

Może też są jakieś tabletki przeciw rujce jak dla kotek,wiem,że dla suk są zastrzyki,czy tabletki-nie wiem.Warto by jednak o tym też pomyśleć,żeby nowych maluchów nie było w między czasie.

Posted

Biedne psiaki, szykuje się kolejna zima w lesie?
Nie wiem, czy już była mowa w wątku o odstrzeleniu ich z broni palmera przez weterynarza. Tylko czy tam ktoś ma taką broń? A może jakiś leśnik?
Może warto popytać?

Posted

Wielka szkoda, a koła łowieckiego też tam w okolicy nie ma?
Z tym sedalinem trzeba być ostrożnym. I jakoś to rozpracować, żeby jedno nie zjadło dwóch dawek.
A jak zjedzą to trzeba je później znaleźć. Tyle czasu tam mieszkają, że pewnie jakąś jamę czy inną norę wykopały. Jak się schowają to szukaj wiatru w polu.
Kurcze, nie mam innego pomysłu.
Może jednak się uda i do tej klateczki wejdą.

Posted

Nie mam doświadczenia z dzikuskami:lol:, ale moja znajoma probowała ratować dzikiego, żyjącego od dawna w lesie psa. Sunię udało się zlapać, zaszczepić, wysterylizować i na tym koniec. Mimo pomocy behawiorysty... Zakończyło się tym, że znajoma po prostu zanosiła jej codziennie jedzenie do lasu. Psiak, mimo prób wszelakich, nie potrafił żyć inaczej. Bardzo kibicuję naszym dzikuskom, ale z taką możliwością też się trzeba liczyć...