Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulina02']Jeżeli nie dadzą się złapać na klatkę to bedziemy myśleć co dalej...[/QUOTE]

ok, a co dajesz do zjedzenia, moze surowe mieso by bardziej je zachecilo? wrzucic kawalek do klatki... jak moja mama robi jakies jedzonko i np troszke cos tam odkroi mojemu, to prawie jej palce zje, tak czapnie! :eviltong:

Posted

Surowe ok ale kurczak pieczony to chyba kazdego powali , chyba rozejdzie si,e troszkę zapach....Mam sedalin w żelu mogła bym jej podac bez klatki zjadła by ale boje się że gdzieś pobiegnie i jej nie odszukam to przecież las...chyba ze jak liście opadną...

Posted

Jeszcze jutro spróbuje na klatkę , one jak zobaczą kogoś obcego nie podejdą , szczeniak do nas nawet nie podchodzi .A w lesie nikt ze środka do nich nie trafi jak będą dalej bo liście , gałęzie ...Wydaje mi się że klatka była by najlepsza , zobaczymy..

Posted

W dodatku z tego co się dowiadywałyśmy to taki strzał sporo kosztuje i w dodatku też nie działa od razu. Jeżeli chcesz próbować ew. z sedalinem to oczywiście w żelu i dobrze by było żebyś miała kogoś do pomocy. Tym bardziej, że niedługo będzie zimno i już się wtedy sedalinu nie użyje.

Posted

pewnie jako pierwsza wejdzie sunia.. juz widze ta panike jak sie zlapie a szczeniak to jak ma sie zlapac jako drugi-osobno pozniej? bedzie widzial ta cala akcje to juz cyba wogole sam nie wejdzie do klatki ciezka sprawa.. bo raczej dwa nie wejda od razu a niech zapadnia rypnie na tego drugiego z tylu
chyba trzeba bedzie Mu zostawic klatke na noc w lesie i jeszcze niezle przeglodzic zeby wszedl po zarelko

chyba lepiej dac ten sedalin obydwojgu i poczekac w oddali i je spiace razem zabrac(ile to moze trwac zanim usna?)

Posted

Z sedalinem bywa różnie. Ważne żeby po podaniu jedzeniu z żelem odejść i obserwować z daleka raczej. Co do czasu bywa różnie. Od 15 min do 30 i więcej. Warto poczekać, bo jak zwierzak się zerwie i jak adrenalina pójdzie to czasem nici z łapania. U jednego spróbowałyśmy za szybko i dopiero jak go Ania przegoniła to padł (ale tego radzę nie robić, my miałyśmy otwartą przestrzeń). No i nie jest zazwyczaj tak jak ludziom się wydaje, nie usypiają, ale są przymulone. No i my z doświadczenia wiemy ile podać. Warto żeby było więcej niż jedna osoba. Przymulony pies, który nie może uciec bywa niebezpieczny.

Posted

Sedalin nie moge podać kiedy suka jest z młodym , dlatego że ona przy nas podchodzi do miski wybiera i odchodzi tak jest kilka razy ..Mogła by zjeść podwójną dawkę a to by było niedobrze ....Miejsce karmienia psów jest kilkanaście metrów od drogi na której jeżdżą samochody więc po sedalinie gdyby wybiegły na droge to załamka ...Dziś jadę zobaczymy odezwie się...

Posted

Wysłałam masę fantów na bazarek po połowie dla piesków z lasu i Rubika.
Ciotki one nadal są bezimienne....
Nadajmy im imiona , może bazarek na imiona zróbmy?

Posted

Jak dla mnie lepiej próbowac je złapac na klatkę
Myslę, że jak będą głodne to w końcu wejdą. Przecież dopiero była pierwsza próba złapania ich do tej klatki.
Niestety tak jak w przypadku kotów tu potrzeba duzo czasu i cierpliwości...

Posted

[quote name='paulina02']Sedalin nie moge podać kiedy suka jest z młodym , dlatego że ona przy nas podchodzi do miski wybiera i odchodzi tak jest kilka razy ..Mogła by zjeść podwójną dawkę a to by było niedobrze ....Miejsce karmienia psów jest kilkanaście metrów od drogi na której jeżdżą samochody więc po sedalinie gdyby wybiegły na droge to załamka ...Dziś jadę zobaczymy odezwie się...[/QUOTE]

Mocno wierze ze sie uda..

Kto zrobi bazarek?:lol:

Posted

Nie byłam w lesie osoba z którą się umówiłam jak do niej zadzwoniłam czy jedziemy powiedziała że jej się nie chce :shake: ludzie są tacy głupi .Łatwie kogoś na jutro może się uda będe wiedziała wieczorem .Szlag mnie trafi :shake: