Panna Marple Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='ewu']Tekst na FB , oceńcie: Gdzieś w lesie koło Inowrocławia , z dala od ludzi żyje psia rodzinka...mama i jej roczny synek. Dwa małe, rozkoszne psiaki, nie znają domu, nieufnie przyglądają się ludziom, którzy przynoszą im jedzenie. Nie wiemy jak dały radę przetrwać zimę, zbliża się kolejna , może surowsza,może bardziej dokuczliwa...Czy te dwie słodkie, kudłate kulki przetrwają w lesie, czy nie zamarzną, czy nie wpadną we wnyki, czy nie staną się łupem dzikich zwierząt albo ofiarami złych ludzi... Nie wiemy ale wiemy ,że możemy im pomóc. Jest dla psiaków miejsce w hoteliku, dobrym, domowym, są ludzie ,którzy zajmą się ich socjalizacją, przygotują do adopcji... Pieski są śliczne, malutkie , znajdą domy ale bez wsparcia finansowego to wszystko będzie niemożliwe....Sunia jest dość ufna, piesek stał się dziki:( Potrzebujemy zebrać 500 zł miesięcznie, taki jest koszt utrzymania psiaków w hoteliku. Jest nas garstka i już mamy sporo zobowiązań finansowych, każdy z nas wspiera rzeszę bezdomniaków.... Wierzymy,że pomożecie nam uratować i znaleźć domy dla tej dzielnej, małej mamy i jej synka. Nie mogą spędzić w lesie kolejnej zimy, nie mogą zdziczeć do reszty, nie mogą... Kontakt w sprawie psiaków: Bardzo dobry tekst Quote
lika1771 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Cioteczki zbieramy deklaracje kto da grosika? Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='lika1771']Cioteczki zbieramy deklaracje kto da grosika?[/QUOTE] Ja daję na razie 20 zł ale jak Tymonek pójdzie do domku to dołożę. Czyli 20 zł stałej Quote
Panna Marple Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='lika1771']Cioteczki zbieramy deklaracje kto da grosika?[/QUOTE] 30 zł stałej i 50zł jednorazowo Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Panna Marple']Bardzo dobry tekst[/QUOTE] Dziękuję :) Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Panna Marple']30 zł stałej i 50zł jednorazowo[/QUOTE] Super:):) :) Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Skarbniczko notuj i wyszukaj , kto tam jeszcze deklarował na wątku pomoc. Ja też dorzucam 50 zł jednorazowo. Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Ciotki trzeba nazwać pieski, może Toto - synek a mama - Tosia????????????? Quote
iwonamaj Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 http://www.facebook.com/events/169071519896891/ Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Dziękuję, wspaniale ,że jest już wydarzenie:) Quote
lika1771 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 DEKLARACJE STALE-------_Lara-10zl, Ewu-20zl,Panna Marple-30zl JEDNORAZOWE---------Ewu-50zl,Panna Marple-50zl Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='pikola']Widze ze watek pieknie ruszyl,przepraszam ale z rozsylaniem nie pomoge:oops:,od pieciu dni dopiero na Dogo weszlam..praca:shake: Jesli juz bedzie cos konkretnie wiadomo to pieniazek wysle.Obysmy zdazyli..[/QUOTE] O trzeba napisać do Pikoli - na pw. Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='mparsley']Witam wszystkich! Ja na razie mogę dorzucić jednorazowo jakąś kwotę. Proszę o namiary na konto na PW jak już coś będzie wiadomo. Trzymam kciuki za psiaczki. Pozdrawiam:-)[/QUOTE] Też trzeba konto wysłać na pw. Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='lika1771']Rozsylac juz konto?[/QUOTE] Koniecznie. Quote
ewu Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Trzeba przeglądnąć wątek i wyszukać, kto jeszcze obiecywał wpłatę. Ja znalazłam te dwie Cioteczki. Kuknijcie jeszcze bo ja ślepa jestem:) Jutro przygotuję fanty, uproszę Jedną Cioteczkę,żeby zrobiła bazarek... Quote
lika1771 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='ewu']Trzeba przeglądnąć wątek i wyszukać, kto jeszcze obiecywał wpłatę.Ja znalazłam te dwie Cioteczki. Kuknijcie jeszcze bo ja ślepa jestem:)Jutro przygotuję fanty, uproszę Jedną Cioteczkę,żeby zrobiła bazarek...[/QUOTE]Konto wyslane jutro przejze watek i sprawdze. Quote
lika1771 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Pieski prosza o pieniazki bedzie coraz zimniej........ Quote
Nadziejka Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 :modla:[FONT=comic sans ms]witam sie u psiaczkow cudnych , zrobie bazarusiek , jak wroce z pracy poczytam , bo ter tak na szybciutko , IwonkoMaj dziekuje za zaproszenie .Paulinka ma wiele swich zwierzuniow ,zajrzalam :iloveyou: czytam ze bidunki juz tyle czasu w tym lesie :-([/FONT] Quote
kolejna kobietka Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 ja niestety moge tylko podnosic :sad:, a wiec bede zagladac do psiakow... Quote
Nadziejka Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [FONT=comic sans ms]zrobilam na szybciutenko i lece , zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/232369-Ksiezyc-w-nowiu-dla-biedakow-z-lasu-zapraszamy-od-17-09-24-09-godz-22-00?p=19680833#post19680833 [/FONT] Quote
NatiiMar Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Witam Was serdecznie! Psiaki mają trafić do mnie na DT. Tak jak było powiedziane 500 zł za dwa psy na miesiąc. Czy to dużo? Sporo, ale w cenie jest: -wyżywienie, -socjalizacja ze sprzętem domowym (pralka, parasol, odkurzacz) itp -nauka jazdy samochodem, -trening podstawowych komend (siad, waruj, zostań, zakładanie smyczy, czekanie na posiłek), -nauka zostawania w samotności pojedynczo (suka sama, malec sam), -nauka przywołania bezwarunkowego (w moim DT to jest podstawa), -socjalizacja z miastem, hałasem i grupą psów (zabieram tymczasowiczów na treningi klubu sportowego, zabieram je tez na targowisko w dni handlowe oraz pod hipermarkety i czasem blisko imprez masowych), -nauka regularnego trybu życia (spacery i karmienie o konkretnych godzinach). Jeśli trzeba podawać leki, robić zastrzyki czy karmić jakoś specjalistycznie, nie ma problemu. Jeśli któryś potrzebuje specjalistycznej, drogiej karmy, trzeba będzie mu ją zapewnić. U mnie psiury jedzą suchą karmę (najczęściej purina pro plan) plus puszki. Czekam na info czy psiaki do mnie przyjadą. Pomoc w transporcie - 0.80 zł za kilometr:) Pozdrawiam:D Quote
ewu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='NatiiMar']Witam Was serdecznie! Psiaki mają trafić do mnie na DT. Tak jak było powiedziane 500 zł za dwa psy na miesiąc. Czy to dużo? Sporo, ale w cenie jest: -wyżywienie, -socjalizacja ze sprzętem domowym (pralka, parasol, odkurzacz) itp -nauka jazdy samochodem, -trening podstawowych komend (siad, waruj, zostań, zakładanie smyczy, czekanie na posiłek), -nauka zostawania w samotności pojedynczo (suka sama, malec sam), -nauka przywołania bezwarunkowego (w moim DT to jest podstawa), -socjalizacja z miastem, hałasem i grupą psów (zabieram tymczasowiczów na treningi klubu sportowego, zabieram je tez na targowisko w dni handlowe oraz pod hipermarkety i czasem blisko imprez masowych), -nauka regularnego trybu życia (spacery i karmienie o konkretnych godzinach). Jeśli trzeba podawać leki, robić zastrzyki czy karmić jakoś specjalistycznie, nie ma problemu. Jeśli któryś potrzebuje specjalistycznej, drogiej karmy, trzeba będzie mu ją zapewnić. U mnie psiury jedzą suchą karmę (najczęściej purina pro plan) plus puszki. Czekam na info czy psiaki do mnie przyjadą. Pomoc w transporcie - 0.80 zł za kilometr:) Pozdrawiam:D[/QUOTE] Dziękujemy za informacje:) Bardzo nam zależy żeby pieski trafiły do Ciebie. Dowiedziałyśmy się jednak niedawno ich losie i dopiero zaczynamy zbierać deklaracje i pieniądze. Czy zapłata musi być z góry, musimy jeszcze uzbierać na transport a to masa km...:( Quote
NatiiMar Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 (edited) Nie musi być z góry, może być z dołu :lol: Po miesiącu pobytu możecie zapłacić, no problem;) Czy dobrze wyczytałam z wątku, że psiaki są w Wójcinie, woj. kujawsko-pomorskie? Jest to dokładnie 354 km ode mnie, jakieś 6 godzin jazdy. Masakra... Dajcie znać co z pieskami, kiedy ewentualnie mogłyby przyjechać. Pozdrawiam. Edited September 17, 2012 by NatiiMar Quote
Recommended Posts