Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak ostatnio rozmawiałam z mamą na temat psów i mam do mnie z pytaniem tak na poważnie "co byś zrobiła jakby Gai nie było?" a ja "mamo Gaja była jest i będzie nie zadawaj mi takich pytań"rozwaliła mnie wtedy...może chciała sprawdzić czy mi na niej zależy?zastanwia mnie to teraz o co jej chodziło. Gaja jest dla mnie najważniejsza,może dlatego że to jest taki mój własny pierwszy pies? sama nie wiem.ale wiem jedno że nigdy bym jej nie zostawiła nawet jakby była konająca...

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo pies to jest jak członek rodziny,przywiązujemy się do niego.Ogólnie wychodzę z założenia,że czasami psy są lepsze niż niektórzy ludzi,są wierne,kochają bardziej swojego człowieka niż siebie samego.Lata z nimi są tymi najlepszymi,bo pies jest z nami zawsze,na dobre i na złe,a my z nim.Taka nierozerwalna wieź...aż ciężko sobie wyobrazić co będzie jak tego przyjaciela zabraknie :(

Posted

dokładnie o tym pomyślałam co to będzie jak zabraknie :( ale muszę wam powiedzieć że jeszcze nikogo tak nie kochałam i do nikogo nie byłam tak przywiązana jak do Gai...

Posted

no właśnie to jest takie przykre :( Kurcze Gaja jest dal mnie jak dziecko...właśnie ją nakrywałam kocem..ah ona ma już skończone 6 lat a ja jeszcze pamiętam jak ją do domu przywiozłam.:loveu:

Posted

Artemida napisał(a):
no właśnie to jest takie przykre :( Kurcze Gaja jest dal mnie jak dziecko...właśnie ją nakrywałam kocem..ah ona ma już skończone 6 lat a ja jeszcze pamiętam jak ją do domu przywiozłam.:loveu:

Ale ona jeszcze ma szanse dlugo zyc, nie jest w koncu dogiem niemieckim ktore tak szybko odchodza :(

Posted

na szczęście ,one też są takie ładne a tak szybko odchodzą, dlatego chyba bym się nie zdecydowała na dużego psa...
Ja mam teraz obsesje na punkcie miniaturek :D zakochałam się w chihuahuach :D

Posted

[quote name='Artemida']ale kolor czego czi ?:D
Jak czi to podobają mi się białe i kremowe oraz białe z łatkami i czekoladowe:)
Tak :) To ladne kolory :)

Tak aporo doga:

Posted

uhuhuhu ale Sherry miała dużego kolęgę/koleżankę ten dog nawet wstawać nie musiał do zabawy hahaha ,mi się właśnie podobają wśród dogów takie umaszczenia jak pręgusy arlekiny i merle:)

Posted

Artemida napisał(a):
uhuhuhu ale Sherry miała dużego kolęgę/koleżankę ten dog nawet wstawać nie musiał do zabawy hahaha ,mi się właśnie podobają wśród dogów takie umaszczenia jak pręgusy arlekiny i merle:)

Kolezanke ale niestety od 2 lat nie ma :( Na poczatku jak widzia Iggy to sie bala, doipiero wlasnie wtedy co my przyszlismy do sasiadki na sylwestra to sie przekonala do iggy i bawila z nia swietnie :loveu:

ja powiedzialam max moge miec wysokosci Niuni psiaka nic wiekszego :)

Posted

ja kiedyś bardzo chciałam mieć doga , ale one są jednak dla mnie za duże mnie ciągnie do małych psów....bardzo małych nawet :D
Moim marzeniem jest czi albo taka Psotka z mojego schroniska ,ale nie mam szans na drugiego psa na razie ze wzg na rodziców i Gaję

Jak na razie to tylko pozostają mi tylko spacery z Psotką w schronisku :(

Posted

wiem właśnie a dalej siedzi w schronisku:( i najgorsze jest to że nie mogę jej zabrać do domu,ale tyle szczęścia że jej boks ustaliłam sobie jako mój stały :) ona jest taka drobniutka taka kochana ah...aa dalej siedzi:(

Posted

po prostu mama nie zgadza się na drugiego psa..mamy małe mieszkanie....no i Gaja mogłaby jej nie zaakceptować bo Psotka też potrafi być zazdrośnikiem :)
Ale spokojnie już niedługo będę w pełni odpowiadała za siebie to może coś się uda i zacznę kombinować :D
o nie Gaja się obudziła..i mnie nęka...:DWoła mnie do łóżka :loveu:

Posted

Artemida napisał(a):
po prostu mama nie zgadza się na drugiego psa..mamy małe mieszkanie....no i Gaja mogłaby jej nie zaakceptować bo Psotka też potrafi być zazdrośnikiem :)
Ale spokojnie już niedługo będę w pełni odpowiadała za siebie to może coś się uda i zacznę kombinować :D
o nie Gaja się obudziła..i mnie nęka...:D

To zycze powodzenia!! Dwa zawsze lepiej niz jeden ale jak np trzeba wyjechac i nie mozna wziasc psa to zdecydowanie latwiej komus powierzyc opieke nad jednym niz nad dwoma...

My idziemy do lozka, dobranoc :loveu:

Posted

Artemida napisał(a):
dobranoc i miłej snów :) też idziemy sama już po mnie przyszła pewnie nie ma jej kto nakryć haha :loveu:

To tak jak Sherry, czasami pojdzie sama do sypialni a potem wraca do nas i WYMOWNIE sie patrzy ze jej smutno samej i ze czas isc spac :diabloti:

Posted (edited)

Gaja tak robi jak się odkryje albo chce wejść pod kołdrę bo pod kołdrę sama nie wejdzie tylko ze mną:diabloti:
Dobra ja już na prawdę ię do z nią do tego łóżka bo mi spokoju nie da , no i muszę rano wstać :(

Edited by Artemida
Posted

Artemida napisał(a):
Gaja tak robi jak się odkryje albo chce wejść pod kołdrę bo pod kołdrę sama nie wejdzie tylko ze mną:diabloti:
Dobra ja już na prawdę ię do z nią do tego łóżka bo mi spokoju nie da , no i muszę rano wstać :(

Uwielbiam ta Gaje :loveu:

Posted

Zdjęcia super, Gaja widać to pies nakolankowy;):evil_lol:
Psotka też bardzo urocza:loveu:
Ja moje psiaki mogłam mieć dopiero po wyprowadzce z domu... ale teraz mam 3, a moja mama ma 2 :eviltong: zaraziła się miłością do psiaków:lol:
I teraz sama twierdzi, że nie ma nic lepszego niż 2 psiaki, bo jak jest 1 to jest smutno;)
Twoja mama może się martwi, bo zdarzają się osoby, które mając 18 lat tak korzystają z życia, że zapominają, że mają psiaka.. nie jeden taki przypadek widziałam:roll:

Miłego dzionka:)

Posted

haha nie ja nie jestem imprezowiczką,i tylko ja się Gają zajmuję w domu :) ona jest tylko i wyłącznie moja i ja jestem za nią odpowiedzialna.:) Ale nie zgadza się na drugiego bo na jednego był problem....