Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z lekka zaczyna mnie brać licho.
Na apel o kasę zrobiłam na psiaki bazarek.Nie mogę rozliczyć bazarku, bo nikt nie chce pieniędzy. Poczekam do 16. , a potem zdecyduję co dalej.

Posted

Poker napisał(a):
Z lekka zaczyna mnie brać licho.
Na apel o kasę zrobiłam na psiaki bazarek.Nie mogę rozliczyć bazarku, bo nikt nie chce pieniędzy. Niestety, nie będę już reagować na prośby, bo jest jak jest.:angryy:
I nie dam już pieniędzy na te psy tylko zmienię przeznaczenie po uzgodnieniu z kupującymi.
Nie zmienię decyzji. Niemniej jednak przykro mi .

nie rozumiem, sunia2000 przecież chciała te pieniądze na wizytę Jumpera:
sunia2000 napisał(a):
Na 16.grudnia mam umówioną wizytę Jumpera u dr Niedzielskiego. Popytałam trochę ludzi i doradzono mi akurat jego. Koszt konsultacji + ewentualny rentgen wyniesie ok 200zł. Jeśli byłaby taka możliwość to chętnie przyjęłabym te pieniądze na jego wizytę gdyż groszem nie śmierdze:(

Posted

Owszem chciała, ale na wypowiedzi się skończyło.Było to już parę ładnych dni temu.Trudno,żebym ją prosiła ,o wzięcie pieniędzy.Nie podała mi nt konta, nie odezwała się więcej. Widocznie nie jest w potrzebie, a inne psy są.

Posted

olalolaa napisał(a):
Przepraszam że się wtrącę, ale wizyta jest na 16-go, po co ma brac pieniądze jak np nie wie ile zapłaci? Może cała suma nie będzie np potrzebna.

Podobnie myślimy:) Liczyłam po wizycie wrzucic na wątek skan rachunku i wtedy podać nr konta. Może obyć się bez rtg i za samą wizytę zapłace 100zł, gdybym wzięła pieniądze wcześniej od Poker to musiałabym później odsyłać 20zł, a tak zapłace za wizytę z pieniędzy Vikusiowych, a po okazaniu rachunku Poker wyśle tyle ile trzeba.Może tak być???

Posted

Dziewczyny nie wiem czy uwierzycie ale znalazłam Śnieżkowi DS :D
Młoda dziewczyna z mojego roku zobaczyła jego zdjęcia na moim profilu juz z 2 tyg temu jakoś, dojrzewała do decyzji i dojrzała. Chce mu dać dom na stare lata.. łapka bez znaczenia. Jutro jedziemy się zapoznać, jak wszystko będzie ok adoptuje go po weekendzie :) !!!

Posted

No i były odwiedziny, Asia myślała że Śnieżek jest mniejszy ale nie przeraziła się. ;) Łapka jej 'zwisa' ;D, mieszka na 6-tym piętrze więc i tak windą jeździ. Niestety wydaje mi się, że Śnieżek jest przeziębiony, ale wet go jeszcze przed wydaniem przebada. Wstępnie we wtorek zaczyna nowe życie :)

Posted

Przed chwilą wróciliśmy:)
No więc tak:
Łapa jest do odratowania, nie ma porażenia nerwu, okazało się że byla jednak złamana, ale sama się ładnie zrosła. Zgrubienie przy stawie łokciowym to nie zmiany w stawie tylko wynik rany którą ma do dzisiejszego dnia i którą w schronie zostawili żeby sama się goiła-do dziś robiłam mu tam opatrunki żeby sobie jej bardziej nie uszkadzał ale na poniedziałek jesteśmy umówieni na jej czyszczenie, usuwania zgrubienia które powstało i szycie. Trochę gorzej jest przy stawie nadgarstkowym, tam w wyniki przykurczu pierwszy rząd kości nadgarstka odsunął się od kości przedramienia i albo nastawią się same jak poprawią się ścięgna i mieśnie w wyniki ćwiczeń albo będzie trzeba operacyjnie usztywnić jedno ścięgno i unieruchomić ten jeden rząd na stałe.
Jutro idę pogadać z rehabilitantką jakby miala wyglądać jego rehabilitacja. Ćwiczenia wiem jakie i jak robić ale najlepsze wyniki przy tak zaawansowanym przykurczu były po elektrostymulacji-jeden zabieg 60złx10zabiegów=600zł:(
Dziś dam chłopakowi spokój-nastresował się trochę przy rtg bez znieczulenia a od jutra zaczynamy męczyć łapę. Może uda mi się wysępić jakiś upust dla schroniskowca na elektrostymulacje:)
Skanują mi się rachunek i karta, zaraz wrzuce

Posted

Nie bylo mnie tu przez pare dni, a tu takie wiadomosci!!! :sweetCyb:

Sniezkowi szykuje sie DS, Jumperka łapka do odratowania! Nie moze byc lepiej!!! :multi: Trzymam kciuki za obu chlopakow! :kciuki:

Sunia2000 nie martw sie, na rehabilitacje zrobimy zbioreczke. :glaszcze:

A jak Sniezek pojedzie do domku, to zmienie Allegro tak, zeby Jumper mial je tylko dla siebie. :lol:

Posted

Zaraz wyśle PW, a co do cen to jutro porozmawiam z tą rehabilitantką, może uda się coś utargować. Posprawdzam jeszcze w innych miejscach ale z tego co wiem (trochę interesuje się tym tematem) to taniej ciężko będzie coś znaleźć, to są drogie rzeczy niestety:(

Posted

Robiłam porządki w zdjęciach i znalazłam jeszcze jedno z uśmiechniętą mordką Jumpera:)

Po wczorajszym badaniu boli go troche łapa, dziś przy zmianie opatrunku nawet zawarczał na mnie czarnulek:( Dobrze że dziś ostatni raz musiałam mu tam ingerować-w poniedziałek czyszczenie łokcia i założenie szwów, mniej stresu dla niego i dla mnie:)

Posted

[quote name='sunia2000']Robiłam porządki w zdjęciach i znalazłam jeszcze jedno z uśmiechniętą mordką Jumpera:)

Po wczorajszym badaniu boli go troche łapa, dziś przy zmianie opatrunku nawet zawarczał na mnie czarnulek:( Dobrze że dziś ostatni raz musiałam mu tam ingerować-w poniedziałek czyszczenie łokcia i założenie szwów, mniej stresu dla niego i dla mnie:)

Suniu, czy ta piękna dziewczyna na tej fotce to TY ?