patrycja ostrowska Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Maiqa, masz jakieś moje rachunki, które wystawiałam jako hotelik ? Mój post o dt zamieściłam w celach informacyjnych, żeby przekonać się czy jest w ogóle zapotrzebowanie. Cóż pisać każdy może, ale to do niczego nie zobowiązuje. Z dzisiejszych postów Li1 wynika, że jest już przemęczona całą sytuacją. Opluwając ją wyświadczyłyście wielu psom, na które płaci comiesięczne deklaracje niedźwiedzią przysługę. A także wielu tym, którym mogła znaleźć dom w Szwecji. Bowiem Li1 z tego co słyszałam chce całkowicie wycofać się z dogomanii. Gdyby Piechcia ze mną współpracowała nie doszłoby do spaczenia całego wątku. Dwa razy prosiłam o kontakt w sprawie spłaty faktury z SGGW. Nie odpowiedziała, zapewne za czyjąś namową. Ponieważ fakturę trzeba było zapłacić do 2 grudnia wyszłam z propozycją, że tyle ile piechcia ma na koncie Basika wpłaci, a resztę ja dopłacę, odblokowując tym samym klinikę dla innych psów, a potem jak się znowu uzbiera, to mi wpłaconą przez mnie kwotę zwróci. Moje propozycje zostały bez odpowiedzi. Teraz niech się głowią moderatorzy bazarków, co z tym fantem zrobić. Basik jako rasowiec to bardzo delikatny piesek. Tyka tylko pierś z indyka lub kurczaka, a więc jest jeszcze drogi w utrzymaniu. Na pewno suchej karmy w przyszłym dt nie ruszy. Ma delikatny żołądek. Psie ciasteczka je, ale tylko te słodkie. Przy niskim ciśnieniu jak dzisiaj zachowuje się jak staruszek i cały czas śpi. Szkoda, że ta ślepotka jest przyczyną takiego zamieszania. Quote
majqa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, masz jakieś moje rachunki, które wystawiałam jako hotelik ? Mój post o dt zamieściłam w celach informacyjnych, żeby przekonać się czy jest w ogóle zapotrzebowanie. Cóż pisać każdy może, ale to do niczego nie zobowiązuje. Z dzisiejszych postów Li1 wynika, że jest już przemęczona całą sytuacją. (...) Bowiem Li1 z tego co słyszałam chce całkowicie wycofać się z dogomanii. (...) Basik jako rasowiec to bardzo delikatny piesek. Tyka tylko pierś z indyka lub kurczaka, a więc jest jeszcze drogi w utrzymaniu. Na pewno suchej karmy w przyszłym dt nie ruszy. Ma delikatny żołądek. Psie ciasteczka je, ale tylko te słodkie. Przy niskim ciśnieniu jak dzisiaj zachowuje się jak staruszek i cały czas śpi. Szkoda, że ta ślepotka jest przyczyną takiego zamieszania.[/QUOTE] W kwestii Twojego hoteliku nie odpowiedziałaś na moje pytania. To, co napisałaś odpowiedzią nie jest. Nie wiem, czy i czym Li1 jest przemęczona ale bez niej dogomania była, z nią jest, bez niej też będzie. Za relacje o Basiku dziękuję. Nie byłabym jednak taka pewna co do suchej karmy. Nie on pierwszy i nie ostatni, który musiałby się przestawić. Sama mam w domu psiaki, nad którymi załamywałam ręce w kwestii suchej karmy ale czas i sporo różnych prób zrobiły swoje. Quote
olalolaa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Czy ktoś mi może w skrocie napisać co tu się dzieje, tzn czy od początku klotni zaszly jakies postępy czy nie. Gdzie mam wpłacać pieniądze z bazarku? wiadomo to? Nie czytam za bardzo bo nie mam czasu, jeśli ktoś moze to niech mi odpowie. Quote
majqa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Sądzę, że na konto Piechci, czyli dane umieszczone na 1 stronie. Quote
stonka1125 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 A ja tak po cichutku zapytam, jaka sucha karma jest zalecana dla małego? Przy jego przewodzie pokarmowym może jednak lepiej coś specjalnego? Quote
majqa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='stonka1125']A ja tak po cichutku zapytam, jaka sucha karma jest zalecana dla małego? Przy jego przewodzie pokarmowym może jednak lepiej coś specjalnego?[/QUOTE] Pytanie, czy jakąś szczególną sugerowali lekarze. Jeśli nie to w sumie karm dla takich delikatusów żołądkowych jest sporo, jest w czym wybierać. Quote
patrycja ostrowska Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Olalolaa, jeśli chcesz wpłacić za leczenie Basika W klinice SGGW, to proponuję przelać kwotę od razu na ich konto z dopiskiem; Basik. Quote
Rewelacja Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Olalolaa, jeśli chcesz wpłacić za leczenie Basika W klinice SGGW, to proponuję przelać kwotę od razu na ich konto z dopiskiem; Basik.[/QUOTE] Najpierw udowodnij, że to faktura Basika a nie bezpodstawnie wyciągaj pieniadze. WSTAW FAKTURE Z ODKRYTYMI DANYMI RZEKOMEJ FUNDACJI! Quote
olalolaa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Olalolaa, jeśli chcesz wpłacić za leczenie Basika W klinice SGGW, to proponuję przelać kwotę od razu na ich konto z dopiskiem; Basik.[/QUOTE] Wiem że jest do zapąłcenia ten rachunek, ale bez konkretnej wskazówki gdzie mam to wpłacic od osoby która za psa odpowiada na razie tego nie zrobie. Dlatego tez pytałam czy na wątku cos się ruszyło, czy sa jakieś 'postępy'. Quote
piechcia15 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 jeden dzień mnie nie było a tu 4 str czytania jednego wielkiego hałasu. Może gdyby od początku mnie słuchano nie byłoby tego wszystkiego. 1. olalolaa wpłać proszę całą kwotę ze swojego bazarku na konto podane w 1poście z tytułem "bazarek olalolaa" i napisz tu na wątku ile przelewasz pieniędzy, a ja potwierdzę gdy dojdą. 2. Li1 nie wiem po co się chwalisz pobytem w szpitalu, akurat to nie powód do dumy i żartów a raczej niepokoju. Może to właśnie z tobą jest coś nie tak skoro 98% uczestników forum jest po naszej stronie, a tylko 2% czyli ty i Patrycja widzicie jakieś oszustwa?? Li1 nie będziesz mi rozkazywała co ja mam płacić a czego nie. Nie jesteś ani właścicielką psa ani osobą tu decyzyjną. A to że podarowałaś pieniądze to chwała ci za to, ale jak masz się tak przez to zachowywać to przeleję ci je spowrotem. 3. Li1 JUŻ KILKUKROTNIE PROSIŁAM CIĘ O ADRES DO WYSYŁKI BAZARKU, nie wiem czy mam te ubrania wyrzucić bo ich nie chcesz czy oddać ci pieniądze bo jesteś niezdecydowana?? Pragniesz rozliczenia bazarku ale skutecznie mi to utrudniasz. Poprosiłam kilka ostatnich osób aby przyspieszyły wpłaty z mojego bazarku abym mogła się rozliczyć.W związku z tym, do ogólnego rozliczenia jeszcze nie dopisywałam swojego bazarku, bo jest niepełne i nie wiem jakiej kwoty mogę się spodziewać, gdyż niektórzy płacą więcej niż powinni i wtedy te pieniążki też zostają u Basika 4. majqo moja współ oszustko:evil_lol: uważam że możesz zamknąć już swój bazarek bo uzbierała sie suma 175zł, a ja za pobyt w pierwszej klinice zapłaciłam 186zł, a więc "twoje" pieniądze poszły na pokrycie tego rachunku. Wstawiłabym tu potwierdzenie wpłaty z konta, ale nie wiem jak się wstawia pdf?? chyba że wydrukuję, zrobię zdjęcie i tu wstawię. Za lecznicę zapłąciłam wcześniej niż przyszły pieniądze z bazarku, ale to nie zmienia faktu że dochód z bazarku nadrobił powstałą dziurę w budżecie. Jutro wstawię ten przelew na twój bazarek i będziesz mogła się pobyć zalegającego bazarku...chociaż ty:-( 5. Patrycjo wstaw tu proszę rachunek od Garncarza za obie wizyty to oczywiście ureguluję tą sumę. Wymagam rachunku lub fv gdyż nie wierzę wam już w żadne słowa.A wiadomo, że 2 wizyty były więc napewno rachunek został wystawiony, a jeśli nie to idź raz jeszcze do przychodni i nie go wystawią, a odzyskasz pieniądze. 6. dzwoniłam dziś do kliniki SGGW aby dowiedzieć się czegoś więcej o fakturze, ale pani jakaś mało rozgarnięta i bardzo tajemnicza nie umiała odpowiedzieć na moje pytania. W pośpiechu przytaknęła tylko że FV została na fundację sfora (ale przekonana nie była), imienia psa nie ma bo taki jest program, ale to czy faktura jest zapłacona nie umiała mi powiedzieć, a więc wątpliwości są nadal. 7. Li1 widzę ża bardzo lubisz sama sobie przydzielać stanowiska pracy, bo na początku mianowałaś się właścicielem psa a teraz naszą księgową??tak zaciekle i nieudolnie bronisz finansów, musisz mieć sporo pracy przy tym?każdą wpłatę notujesz?ciekawe skąd ci wyszła suma 1000zł:):)mój kalkulator wyliczył coś zupełnie innego... 8. Patrycjo wstawiając tu informacje o psie nie robisz nikomu łaski, TO TWÓJ OBOWIĄZEK JAKO DT, ludzie płacą na niego więc mają prawo wiedzieć jak pies się dziś czuje i zdjęcia też by pewnie chcieli zobaczyć, a nie, wstawiłaś jedno czy dwa na odwal się i koniec tematu! 9.Li1 żałuję bardzo że nie nagrywałam naszych rozmów telefonicznych, bo mówiłaś, że trzeba zrobić wszystko co trzeba a o rachunek mam się nie martwic, bo ty psa z długiem nie zostawisz!!!!!!!!!!!!! ale już teraz rozumiem jakie metody miałaś na myśli... 10. Li1 ty płaciłaś za 2 wizyty u okulisty??bo do tej pory była mowa że Patrycja to zrobiła?ustalcie jedną wersję. 11. zrobiłam porządek w 1 poście, uzupełniłam WSZYSTKIE wpłaty jakie doszły do mnie na dzień dzisiejszy. Zaraz zrobię to tez na fb. Na dzień dzisiejszy mamy 632,15zł. Muszę "zamrozić" dla niego ok 450zł Gdyż będę musiała opłacić nowy dt i transport. 12. Jutro zadzwonię do lecznicy raz jeszcze, mam nadzieję że trafię na kogoś bardziej kompetentnego i zapytam jak można spłacić rachunek i czy mogę przelać część kasy na ich konto 13. stonko jeszcze na początku rewolucji basikowej wet mówił coś o karmie typu gastro, ale nie wiem czy nadal jest to konieczne, bo się nie znam i nie wiem jaka jest opinia weta w tym temacie. Myślę że może zwykłe lamb&rice by mu wystarczył? Basik miał jechać jutro z ajli do nowego dt u stonka1125 ale nie wyszło bo jakiś pies ajli się rozchorował i jutro auto będzie potrzebne, a więc czekamy w który dzień znajdą czas. Przewiduję i mam nadzieję że będzie to wt,śr. (stonko, Patrycjo to informacje dla was) Patrycjo napisz mi proszę na pw cały swój adres nr ulicy i mieszkania, bo muszę podać kierowcy Patrycjo mie miałam zamiaru olać całego rachunku, bo przecież czy w tej czy innej lecznicy koszta by i tak były, Tylko od samego początku było mówione że ta pierwsza była połowę tańsza, bo Mikropsy miały większy upust. Dlatego też nie mogę się zgodzić z tym, ze to JA mam zapłacić całą kwotę, a poza tym nigdy tak nie twierdziłam, a bynajmniej nie przypominam sobie. Na dzień dzisiejszy mogę przelać ok 200zł na konto tego długu, ale nie podpiszę, żadnego zobowiązania, że w przyszłości spłacę cały długo bo mnie zwyczajnie na to nie stać!! o czym mówiłam od początku. Boję się zrobić przelew na prywatne konto bo łatwo możecie mnie oszukać, skoro już mamy być o wszystko podejrzliwi. Wykonam przelew ale na bezpośrednie konto lecznicy bądź fundacji, która pokaże mi potwierdzenie że pieniądze doszły. Oczywiście jak wpłyną pieniądze z pozostałych bazarków i innych darowizn postaram się dopłacić jeszcze jakąś sumę, ale nie jestem w stanie przewidzieć jaka to będzie kwota. aha modliszko od mojego ...grata...proszę się od...:evil_lol: jego dni są policzone bo na tych "oszustwach" można dorobić się niezłej fury :eviltong: <ironia oczywiście gdyby ktoś nie załapał> Najprościej by było zapłacić całe 926zł i zamknąć usta pewnym osobom, ale nóż mi się w kieszeni otwiera gdy tak ciężko zarobione na Basika pieniądze mam oddać tak lekką ręką tylko dlatego, ze Li1 miała kaprys umieszczenia go w tak drogiej lecznicy. Myślę że mikropsy nie współpracowałyby z lecznicą, która miałaby lichą opinię czy nieprofesjonalny sprzęt.... a poza tym Lidko skoro już jesteś taką księgowa to źle to wszystko sobie wykalkulowałaś i od początku nie myślałaś o kosztach, bo gdyby został stary scenariusz, że pies będzie przez ten miesiąc w twoim mieszkaniu z opiekunkami to nie byłoby tej sprawy bo dt miałby za darmo... KONIEC Quote
Isadora7 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 piechcia pdf-y zawsze mozęsz do mnie wysłac przerobie na obrazek Quote
Isadora7 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='piechcia15']ok to podaj mi maila patyk@cad.pl siedzę jeszcze trochę to slij Quote
emilia2280 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa nie kompromituj się! Według ciebie cytuję " udźwignięcie finansowych potrzeb Basika , A TU GŁÓWNIE ciężaru kosztów diagnostyki, leczenia i pobytu w klinice"... znaczy..... że nie chcesz zapłacić z bazarku Basika ani grosza na fakturę za leczenie w klinice SGGW, która mu uratowała życie. Co za obłuda ! Jesteś oszustką!!!!!!!!!!!!!!!!! [quote name='li1']Oj majqa, czy zagrabilas z piechcia forse na leczenie Basika? [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, nie rozumiesz tego co napisał Viris czy cię przewiało ? Gdy użytkownik który otrzymał pieniądze, spożytkuje je na to co zostało określone celem bazarku i poprze to odpowiednim dokumentem wtedy bazarek zostanie rozliczony i usunięty. Cel bazarku - opłacenie bieżących potrzeb Basika. Bieżącą potrzebą Basika jest spłata jego zadłużenia na 900 zł w klinice SGGW oraz zapłata za wizytę Basika u okulisty dr .Garncarza. Tę wizytę ja opłaciłam, bo gdybym musiała czekać na pieniądze od was, to Basik nigdy nie poszedłby do lekarza !!! Chyba, że macie jakieś inne dokumenty związane z opłatami za Basika !!! Hotel na razie odpada , bo go opłaca Li1. A może coś wymyślicie, przekłamiecie no dalej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Modliszka, widać, że nie jesteś w temacie, coś ci się daty spłat pomieszały he, nie sposób sié nie usmiechnác czytajác te dziecinne i prosto napisane pomówienia. Majqa, Piechcia15 - witajcie na lawce "oskarzonych" w swiecie li1 :p [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, a propos płci Viris, to po tobie cytowałam. Napisałaś ON. Nawet w tym już się plączesz!!!!!!!!!!!!! LI1 JESTEŚ GENIALNA !!!!!!!!!!!!!!!!!! osobiscie powstrzymalabym sié od takich patetycznych wyznan w stosunku do uzytkowniczki li1, zwlaszcza majác na uwadzé jej mozliwosc (a raczej niemozliwosc) oceny rzeczywistosci :O [quote name='majqa']Emilia, ja się nie mogę doczekać aż zobaczysz na cz.kw. jak to było z Twoim przylotem do Polski, zresztą nie tylko z tym. ;-) Ale, ale... zdaje się, że padły, i słusznie, pytania o Basika. Oczywiście przyłączam się do nich. Już trochę u Ciebie jest Patrycjo. Chciałabym poczytać, jakie masz kolejne, bo pewno jakieś masz, spostrzeżenia na jego temat. Jakie uczucia w Tobie budzi nasz wątkowy pupilek. Miło się czyta takie relacje. :-) o kurka, chyba mnie najlepsze ominélo :O moze ma ktos scan dyskusji jesli takowa byla na CZ.k. bo teraz nie widnieje wiécej poza zgloszeniem Majqi a chétnie dowiedzialabym sié co w szpitalu (jak napisala sama li1) mówili o moim przyjezdzie do Polski :) [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, czepiasz się nic nie znaczących szczegółów, co w języku psychologii oznacza, że podświadomie czujesz się winna zaistniałej sytuacji. Nie będę informowała o Basiku dopóki osoby, które zbierały na leczenie psa nie wywiążą się ze swoich zobowiązań i nie zapłacą faktury z SGGW. Od początku wylewacie na Li1 i na mnie wiadro pomyj, a teraz kiedy zaczęłyśmy się zdecydowanie bronić okazuje się, że cytuję " jesteśmy chamicami" Nie, my nie jesteśmy "chamicami". My tylko dostosowałyśmy się do waszego poziomu. Żeby do was dotrzeć musimy mówić waszym językiem !!!!!!!!!!!!! Maiqa, czy będzie jeszcze więcej donosów na czarne kwiatki, w których bezpodstawnie oczerniasz mnie i podważasz wszystko co robię dla zwierząt ? Rozumiem, że twoją obroną jest atak, ale pamiętaj, że jest to miecz obosieczny !!! Na razie podtrzymuję zarzuty, że próbujesz być oszustką i krętaczką. Jeśli się okaże, że nie to wtedy oczywiście ładnie cię przeproszę. Póki co możesz z tym iść do sądu. Nie zapomnij zabezpieczyć postów!!! Z tym jézykiem to widzé ze tez nie umiesz czytac ani realnie ocenic FAKTÓW, kto uzywal chamskiego jézyka pierwszy i to o duzo za dlugo. A skoro nie widzisz odstépów od normalnosci we wpisach li1 tylko jej bronisz, wrécz uwazasz za genialná, to skád mozemy wiedziec ze cokolwiek piszesz jest prawdá i ze Basik jest u ciebie a nie u jakiegos "brodatego faceta, co tez ma 12 lat" ? [quote name='piechcia15']jeden dzień mnie nie było a tu 4 str czytania jednego wielkiego hałasu. Może gdyby od początku mnie słuchano nie byłoby tego wszystkiego. Patrycjo mie miałam zamiaru olać całego rachunku, bo przecież czy w tej czy innej lecznicy koszta by i tak były, Tylko od samego początku było mówione że ta pierwsza była połowę tańsza, bo Mikropsy miały większy upust. Dlatego też nie mogę się zgodzić z tym, ze to JA mam zapłacić całą kwotę, a poza tym nigdy tak nie twierdziłam, a bynajmniej nie przypominam sobie. Na dzień dzisiejszy mogę przelać ok 200zł na konto tego długu, ale nie podpiszę, żadnego zobowiązania, że w przyszłości spłacę cały długo bo mnie zwyczajnie na to nie stać!! o czym mówiłam od początku. Boję się zrobić przelew na prywatne konto bo łatwo możecie mnie oszukać, skoro już mamy być o wszystko podejrzliwi. Wykonam przelew ale na bezpośrednie konto lecznicy bądź fundacji, która pokaże mi potwierdzenie że pieniądze doszły. Oczywiście jak wpłyną pieniądze z pozostałych bazarków i innych darowizn postaram się dopłacić jeszcze jakąś sumę, ale nie jestem w stanie przewidzieć jaka to będzie kwota. aha modliszko od mojego ...grata...proszę się od...:evil_lol: jego dni są policzone bo na tych "oszustwach" można dorobić się niezłej fury :eviltong: <ironia oczywiście gdyby ktoś nie załapał> Najprościej by było zapłacić całe 926zł i zamknąć usta pewnym osobom, ale nóż mi się w kieszeni otwiera gdy tak ciężko zarobione na Basika pieniądze mam oddać tak lekką ręką tylko dlatego, ze Li1 miała kaprys umieszczenia go w tak drogiej lecznicy. Myślę że mikropsy nie współpracowałyby z lecznicą, która miałaby lichą opinię czy nieprofesjonalny sprzęt.... a poza tym Lidko skoro już jesteś taką księgowa to źle to wszystko sobie wykalkulowałaś i od początku nie myślałaś o kosztach, bo gdyby został stary scenariusz, że pies będzie przez ten miesiąc w twoim mieszkaniu z opiekunkami to nie byłoby tej sprawy bo dt miałby za darmo... KONIEC otóz to, sceniariusz byl dobry, choc przyznam szczerze ze moje szczéscie ze sié z takiej "oferty" w zakislym mieszkanku nie nacieszylam, bo jesli po 1 normalnej i pokojowej rozmowie telefonicznej mozna potem znienacka zostac nazwaná oszustká, to co za rewelacje uslyszalabym gdybym niechybnie poswiécila sié i zamiast w milym hotelu, posiedziala z psem u li1 :O Zostalabym oskarzona o kradziez rodzinnych klejnotów, czy jeszcze gorzej? A moze mialabym nieproszonych gosci w nocy, bo skád mam wiedziec kto ma klucze do tego "apartamentu"? Poza tym skoro li1 nie ma za grosz honoru, zaplacenie z zebranych pieniédzy czésci rachunku, który wygenerowany zostalby i tak w innej klinice ale z mniejszym cennikiem jest uczciwe - takze w stosunku do darczynców, którzy tez pewnie doceniá fakt, ze ich ciézko zarobione pieniádze nie zostaná byle jak roztrwonione na czyjes nietrafione decyzje co do wyboru kliniki. A jak pisze piechcia - byloby latwiej to oplacic pieniédzmi dobrych ludzi i nie walczyc o sprawiedliwosc. Quote
patrycja ostrowska Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Maiqa, jeśli według ciebie dogomania też będzie bez Li1 to może przejmiesz jej stałe deklaracje warte kilkaset zł miesięcznie. Piechciu, nareszcie sensownie się wypowiadasz, tylko zdecydowanie za późno. Mleko zostało wylane. Ponieważ muszę odblokować klinikę SGGW dla ciężarnej suki idę dziś wpłacić na swoje nazwisko całą kwotę. Umieszczę fakturę na wątku. Jak będziesz w stanie po trochu część spłacić, to proszę bardzo. Piechciu jeszcze raz powtarzam, mogłaś odebrać psa z kliniki już pierwszego dnia, ale ty ją zaakceptowałaś. Nie sądzę, żeby w Elwecie było taniej, gdzie przyjmuje słynny na cały świat dr. Biasennik. Zobacz jakie mnóstwo zabiegów było wykonane przy psie, żeby uratować mu życie. Porównaj sobie ceny tych zabiegów z Elwetu. W klinice mówili mi, żeby nie podawać Basikowi suchej karmy, bo nią wymiotował. Przypominam, że pies ma bardzo wrażliwe jelita, jeśli będziecie oszczędzać na jedzeniu dla niego, to na pewno częściej będziecie musiały z nim latać do weterynarza, który kosztuje. U mojej matki psa mającego problemy z wypróżnianiem, stwierdzono, że jest to spowodowane suchą karmą. A jadł naprawdę dobrą. Quote
Zofia.Sasza Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, jeśli według ciebie dogomania też będzie bez Li1 to może przejmiesz jej stałe deklaracje warte kilkaset zł miesięcznie. Piechciu, nareszcie sensownie się wypowiadasz, tylko zdecydowanie za późno. Mleko zostało wylane. Ponieważ muszę odblokować klinikę SGGW dla ciężarnej suki idę dziś wpłacić na swoje nazwisko całą kwotę. Umieszczę fakturę na wątku. Jak będziesz w stanie po trochu część spłacić, to proszę bardzo. Piechciu jeszcze raz powtarzam, mogłaś odebrać psa z kliniki już pierwszego dnia, ale ty ją zaakceptowałaś. Nie sądzę, żeby w Elwecie było taniej, gdzie przyjmuje słynny na cały świat dr. Biasennik. Zobacz jakie mnóstwo zabiegów było wykonane przy psie, żeby uratować mu życie. Porównaj sobie ceny tych zabiegów z Elwetu. W klinice mówili mi, żeby nie podawać Basikowi suchej karmy, bo nią wymiotował. Przypominam, że pies ma bardzo wrażliwe jelita, jeśli będziecie oszczędzać na jedzeniu dla niego, to na pewno częściej będziecie musiały z nim latać do weterynarza, który kosztuje. U mojej matki psa mającego problemy z wypróżnianiem, stwierdzono, że jest to spowodowane suchą karmą. A jadł naprawdę dobrą.[/QUOTE] Znacznie lepsza od suchej karmy jest naturalnie jajecznica. :facepalm: Najbardziej kuriozalny wątek jaki od dawna widzę... Piechciu, bardzo współczuję. Li1 również (bo chyba coś nie do końca OK u niej). Quote
patrycja ostrowska Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 A co ty Zofia.Sasza jesteś przedstawicielką jakieś firmy produkującej suchą karmę , że tak ją zachwalasz ? Podaj nam namiary, może dostaniemy upust powołując się na ciebie. Karmić psa tylko sztucznym tworem jakim jest sucha karma, to jest torturowanie zwierzęcia. Wiele lat temu, kiedy koleżanka prowadząca psi hotel podsyłała mi super rasowe psy prowadzone tylko np. na royalu, a ja je zaczynałam karmić gotowanym jedzeniem, nie chciały ruszyć swojej super drogiej karmy. Większość psów nie lubi suchej karmy i tylko z musu ją je, gdy nie ma nic innego. Pies tak jak człowiek lubi zróżnicowane jedzenie. Współczuję twoim psom Zofia.Sasza a także psom maiqi, które zdaje się też tym są karmione. Quote
Rewelacja Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']A co ty Zofia.Sasza jesteś przedstawicielką jakieś firmy produkującej suchą karmę , że tak ją zachwalasz ? Podaj nam namiary, może dostaniemy upust powołując się na ciebie. Karmić psa tylko sztucznym tworem jakim jest sucha karma, to jest torturowanie zwierzęcia. Wiele lat temu, kiedy koleżanka prowadząca psi hotel podsyłała mi super rasowe psy prowadzone tylko np. na royalu, a ja je zaczynałam karmić gotowanym jedzeniem, nie chciały ruszyć swojej super drogiej karmy. Większość psów nie lubi suchej karmy i tylko z musu ją je, gdy nie ma nic innego. Pies tak jak człowiek lubi zróżnicowane jedzenie. Współczuję twoim psom Zofia.Sasza a także psom maiqi, które zdaje się też tym są karmione.[/QUOTE] Dorzuć jeszcze moje psy :))) hehe, pewnie! lepsze dla psa jest to co mamy na stole, śmietana :D , herbatiki i jajecznica :D Musze sobie zapisać pod hasłem: dieta dla psa o wrażliwych jelitach by patrycja osowska - wolnotariusz za nieopodatkowane 300 zł miesięcznie Fundacji Sfora tylko z nazwy! Rewelacja :D ps. nie widze faktury? Kontaktu do Fundacji Sfora w całym internecie też znaleźć nie mogę - ta Fundacje istnieje w ogóle? Wklej KRS. Quote
Zofia.Sasza Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']A co ty Zofia.Sasza jesteś przedstawicielką jakieś firmy produkującej suchą karmę , że tak ją zachwalasz ? Podaj nam namiary, może dostaniemy upust powołując się na ciebie. Karmić psa tylko sztucznym tworem jakim jest sucha karma, to jest torturowanie zwierzęcia. Wiele lat temu, kiedy koleżanka prowadząca psi hotel podsyłała mi super rasowe psy prowadzone tylko np. na royalu, a ja je zaczynałam karmić gotowanym jedzeniem, nie chciały ruszyć swojej super drogiej karmy. Większość psów nie lubi suchej karmy i tylko z musu ją je, gdy nie ma nic innego. Pies tak jak człowiek lubi zróżnicowane jedzenie. Współczuję twoim psom Zofia.Sasza a także psom maiqi, które zdaje się też tym są karmione.[/QUOTE] Ejże, ejże koleżanko - syp piasek i hamuj! Zwracaj się do ludzi trochę kulturalniej. A co do merituum: Karmienie psa, zwłaszcza z problemami jelitowymi, ludzkim jedzeniem nie jest mądre. Poczytaj to i owo, dowiedz się troszkę więcej, a potem myśl o zarabianiu na hotelowaniu psów. Bo z tego co czytam, Ritz to u ciebie raczej nie jest. Quote
patrycja ostrowska Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Rewelacja, ile razy można powtarzać, że faktura nie będzie na Sforę, która się wycofała z tego bajzlu, tylko na mnie. Gotowanym jedzeniem karmi swoje psy wielu weterynarzy, których znam. Oni się pewnie nie znają... Co wam tak odbiło z tą suchą karmą, którą karmi się psy dopiero od 20, 30 lat. Twór nowy i przereklamowany Quote
Rewelacja Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Rewelacja, ile razy można powtarzać, że faktura nie będzie na Sforę, która się wycofała z tego bajzlu, tylko na mnie. Gotowanym jedzeniem karmi swoje psy wielu weterynarzy, których znam. Oni się pewnie nie znają... Co wam tak odbiło z tą suchą karmą, którą karmi się psy dopiero od 20, 30 lat. Twór nowy i przereklamowany[/QUOTE] Ciekawe co za machloję chcesz odstawić. Faktura po terminie płatności, w kolejnym miesiącu nie może być przepisana - jaśnie Pani księgowa. Quote
Agata Balu Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, jeśli według ciebie dogomania też będzie bez Li1 to może przejmiesz jej stałe deklaracje warte kilkaset zł miesięcznie. [/QUOTE] Czuję się mocno zniesmaczona taka wypowiedzią. Pogrywasz groźbami, ze jak li1 dostanie bana to przestanie wspomagać psy???? Ja też mam stale deklaracje i maile do opiekunów z dogomanii ... i nie tylko. I gdybym dostala na dogomanii nawet bana to i tak psy nie zostałyby pozbawione dopływu gotówki. Więc jak to jest z tymi "stałymi deklaracjami" li1? Czyżby nie miala zapisanych kont bankowych? A może poprostu za kazdym razem czeka aż sie upomną o pieniądze i wystosują publiczne podziekowanie?? Quote
Zofia.Sasza Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Rewelacja, ile razy można powtarzać, że faktura nie będzie na Sforę, która się wycofała z tego bajzlu, tylko na mnie. Gotowanym jedzeniem karmi swoje psy wielu weterynarzy, których znam. Oni się pewnie nie znają... Co wam tak odbiło z tą suchą karmą, którą karmi się psy dopiero od 20, 30 lat. Twór nowy i przereklamowany Jajecznicą z herbatnikami i jogurtem? :crazyeye: Mogłabyś podać nazwiska, abyśmy mogli unikać takich "specjalistów"? Quote
majqa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, jeśli według ciebie dogomania też będzie bez Li1 to może przejmiesz jej stałe deklaracje warte kilkaset zł miesięcznie.(...) Kusząca propozycja, a tak na poważnie... Bez uczestnictwa w danym wątku, bez udzielania się na forum też można regulować swoje zobowiązania. Zobowiązania Li1 zupełnie mnie nie interesują. [quote name='piechcia15'](...) 4. majqo moja współ oszustko:evil_lol: uważam że możesz zamknąć już swój bazarek bo uzbierała sie suma 175zł, a ja za pobyt w pierwszej klinice zapłaciłam 186zł, a więc "twoje" pieniądze poszły na pokrycie tego rachunku. Wstawiłabym tu potwierdzenie wpłaty z konta, ale nie wiem jak się wstawia pdf?? chyba że wydrukuję, zrobię zdjęcie i tu wstawię. Za lecznicę zapłąciłam wcześniej niż przyszły pieniądze z bazarku, ale to nie zmienia faktu że dochód z bazarku nadrobił powstałą dziurę w budżecie. Jutro wstawię ten przelew na twój bazarek i będziesz mogła się pobyć zalegającego bazarku...chociaż ty:-( (...) Dziękuję Piechciu, zatem czekam. [quote name='patrycja ostrowska'](...) Współczuję twoim psom Zofia.Sasza a także psom maiqi, które zdaje się też tym są karmione. Na szczęście dodałaś - zdaje się... ;-) Tak czy owak moje psy są uszczęśliwione tym, że poświęciłaś im swoją uwagę. Quote
IVV Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 czas na "rozwod" i to w trybie przyspieszonym ! a Majce i Piechci naleza sie wielkie przeprosiny za te pomowienia i obrazy !!!! Quote
Recommended Posts