Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piechcia15 napisał(a):
kochani, wrócę do kiepskiego tematu, ale nie daje mi to spokoju jako OSOBIE UCZCIWEJ ...
co myślicie o tym aby spłacić Patrycji jeszcze 200zł i dać spokój? Wtedy razem będzie spłacone 400zł i uważam że będzie fair?

Piechciu, zrobisz jak uważasz, ale powinnaś nie załatwiac tego sama. Może ktoś z moderatorów podjąlby sie negocjacji w Twoim imieniu. Po powinnaś, w zamian za to otrzymac wszystkie wyniki badań Basika i POTWIERDZENIE, ze nie masz już u nich zadnych dlugów. Bo będą Cie ciagle nachodzic jakieś ich klony na dogomanii. Albo dreczyc telefonami.
Wyliczyłam to kiedyś po przestudiowaniu wypisu z SGGW. Powinnaś zapłacic tylko za USG i RTG (pod warunkiem otrzymania wydruków USG i zdjęcia RTG z opisem) oraz zwrot za leki. Nie za pobyt w lecznicy i nie za leki które NIC nie leczyly do czasu podania antybiotyku. Bo to czym go traktowali przez 4 dni to groszowe wydatki.

Posted

Agata Balu napisał(a):
Piechciu, zrobisz jak uważasz, ale powinnaś nie załatwiac tego sama. Może ktoś z moderatorów podjąlby sie negocjacji w Twoim imieniu. Po powinnaś, w zamian za to otrzymac wszystkie wyniki badań Basika i POTWIERDZENIE, ze nie masz już u nich zadnych dlugów. Bo będą Cie ciagle nachodzic jakieś ich klony na dogomanii. Albo dreczyc telefonami.
Wyliczyłam to kiedyś po przestudiowaniu wypisu z SGGW. Powinnaś zapłacic tylko za USG i RTG (pod warunkiem otrzymania wydruków USG i zdjęcia RTG z opisem) oraz zwrot za leki. Nie za pobyt w lecznicy i nie za leki które NIC nie leczyly do czasu podania antybiotyku. Bo to czym go traktowali przez 4 dni to groszowe wydatki.

Mádre slowa. Jesli juz chcesz placic, to tylko to co wyliczyla Agata. No i wylácznie za oswiedczeniem ze nic wiécej nie wisisz, plus wyniki Basika.

Posted

rozmawiałam z jakąs panią w SSGW i powiedziała, że nie ma żadnych wyników badań jako takich do ręki dawanych. Bo do USG nie mają zdjęć, tylko opis, który jest w wypisie, od RTG też jest tylko opis, bo to był tylko jakoś podgląd na komuterze, a biochemia jest też w wypisie.
Biochemia była robiona raz 12.11
usg i RTG 15.11

wydaje mi się, że nie ma co próbować negocjować z tymi "Paniami" co do kwoty, bo już wcześniej napisały że ma być wszystko wpłacone i ani grosza mniej. Dlatego pomyślałam, że zrobimy podobnie jak kiedys pisała tu Agata, pół na pół. Ja swoje pół zapłacę powiedzmy 400zł a czy drugie pół zostanie zapłacone przez Li1 za to nie odpowiadam.
przeczytałam dokładnie i wnikliwie wypis Basika i dziwią mnie różne stawki dobowe, raz 10zł, raz 11zł, a innym razem 31zł

no nieważna, niebawem powtórzymy biochemię i porównamy wyniki. Szkoda tylko, że nie mamy tej drugiej biochemii, którą niby Patrycja zrobiła na właśnie żądanie. No ale trudno, damy radę:)

stonko podaj mi proszę maila do siebie to ci wyślę ten wypis Basika, wydrukujesz sobie zaznaczysz te miejsca gdzie są opisy badań i będziesz wiedziała jak rozmawiać z lekarzem. A swoją drogą ciekawa jestem co by powiedziała jakiś inny wet po przejrzeniu tego wypisu...czy jest ZA czy PRZECIW technikom z SGGW

Posted

Jeżeli chodzi o papiery z sggw to je mam, przyjechały z Basikiem. Dzisiaj Baśko był pierwszy raz bez smyczy na dworze, mamy juz prawie skończone ogrodzenie więc nie rozpędzi sie :) Pięknie spaceruje, słucha mnie, na zawołanie staje albo obraca się i idzie do mnie wiec obyło się bez wypadków :) Jutro postaram się nagrać filmik jak pięknie Baś słucha.

Posted

Basio jednak nie panuje nad swoim charakterkiem...Dzisiaj rano zaatakował Płatkę, tak zupełnie bez sensu, myślałam ze sie pomylił bo po prostu coś się koło niego ruszyło ale nie, kurcze pozwoliłam jej podejść do niego a on ja użarł, jest diabłem rogatym, kochanym i proludzkim ale ze zwierzakami raczej nie, spróbowaliśmy jeszcze raz i sytuacja sie powtórzyła z Rolką, Basio traktuje psy identycznie jak koty.

Posted

oj kurcze to trochę komplikuje mu komfort życia u was:(
kurcze nie znam się na niewidomych psach, ale może jest jakiś sposób na wprowadzanie ślepego psa do stada?może on się ich boi bo nie wie czego się spodziewać:(? może na smyczy na początku? bo w kagańcu nie miałabym chyba sumienia go zamykać.Chyba, że jakiś wygodny, taki lekki i luźny mu zakładać?

niestety okazało się że ta duża wpłata 290zł była omyłkowa i nadawca poprosił mnie o zwrot, a więc wykreślam wpłatę:( a już się ucieszyłam:(

Posted

On się nie boi, on po prostu nie znosi konkurencji, przez jakiś czas było ok. i na dworze i w domu, kiedy poczuł się pewniej, jest silniejszy i w lepszej formie to zaczął dyrektorować. Ślepe psy zachowują się inaczej kiedy się boją. Kłapią zębami na oślep, tak na wszelki wypadek bez zamysłu. Basio tak nie robi, on lokalizuje najpierw przeciwnika i jak zlokalizuje to atakuje. Ma już mniej więcej ogarniety teren przy domu i pusciłam go dzisiaj bez smyczki, na smyczy miałam Clevcię od Amici, Baśko sobie tuptał, nie podchodziłysmy do niego po jego wybrykach ale jak tylko ją wyczuł to ruszył jak rakieta, prosto na nas, podniosłam ją to podskoczył i dziabnął ją w łapkę. W kojcu mamy Atosa z Animalii, Basik wie ze on tam jest i już w połowie drogi warczy. Nie reaguje na próby odwrócenia uwagi. On bez problemu wszedł do stada, kto zna moje psy wie, ze one naprawdę przyjmą każdego psiaka (Basio nie zna tylko Mundka i Tigiego, z dziewczynami i Blackiem był w domu, z Rolka bez problemu chodził na spacery). Gdyby nie jego problem z akceptowaniem innych zwierząt to byłby ideałem :) Musi byc odizolowany od reszty dla własnego dobra, nie wiem kiedy skończyłaby sie cierpliwość reszty, na razie w takich sytuacjach raczej odwracały sie tyłkiem i odchodziły. Basio ma teraz swój świat, tylko z ludźmi, poświecam mu tyle czasu co innym, czeszemy się, maltretujemy królika, spacerujemy, teraz w samotności ale nie wygląda na załamanego z tego powodu, kiedy z nim nie jestem to śpi. Nie boi sie obcych, lubi kontakt ze wszystkimi ludźmi, no fajny z niego pies, tyle tylko że musi być jedynakiem.

Posted

majqa napisał(a):
Hm..., czyli zadziora ale cieszy jedno mnie zainteresowało... ;-) to wspólne maltretowanie królika. Lecę na forum królicze zgłosić przemoc kicajkową.

Skarżypyta:evil_lol:;):lol:

Posted

rita60 napisał(a):
Skarżypyta:evil_lol:;):lol:

Foch, foch, foch... :obrazic::obrazic::obrazic:
Króliczy Departament Szybkiego Reagowania powiadomiony telefonicznie.
Trudno, królik też człowiek. :eviltong:

Posted

majqa napisał(a):

Króliczy Departament Szybkiego Reagowania powiadomiony telefonicznie.
Trudno, królik też człowiek. :eviltong:

Donosicielstwo w czystej postaci. Dobrze ze zostaliśmy poinformowani, królik zostanie niezwłocznie doprowadzony do stanu z przed maltretacji :evil_lol:

Posted

O żesz kurcze jaka diametralna różnica na plus .
Warto było czekać na taki rozwój wydarzeń .
Basik rozbrykany jak szczeniaczek .
Królik jeszcze żyje ?