Rewelacja Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Basik mieszka na ul. Czerniakowskiej w Warszawie Quote
piechcia15 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 potrzebny będzie transport na już dla Basika do nowego hotelu. Uprosiłam mu miejsce u stonka1125 pod Jarocinem za Kaliszem. A więc bardzo proszę o pomoc w szukaniu transportu. Czekam jeszcze na odpowiedź jednego hotelu u LILUtosi, ale myślę że zostaniemy przy opcji stonki. Quote
emilia2280 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 patrycja ostrowska napisał(a):Miałam się nie odnosić więcej do agresywnych głupot Rewelacji, ale jej chamstwo jest porażające. Zastanawiam się czy nie ma czegoś z głową. Basik nie może iść do budy, jest na to za wrażliwy. Obawiam sié ze to nie Rewelacja jest tu stroná która ma cos z glowá. Jak swiat swiatem to uslugobiorca placi za swoje zlecenia, wiéc przestan swoje zale kierowac do Piechci a skieruj je do Li1. Ona winna tej faktury i to ona jesli juz ktos "blokuje fundacyjne konto na SGGW". Czy Ty placisz za zachcianki swoich kolezanek, które pokazá Ci fakturé za ich kiecké? Tak to sié ma jak szykanowanie Piechci o fakturé z którá nie ma nic wspólnego i o niá nie prosila... Quote
piechcia15 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Patrycjo czy ty masz u siebie wraz z Basikiem jego dokumenty schroniskowe czyli karta, umowa i szczepienie pp wściekliźnie? Quote
LILUtosi Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Obserwuję wątek od jakiegoś czasu i mam pewne uwagi. Nie zazdroszczę Patrycji. Dostała na hotel psa którego dogadywała z Li (pytanie czy jest umowa dt, lub hotelu) Li się wypięła a ona została z kłopotem. Niestety ale od początku piechcia pisała że nie ma funduszy na leczenie i hotel dla Basika. Wszelkie decyzję i przedsięwzięcia wzięła na siebie Li. I to ona przystąpiła tak jakby do umowy cywilnoprawnej z Hotelem Patrycji czy też fundacją Sfora jako podmiot prawny. To jest jasne chyba dla wszystkich, myślę że dla Patrycji też. Tyle że Patrycja została pozostawiona samej sobie i obrażanie jej i atak tu na wątku jest niesmaczny (szczególnie adnotacja do Rewelacji). Zamiast tego trzeba szukać wyjścia z tej sytuacji tak aby pies na tym nie ucierpiał. Druga sprawa to fakt że jak idę na kliniki do Wrocławia to każdy pies ma swoją zakładkę z opisem choroby i jak potrzebuje faktury to drukuje się pod imieniem psa. Najpierw jest właściciel psa a później karta psa. Bo teraz może zachodzić podejrzenie że Sfora leczyła parę psów a faktura wystawiona jest zbiorcza. Bo znalazł się sponsor. Uczciwie byłoby gdyby Li pokryła koszty hotelu oraz faktury za leczenie, po czym od 01.12. Piechcia przejmuje odpowiedzialność za psa i ponosi za to koszty - choć nie chciała i jasno to deklarowała. I tu pytanie. Czy Ty Patrycjo masz jakąś umowę na dom tymczasowy lub hotel z Li? Czy masz z nią jakiś kontakt? Co ona Tobie mówi w kwestii rozliczenia? Byłoby uczciwie żeby chociaż połowę pokryła skoro się tego podjęła. Co do hotelu u mnie to napisałam że jak będzie dramatyczna sytuacja to mogę chłopaka przyjąć. Z tym że mam zajęte wszystkie osobne pokoje. Część psów chodzi po domu, śpi z nami, funkcjonuje jak każdy domowy pies w ds. Pytanie czy Basik odnajdzie się przy większej ilości psów. W razie czego mam też do dyspozycji klatki kenelowe - największe na rynku jakie znalazłam. Ale z tego co czytam to Basika rozpiera energia i mógłby się w klatce nudzić. Ale zawsze to jakaś enklawa. Mam doświadczenie z niewidomym psem i najważniejsze dla niego to jak najmniej przeszkadzaczy typu meble, krzesła itp. Niewidome psy czują się dobrze na wybiegu, gdzie mają cztery kąty i ciepłe, osłonięte miejsce wypoczynku, gdzie czułby się bezpiecznie. Takie miejsce mam na zewnątrz ale zima przed nami a on niekoniecznie jest gotowy zdrowotnie do wybiegu. Decyzja należy do Was. Quote
storozak Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 piechcia15 napisał(a):potrzebny będzie transport na już dla Basika do nowego hotelu. Uprosiłam mu miejsce u stonka1125 pod Jarocinem za Kaliszem. A więc bardzo proszę o pomoc w szukaniu transportu. Czekam jeszcze na odpowiedź jednego hotelu u LILUtosi, ale myślę że zostaniemy przy opcji stonki. No to już jest jakaś konkretna wiadomość:) Działamy!! Quote
Selenga Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='LILUtosi'] Druga sprawa to fakt że jak idę na kliniki do Wrocławia to każdy pies ma swoją zakładkę z opisem choroby i jak potrzebuje faktury to drukuje się pod imieniem psa. Najpierw jest właściciel psa a później karta psa. Bo teraz może zachodzić podejrzenie że Sfora leczyła parę psów a faktura wystawiona jest zbiorcza. Bo znalazł się sponsor. [/QUOTE] Oprócz faktury Patrycja otrzymała też historie choroby, taki wypis co było z psem robione. I ten wypis został na dogo umieszczony również. Przy każdej pozycji podana jest kwota ile dana procedura medyczna kosztowała. Wystarczy to zsumować żeby sprawdzić czy faktura dotyczy tego jednego psa, a jednocześnie jest dokładna informacja co psu podano, co z nim robiono i dlaczego. Na formę wypisania faktury Patrycja nie ma najmniejszego wpływu - bardzo wiele warszawskich lecznic wypisuje tylko "usługi weterynaryjne" i podaje kwotę końcową. Pytałam kiedyś w swojej lecznicy dlaczego nie mogę dostać faktury szczegółowej i dostałam odpowiedź, że tak jest zrobione oprogramowanie do obsługi lecznic weterynaryjnych, program osobno zapisuje procedury i koszty a osobno ma moduł do fakturowania - większość lecznic pracuje na tym właśnie oprogramowaniu. Chociaż nie jestem stroną w sprawie Basika, to zsumowałam kwoty z wypisu i zgadzają się z fakturą, więc może darujcie już sobie sugestie, że ktoś znalazł jelenia do płacenia za sforę psów. Quote
stonka1125 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='LILUtosi'] Co do hotelu u mnie to napisałam że jak będzie dramatyczna sytuacja to mogę chłopaka przyjąć. Z tym że mam zajęte wszystkie osobne pokoje. Część psów chodzi po domu, śpi z nami, funkcjonuje jak każdy domowy pies w ds. Pytanie czy Basik odnajdzie się przy większej ilości psów. W razie czego mam też do dyspozycji klatki kenelowe - największe na rynku jakie znalazłam. Ale z tego co czytam to Basika rozpiera energia i mógłby się w klatce nudzić. Ale zawsze to jakaś enklawa. Mam doświadczenie z niewidomym psem i najważniejsze dla niego to jak najmniej przeszkadzaczy typu meble, krzesła itp. Niewidome psy czują się dobrze na wybiegu, gdzie mają cztery kąty i ciepłe, osłonięte miejsce wypoczynku, gdzie czułby się bezpiecznie. Takie miejsce mam na zewnątrz ale zima przed nami a on niekoniecznie jest gotowy zdrowotnie do wybiegu. Decyzja należy do Was.[/QUOTE] Dokładnie to samo mogłabym napisać o nas, nie są to niestety idealne warunki dla ślepego psa. Cały czas mam nadzieję ze uda mu sie trafić do mniej zatłoczonego miejsca, jakby co to oczywiście jesteśmy w pogotowiu:) Quote
LILUtosi Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='Selenga']Oprócz faktury Patrycja otrzymała też historie choroby, taki wypis co było z psem robione. I ten wypis został na dogo umieszczony również. Przy każdej pozycji podana jest kwota ile dana procedura medyczna kosztowała. Wystarczy to zsumować żeby sprawdzić czy faktura dotyczy tego jednego psa, a jednocześnie jest dokładna informacja co psu podano, co z nim robiono i dlaczego. Na formę wypisania faktury Patrycja nie ma najmniejszego wpływu - bardzo wiele warszawskich lecznic wypisuje tylko "usługi weterynaryjne" i podaje kwotę końcową. Pytałam kiedyś w swojej lecznicy dlaczego nie mogę dostać faktury szczegółowej i dostałam odpowiedź, że tak jest zrobione oprogramowanie do obsługi lecznic weterynaryjnych, program osobno zapisuje procedury i koszty a osobno ma moduł do fakturowania - większość lecznic pracuje na tym właśnie oprogramowaniu. Chociaż nie jestem stroną w sprawie Basika, to zsumowałam kwoty z wypisu i zgadzają się z fakturą, więc może darujcie już sobie sugestie, że ktoś znalazł jelenia do płacenia za sforę psów.[/QUOTE] Selenga ja nie napisałam ze podejerzewam Patrycję czy fundację o przekręty tylko napisalam że "może zachodzic podejrzenie" - niejasność stwarza możliwośc konfabulacji -co zresztą na tym watku zdarzało się dośc czesto. U mnie w klinice też piszą usługa weterynaryjna ogolnie, tyle że jest gdzieś z boku na górze zawsze imię psa którego faktura dotyczy. Jest to ważne szczególnie dla fundacji bo one muszą się tłumaczyć z każdej wydanej złotówki i musza mieć pokrycie w konkretnych psach, które mają pod opieką. Quote
Agata Balu Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 LILUtosi napisala trzeźwo. Poza tym, że miala niejasności co do faktury (pewnie nie zauważyła wypisu). Ja tez zsumowalam pozycje i też mi wyszła podobna suma, ale .... 11 zł za dzień i 30 pare za noc, przy tej ilości hotelowanych w lecznicy psów, że aż trzeba było Basikowi aplikowac sedative zeby nie przeszkadzal??? To albo zarabiaja po kilkaset złotych za noc, albo Basik przeszkadzal dyżurnemu w spaniu!!! Wszystko poza tym jasno LILUtosi jasno wyłożyła. To nie piechcia decydowała o kosztach leczenie i hotelowania w lecznicy i nie piechcia się zobowiązywała za płacenie DT u Patrycji. To miał być BDT u Li1. Więc popieram zdanie LILUtosi! Quote
piechcia15 Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 za dt u Patrycji do 15.12 miała zapłacić Li1 Quote
Agata Balu Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 LLILUtosi, tłok, ale jaki sympatyczny!!!. A pamietasz jak ważyło sie hotelowanie u Ciebie tego wyjącego Rabusia z ulicy? I tak się zakrzatnely kolo niego dziewczyny, że znalazł wspanialy dom!!! Wprawdzie odpadł Ci zarobek ale co za wspaniała wiadomośc! Posyłam Ci link Rabusia z jego nowym Panem: http://www.dogomania.pl/threads/215644-Rabu%C5%9B-z-ulicy.-MA-DOM?p=18082134&viewfull=1#post18082134 Quote
majqa Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='piechcia15']potrzebny będzie transport na już dla Basika do nowego hotelu. Uprosiłam mu miejsce u stonka1125 pod Jarocinem za Kaliszem. A więc bardzo proszę o pomoc w szukaniu transportu. (...)[/QUOTE] Zatem apel w górę. Quote
LILUtosi Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Agata Balu']LLILUtosi, tłok, ale jaki sympatyczny!!!. A pamietasz jak ważyło sie hotelowanie u Ciebie tego wyjącego Rabusia z ulicy? I tak się zakrzatnely kolo niego dziewczyny, że znalazł wspanialy dom!!! Wprawdzie odpadł Ci zarobek ale co za wspaniała wiadomośc! Posyłam Ci link Rabusia z jego nowym Panem: http://www.dogomania.pl/threads/215644-Rabu%C5%9B-z-ulicy.-MA-DOM?p=18082134&viewfull=1#post18082134 Rabuś piękny a i panu niczego nie brakuje ;-) Panny samotne do dzieła ;-) Przystojny i kocha psy.... Zarabiać fajna rzecz w końcu dzięki temu człowiek żyje ale ja zawsze patrze najpierw na dobro psa. Quote
storozak Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 ach... żeby się naszemu Basikowi taki hmmm przystojniak trafił:) Quote
storozak Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 a właśnie - co słychać u Basika?? Może jakieś nowe zdjęcia... bardzo ładnie proszę:) Quote
li1 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='piechcia15']Błagam o pomoc dla kolejnego psa. To staruszek, który nie widzi i nie słyszy. Wyobraźnie sobie co dla takiego psa oznacza schronisko. Nie wie gdzie jest, nie wie jak się ruszyć, w dodatku nie wyczuwa zagrożenia.... Błagam o pomoc dla tego dziadka. Zobaczcie jakie on ma zmasakowane oko! Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Nie jest leczony i raczej nie będzie. A oko pozostawione samemu sobie. Nie pozwólmy mu odejść. On jest naprawdę przerażony, żaden pies nie zasługuje na taką starość. Pilnie szukamy DT!!! Odległość nie jest problemem, znajdzie się transport. ____________________________________ kontakt: Agnieszka 793 046 770 (po godz 18 ) adopcje.psy@gmail.com Magda 692 48 65 65 piechcia15@poczta.onet.pl ____________________________________ * ____________________________________ nr konta: 37 1140 2004 0000 3902 6530 4732 Piechowska Magda Pabianice 95-200 tytuł "TERIER" _____________________________________ wpłaty: 20 zl Iwona Helena B. 8.11 30 zl Anna Teresa W. 9.11 45,83 zł Ewa R. 10.11 20 zł Lidia K-S 10.11 56,86 zł Anna Maria P. 10.11 20 zł Kasia K. 10.11 10 zł majqa 17.11 40 zł Justyna D. 17.11 25 zł Małgorzata S. 18.11 ALMA2 17zł elik 30zł temikotka 17zł Aida 50zł Eve 39zł Li1 50zł Mika31 19zł Smyku 25zł wydatki: 55 zł -wizyta u weta w Pabianicach (uregulowane we własnym zakresie) 186 zł - leczenie w klinice na Puławskiej - uregulowane za pośrednictwem fundacji Mikropsy Do uregulowania będzie jeszcze rachunek z SGGW na kilkaset zł!!! _____________________________ NAJNOWSZE INFO _____________________________ W dniu 10.11. Baksik pojechał do Warszawy na DT. Został przejęty przez Fundację Mikropsy. Ze względu na ciężki stan zdrowia, przebywa obecnie w lecznicy ze szpitalem w Warszawie, gdzie stabilizowany jest jego stan. Wizyta u dr Garncarza wskazała na późne stadium jaskry i ślepotę. BARDZO POTRZEBUJEMY POMOCY FINANSOWEJ NA LECZENIE BASIKA! Z lecznicy na Puławskiej został przewieziony do kliniki SGGW. Tak przebywał do piątku 18.11. - pod stałą obserwacją, kroplówkami, diagnoza: zapalenie otrzewnej. W dniu 18.11. przewieziony na DT w Warszawie do mieszkania li1. Nadal przyjmuje leki zalecone na SGGW i leki od okulisty. Ma zapewnioną opiekę do 15.12. - a potem???? PILNIE SZUKAMY DT/DS!!!! Mozeby wrzucic wszystkie fotki Basika na pierwsza strone? Wplaty trzeba uaktualnic i wydatki. Jest chyba ok 1000zl na koncie Basika. Piechcia, ile basikowych pieniedzy wplynelo na twoje konto? Ciesze sie, ze chlopak przytyl i rozrabia. Quote
piechcia15 Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 a skąd naliczyłaś aż tyle pieniędzy??chciałabym aby tyle było jutro zrobię rozliczenie Basika Quote
Onaa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Piechcia15 na dniach prześlę pieniążki z mojego bazarku który był w części również na Basika, rozumiem że konto z pierwszej strony jest aktualne ? Quote
piechcia15 Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 tak tylko napisz w tytule bazarek i jakiś login aby mogła zidentyfikować Quote
modliszka84 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 li1 - widzę, że nadal próbujesz się wywinąć od odpowiedzialności za psa? Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B. Jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia - na wypisie jest napisane tak " Miał podawane kroplówki i leki w innej lecznicy - nie wiadomo jakie - brak kontaktu". Była przecież mowa, że pies przenoszony z lecznicy do lecznicy poszedł razem z dotychczasowymi papierami i kartą leczenia. Dlaczego zostało to zaniedbane? Quote
Agata Balu Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='li1']Mozeby wrzucic wszystkie fotki Basika na pierwsza strone? Wplaty trzeba uaktualnic i wydatki. Jest chyba ok 1000zl na koncie Basika. Piechcia, ile basikowych pieniedzy wplynelo na twoje konto? Ciesze sie, ze chlopak przytyl i rozrabia.[/QUOTE] Dodawać nie umiesz? ja podliczylam wplaty i wyszlo mi 514 zł (bez groszy) - 186 na leczenie na Puławskiej = 328 zl. A tobie wyroił sie tysiąc! Quote
majqa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Na wątku Basika Li1 zadała pytania: [quote name='li1']Majqa, czy piechcia potwierdzila otrzymanie pieniazkow z bazarku na konto? Piechcia, kiedy przelejesz forse z bazarku Majqi na zaplate leczenia Basika? Patrycja podala rachunek na watku psa. Jest do uiszczenia 965 zl. ps Za ok 10 dni bede wiedziala, czy paczka dotarla.[/QUOTE] Ja ze swojej strony odpowiedziałam, cytuję: "Tak, na wątku Basika potwierdziła wszystkie wpłaty na swoje konto." Quote
Recommended Posts