Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piechciu, looknij wobec tego w mój bazarek, proszę. Może ja coś poknociłam. Zobacz nicki i stojące przy nich kwoty. Część potwierdzeń wrzucałaś tu, coś na wątek bazarkowy. Powinnaś mieć wpłatę jeszcze od Mika31 i Smyku.

Posted

modliszko zapisz rachunki tak
do wpłat trzeba dopisać:
50zł anonim 21.11
175zł bazarek majqi
razem 492,69zł
wydane: 186zł - rachunek w pierwszej klinice
zostało: 306,69zł

stan konta na dzień 23.11 = 306,69zł

a te poszczególne wpłaty bazarkowe skasuj, tak będzie łatwiej mi się połapać.

Posted

a tu widze ze Piechcia z Majqá stajá na glowie i dialog same prawie prowadzá. Patrycjo, ja bym ten rachunek przeslala Li, jaki sprawczyni tego zamieszania i osobie decydujácej jednoosobowo umieszczajác go w SGGW bez konsultacji z Piechciá.

Guest Ciocia Gosia
Posted

majqa ja też bym chciała aby ten maluszek znalazł kochający domek. Na razie jest siwy dym i wiele niewiadomych....

Patrycja proszę o zdjęcia, nawet jeśli Basik nie przytył. Fajnie byłoby go zobaczyć, bo wiele osób śledzi ten wątek a poza tym myślę, że nastroje nasze też by były lepsze.

Psinko hop do góry. Odwiedzam Cię i trzymam kciuki aby wszystko było OK.

Posted

Emilio, po prostu zejdź z Li1. Ona płaci za hotelowanie. Może i ty byś coś dorzuciła do faktury na 965 zł z SGGW !!! a nie tylko gadasz kto ma płacić. Bez kliniki SGGW pies by zdechł bez badań w jakiejś obskurnej lecznicy w Piasecznie, która nie miała żadnego sprzętu diagnostycznego. SGGW czy komuś to pasuje czy nie uratowało psu życie - miał zapalenie jelit i otrzewnej, choć co prawda szybko doszedł do siebie. Dostał 5 stronicowy wypis z kliniki, gdzie podano mu całą petardę leków, zmieniano antybiotyki, były kroplówki, rentgen klatki, 2 razy usg, miejscowe i całej jamy brzusznej.
Ja mogę zapłacić za lecznicę, żeby ją odblokować dla następnego psa Fundacji SFORA,bo w tej chwili SGGW nie przyjmuje naszych psów z powodu Basikowego długu, ale trzeba mi to zwrócić. Widzę, że do Piechci trafiają kwoty na Basika z bazarku.
Piechcia musi ze mną ustalić jak będzie regulować rachunek

Posted

Dostałam plik w pdf z kartą Basika od Patrycji.
Jednak na dogomanii nie można załączyć tego typu pliku, trzeba to jakoś zrobić poprzez link zewn. ale wtedy to by gdzieś było upublicznione. Może ktoś wie jak to zrobić.
Faktura to najlepiej jakby było to zdjęcie.

Posted

Patrycjo, ja mam zejsc z Li? To przeciez ona nazwala mnie bezpodstawnie oszustká i narazila na koszty, bo z dnia na dzien musialam szukac hotelu w Warszawie gdzie jadé bo mialam zajác sié Basikiem, co juz nie jest opcjá, ale jakby nie bylo bilet lotniczy kupilam a teraz zaplacilam ponad 2tys za hotel. Ja owszem wakacje sobie robié, ale zazwyczaj mam wiécej czasu na ich zaplanowanie i niekoniecznie w listopadzi/grudniu, wiéc to takie wakacje przymusowe i teraz je sobie muszé na ostatniá chwilé zaplanowac, bo wyládujé w Warszawie na 8 dni, choc to nie bylby normalnie dla mnie termin na wizyty w Polsce a juz na pewno nie tak dlugo. Mam co robic i na miejscu w Dublinie, mamé w Szczecinie tez moglam odwiedzic...

I nikt inny nie jest winny rachunku tylko li, sobie go sama wsadzila tam nie pytajác wlascicielki psa czy tam go chce oddaci na tyle dni, ani jej nie informujác, to sobie niech zaplaci. Poza tym co to jest dla li 1000zl? Jak ja bioré psa na siebie, to sié nie prosze ludzi i placé duzo wiécej niz ten tysiaczek.

Posted

Dziekuje za zaproszenie na ciekawy watek :)

Dogo07 napisał(a):
Dostałam plik w pdf z kartą Basika od Patrycji.
Jednak na dogomanii nie można załączyć tego typu pliku, trzeba to jakoś zrobić poprzez link zewn. ale wtedy to by gdzieś było upublicznione. Może ktoś wie jak to zrobić.
Faktura to najlepiej jakby było to zdjęcie.

Dogo, wydrukuj plik i zrob zdjecie - powinno sie udac. Powodzenia !

Posted

patrycja ostrowska napisał(a):
Bez kliniki SGGW pies by zdechł bez badań w jakiejś obskurnej lecznicy w Piasecznie, która nie miała żadnego sprzętu diagnostycznego. SGGW czy komuś to pasuje czy nie uratowało psu życie - miał zapalenie jelit i otrzewnej, choć co prawda szybko doszedł do siebie.

Ciekawe, co właściciele Elvetu powiedzieliby gdyby dowiedzieli się co napisałaś o Ich lecznicy. Wielokrotnie bywałam w Elvecie, przy Puławskiej, na mokotowie, jakoś nie zauważyłam, żeby była to obskurna lecznica, bez możliwości diagnozy i bez sprzętu :crazyeye:
A Li1 płaci za Twój DT, bo sama tak zdecydowała, więc nie obwiniaj nikogo, że płaci, przecież sama tak zdecydowała.

Posted

ten rachunek z Elvetu jest już opłacony, dostałam dziś wypis basika z SGGW i zaciekawiła mnie bardzo pozycja gdzie 14.11 został w nocy poddany sedacji tylko dlatego że zakłócał spokój innym pacjentom!! nie mieści mi się to w głowie...rozumiem, ze inni pacjenci sa ważni, ale zawsze można psa wziąć do recepcji iśc z nim na spacer, wszystko zależy od intencji.
Muszę zadzwonić do kliniki, bo wolałabym te pieniądze przelać bezpośrednio na ich konto.Tzn oczywiście nie całą kwotę, tylko tyle ile mamy.

Posted

piechcia15 napisał(a):
no trudno nić już teraz nie zrobimy:( co prawda nie znamy okoliczności i relacji lekarza ale szkoda,, ze sa tacy lekarze...

Tu bym mimo wszystko nie panikowała bez rozmowy z lekarzami, bo termin sedacja to szeroki termin. Widzisz Piechciu... może i było tak, że psiak rzeczywiście szalał, bano się, że może mieć atak, tu opisywany jako padaczkowy z samego nakręcenia się i podano mu coś na wyciszenie, a nie stanowiącego zagrożenia w jego stanie, bo... np. uspokajającym lekiem jest luminal, prawda? A podaje się go przy padaczce? Podaje. Podaje się go też psom pobudliwym, by je wyciszyć, choć na jakiś czas (bo nie mówię o leczeniu pobudliwości)? Owszem, podaje się.

Edit:
Poszli, owszem, może na łatwiznę ale wystarczy, że coś się działo nie tak z innymi psiakami, że musieli się nimi zająć, że może im należało oszczędzić pobudzania ich Basikiem, a że wpisali, co wpisali... to i tak zabrzmiało.