li1 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dziekuje wplacajacym za wsparcie malucha. A propo´s forsy, jaki jest stan konta Basika? Quote
emilia2280 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 jak Basik dzisiaj? Juz nie wymiotowal to biegunka go trafila. Moze od wczoraj mu lepiej? Quote
li1 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 li1 napisał(a):Do kliniki dzwonilam ok 19 00 i powiedziano mi, ze Basik ma wlasnie kroplowke, kolo kojca staly 2 puszki jedzenia na wieczor i wczesny ranek. Maluch mial dzisiaj apetyt, jest spokojny, jest tez mala poprawa zdrowia. Dzisiaj nie mial robionych specjalnych badan. Dostaje wszystkie lekarstwa, te od okulisty i te z kliniki ( m.in antybiotyki ). Przegapilyscie moj post. Wymiotow niet, sraczki niet. Quote
piechcia15 Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 wymioty ustały z dniem kiedy jeszcze u mnie dostał zastrzyki przeciwwymiotne stan konta niestety jest cały czas taki sam czyli niecałe 200zł:( nic nowego nie przyszło:(:( zrobiłam bazarki zapraszam wszystkich serdecznie linki w moim podpisie, takich obfitych bazarków jeszcze chyba nie było:) proszę cierpliwie oglądać i kupować:) w końcu wystawianie bazarków mam z głowy więc od jutra zacznę je rozsyła i błagać o wsparcie dla Basika, a więc mam nadzieję że te godziny przy kompie i ból wszystkich moich stawów, od siedzenia będzie miał ujście na naszym koncie:D:) trzymaj się mały:* Li1 a czy on miał w końcu to USG i RTG z kontrastem? Quote
majqa Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Nikt do Ciebie maluchu dziś nie zajrzał? Quote
rita60 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Juz jestem u chłopczyka,mam nadzieje,że idzie ku lepszemu..... Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Jestem w domu przy komputerze tylko w przelocie ( na 30 minut i musze przewietrzyc moje stado ), tak wiec do kliniki zadzwonie ok 16-17. Quote
rita60 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 li1 napisał(a):Jestem w domu przy komputerze tylko w przelocie ( na 30 minut i musze przewietrzyc moje stado ), tak wiec do kliniki zadzwonie ok 16-17. Ok,to czekamy....... Quote
emilia2280 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 nie mogé sié doczekac juz dziadka i naszego romantycznego tygodnia razem w Warszawie :p To jak mu juz jest lepiej to moze niedlugo wyjdzie? kto sié nim pierwszy zajmuje po wyjsciu z kliniki do mojej soboty 26-go? Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Wiesz, ze ja tez czekam kiedy zobacze naszego Basika. Zaraz zobacze w rospiske, kto bedzie mial dyzur przed Toba. Basik czuje sie odrobinke lepiej z kazdym dniem. Usg mial robione we wtorek, 15 listopada. Rentgena z kontrastem robic do tej pory nie trzeba bylo, bo brzuch ma miekki i nie wymiotowal. Tzn nie wymiotowal do dzisiaj, bo niedawno zwymiotowal, ale chyba jest to rezultatem lekkiego przejedzenia. Maly dostaje jedzenie kilka razy dziennie, bo brzusio skurczony. Moze podjadl troszke trawki na spacerze ( nie wiem, czy to mozliwe, ale moje psy oszukiwaly mnie wiele razy. Nie chcialam, by pasly sie w centrum miasta, na takim obrzydliwym trawniku, ale nieraz nie zorientowalam sie, ze one skubia zielsko, a nie wachaja zielenine ). Tak wiec jutro go poobserwuja, porcje jedzenia odrobinke zmniejszone i moze w sobote pojedzie do mieszkanka. Quote
rita60 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 No to optymistyczne wieści...dzielny chłopaczek. Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Tak, przechylilo sie na te dobra strone, mozna troche odetchnac. No, ale chlopak caly czas na kroplowkach, musi byc wreszcie jakis rezultat. Od czwartku do soboty bedzie z Basikiem moja znajoma. Quote
emilia2280 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 li1 napisał(a):Tak, przechylilo sie na te dobra strone, mozna troche odetchnac. No, ale chlopak caly czas na kroplowkach, musi byc wreszcie jakis rezultat. Od czwartku do soboty bedzie z Basikiem moja znajoma. oo, to chcá go pompowac kroplówkami do czwartku, czyli jeszcze caly tydzien? zyl chlopakowi zabraknie, skóry tez niepoklótej :O Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Emilia, ja odpowiedzialam na Twoje pytanie, kto bedzie opiekowal sie Basikiem przed sobota ( moje dziecko teraz, od czwartku do soboty-zanajoma, od soboty do nastepnej niedzieli-Ty ). Lekarka powiedziala, ze moze wypuszcza malego w te sobote/niedziele. Quote
majqa Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Emi, być może dają mu też podskórne, spoko, w miarę młode żyły, da chłopak radę, musi. Quote
modliszka84 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Magda sprawdź czy jakieś wpłaty przyszły, ile kasy mamy Quote
piechcia15 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 nowe wpłaty: 10zł majqa 17.11 40zł Justyna D. 17.11 dodaj do tamtych Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Finasne Basika wpłaty: 20zl Iwona Helena B. 8.11 30 zl Anna Teresa W. 9.11 45,83zł Ewa R. 10.11 20zł Lidia K-S 10.11 56,86 Anna Maria P. 10.11 20zł Kasia K. 10.11 10zł majqa 17.11 40zł Justyna D. 17.11 razem: 242,69 wydatki: 55zł -wizyta u weta w Pabianicach zostalo: 187.69 Do zaplacenia: badania i pobyt Basika w klinice Pulawska: ok 150zl badania i pobyt Basika w klinice SGGW: ? nr konta do wplat: 37 1140 2004 0000 3902 6530 4732 Piechowska Magda Pabianice 95-200 tytuł "TERIER" Quote
piechcia15 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 wezmę od dziewczyn dane do przelewu i zapłacę za ten rachunek a wizytę u naszego weta skasujmy, niech to będzie mój wkład z bazarków uzbiera się parę groszy, ale napewno nie nastąpi to za kilka dni, a klinice trzeba będzie zapłacić:( czy będzie mógł ktoś kasę wyłożyć? Li1 czy ty się już z nimi jakoś umawiałaś?że np. spłacimy jak będziemy miały czy oni wydadzą nam psa w momencie kiedy uregulujemy wpłatę? tam to napewno będzie kilkaset złotych:( wiesz może ile teraz waży? Quote
emilia2280 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 li1 napisał(a):Emilia, ja odpowiedzialam na Twoje pytanie, kto bedzie opiekowal sie Basikiem przed sobota ( moje dziecko teraz, od czwartku do soboty-zanajoma, od soboty do nastepnej niedzieli-Ty ). Lekarka powiedziala, ze moze wypuszcza malego w te sobote/niedziele. aaa, to juz Ratler uspokojony :p Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Jutro zapytam sie o wage malego. Rachunek z kliniki SGGW bedzie do zaplacenia za 2-3-4 tygodnie. W uzyskaniu nizszej, fundacyjnej ceny pomaga mi fandacja Sfora. To na ich konta przyjdzie rachunek za Basika. Sfora ma duze znizki na SGGW, tak jak Mikropsy mialy na Pulawskiej. Jak na razie to mamy niesamowite szczescie ze spotkan, na drodze do uratowania Basika, super fundacji, ktore w mgnieniu oka biora pod swoje skrzydla naszego malego. Tak wiec nie martwie sie na razie o rachunek z SGGW, bo jest czas na zebranie forsy. Sfora pomaga nam jedynie w uzyskaniu lepszej ceny. Mikropsy maja Basika jako psa fundacyjnego. PS Ratler ma lekkie klopoty z czytaniam. Wizyta w Warszawie na czasie, bo trzeba polski podszkolic. Quote
piechcia15 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 zapytaj też jaką karmę mamy kupić, czy faktycznie jakąś Gastro czy coś innego, bo jak ona ma być teoretycznie na weekend w domu to trzeba już cos kupić. Zapytaj co on tam je i czy lepiej puchy czy suche, może czegoś nie toleruje? Quote
li1 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Zapytam sie. A moze dac tytul Niewidomy i zaglodzony terier walijski czekal na smierc w schronie. Quote
li1 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Nastepny bezdomny welsh z Lodzi: Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt "10.11. 2011 w Łodzi znaleziono średniej wielkości psa w typie teriera walijskiego - według weterynarza ma ok. 2-3 lata. Pies wsiadł do tramwaju linii 8 na przystanku Włókniarzy - Srebrzyńska i jeździł w kółko.Nie ma obroży, nie jest zaczipowany. Poszukiwany właściciel lub nowy dom. Piesek jest b.przyjazny i spokojny, w mieszkaniu zachowuje się bez zarzutu:) Proszę o kontakt, gdyż nie mogę się zajmować nim dłużej, niż do niedzieli 13 listopada. Kamila - tel. 603 11 03 12 kamakora@wp.pl " Quote
Recommended Posts