Bazyliszek Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Wczoraj dostałam telefon od znajomej oraz od elinki w sprawie starszej suni w typie jamnika. Okazało się że sunia miała operację usunięcia guza który miala pod brzuszkiem był wielkości pięści. Jednak sunia nie miała gdzie trafić jej były właściciel po operacji miał ją zabrać jednak znalazł sobie innego psa rasy husky i stwierdził że małej nie chce dodając że jak wróci do niego zabije ją szpadlem :angryy: Udało mi się znaleźć jej awaryjne miejsce w pokoiku nad zaprzyjaźnionym sklepem zoologicznym jednak ja muszę do niej chodzić i ją wyprowadzać co nie jest łatwe zwłaszcza że sama mam kota i psa no i oczywiście jeszcze kolejnego pieska na DT. W sklepie mała może zostać tylko tydzień a co dalej? Jeśli nie znajdzie DT to czeka ją schronisko a w nim dożywocie bo nie jest za łada ani młoda.... Sunia ma 10 lat nie ma kilku zębów jest po operacji nie ma szans. Bardzo proszę o pomoc dla niej. Zdjęcia postaram się dodać jutro. kontakt w sprawie adopcji: Brygida 504-450-364 Quote
wojtuś Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Jestem Bazyliszku na zaproszenie, biedna ta Sunia.... Quote
elinka Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Isadora7 napisał(a):sobie zaznaczam Isadoro, widzę, że jesteś, a właśnie chciałam do Ciebie napisać w sprawie tej suni. Czy masz może pomysł, jak by można pomóc tej suczce? Kto na Dogo jest od jamników? Musimy Mice znaleźć bardzo szybko jakieś DT bo inaczej w następną sobotę będzie trzeba ją odwieźć do schronu. Nic dla niej nie mamy. :-( Tak jak pisała Bazyliszek, sunia jest po operacji, a u mnie podobnie jak u Klaudii DT jest na maksa zapsione. Co robić??? Quote
Isadora7 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='elinka']Isadoro, widzę, że jesteś, a właśnie chciałam do Ciebie napisać w sprawie tej suni. Czy masz może pomysł, jak by można pomóc tej suczce? Kto na Dogo jest od jamników? Musimy Mice znaleźć bardzo szybko jakieś DT bo inaczej w następną sobotę będzie trzeba ją odwieźć do schronu. Nic dla niej nie mamy. :-( Tak jak pisała Bazyliszek, sunia jest po operacji, a u mnie podobnie jak u Klaudii DT jest na maksa zapsione. Co robić??? Jak będa zdjęcia (+dane kontaktowe) to zrobie jej profil na SOS DLA JAMNIKÓ, pomysle ewentualnie o newsie takim jak robie innym jamnisiom w połaczeniu z wydarzeniem na facebooku. Będzie można tez wrzucić informacje tutaj http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-caA-ej-Polski no ale wwarunkiem sa zdjęcia bez tego wstawianie nie ma sensu gdziekolwiek nikt nie zwroci uwagi. A tak to sie zbiegnie jamnicza brygada, ktoś w ogłoszeniach pomoże, w allegro. Quote
Bazyliszek Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Elinko a czy ta pani przyniosła Ci zdjęcia? Miała to zrobić zaraz po wizycie u weta Quote
elinka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Nie, nie przyniosła. Ale prawie cały dzień nie było mnie dziś w domu więc może była. Jutro do niej przedzwonię. Quote
Bazyliszek Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Miała przynieść Ci zdjęcia zrobione po wyjściu od weta bo ja nie mam sprawnego aparatu :roll: Quote
AgnieszkaO Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Ja też jestem. Wczoraj dzwoniła do mnie P. Ola i mówiła o małej. U mnie też brak miejsc, ale będę rozsyłać wątek i może od razu ogłaszać małą z jakimś dość dramatycznym tekstem? Quote
Bazyliszek Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Agnieszko może to i dobry pomysł ale wstrzymajmy się do jutra bo dziś pożyczyłam od elinki aparat i zrobiłam małej zdjęcia ale nie mam jak ich zgrać więc jutro oddam aparat i poproszę elinkę o wstawienie zdjęć;) Quote
elinka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 A tymczasem zdjęcie z Bazyliszek komórki: i kontakt w sprawie adopcji: Brygida 504-450-364 Bazyliszku, proszę, przerzuć to do pierwszego postu Quote
elinka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Awaryjne miejsce w pokoiku nad zaprzyjaźnionym sklepem zoologicznym. Bazyliszek kilka razy dziennie dochodzi sunię karmić i wyprowadzać. Gdy Mika jest tam sama, bardzo płacze. Teraz był weekend, więc to nikomu nie przeszkadzało (budynek jest samodzielny), ale co powie właściciel sklepu w tygodniu, gdy na dole do sklepu zaczną przychodzić klienci? Quote
elinka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zielony fartuszek na Mikę okazał się za mały ... Quote
elinka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 w tym pomarańczowym fartuszku, ręcznie szytym z kawałka zasłonki i bandaży suni jest znacznie wygodniej Quote
elinka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Pora na wieczorny spacerek z Bazyliszek :painting: Niestety, w tę sobotę to awaryjne miejsce się skończy. Co z sunią będzie dalej? :sad::sad: Quote
malagos Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Co za mina, kocham ją... co z nią bedzie? konieczny dom! Quote
Bazyliszek Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Bardzo dziękuje elinko za wstawienie fotek. A tutaj w miarę dobra wiadomość mała ma czas w zoologicznym do 14 bo wtedy będzie miała ściągane szwy ;) Tylko co dalej do 14 już nie długo:roll: Quote
wojtuś Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Biedula ta Sunia i .... tylko dom dla niej potrzebny! Quote
Bazyliszek Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Domek przede wszystkim abo chociaż tymczas bo nie wiem co z nią będzie jak nie znajdzie DT :-( Quote
malagos Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Podniosę, moze dobra dusza wypatrzy..... Quote
AgnieszkaO Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 To co mam małą ogłaszać i w ogłoszeniach zaznaczyć, że szukamy domu tymczasowego lub stałego? Tytuł musi przyciągać, może: [FONT=Calibri]"Urocza jamniczka. Ma czas do …. Później zostanie zabita (uśpiona?)" Na mnie bardziej zadziałałoby "zabita" niż "uśpiona". A tekst?[/FONT] Quote
elinka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 W ogłoszeniach nie można pisać, że Mika zostanie uśpiona/zabita bo to nieprawda. Po drugie adopcja pod wpływem emocji nie jest dobrą adopcją. Quote
AgnieszkaO Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Elinko, więc co proponujesz? Ogłoszenia mogę robić tylko dzisiaj do 17.00, bo potem nie będę miała dostępu do internetu i wtedy dopiero w poniedziałek. Quote
Recommended Posts