xmartix Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 bros napisał(a):przypominam o jutrzejszej akcji http://www.zerwijmylancuchy.pl/index.php super akcja, przypomniały mi się stare dobre czasy, kiedy na przykład siedziałam w klatce przypięta łańcuchami i udawałam świnię na Rynku, albo jak robiłyśmy z Demi doświadczenia na zwierzętach - pluszakach w ramach prostestu przeciwko wiwisekcji ubrane w białe długie kitle albo jak z m.in. Alispo rozebraliśmy się (bo był 1 chłopak z nami) do bielizny w listopadzie i przeszliśmy rynkiem z napisem "lepiej nago niż w futrze" albo jak udawałyśmy moedelki na wybiegu w naturalnych futrach, które potem zabił ktoś tam i pełno keczupu było hehehe ale były czasy :evil_lol::roll: a teraz to tak cięzko przypiąć się z wózkiem i dzieckiem (może do wózka?? :diabloti:) i protestować w ten sposób Quote
pixxa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Mam pilne pytanko dotyczące collaka, który był ostatnio we Wrocławskim schronisku http://img823.imageshack.us/img823/5768/dsc0317x.jpg Z tego co wiem był tam kilka dni temu.. Chciałam go bardzo zobaczyć, ale nie wiem czy źle trafiłam czy jak. Jest jednak mix collaka. Bardzo pocieszny, duży psiak :) Czy jest ktoś z wolontariuszy, którzy wiedzą coś na ten temat ? Na miejscu za bardzo nie można niczego się dowiedzieć. Quote
pixxa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 http://img713.imageshack.us/img713/8844/p9140194.jpg tutaj jest drugi piesek, o ktorym pisałam Quote
ulvhedinn Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 O tym drugim nic nie wiem, a pierwszego, co- nie znalazłaś? Jesli on na nowym zachowuje się tak jak na starym schrnisku, to rzeczywiście mógł sie gdzieś zaszyć...... sama kilka razy sie nabrałam na jego "nieobecność". Quote
diuna_wro Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 widziałam dziś kolaka, chłopca. Starszawy. I przyjechała Pani z córką w spr. jego adopcji, ale chyba dziś im się nie udało.... Quote
agnieszkal2 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Marta,ja mam kandydata do zamknięcia w klatce lub przypięcia łańcuchem;) Quote
ulvhedinn Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 xmartix napisał(a):super akcja, przypomniały mi się stare dobre czasy, kiedy na przykład siedziałam w klatce przypięta łańcuchami i udawałam świnię na Rynku, albo jak robiłyśmy z Demi doświadczenia na zwierzętach - pluszakach w ramach prostestu przeciwko wiwisekcji ubrane w białe długie kitle albo jak z m.in. Alispo rozebraliśmy się (bo był 1 chłopak z nami) do bielizny w listopadzie i przeszliśmy rynkiem z napisem "lepiej nago niż w futrze" albo jak udawałyśmy moedelki na wybiegu w naturalnych futrach, które potem zabił ktoś tam i pełno keczupu było hehehe ale były czasy :evil_lol::roll: a teraz to tak cięzko przypiąć się z wózkiem i dzieckiem (może do wózka?? :diabloti:) i protestować w ten sposób No popatrz, ja kiedys byłam koniem z transportu.... ;) Quote
bros Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 generalnie , na początku było bardzo małe było zainteresowanie, potem kolejno dołączali zaciekawieni przechodnie, do bud przypinali sie również cudzoziemcy :) , powoli coś się ruszało, niemniej świadomość ludzi jest ............. minimalna, ponosimy klęskę jeśli nawet wydawało by się światli ludzie-posłowie wydają na Świat takie opinie : "Posłowie chcą zakazać sprzedazy psów w sklepach i na targowiskach oraz strzelania do nich w lesie. Ale nie odważyli się zabronić trzymania psów na łańcuchu. - Na wsi to zwyczaj uświęcony tradycją - mówi Eugeniusz Kłopotek z PSL" zrodło: gazeta Metro wtorek, 7 września, autor: Tomasz Kurowski cyt: z forum labradory.info "Taka jest smutna prawda. Akcja jest godna naśladowania,ale większośc psów łańcuchowych to psy wiejskie i dlatego w tym środowisku jest potrzebna odpowiednia edukacja." zgadzam się !!!! Quote
ulvhedinn Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Strasznie wcześnie się zwinęliście. Potem akcji szukało kilka osób.... Quote
Poker Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 myślę ,że takie akcje powinny być przeprowadzane w małych miejscowościach , bo są adresowane doa ich mieszkańców.We Wrocławiu raczej jest niewielu ludzi którzy trzymają psy na łańcuchach. Quote
nicky71 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Super akcja, myślę, że Rynek wrocławski to też dobre miejsce, bo oprócz Wrocławiaków, zagranicznych turystów itp. spacerują również mieszkańcy z okolicznych wiosek, jeśli doszedł przekaz choć do jednej osoby to się opłacało. Choć warto by było robić takie happeningi w mniejszych miejscowościach, tam powinno być więcej osób do których skierowana jest akcja... Quote
xmartix Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 na wsi ciężko zmienić, najlepiej uderzyć do szkół z tematem, do szkół w miasteczkach i na bieżąco wszystkich uświadamiać w swoim otoczeniu, ale ogólnie jak nie ma zakazu "z góry" to nadal będzie takie coś.. Brosowa i Ania brawo za akcję! :) Quote
Basia Z. Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 szukam pinczerkowatej suni takiej jak na moim avatarze Quote
diuna_wro Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Basia Z. napisał(a):szukam pinczerkowatej suni takiej jak na moim avatarze zgubiła się? Quote
demi Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 czyja to strona swiat-zwierząt.blog.pl - bardzo prosze tą osobę o kontakt! Quote
Basia Z. Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Nie , nie zgubiła się tylko chciałabym adoptować podobną - pinczerkowata, krótkowłosa, długie łapki i małe wiotkie uszka, buzia albo cała główka żółta. Wiem, że może wydawac się przykre, że stawiam aż takie wymagania podczas gdy psów potrzebujacych domu jest tak wiele ale ta sunia z avataru nie żyje (została zamordowana przez głupich, podłych weterynarzy) a była cudownym i moim najukochańszym pieskiem dlatego szukam jej sobowtóra. Może nigdy nie znajde ale co mi szkodzi próbować. Nie spieszy mi sie , bo mam w domu dwa pieski - jeden starenki pudelek(16 lat) i adoptowana mała sunia. Wezmę trzeciego pieska jesli znajdę taką sunię, która zdoła mi choć trochę zastąpić Jagusię dlatego chętnie obejrzę zdjęcia wszystkich pinczerkowatych suniek jeśli tylko są jakieś w schroniskach. Quote
monika083 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Basia Z. napisał(a):Nie , nie zgubiła się tylko chciałabym adoptować podobną - pinczerkowata, krótkowłosa, długie łapki i małe wiotkie uszka, buzia albo cała główka żółta. Wiem, że może wydawac się przykre, że stawiam aż takie wymagania podczas gdy psów potrzebujacych domu jest tak wiele ale ta sunia z avataru nie żyje (została zamordowana przez głupich, podłych weterynarzy) a była cudownym i moim najukochańszym pieskiem dlatego szukam jej sobowtóra. Może nigdy nie znajde ale co mi szkodzi próbować. Nie spieszy mi sie , bo mam w domu dwa pieski - jeden starenki pudelek(16 lat) i adoptowana mała sunia. Wezmę trzeciego pieska jesli znajdę taką sunię, która zdoła mi choć trochę zastąpić Jagusię dlatego chętnie obejrzę zdjęcia wszystkich pinczerkowatych suniek jeśli tylko są jakieś w schroniskach. a popatrz sobie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/177531-MIKROPSY-do-adopcji-a-wAE-tek-informacyjny-proszAE-nie-pisaAE Quote
xmartix Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 demi napisał(a):czyja to strona swiat-zwierząt.blog.pl - bardzo prosze tą osobę o kontakt! Agnieszka Visenna Quote
Korenia Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Basia Z. napisał(a):Nie , nie zgubiła się tylko chciałabym adoptować podobną - pinczerkowata, krótkowłosa, długie łapki i małe wiotkie uszka, buzia albo cała główka żółta. Wiem, że może wydawac się przykre, że stawiam aż takie wymagania podczas gdy psów potrzebujacych domu jest tak wiele ale ta sunia z avataru nie żyje (została zamordowana przez głupich, podłych weterynarzy) a była cudownym i moim najukochańszym pieskiem dlatego szukam jej sobowtóra. Może nigdy nie znajde ale co mi szkodzi próbować. Nie spieszy mi sie , bo mam w domu dwa pieski - jeden starenki pudelek(16 lat) i adoptowana mała sunia. Wezmę trzeciego pieska jesli znajdę taką sunię, która zdoła mi choć trochę zastąpić Jagusię dlatego chętnie obejrzę zdjęcia wszystkich pinczerkowatych suniek jeśli tylko są jakieś w schroniskach. Magda - Ulvhedinn ma na tymczasie rasową pinczerkę miniaturową, sunieczka ma tatuaż, ale niestety nie możemy odczytać . Quote
Basia Z. Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Śledzę watek mikropsiaków i Laluni też - ta sunia jest śliczna i jej wiek mi nie przeszkadza może nawet tym bardziej bym ją wzięła ale chcę adoptować suczkę bezpośrednio ze schroniska i sama ją stamtąd odebrać bo są to dla mnie najpiekniejsze, niezwykle wiażące chwile i nie oddam ich nikomu. Quote
monika083 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Halo ,Halo Wroclaw !! psiak znaleziony w lesie. pilny dt potrzebny!! http://www.dogomania.pl/threads/193461-Pilnie-potrzebny-DT-piesek-porzucony-w-lesie!?p=15442840 Quote
rita60 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Basia Z. napisał(a):Śledzę watek mikropsiaków i Laluni też - ta sunia jest śliczna i jej wiek mi nie przeszkadza może nawet tym bardziej bym ją wzięła ale chcę adoptować suczkę bezpośrednio ze schroniska i sama ją stamtąd odebrać bo są to dla mnie najpiekniejsze, niezwykle wiażące chwile i nie oddam ich nikomu. Basiu czy tylko jestes zainteresowana adopcja suni,pieski nie wchodza w rachube ? Quote
monika083 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Basia Z. napisał(a):Śledzę watek mikropsiaków i Laluni też - ta sunia jest śliczna i jej wiek mi nie przeszkadza może nawet tym bardziej bym ją wzięła ale chcę adoptować suczkę bezpośrednio ze schroniska i sama ją stamtąd odebrać bo są to dla mnie najpiekniejsze, niezwykle wiażące chwile i nie oddam ich nikomu. tylko pamietaj ,ze ta ze schroniska moze byc podobna wizualnie ale niekoniecznie miec tez charakter Twojej suni ,psy w dt tez sa tam po to by znalezc dom staly i tym samym zwolnic miejsce kolejnej biedzie.. Quote
Basia Z. Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 tak interesuje mnie tylko sunia i chce patrzeć na jej szczęście a nie na rozpacz po stracie domu i kochanej panci, która wyciągneła ze schroniskowego piekła, dając w zamian miejsce najbliżej siebie, nierzadko we własnym łóżku i tym samym już na zawsze pozostanie w głowie i w sercu psa jako ta najcudowniejsza Quote
Recommended Posts