juicy Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 kochani tu jeszcze jeden piesek!! pomozcie!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/191983-owczarek-kaukaski?highlight=owczarek+kaukaski[/url] Quote
kikou Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Korenia']Bosko! W końcu nie będzie takiego wielkiego usypiania![/QUOTE] bardzo mnie dziwi ten wielki entuzjazm związany z nowym schroniskiem... wcale nie bedzie tak bosko: po pierwsze te 500 miejs zapełni sie w tempie błyskawicy, już teraz było koszmarne przepełnienie, a przecież jeszcze pełno letnich "wyrzutków" pozbierają we wrześniu, paxdzierniku... po drugie schronisko jest na totalnym odludziu, mało kto o nim wie, adopcje te tzw "z ulicy" niemal ustaną..., po trzeciecie schronisko nadal nie docenia coraz ważniejszej funkcji internetu, strona schroniska jest nieaktualna i zawiera okruch procentowy psów, ktore tam faktycznie przebywają..... (nie mówiąc już o tym, że pieski "szczęśliwie uśpione bywają tam umieszczane w dziale "poszły do adopcji" itp...) po czwarte wolontariat zajmujący sie ogłoszeniami niemal nie istnieje..., i po piąte, może najważniejsze, miejsce sie zmieniło ale ludzie są dokładnie ci sami, a zatem sposoby radzenia sobie z "problemem" pozostają bez zmian.. Quote
Korenia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Kasiu, masz bardzo dużo racji, ale jak dla mnie to i tak krok do przodu - warunki piesy będą miały zdecydowanie lepsze, z resztą zobaczymy... Czy ja wiem czy odludziu? Kwiska to praktycznie centrum miasta, a do tego jeszcze będzie specjalny autobus. Jak dla mnie lokalizacja jest lepsza, bo mieszkam dużo bliżej, ale to tylko moje prywatne odczucie. Quote
ulvhedinn Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 ....a po szóste debilizm i sk....o ludzi nie ma końca. Z dzisiejszych "niusów" - suczka, staruszka- przyprowadzona do schronu przez własciciela "jak jej nie weźmiecie to ja powieszę", kociak 12-tygodni, którego ktoś ewidentnie wywalił, a dobre dzieci z podwórka przyniosły mi- [I]"prosze paaaniiiiii!!!!! kotka znalazłyśmyyyyyyy!!!!!"[/I] i nius od Renaty, który mnie powalił, czyli rybki wypuszczone do.... kałuży....... Quote
Korenia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='ulvhedinn']....a po szóste debilizm i sk....o ludzi nie ma końca. Z dzisiejszych "niusów" - suczka, staruszka- przyprowadzona do schronu przez własciciela "jak jej nie weźmiecie to ja powieszę", kociak 12-tygodni, którego ktoś ewidentnie wywalił, a dobre dzieci z podwórka przyniosły mi- [I]"prosze paaaniiiiii!!!!! kotka znalazłyśmyyyyyyy!!!!!"[/I] i nius od Renaty, który mnie powalił, czyli rybki wypuszczone do.... kałuży.......[/QUOTE] To szóste to wiadomo... masakra;/ Quote
agnieszkal2 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Korenia'] Czy ja wiem czy odludziu? Kwiska to praktycznie centrum miasta, a do tego jeszcze będzie specjalny autobus. [/QUOTE] A co ma Kwiska do Ślazowej?:) Quote
Korenia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='agnieszkal2']A co ma Kwiska do Ślazowej?:)[/QUOTE] Nie czytałaś artykułu, a moja wypowiedź odnosiła się do niego :) Cytuję: [quote]Droga dojazdowa jest już prawie gotowa. Od 6 września z ulicy Kwiskiej przez most Milenijny zacznie kursować autobus nr 140, który pętlę ma przed głównym wejściem do schroniska.[/quote] Jak dla mnie łatwiej dojechać do Kwiskiej. A stamtąd bezpośrednim autobusem. Ja teraz osobiście miałam dojazd przez pół miasta ;) Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 jak co dzień byłam dziś w nowym schronie. Wszelkie zwierza już są na miejscu. Jest nawet owca. Wejść na razie nie można ot tak. Psów nie widać tylko słychać, ale kociałki obejrzałam sobie przez płot i sobie miło hasały po trawce na wybiegu. Bawiły się i wygrzewały w słońcu. Jeden czarny śmiałek wciąż próbował wspiąć się po ogrodzeniu. Przy płocie zebrała się gromadka ludzi i koty miały z kim pogadać :) Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Poza nowym autobusem jest jeszcze kilka opcji dojazdu. Tramwajem 14,24 do pętli, potem 118 do Lipskiej i kawałek trzeba przejść. Albo autobusem 142 do 118 na Bezpiecznej i dalej jak powyżej. Albo 119,129 do cmentarza i tam w 118 itd. Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ciekawi mnie jedna sprawa. Czy wolontariusze będą mogli wyprowadzać na spacer psy na okoliczne pola i do lasu? Wiecie coś na ten temat? Ulv, na wątku Koperkowym i jej nowo nabytego szkielecika napisałam Ci info jakie leki i plastry żelowe mam do oddania. Mam też Vibovit. Może Ci się przyda? Quote
Korenia Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='diuna_wro']Ciekawi mnie jedna sprawa. Czy wolontariusze będą mogli wyprowadzać na spacer psy na okoliczne pola i do lasu? Wiecie coś na ten temat? [/QUOTE] Też jestem ciekawa ;) W starym można było wziąć piesy na spacer poza teren, ale też nie od razu tak. No i tylko te pola tam z tyłu za osiedlem wchodziły w grę. A tu jak są takie tereny to super by było. Ciekawa jestem też czy będzie taki ogrodzony teren żeby wziąć psiaka z boksu, porzucać mu aport, pouczyć siad/łapa, posiedzieć na trawie (chodzi mi o taki sporawy, nie o 5na5). Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 tam jest masa trawników. Teren jest duży i nie wszystko jest zagospodarowane Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/183/f9ec6f45ec832589.jpg[/IMG][/URL] Quote
ulvhedinn Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Na bank nie będzie problemów z wyprowadzaniem poszczepionych podrostków i dorosłych psiaków siedzących w szczeniakarni. Pewnie też te które beda siedziec osobno, ale bedą spokojne też będzie mozna wyprowadzać. Gorzej z boksami, bo wiadomo, albo sie bierze wszystkie, albo wcale - wtedy trzeba by kilku osób. Dinka, już idę czytać ;) Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 yhy. Ja się na zoopsychologii w warunkach boksu w schronie nie znam, więc Ulvik cenne dla mnie będą Twoje wskazówki. Możemy się w kilka osób umawiać w weekendy na pętli, ja po Was podjadę autem i pojedziemy razem i wtedy można wziąć cały boks:) Quote
ulvhedinn Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='ulvhedinn']Na bank nie będzie problemów z wyprowadzaniem poszczepionych podrostków i dorosłych psiaków siedzących w szczeniakarni. Pewnie też te które beda siedziec osobno, ale bedą spokojne też będzie mozna wyprowadzać. Gorzej z boksami, bo wiadomo, albo sie bierze wszystkie, albo wcale - wtedy trzeba by kilku osób. Dinka, już idę czytać ;)[/QUOTE] No bo tak jest, że jak sie weźmie jednego, to po powrocie reszta potrafi sie na niego stadem rzucić.... ...plastry bardzo chetnie wezmę dla Krakuli :) Quote
diuna_wro Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ulv, mam jeszcze prośbę. Jak będziesz się wybierać do tego nowego schronu - daj znać, proszę, zabiorę Cię i pojedziemy razem. Chcę się tam zapisać na wolontariat (głównie spacerowy) a jak przyjdę z Tobą to już nie będę taka Panna Nikt z ulicy:) Quote
Korenia Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Dajcie mi znać kiedy będziecie jechać to też z chęcią pojadę na oględziny (no chyba,że mnie nie będzie;)) Quote
diuna_wro Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Byłam dzisiaj i trafiłam na otwarte biuro. Za parę dni jak dojdą do ładu, można już zabierać na spacery itd. Quote
kikou Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='ulvhedinn'] ...plastry bardzo chetnie wezmę dla Krakuli :)[/QUOTE] to ja nieśmiało przypomne, że i ja od miesiąca nie mam żelowych opatrunków dla Kubusia, a on jak najbardziej co i raz nóżke sobie obedrze... :( na jego wątku ta informacja niestety nie zainteresowała nikogo..... Quote
ulvhedinn Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='kikou']to ja nieśmiało przypomne, że i ja od miesiąca nie mam żelowych opatrunków dla Kubusia, a on jak najbardziej co i raz nóżke sobie obedrze... :( na jego wątku ta informacja niestety nie zainteresowała nikogo.....[/QUOTE] A prosiłam, coby mi na PW podac co potrzeba? I nr konta? :diabloti: Nie wszystkie powiadomienia o wpisach na wątkach mi przychodzą........ Quote
diuna_wro Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 To komu te plastry? Mam na razie tylko 5, ale będę pamiętać. No i Vibovity mam, jak macie jakieś niedowitaminizowane tymczasy, i lek na wątrobę i drugi na poprawę pracy jelit (ale ten niestety trzeba by rozpuścić i podać strzykawką w pychola) Ulv, Kikou - zróbcie mi listę leków (koniecznie z podaniem substancji czynnej), suplementów, rodzajów opatrunków itd. jakie stale potrzebujecie. Może będę miała... a jak nie, to dam w aptece TZ'a te nazwy i jakby im się terminy ważności kończyły to zamiast do utylizacji dadzą nam. Quote
ulvhedinn Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='diuna_wro']To komu te plastry? Mam na razie tylko 5, ale będę pamiętać. No i Vibovity mam, jak macie jakieś niedowitaminizowane tymczasy, i lek na wątrobę i drugi na poprawę pracy jelit (ale ten niestety trzeba by rozpuścić i podać strzykawką w pychola) Ulv, Kikou - zróbcie mi listę leków (koniecznie z podaniem substancji czynnej), suplementów, rodzajów opatrunków itd. jakie stale potrzebujecie. Może będę miała... a jak nie, to dam w aptece TZ'a te nazwy i jakby im się terminy ważności kończyły to zamiast do utylizacji dadzą nam.[/QUOTE] To bedzie miała kilometr taka lista ;) ale ok, zrobimy :) :) Dzięki!!!!! Quote
Korenia Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/189591-pan-umarł...-Maksio-w-dt-SKOMPLIKOWANY-ZABIEG-SZCZĘKI-KOSZMARNY-DŁUG-W-LECZNICY!!!?p=15315065#post15315065[/url] Dziewczyna szuka psiego dziadka dla swojej babci! Quote
Recommended Posts