Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I za to Ci pięknie dziękuję! :modla::modla::modla::modla:

A może imię ALBIŚ?? Bardziej miękko i przymilnie. Bo on taki niesamowicie przytulaśny, jak przyklejony do człowieka:loveu: A to, że nie cierpi innych zwierząt- cóż z tego! Za to przecież nie może dostać wyroku!:-(

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze byc Allbiś :p, a tak wogole ktos pisal, ze będzie we Wroclawiu , i jakies by psiaka chcialby do Holandii, jak cos to dalam tez twoj numer ze pomozesz w wyborze :eviltong:. Wiec moze Albusia?

Posted

[quote name='GoskaGoska']moze byc Allbiś :p, a tak wogole ktos pisal, ze będzie we Wroclawiu , i jakies by psiaka chcialby do Holandii, jak cos to dalam tez twoj numer ze pomozesz w wyborze :eviltong:. Wiec moze Albusia?[/quote]
Nie ma problemu- zawsze pomogę w wyborze! Za każde psie życie opuszczające schron wszystko zrobię! ...no może prawie wszystko:evil_lol:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
i jeszcze ma pytanie o Fido ; http://allegro.pl/item400414949_fido_fokserier_grzeczny_spokojny_super_pies_wrocla.html
cyt;" witam,jak piesek reaguje na male dzieci??mamy 3 latke i jest to istotne...moge poprosic inne zdjecie??jak z transportem do grodziska maz.kolo warszawy,czy jest taka mozliwosc,pozdrawiam "
Czy mogłabys tez się cos o tym piesku dowiedziec?

Takie maile mnie bardzo irytują :shake:

Mamy w schronisku przechodnie dziecko, na którym sprawdzamy psiaki zainteresowanym osobom. Oczywiście samochód na wodę też mamy- żaden problem do Warszawy zawieźć!:cool1:

Sorry za ten ton, ale już mam dosyć takich oszołomskich pytań.

O FIDO zapytam i tyle. Zobaczymy, co się dowiem. Ale raczej ze względu na to, że:
1. to jest dorosly samiec
2. to jest foksterrier
3. dla milośników rasy

...nie polecam jako towarzysza malego dziecka. Niech pomyślą o rocznej, średniej suczce, których u nas nadmiar!

Posted

Kopereczku zobacz jakie ja zapytania dostałam dzisiaj na swoje allegro:

Strona z przedmiotem: Puszyste kuleczki po golden retriverce
Treść wiadomości:
Witam! Chciałabym się dowiedzieć które to są szczeniaki i w razie gdybym się zdecydowała to jak z odbiorem pieska. Gorąco Pozdrawiam.

Treść wiadomości:
Bardzo chcialabym mieć takie pieska.Czy jest za dużą kwota ? czy transport dużo kosztuje ? Bardzo bym go pokochała , dałąbym mu pełen miłości i szczęćia dom.Gdy czytałam cała histroie łza w oku mi się zakręciła , chcę aby poczuł się kochany

Strona z przedmiotem: Wskazówki jego zegara bardzo przyspieszyły.
Treść wiadomości:
Wiatm!
Nie rozumiem dlaczego takpiękny pies ma zostać uśpiony??
jest chory??
Nie może trafić do jakiegoś domu tymczasowego albo dobrego schroniska?!

Treść wiadomości:
Przepraszam mam pytanie czy pieski który są najsliczniejszymi kuleczkami jakie widziałam kiedykolwiek są na sprzedasz? czy jest mozliwość oddania ? Naprawdę byłabym b.dobrą opiekunką do jednego z nich.Kocham pieski i marze o takim piesku od urodzenia. Ah :( mam nadzieje że będzie mój .. Bardzo proszę o zrozumienie mnie i czekam na szybką odpowiedz.Czy jest mozliwośc transportacji do Bartoszyc ? Czy odbiur byłby osobisty ? Chcę pokazać takiemu pieskowi że jest ktoś kto go bardzo kocha .. a ja do tylko po zdjęciach już b.polubilam

Posted

ja nie wiem, czy ciągle Ci sami ludzie siedzą przed allegro, ale prawie zawsze te samy psy mają obserwatorow daje linki jakby ktos dzwonil:

http://www.allegro.pl/item401081623_orgi_pogodny_aktywny_super_psiak_czeka_od_2007_r.html
http://www.allegro.pl/item402094987_misiek_pies_ktory_za_bardzo_kocha_ludzi_uratuj_go.html
http://www.allegro.pl/item404248302_superprzytulasny_duzy_pies_cud_do_ludzi_pilne.html

no i te co wczeniej. Maksowi odnowiłam allegro, i ma juz oberwatora - ale moze to ten wczorajszy telefon.

Posted

dzis zalozylam konto na emetro - bo trochę pozmieniali tam. Wrzuciłam narazie tam naszego Albusia oraz Kokę - krowkę oraz Ralfa - moze ktorego wydrukują.Bryyy w pon lecę do PL a wogole nie jestem spokowana. Mam parę spraw do załatwienia, ale do schroniska rowniez bym się wybrala. Jednak nic narazie nie zakładam, bo nie wszytsko zalezy od mnie. Mam nadzieję, ze jednak się uda, choc nie wiem jak ja to psychicznie zniosę, ale co tam dam radę i juz.

Posted

hm dostalam dzis maila do Pani apropo :

475-07 - ponoc juz dawno zostal adoptowany - i Pani miala pretensje czemu ogłaszam . Ale na stronie schroniska on jest jako do adopcji, mogła by ktoras ciotka szepnąć cos w schronisku, zeby trochę lepiej robili tą swoją stronę. Ale tak wogole to chcialabym się upewnic , ze go nie ma. Bo o Nachalu wyżle tez powiedzieli ze nie, a jest.

Przypomniam, rowniez o mojej prośbie o sprawdzenia tej małej suni... jesli nie ją, to Pani moze weznie innego ze schronu, ale jak nie odpiszę to Pani pomyśli, ze jestem nie poważne. A od przyszlego tygodnia będę miec bardzo mało czasu. http://www.kupsprzedaj.pl:80/showAdvert2015587.html jej numer 244/08
Jak by bylo cos wiadomo to proszę o wieści

• 2 weeks later...
Posted

Ten psiak dwa posty wyżej cały czas jest w schronie! Nie ma nawet najlepszej sytuacji, bo go troszkę psy szantażują i siedzi pod kratami wiecznie. Ale bardzo mily jest i dość ufny;)

A telefony ostatnio miałam dwa i o dziwo oba sensowne, ale niestety nie o konkretnego psa chodziło (wyjątek to MILUŚ- kaukaz; czy Ty go ciągle wystawiasz, czy to ktoś inny?? Bo dawno go już w schronie nie ma- zresztą założyłam mu wątek i tam jest napisane, że ma dom). Ogólnie pogadaliśmy o schronie i, że mają zamiar się wybrać w najbliższym czasie;)

Posted

Goska przepraszam Cię! Kompletnie zapominam o tej suni, jak jestem w schronie- całą moją głowę zaprzątał labuś i "myślenie" w ogóle mi się wyłączyło:-(

Mam ją zapisaną, tylko muszę podejść pod C i zobaczyć, czy jest.

Posted

Byłam dzisiaj w schronie. Mój dziki KICIOREK odchodzi :-( Dostał kroplówkę, glukozę i antybiotyk, ale chyba nie dotrwa do jutra :placz: A gdyby jednak, to zrobimy badania, czy to na pewno mocznica- jeśli tak to strzykawa.

Ale nie o tym chciałam:

Jest mnóstwo nowych, pięknych psów! Na wpół łysa (choroba skóry), mlodziuteńka, przecałuśna bernardynka! Dwie rottki piękne! Fajnych ONeczek od cholery! Dziadków na 16 też trochę nowych. Przepiękny, aczkolwiek ogrom pracy z nim czeka dożek de bordoux!
I to wszystko, a tylko okiem rzuciłam- LUDZIE POWARIOWALI TAKIE PSY ODDAWAĆ!:shake:

Ręce mi opadły...

Posted

Reksiu21 napisał(a):
Koperku, a co z tym Onkiem z choroba skory? Jak sie czuje? Nikt sie nim nieinteresuje? Ciagle mysle o nim.:-( Napisz prosze co jest z nim.

Dokładnie o niego miałam zapytać, ale właśnie w tym samym momencie przyszedł doktor i już zapomniałam:oops: Jutro będę to się dowiem na pewno, bo też mi zależy, żeby jakieś wieści o nim nowe napisać.

No i fotę strzelę- już ładuję akumulatory!

Posted

Dostałam takiego superaśnego maila:cool1::

Witam

Chciałbym adoptować szceniaka (najlepiej rasowego) Wiek: do Roku. Prosze o
przesłanie mi zdjęć szczeniąt i podanie ich ras Jestem Z Wrocławia więc
odebrał bym osobiście.

Pozdrawiam

Załamanie nerwowe mnie czeka...

Posted

No super, szczeniak, i to jeszcze rasowy:mad::angryy::shake:. A ja bym sie zapytala czy kopie rodowodow tez podeslac moze, to sobie wybierze rase na podstawie ich. :angryy::shake:

Posted

Reksiu- ten ONek z chorobą skóry podobno poszedł do bardzo fajnych ludzi, do domku z ogródkiem ;) Bardzo im się spodobał, więc myślę, że jak w takim stanie wzięli psa to źle mu nie będzie!

Posted

[quote name='GoskaGoska']no to super z tym ONkiem to juz zdejmuję z ogloszen :loveu:
Dziękuję Ci Goska bardzo, bardzo, bardzo!:loveu:

A tym nowym ONeczkom postaram się zrobić nowy wątek w stylu: ONki i podobne we Wrocławskim schronie!

Posted

zrob zrob :0 na Negri stronie jest tylko z nowych 1, 5 sunia onkowata oraz jedna dlugowlosa, ale byla na kwarantanie. Nie wiem , ktos się po nią zgłosił czy robic jej ogloszenia? A jak bialy psiak - Albus. Ktos dzwonil o niego? A z Maksem znow cisza? Kurcze teraz ma malo bardzo czasu, ale na allegro wisi i na gumtree pare dni temu dalam. Moze w nocy dam go znow wszędzie gdzie się da.