Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

uwaga !!!

WAŁ W OŁAWIE PRZECIEKA. EWAKUACJA SCHRONISKA. PILNIE POTRZEBNY BEZPIECZNY DT DLA 1 DUŻEJ ŁAGODNEJ SUCZKI I 8 PSÓW Z ZAKRZOWA. do Zakrzowa nie mam kontaktu, z Oławą rozmawiałam, większość psów znalazło schronienie, jednego nawet ulokowano w Urzędzie Miasta.

Jakby co - ja mogę wziąć dwa koty, psa niestety nie, bo mam dwa i jesteśmy na terenie zagrożonym (osobowice-rędzin)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

info z WP:
Wrocław - wezbrana woda dotrze w sobotę między 4.00 a 6.00 nad ranem. Tutaj poziom Odry podniesie się do 670 centymetrów, czyli pół metra niżej w 1997. Przez Wrocław czoło fali będzie przechodzić przez sześć godzin.

dalej potrzeba dt dla tych psów z Oławy?

schron we Wro chyba jest bezpieczny... ale nowy schron zrobili na terenie zalewowym...

Iiwka akcja nr 2 to inny termin konsultacji z okulistą.. ale na razie zawieszone to jest bo po 1 Demi ma nowe 2 psy i musi się nimi zająć i po 2 na Gordona czają się 2 domki.. zobaczymy

Posted

w Oławie przed chwilą jeszcze ktoś przyprowadził amstaffa. Został sam w schronie na razie, bo atakuje psy i nie mają gdzie go umieścić. Oczywiście nie zostawią go, ale dt potrzebny (bez zwierząt). Przed chwilą rozmawiałam z Zakrzowem - Opole od nich zabrało te ostatnie psy.

we Wro prawdopodobnie zakrecą wodę jeszcze dziś

Posted

Dużą suke gdzies upchnęli. Został tylko amstaff, którego właściciel dziś przyprowadził .... bo go zalało czy zalewa, czy ma zalać.... Nie skomentuje, bo mnie też zaleje, ale krew

Posted

xmartix napisał(a):

schron we Wro chyba jest bezpieczny... ale nowy schron zrobili na terenie zalewowym...

normalnie nobla im ;| a co tam psy ... przecież one mogą się topić ;/

Posted

Cześć dziewczyny, ja wczoraj obleciałam działki na Kozanowie, wiem, że tam facet trzyma kaukaza w boksie ale nie mogłam dopatrzeć czy go zabrał, szczekałam i miauczałam i się nie odezwał więc pewnie go zabrał. Za moimi oknami ciągle przejeżdżają straż i wojsko, budują barykadę na obwodnicy Kozanowa... Niestety na tymczas u mnie nie ma szans przy moich trzech.

Posted

gosikf & dogs napisał(a):
Cześć dziewczyny, ja wczoraj obleciałam działki na Kozanowie, wiem, że tam facet trzyma kaukaza w boksie ale nie mogłam dopatrzeć czy go zabrał, szczekałam i miauczałam i się nie odezwał więc pewnie go zabrał. Za moimi oknami ciągle przejeżdżają straż i wojsko, budują barykadę na obwodnicy Kozanowa... Niestety na tymczas u mnie nie ma szans przy moich trzech.

A ten co miał kury i psa o posturze ON przy samym parku, jak się idzie wałem od jeziorka do basenu, przy samym końcu?

Posted

[quote name='GoskaGoska']Korenia chodzisz jakos do Factory? Można się tam jakoś umówic?

Chodzę :) ale w najbliższym czasie się nie wybieram ;)

Jak ktoś chce odebrac grawery to byłabym wdzięczna chociaż za jakąś wiadomość!:P dobrze, że moja mama była dzisiaj w domu, bo byście klamkę pocałowy :P

Posted

Mąż mi głowie urwie, ale w razie czego coś małego, koniecznie lubiącego dzieci chyba możemy przetrzymać. O ile nas nie zaleje, my znowu mieszkamy przy Ślęzie. :shake:

Posted

Wszystkie zwierzęta z tych działek zostały zabrane - dwa razy dziś sprawdziłam :) Ten kaukaz to briard jest - stara suka strasznie zaniedbana. Obok na działkach były dwa psy - tez zabrane są , no i niżej mieszka Morus - berneńczyk - on już w domu, nie wiem jak się sprawy drobiu przedstawiają, ale kur nie widziałam, no i nie wiem, co z kotami - było ich tam półdzikich trochę - ale pewnie uciekły na osiedle.

Posted

rebellia napisał(a):
Mąż mi głowie urwie, ale w razie czego coś małego, koniecznie lubiącego dzieci chyba możemy przetrzymać. O ile nas nie zaleje, my znowu mieszkamy przy Ślęzie. :shake:

Dzisiaj byłyśmy z Amy sprawdzić stan Ślęzy przy ND, jest niżej niż w tamtym roku po opadach. Żeby wyszła z koryta jeszcze trochę jej brakuje, a żeby się przelała to musiałaby się spiąć bardzo w sobie ;)

Posted

zapach - w końcu wszystkie nawozy z pól, muły, osady się zebrały to płyną i cuchną .... podobno źle nie jest ... ale ja jestem przerażona wysokością wody przy moście Sikorskiego ....

Posted

Korenia napisał(a):
Dzisiaj byłyśmy z Amy sprawdzić stan Ślęzy przy ND, jest niżej niż w tamtym roku po opadach. Żeby wyszła z koryta jeszcze trochę jej brakuje, a żeby się przelała to musiałaby się spiąć bardzo w sobie ;)

i to mnie pociesza, ale po 1997 nie jestem taką optymistką, też mówiono, że tylko Odra jest groźna... :shake: Już teraz mówią, że Widawa w dolnym odcinku jest delikatnie mówiąc niepokojąca... a przecież zapewniali, że nie podniesie się za bardzo stan wód w dopływach Odry.

PS Ulv co się dzieje z Twoim telefonem? Jak dzwonię robi tylko pik, pik i się rozłącza.