Koperek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ktoś się próbuje do mnie dostać na pw, a mam zapchaną skrzynkę i nie mogę odepchać ;P PROSZĘ O KONTAKT NA GG 13140537 :) Quote
Koperek Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 !!! Zatrzęsienie psów !!! Pomocy w ogłaszaniu !!! Szukam tymczasów !!! Choćby dla szczeniaków !!! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Quote
GoskaGoska Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Koperek a napisz coś więcej? Jakich psów jest masa - rozumiem , ze również szczylki - kudre masakra wiosenne porządki ludzie zaczęli robić :( Quote
Koperek Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='GoskaGoska']Koperek a napisz coś więcej?[/QUOTE] Gosia, ale co więcej??? Na każdym boksie robi się ciasno i sama wiesz, co to oznacza w niedalekiej przyszłości... Jest psów blisko 300 realnie! A to w tamtym roku było przepełnienie, a to dopiero MARZEC!!! Quote
Koperek Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Nowy wątek- POMOCY! http://www.dogomania.pl/threads/181537-Z-przeraA-enia-A-PI-NA-STOJAE-CO-Wychuchany-wypieszczony-a-jednak-porzucony-ZGROZA?p=14267080#post14267080 Quote
Koperek Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Następny: http://www.dogomania.pl/threads/181541-PrzytulaA-ny-ucieszny-i-absolutnie-bezpieczny-mix-rotta-WROCA-AW?p=14267268#post14267268 Quote
Koperek Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Nowy wątek- MASAKRYCZNIE POTRZEBUJE DOMU NA CITO! http://www.dogomania.pl/threads/181625-PiAE-kny-ON-z-mieszkania-poddaje-siAE-WROCA-AW?p=14275780#post14275780 Quote
amensalizm Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 podniosę, bo nie chce mi się wciąż szukać tego wątku na dalekich stronach. Quote
xmartix Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 amensalizm subskrybujesz wątek jak coś na nim napiszesz więc nie musisz szukać na dalekich stronach tylko u siebie w substrybcjach Quote
xmartix Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 amensalizm subskrybujesz wątek jak coś na nim napiszesz więc nie musisz szukać na dalekich stronach tylko u siebie w substrybcjach Quote
kikou Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 :loveu::loveu:dużo, dużo zdrówka i wszystkiego co najpiękniejsze dla Xmartix i Dzidziusia!!!!!:loveu::loveu: ...bo to jakoś dzisiaj chyba miało być.... ;) Quote
amensalizm Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Xmartix :D Wszystkiego naj naj ;) Jest coś w schronie ala wyżeł (ale nie koniecznie) co lubi koty? (dom na wsi z 7 kotami, sunia owcz niem. młoda, bystrzyca kłodzka) Quote
Slomka22 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 A moze ten biedny brutusik - wiem, ze to nie wyzel ale taka bieda nieszczesna Quote
amensalizm Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Mogłabyś podesłać linka, bo nie pamiętam imion? Musi lubić koty ;) Quote
Slomka22 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='amensalizm']Mogłabyś podesłać linka, bo nie pamiętam imion? Musi lubić koty ;) o tej bidzie pisalam http://www.dogomania.pl/threads/181537-Z-przeraA-enia-A-PI-NA-STOJAE-CO-Wychuchany-wypieszczony-a-jednak-porzucony-ZGROZA?p=14267080#post14267080 Koperek jak to jest z kotami u niego? Albo http://www.dogomania.pl/threads/181625-PiAE-kny-ON-z-mieszkania-poddaje-siAE-WROCA-AW?p=14275780#post14275780 Ze zacytuje Koperka: "Bej nie ma nic przeciwko nikomu" Quote
GoskaGoska Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ula nikt praktycznie szybciej na koty psów nie sprawdza nim nie ma takie potrzebny, można jedynie wnioskować z opisów jak pies jest tolerancyjny i łagodny to, że koty może również tolerować, ale tak to trzeba psa wyciągnąć i sprawdzić. Aczkolwiek takie schroniskowe badanie nie musi być 100% , bo np ten co kotów nie lubiła i chciał gonić - po 2 tyg śpi na jednym posłaniu, a znów może być tak, że pies jest w schronisku w szoku , ma za dużo bodzców i nawet kotów nie zauważy, a w domu się może rozbrykać. Moje zdanie jest takie, że jeśli pies nie ma morderczych zapędów do kotów to się go da nauczyć przyjaźni kocio-psiej. Niestety sama nie próbowałam - jednak opieram to już na przypadkach adopcyjnych gdzie były różne historie z kotami i psami Quote
amensalizm Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jak mówiłam jest dom z ogrodem i nie ma wielu warunków z wyjątkiem 'miłości' do kotów, bo ich facet ma dużo. Moze akurat wiecie, ze któryś koty akceptuje- bo np. mieszkał z kotami. ;) Facet miał wyżła- znajdę, który nigdy sie z kotami nie pogodził. Teraz chce "kotolubnego" już tak na pewno. Mój on, pro-wszelaki i za łagodny- kota goni potwornie i jak prawie nasz ;) kot wyjdzie na dwór to muszę go przywiązywać na drugim końcu ogrodu i nieść kota na rękach do domu, bo może w nieskończoność czekać pod drzewem. Natomiast mały kota goni na dworze z wielkim uporem, a w domu nie zwraca na niego uwagi- pomijając chwile jak kot go odgania od miski i zabiera jedzenie. Tak czy inaczej grzeczny kochany pies nie zawsze jest taki w stosunku do kotów. Quote
GoskaGoska Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ja ci mogę napisać, ze wiem , ze ten połłysy owczarek toleruje koty, bo byłam w biurze z nim jak kot siedział na biurku, on go chciał powąchać a kot go łapą pac - i się biedak wystraszył- nawet nie warknął , ale to pewnie za ciężki przypadek dla tego Pana, ale jak coś kikou ma 1 kota to może bardziej popatrzeć Quote
ulvhedinn Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Większość psów da się nauczyć tolerancji dla kociastych (przynajmniej swoich), z tym że przy dużym psie zawsze trzeba uważać na młode kociaki..... Quote
Poker Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ulvhedinn napisał(a):Większość psów da się nauczyć tolerancji dla kociastych (przynajmniej swoich), z tym że przy dużym psie zawsze trzeba uważać na młode kociaki..... a jak to zrobić? Quote
yuki Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Można je zobojętnić na sytuacje gdy kot jest w tym samym pomieszczeniu. Odwracać ich uwagę smakołykami, zabawkami, komendami, pochwałami. Robić to za każdym razem gdy jest kot, chwalić gdy pies przestaje zwracać na niego uwagę, a zaczyna się interesować czymś innym. Generalnie zrobić tak , zeby psu się dobrze kot kojarzył :) Kot=zabawa, przysmaki i przyjemność. Quote
amensalizm Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='yuki'] Kot=zabawa, przysmaki i przyjemność. Moje tak właśnie myślą :diabloti: Kot nie podziela ich optymizmu. Quote
yuki Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Aaa wiedziałam , że się któraś doczepi :diabloti: Chodizło mi oczywiuście o zabawę z człowiekiem :) Quote
amensalizm Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 yuki napisał(a):Aaa wiedziałam , że się któraś doczepi :diabloti: Chodizło mi oczywiuście o zabawę z człowiekiem :) A to też. Potwory jak już kot siedzi na słupku i jest kłębkiem nerwów radośnie biegną do mnie z uśmiechniętymi mordami jakby mówiły "choć z nami, bawimy się kotem" Ale tak z własnego doświadczenia. wewnątrz wystarczyło psom może z 3 razy powiedzieć że nie wolno ruszać kici i wepchnąć im coś dobrego do pyska, od razu zaakceptowały. Quote
Recommended Posts