Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwariowałam, bo ja mam już 4 psy ( w tym dwa wielkopsy w tym jeden mocno chory).
Ale mam też domek z ogródkiem.
Ludzie mnie zaczną wytykac palcami ( o najbliższej rodzinie nie wspomnę) i podrzucać mi wiejskie kundle. I skończę jak Wioletta Willas.
I aż sie boje dzwonić, bo a nuz okaze się że pies jest do wzięcia.
Podzuciłam go na wątek szukam psa, ale nikt się nie zainteresował niestety.

Posted

Dzwoniłam do schroniska. Ponoć psa już nie ma, ale mam wrażenie, że obsłudze nie chciało się szukać.
Jezeli któraś z Was będzie w schronisku, to prosze o sprawdzenie przy okazji czy pies jeszcze jest. Sprawdziłabym sama ale to 300 km

Posted

Wiem a przynajmniej mam nadzieje, ze mnie nie udusicie, ale musialam to wkleic

[quote name='zuzlikowa']RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!!
....sytuacja jest tragiczna!!!!....

Pod Częstochową została znaleziona UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!!
Mosii bierze kilka psów,szczeniaki....kilka inne dziewczyny!!!
zostają dwa młode,ale straszliwie zapasione benie...zapasiony podhalan i podhalanka!!!

PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla
2 bernardynów(psy) oraz 2 podhalanów(suni i psa!)...

Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!!

ew.kontakt z mosii,LACRIMĄ!!!

PILNIE POTRZEBA ZABRAĆ TE PSY!!!!...4 duże psy szukają miejsca!!!!
2 bernardyny-psy i 2 podhalany-sunia i pies!!!

...pewna fundacja juz się ...wypięła!!!...a tak kocha!!!...tym psom zostajemy tylko my!!!

Posted

Slomka nie uduszę Cię, co więcej nawet mnie temat zainteresował.
Pieseczka nr 414 niestety ( albo stety) nie ma już w schronie. Zadzwoniłam jeszcze raz, poprosiłam kierowniczke i kazałam sprawdzić w ewidencji. Kierowniczka miła nie była, ale sprawdziła. Pies został wydany w styczniu, strona nie była aktualna.
No więc teoretycznie mam wolny wakat.

Posted

wolny wakat?
tzn że możesz wziąć na dt jakiegoś?

wklejam zdjecie pieska który wczoraj został znaleziony w okolicach Żeromskiego, pies jest wykończony, dzisiaj będzie u weta, może kojarzycie tego psa? ma kołnierz, czyli był leczony, ma chorą skórę, być może nużycę

jak go znacie to dajcie znać, a jak nie to trzeba szukać właścicieli

Posted

Teoretycznie mam wolny wakat ale na dom stały.
Ja nie potrafię oddać nikomu psa, jak go już wezmę. Miałam już w życiu taką przygodę i efekt jest taki, że pies został u mnie.
Dzwoniły same oszołomy, a jak się w końcu pojawił uczciwy człowiek, to pies odmówił współpracy i na następny dzień wrócił do mnie. To był trzeci mój pies ( w centrum Krakowa) i jest ze mną do dziś. Ma ADHD, nikt by z nim nie wytrzymał i wcześniej czy później wylądowałby w schronisku.
Czytając Dogomanię, wielokrotnie już ostatnim wysiłkiem powstrzymywałam się od wpisania " ja go wezmę". Płakać mi się chce, obiecuję sobie codziennie, że nie otworzę komputera i nie dotrzymuję obietnicy. Ale wmówiłam sobie, że szukam młodego (bo ja mam starą gwardię) dużego, poczciwego, łagodnego miśka, raczej płci żeńskiej ( dla zachowania równowagi), takiego jak ten co był w schronisku, takiego jak leonberger, którego miałam. I trzymam się tego z uporem maniaka, żeby nie zwariować. I jak na razie wszystkie takie psy znalazły na szczęście dom wcześniej. Piszę na szczęście, bo utrzymanie kolejnego tak dużego psa doprowadzi mnie na skraj bankructwa.

Posted

mysle, ze na te pieski trzebaby zwrocic uwage..

2114/08
8 lat, suczka, średniej wielkości. Trafiła do schroniska bardzo chuda. Na początku znajomości zachowuje dystans. Dla znajomych niezwykle miła i przyjazna.

1361/08

Amor - 7 lat, pies, średniej wielkości. Trafił do schroniska z bardzo zaniedbaną sierścią. Obecnie jest ostrzyżony. Spokojny, grzeczny i łagodny pies. Wspaniały towarzysz i przyjaciel. Jego sierść wymaga regularnej pielęgnacji lub strzyżenia.

1027/08

Pimpek - 6 lat, pies, niewielki. Wychowany w mieszkaniu. Typowy kanapowiec. Miły, grzeczny, czasem lubi poszczekać. Uwielbia swoje posłanie i jedzenie :)

1206/08
7 lat, pies, średniej wielkości. Bardzo wystraszony pobytem w schronisku. Grzeczny, karny i przyjazny.

Posted

77/08
7 lat, suczka, średnia, wysterylizowana. Została zabrana z bardzo złych warunków, razem z 14 innymi psiakami. Większość życia spędziła na łańcuchu :( W stosunku do osób, które zna jest miła i przyjazna. Do obcych podchodzi z dystansem. Będzie pilnować swojego terenu. Dobrze czułaby się w kojcu, spełniając role stróża.

1630/08

8 lat, suczka, niewielka. Miła, grzeczna i przyjazna. Na początku znajomości trochę nieufna. Typowy kanapowiec.

276/09

8 lat, pies, średniej wielkości. Został znaleziony w bardzo złym stanie. Obecnie odzyskał w pełni siły i czeka na nowy dom. Miły i kontaktowy. Lubi szczekać.

1526/08

Misiu - 8 lat, pies, niewielki. Bardzo aktywny, rezolutny i wesoły piesek. Przyjazny i uroczy.

154/09

Raper - 2 lata, pies, średniej wielkości. Bardzo pobudliwy, aktywny i ekspresyjny pies. Zadziorny wobec innych ludzi. Nie lubi gdy sią od niego coś wymaga, lub do czegoś zmusza. Wymaga jednego, stanowczego i doświadczonego opiekuna. Nie może mieszkać z dziećmi.

318/09

7 lat, pies, średniej wielkości. Bardzo kontaktowy, pogodny i wylewny pies. Wspaniały towarzysz na długie lata.

Posted

86/09

7 lat, pies, niewielki. Pobudliwy, szczekliwy i energiczny pies. Idealny do domu z ogrodem. Nie lubi małych dzieci. Potrzebuje dyscypliny.

296/08
7 lat, pies, średniej wielkości. Został znaleziony. Jest jeszcze bardzo przestraszony pobytem w schronisku. Potrzebuje trochę czasu by zaakceptować zmiany.

1992/08

8 lat, suka, średniej wielkości, wysterylizowana. Miła, kontaktowa, wesoła i energiczna, Nie lubi innych zwierząt.

534/09

7 lat, pies, niewielki, wykastrowany. Wesoły, wylewny, spragniony ludzkiej miłości. Typowy kanapowiec.

320/09

7 lat, pies, niewielki. Na początku znajomości zachowuje dystans. Potrzebuje trochę czasu i miłości ze strony właściciela. Będzie wspaniałym psem towarzyszem.

Posted

Dzisiaj wraz z innymi 11-stoma pieskami do domu tymczasowego w Niemczech pojechał stareńki Amiczek 873/09 z boksu 16 . On nie ma swojego wątku na Dogo (nie znalazłam ) więc piszę tutaj.

Posted

iwa77 napisał(a):
Dzisiaj wraz z innymi 11-stoma pieskami do domu tymczasowego w Niemczech pojechał stareńki Amiczek 873/09 z boksu 16 . On nie ma swojego wątku na Dogo (nie znalazłam ) więc piszę tutaj.

Oby im tam było dobrze!