Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Offik ale istotny
ZAGINĄŁ PIESEK !!!!

Dnia 26 grudnia 2008 roku z Kamienca Wrocławskiego zaginęła suczka 8-miesieczna, z czerwoną obrożą. Na imię ma TINA.
Bardzo miła, przyjazna, ufna ludziom. Kochamy ją i tęsknimy za nią!!! We wrześniu tego roku była adoptowana ze schroniska (Wrocław, ul.Skarbowców53 tel071/3625674) Jest zaczipowana. Gdyby ktoś z Państwa widział takiego pieska,to bardzo proszę o kontakt pod nr tel 0693 85 28 96. Bardzo, ale to bardzo tęsknimy za nią. Jest wyjątkowa. BARDZO PROSIMY O POMOC!!!
(mozliwe,ze zostala wywieziona autem gdzies dalej, dlatego zalezy nam na rozsylaniu tej wiadomosci rowniez do innych miejscowosci)
Zdjęcia:
http://wap.plusfon.com/u/17685.JPGhttp://wap.plusfon.com/u/17688.JPG

Proszę o przesłanie tej informacji wszystkich swoim znajomym.
Bardzo dziękujemy za pomoc.

Posted

Przepraszam za off, ale tu dużo ludzi zagląda:

UWAGA WROCŁAW ALARM!!!!!

Dzis popołudniem uciekła GABA, owczarek niemiecki!!!!!!!

Co mnie cholera podkusiło, żeby ją puścić ze smyczy na czas wywalania śmieci??? W kazdym razie odwróciłam sie a psa nie ma. W ciągu może 30 sekund zapadła się pod ziemie.
Nie wiem czemu sie oddaliła, nie wiem, czemu nie poleciała pod drzwi domu.
Nie widział jej NIKT!!!! ani psiarze, ani menele, ani facet odśnieżający chodnik.

Co najgorsze Gab ma na sobie obroże, której wczesniej nie nosiła (używana skórzana) i nie ma przełozonej adresówki. Co jeszcze gorsze- ma bandamke "szukam domu" Boję sie ze kto ją znajdzie pomysli że wywalona i nie będzie szukał właściciela....

Gaba to duży, typowy ON krótkowłosy. Podpalana, ładnie wybarwiona. Czarny pysk, kuleje na przednią lewą łapę. Na szyi obroża z zieloną bandamką "szukam domu"- napis biały.
Zgineła w centrum Wrocławia, Piłsudskiego/Zielińskiego

Posted

viverna Tym trzem wesołym pieskom także przydałyby się tematy, są piękne i musi ktoś je zobaczyć. ;)

"2000/08
9 lat, pies, mieszaniec jagd teriera."

Czy ten piesek jest maleńki, taki jak jagdteriery? Szukacie dla niego domu tymczasowego? I na jakiej podstawie taki dom sie załatwia?
Dużego pieska na dt nie mogę wziąć, mieszkam w mieszkaniu, i mam inne zwierzaki. Może chociaż temu udałoby sie pomóc przetrwać tę zimę. (one są zagrożone uśpieniem?)

Posted

strup napisał(a):
viverna Tym trzem wesołym pieskom także przydałyby się tematy, są piękne i musi ktoś je zobaczyć. ;)

póki co mam tylko przypadkowe zdjęcie i nic o nich nie wiem, tematy mało przynoszą pożytku, jeśli chodzi o psiaki siedzące w schronie, z którymi nawet ciężko wyjść na spacer, lepiej od razu ogłoszenia, bo w wątkach tylko "podnoszę" i "do góry" i "hop" nie ma sensu...:-(

Posted

strup napisał(a):

"2000/08
9 lat, pies, mieszaniec jagd teriera."

Czy ten piesek jest maleńki, taki jak jagdteriery? Szukacie dla niego domu tymczasowego? I na jakiej podstawie taki dom sie załatwia?
Dużego pieska na dt nie mogę wziąć, mieszkam w mieszkaniu, i mam inne zwierzaki. Może chociaż temu udałoby sie pomóc przetrwać tę zimę. (one są zagrożone uśpieniem?)

Ta biała w środku to KOKA i od bardzo dawna ma swój wątek. A te dwie po bokach to są mixy haskich, które niestety ani nie mają swoich wątków, ani szczęścia w adopcjach- wracały po kilka razy do schronu.

Jeżeli chodzi o jagd teriera to rzeczywiście jest malutki i fajny :). Choć nie mam pojęcia, jak na koty reaguje- a nie wiem też, o jakich zwierzakach mówisz w swoim domu. Teraz wygląda dużo lepiej niż z dnia przyjęcia.

Posted

Koperek napisał(a):
Ta biała w środku to KOKA i od bardzo dawna ma swój wątek. A te dwie po bokach to są mixy haskich, które niestety ani nie mają swoich wątków, ani szczęścia w adopcjach- wracały po kilka razy do schronu.

Takim powracającym po nieudanych adopcjach przydałby się dobry tymczas :-(

Posted

Koperek Ja mam psa i duże stadko szczurków, ale one mają swój pokój.
Więc jak miałoby wyglądać oferowanie domu tymczasowego? Jadę do schroniska, podpisuje papiery..?

Posted

strup napisał(a):
Koperek Ja mam psa i duże stadko szczurków, ale one mają swój pokój.
Więc jak miałoby wyglądać oferowanie domu tymczasowego? Jadę do schroniska, podpisuje papiery..?

Wiesz co- ogólnie mówiąc to nie ma czegoś takiego jak tymczas u nas w schronie. Bardzo niechętnie przyjmują takie rzeczy do wiadomości:shake: Więc przyjdź normalnie podpisz papiery, jako dom stały, a później kiedy pies zmienia właściciela to zmienia się też adres na umowie i tyle!

A w między czasie robimy ogłoszenia i mamy nadzieję, że domek szybko się znajdzie ;)

Tylko nie wiem, czy akurat ten terierek jest najbardziej w tej chwili potrzebującym psem...:oops:

Posted

prosimy o pomoc w poszukiwaniach kontakt z Ulv: 609 325 217

BIANKA1 napisał(a):
Prawdopodobnie Gaba nie żyje .
ULV prosi wszystkich , którzy mogą pomóc w szukaniu Gaby o zadzwonienie do niej i pomoc w poszukiwaniach martwej , lub żywej .

Wczoraj pies podobny go Gaby wpadł do Odry w okolicach Wyspy Słodowej ,została wyłowiona i uciekła .
[SIZE=3]więcej nie pamiętam , bo lezę z wysoką gorączką :roll:
Proszę , poprzeklejajcie to na inne wrocławskie wątki .

Posted

Koperek A jakie małe (wzrost/średnie ewentualnie tak do kolan) pieski są w jeszcze większej potrzebie? To nie może być chory piesek (chorują nam teraz szczurki, a nie mamy tyle przygotowanych pieniążków, na więcej chorowitych istotek).

Posted

jak biorę psa na DT,to mówię o tym w biurze.Panie nie pobierają ode mnie opłaty.
Papiery są wypisane na mnie , potem jak wyadoptowuję psa to zawieram umowę adopcyjną jako ja z nowym właścicielem.
Raz zabrałam psa w okresie kwarantanny i wtedy miałam umowę czasową, gdyby się znalazł właściciel i na szczęscie się znalazł.
Jeżeli bierzesz chorego psa, to schron leczy bezpłatnie przez 2 tygodnie.
Sterylka też jest bezpłatna tylko trzeba w ciągu 2.tygodni od zabrania psa umówić termin na 'zaś.'

Posted

Poker dzięki za wiadomość. ;)

Koperek Tak właśnie to samiczka.. My też mamy samca, ale czytałam, ze samiczka do sterylizacji idzie, kiedy? Suczka szuka dt czy ds?

Posted

a ja jak biore dziadki to zawsze na umowie mam napisane dom tymczasowy i np. z Antosiem to jeszcze byłam u kontroli bezpłatnie po miesiącu....a z Agatkiem też pojade do kontroli po 2 m-cach i jak sie umawiałam do kontroli to nikt nie mówił, że coś miałabym za te kontrole płacić.... tylko leki wykupic ewentualnie....

Posted

Ja z informacja skopiowana, ale wazna
#1636 (permalink) justynavege

Dzisiaj, 16:53 #1869 (permalink) ANETTTA

masa ludzi tu wchodzi
wiec kopiuje inf z katowickiego watku

Schronisko w Katowicach - POMÓŻMY IM ZNALEŹĆ DOMY !!!! - Strona 97 - Dogomania Forum

Ostrzeżenie !

Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie romów mieszkających na południu Polski.
Rodzina ta wyszukuje na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie psy są oddawane praktycznie za darmo. Wyszukuje konkretnych psów: w typie amstafa. A po co? Do walk!!
Mimo iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski.
Jedna z dogomaniaczek trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu…

Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej:
„Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej.Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg) o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakis szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed smiercia ale oddali ją kumplowi na rozmmażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczełam bo pokazali mi inne psy które szukaja na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówil szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. uf. To zgrubsza tyle Ci ludzie bardzo dobrze grają!”
Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci.
AKTYWNIE WLACZ SIE DO POMOCY PRZEKAZ TE WIADOMOSC DALEJ
Osobą na tejże rozmowie przedadopcyjnej była Basia gk (nick na dogomani) z Tarnowa

Posted

Rudy bezimienny psiak

i szuczka ROTA-imię nadane ze względu na rotkowe umaszczenie i charakterek

mogą mieć około 2 miesięcy
suczka jest bardziej opanowana, dominuje nad braciszkiem. Delikatna i ogólnie kochana

psiak-ciamajda. weszedł w karmę, porozmazywał wszystko na podłodze, i pomazał mi cały sweter:evil_lol:
jak w końcu grubą pupą wczłapał mi się na kolana próbował dalej wejść na ramiona:eviltong:
dostają świra na puncie człowieka-cieszą na widok każdego dwunoga
po kwarantannie będą miały szczepienia

wiem ze chetnych na szczeniaki jest dużo...
szczególnie w okolicach wrocławia
dwa makle szczyle czekaja w uciechowie na nowe domy
proszę jeśli ktoś taki będzie można podać nasz nr tel 510 433 322

Posted

szukam weta ktory wysterylizuje moja buldozke juz nie mam sily jej pilnowac i sprzatac domu co chwile masakra, ale troche sie boje o nia bo to buldog moze macie jakis do polecenia i koszt prosze o info na pw