Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, że trochę off (piesek nie jest schroniskowy, ale też z wro).

Proszę Was o pomoc: znajomy miał w opisie na gg, że odda amstaffa, wypytałam go, co i jak i założyłam wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-rodowodowa-sunia-amstaffa-do-adopcji-124658/

Ponieważ na tę rasę panuje okrutna moda :-(, ludzie są nieodpowiedzialni, rozmnażacze czają się na każdym zakręcie ;) to, jak tu działać w tej sprawie?

Fakty są takie: właścicielka wyjechała, zostawiła suczkę amstaffkę (płodną i z rodowodem) swojemu znajomemu, on nie ma czasu na psa, musi ją oddać.

O psie decyduje właścicielka, znajomy jest tylko pośrednikiem.

Ta "właścicielka od siedmiu boleści" wedle wersji, którą podał obecny tymczasowy opiekun, chciała sunię komuś odsprzedać za koszty szczepień, czy takie tam bzdury.

Jak znaleźć odpowiedzialnego opiekuna dla amstaffki, która nie jest wysterylizowana i myślę, że nie będzie :-(

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

słuchajcie, zamiast Christy (bo jej już nie ma w schronie) wyszłam z 4-miesieczną suczka amstaffa, ruda z białym krawatem, rzekomo pogryzła dzieci, lecz akurat w schronie byly jakies 11-latki i na wszytskich skakała i nic im nie zrobiła! ale ludzie kłamią :angryy:

Posted

xmartix napisał(a):
słuchajcie, zamiast Christy (bo jej już nie ma w schronie) wyszłam z 4-miesieczną suczka amstaffa, ruda z białym krawatem, rzekomo pogryzła dzieci, lecz akurat w schronie byly jakies 11-latki i na wszytskich skakała i nic im nie zrobiła! ale ludzie kłamią :angryy:

albo dzieciaki ja prowokowaly i sie bronila...poza tym jak 4 miesieczny pies moze kogos pogryzc??:mad:

Posted

noż szlag by to trafił - zabawka się znudzila to trzeba bylo ją oddac - tylko dlaczego z taka etykietka... zdazylam Pongo zlosic na forum astkow a tu znow nowe psie dziecie astka...
Xmartix napisz moze do andzia69 - ona jest specem od astkow

Posted

Slomka22 napisał(a):
noż szlag by to trafił - zabawka się znudzila to trzeba bylo ją oddac - tylko dlaczego z taka etykietka... zdazylam Pongo zlosic na forum astkow a tu znow nowe psie dziecie astka...

ale czy ona zajmuje sie adopcja astków? moze do fundacji astków napiszę
mam zdjęcia, ale z komórki czyli bardzo słabe, sunia znajduje sie na obserwacji,czyli jest odizolowana, potrzebuje kontaktu czlowieka inaczej zglupieje, prawdopodobnie bede w sb w schronie to z nia wyjdę, ale co dalej?

Posted

Slomka22 napisał(a):

Nie ma sensu pisać do kogokolwiek w sprawie tego dziecka- za tydzień już jej nie będzie, a dorosłe nadal będą kwitnąć w kojcach. Zamiast tracić energię na szczeniaka zajmiecie się bardziej problemowymi i nie tak ładnymi astami??:cool3:

Jeszcze się nie zdarzyło, żeby astowaty maluch czekał za długo ;)

Posted

Koperek ta Pani od Sary co dzis do mnie pisala, ze moge jej zaproponowac duze suczki, ale musza byc do dzieci lagodne> Mysle ze to fajny domek, przeprowadzają sie do domu z duzym ogrodem i Pani stwierdzila ze bedzie miejsce na drugie psa. Ktora duza sunia lubi dzieci i dogada się z inną suką?Masz jakies poprozycje?

Posted

Koperek napisał(a):
Nie ma sensu pisać do kogokolwiek w sprawie tego dziecka- za tydzień już jej nie będzie, a dorosłe nadal będą kwitnąć w kojcach. Zamiast tracić energię na szczeniaka zajmiecie się bardziej problemowymi i nie tak ładnymi astami??:cool3:

Jeszcze się nie zdarzyło, żeby astowaty maluch czekał za długo ;)

Koperku to jakbym mogla prosic o foty :) to pozakladam im watki - ale potrzebuje tez namiary na kogo podac w razie pytan...

a co do szczeniora to szkoda zeby trafil w niepowolane rece:mad: wiec moze lepiej zeby fundacja astow go przejela zanim.... zniknie ze schronu..

Posted

Slomka- fundajca ma szczeniorów pod dostatkiem i to nie tak zadbanych, jak ten i powątpiewam, że przejmie tego- aczkolwiek nie zabroniłam napisać do nich ;) Ale nie sądzę, żeby to było dobre zużywanie energii- "nasze" panie ze schronu nie są w ciemię bite- ponad 20 lat wydawania psów to jednak nie pikuś ;)

iwuś- za chwileczkę wyczyszczę skrzynkę! ;)

Goska- szczerze to się już pogubiłam, która to ta pani...:oops: Napisz coś więcej o psie, jaki musiałby być- z kim się zgadzać, jaki charakter, ile lat, jak duży. I pomyślę!

Posted

Slomka22 napisał(a):
ok Koperek nie bede sie przekomarzac :P
Z innej beczki :) obfocilas moze moj beznadziejny przypadek?

Niestety w schronie będę dopiero jutro bądź w sobotę wyjątkowo. Nie dało rady wcześniej- caly czas zapieprzam:shake:

Jak obiecałam to obfocę ;)

Posted

Slomka22 napisał(a):
ok, ale jak wiesz ja standardowo upierdliwa jestem :) a teraz do tego uziemiona w domu

Wiesz pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da, niestety- nawet jakbym rąbnęła z rozpędu głową w mur to i tak nic nie zmieni:roll: Od tego ani szybciej się w schronie nie znajdę, ani dłużej tam nie będę.