Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fredzia:) napisał(a):
schronisko w ten weekend bedzie czynne?? chcialam przyjsc w niedziele wyprowadzic pieski na spacer ale to swieto i nie wiem czy bedzie mozna

Wiesz co- nawet nie wiem:oops: Najlepiej, jak zadzwonisz i po prostu zapytasz! :lol:

Posted

a wczoraj trafił do schronu piesek mały jak chichaua (czy jak to się pisze..), podobno ma roczek i jest minimalny, ma mordkę jak moja piąstka a długość łapek jak moje palce :loveu:słodziutki i.. wystraszony..:-(

Posted

Fredzia:) napisał(a):
i jeszcze jeden watek
....

ale ostro wzięłaś się do roboty:Rose:

super, że pouzupełniasz numery itp....
to bardzo potrzebne informacje:
o wieku, n-rze schroniskowym i okolicznościach przyjęcia, telefon kontaktowy i w którym schronisku przebywa...
zawsze na początku wątka,
na tym później będą się opierać inne osoby do ewentualnych ogłoszeń..

Posted

drodzy wrodogowianie :) przepraszam za off, ale ponawiam pytanie: mam 3 kg puriny do oddania, czy zanieść do schroniska (kropla w morzu potrzeb) czy ktos z Was potrzebuje karmy dla tymczasowicza?

Posted

No my bysmy były szczęśliwe, 7 psich mordek wiecznie głodnych to nie przelewki... :oops:

Widze że pojawiło sie sporo wątków... w związku z tym mam pytanie- czy maleńka nieco jamnikowata 12-letnia sunia z korytarza ma wątek? Ona jest kochana, ale taka troszkę wypłoszona i bardzo by jej się przydał DT na oswojenie... i jeszcze taki staruszek jasny,, strasznie pro-ludzi ze szczeniakarni z chora skórą i uszami....

I "mój" watek kaukazich starszych panów:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/starosc-kaukaza-ciasny-boks-2-misie-szukaja-posady-123659/?highlight=kaukaza

Posted

xmartix napisał(a):
a wczoraj trafił do schronu piesek mały jak chichaua (czy jak to się pisze..), podobno ma roczek i jest minimalny, ma mordkę jak moja piąstka a długość łapek jak moje palce :loveu:słodziutki i.. wystraszony..:-(

widziałam malucha w momencie przywiezienia,jest maciupci i bardzo słodki.Był przerażony :-(
Jest krótkowłosy i rudawy.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
....mam pytanie- czy maleńka nieco jamnikowata 12-letnia sunia z korytarza ma wątek? ... i jeszcze taki staruszek jasny,, strasznie pro-ludzi ze szczeniakarni z chora skórą i uszami....

ja jeszcze nie natknęłam sie na wątki małej jamniczki i jasnego staruszka

umiesć zdięcia to założymy..

Posted

Bylam dzis w schronie i w boksie siedzi sobie takie jeszcze dziecko psie 1,5 roczne. Przesympatyczny pychol i lecial do siatki. Zapytalam w biurze o niego i ponoc pogryzl 12 latke corke wlascicieli tak ze wyladowala w szpitalu a psiak wyladowal w schronie. I babeczka, ktora tam dzis byla nie wykazywala zbyt duzego entuzjazmu co do niego, i nawet uslyszalam, ze wg. niej to on powinien zostac uspiony. A i ma latke, ze agreswny bo amstafowy...I tak nie bardzo wiem co z ta wiedza zrobic. Cioteczki doradzcie co robic.
Ma nr 1016/08 siedzi w boksie 23 i nazywa sie Pongo. W ogloszeniach trzeba bedzie wspomniec ze pogryzl.

Posted

[quote name='kikou']nawet nie wiem.. czy takowe istnieje...ale może jest jakiś wątek pomagający tej rasie? tam trzebaby go wstawić?

ale z tymi fotami bedzie ciężko.......
Innych nie mam bo moj durny telefon nie jest zbyt przyjazny jezeli chodzi o foty.
Fredzia moze Ty byś mogla go w niedziele obfocic chociaz zza krat?

I jeszcze jedno prosze zagladac
http://www.dogomania.pl/forum/f28/albus-wyrok-schronisko-uzasadnienie-bo-jest-przecietnym-psem-121618/index6.html#post11157885

http://www.dogomania.pl/forum/f28/denar-wesoly-samotny-pies-czy-ktos-go-pokocha-prosze-o-pomoc-w-ogloszaeniach-121619/index4.html#post11157903

bo zaczynam sie czuc jak wariat bedac sama na watkach

I jeszcze cos moze jakis psiak sie nada
http://www.dogomania.pl/forum/f97/cieply-domek-dla-rocznie-dwu-letniej-suni-123801/
http://www.dogomania.pl/forum/f97/domek-dla-szczeniaka-katowice-123755/

Posted

niestety ale nie znam sie na tej rasie, przy beaglach mamy forum i sobie ta droga pomagamy, bassety to inne psiaki, wygladem podobne troche do beagli ale z tego co slyszalam potrafia miec trudny charakter

mozna doradzic to co zazwyczaj sie robi, dobre fotki, allegro, poszukac forum bassetow jesli jest, nie wiem niestety czy istnieje bo bassety byly kiedys popularne, mozesz napisac do hodowcow moze czy ktos nie chcial przygarnac psa

zaloz mu oddzielny watek ze slowem basset w tytule, moze w ten sposob do wyszukiwarek trafi

znalazlam link do forum bassetow wlasnie
forum.bassety.net

Posted

Basset zauważony przez nasze Stowarzyszenie. Kontaktowaliśmy się już ze schronem, ale zależ nam na bezpośrednim kontakcie z wolonatiuszką ( kwestia konkretniejszych informacji o psie )...i zaczynamy działać.