Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety od dobrych dwóch tygodnie nikt do mnie nie dzwonił w sprawie jakiegokolwiek psiaka :-( Ludzie na urlopach i w dupie mają schroniskowce!

Ta długowłosa ONka ze strony Negri już poszła. Ale można się było tego spodziewać. Młode "rasowce" idą, jak ciepłe bułeczki- mniejsza o to, jaki mają charakter :cool1:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wlasnie, a potem wracaja, bo ludzie zamiast dopasowac psa do wlasnej sytuacji zyciowaej, biora bo ladny, niemyslac ze wlasnie rasowce, ktore oddane sa do schronu, to najwiecej jakis problemow maja. Kundla to ludzie wyrzucaja czesto tak o sobie, ale rasowca, to czesto jest jakis powod bo problemy byly. Tak samo bylo z moim dobkiem. Cudny pies, jak na wystawy, a charakterek to mu tak zniszczyli, ze juz nigdy niebedzie psem rodzinnym:placz:.
A nad Korkiem to sie wszyscy zachwycali, jaki piekny, a niemialam psa ktorego bylo ciezej wyadoptowac niz jego.:cool1:

• 2 weeks later...
Posted

To może oznajmię choć jedną dobrą wiadomość dzisiaj ;)

Ten oto piesek ze schroniska, który siedział kupę czasu został dzisiaj zabrany do domu przez na prawdę fajne dwie dziewczyny!:multi: Mialam z nim kontakt bezpośredni i byłam zachwycona (przy postrzyżynach kilka miesięcy temu), więc nie powinny się zawieźć!

1716-07
Bergo
4 lata, jest w Schronisku od roku.
Mądry i ambitny.
Spokojny, cichy, dobrze ułożony pies.
Cierpliwy i przyjazny wobec ludzi i zwierząt
.
Idealny towarzysz.

Posted

Nie wiem, czy już pisałam, ale te pieski ze strony głównej schronu też już mają domki!:multi:

392-08
Irys
7 lat, dośc duży, wyżłowaty.
Był przywieziony przez pogotowie Schroniska, bardzo zaniedbany.
Obecnie jest w doskonałej kondycji.
Subtelny i delikatny pies, niezwykle miły i przyjazny wobec ludzi.
Trochę brak mu pewności siebie.
Będzie kochanym przyjacielem.

113-08
Kamila
7 lat, suczka, mała.
Była znaleziona.
Bardzo przyjazna, pragnie pieszczot, szuka jednego przyjaciela, którego bardzo pokocha.
Cieplutka, urocza i mądra sunia.
Idealna do mieszkania

NO I OCZYWIŚCIE NASZ KOCHANIUTKI MASIEŃKI LUPUŚ!!!:loveu:

95-08
Kargo
6 lat, malutki piesek.
Prawdopodobnie miał w przeszlości wypadek i ma nieco przekrzywiony pyszczek, co tylko dodaje mu uroku.
Mały zakapiorek, próbuje rządzić inymi pieskami, ale robi to niezbyt groźnie.
Dla ludzi bardzo przyjazny, kontaktowy,
chętny do zabaw i niezwykle inteligentny
.

Posted

No i nasz kochany MAPECIK...:placz:

1122/08
12 lat, pies, duży. Do schroniska trafił bardzo wychudzony. widać ze był trzymany na łańcuchu. Obecnie psiak czuje się bardzo dobrze. Jest miły, przyjazny i pogodny. zasługuje na kolejną szanse.

Posted

no to ja mam parę pytan- co z moim ukochany ?
1. http://allegro.pl/item428111381_sliczny_pies_mix_husky_owczarek_schronisko.html - niestety przy odbiorze mieszkania i wtępnym remoncie nie dala rady go odiwedzic :-( czy dalej bez niczego?
2. co z naszym Albim -czy choc jakas iskierka w tunelu? http://allegro.pl/item428107037_superprzytulasny_pies_od_3_lat_w_schronisku.html

3. czy ten owczarek jest bezpieczny - ma 8 lat i juz trochę siedzi w schronie, czy aby na pewno dadzą mu jeszcze pożyc? Okropnie się martwie o niego : http://allegro.pl/item428107366_typ_owczarek_niemiecki_ratujmy_psy_przed_smiercia.html

4. jak tam reszta owczarkow?

5. a czy ta sunia ma moze stojące uszka: http://allegro.pl/item426907832_typ_oczarka_niemieckiego_usmiechnieta_sunia_3lat.html
to tak na pierwszy ogien pytania:)

Posted

1. Są zapytania, ale dla laików ani do mieszkania on się nie nadaje, więc dalej siedzi.
2. Żadnych zapytań- TOTALNE ZERO OD TRZECH LAT! :-(
3. O nim nic nie wiem- powinna go kojarzyć Negri.
4. Foty owczarków wkleję jutro- wybacz!
5. Już dawno w domku! ;)

Posted

o to sunia w domku? Bo się patrzylam na stonę Negri i tam dalej jest u niej jest, ale to dobrze jesli jej ma:) . Biedy moj dziubek moze gdzies go pozglaszam na jakies watkach dla husky. A biedak Albus co by tu zrobic, zeby znalazl domek :(

Posted

a ja z rana maila dostalam, od nowej włascicieli, ze moj pięknotek juz adpotowany. nazywa się Trytol - dostalam nawet zdjęcia - i cholera nie chcą się otworzyc, zebym zobaczyla go w nowym domku. No coz mam nadzieję, ze ma fajnych włascicieli,bo życzyli powodzenia innym psiakom- więc moze dziubek dobrze trafil.

Posted

A taki siedzi milusińki i w dodatku piękniejszy już być nie może! Od kilku miesięcy zamknięty za kratami! Jak to możliwe, że nikt go nie che??

Oczywiście charakterek i zachowanie haszczaka, więc wyjec i uciekinier pierwsza woda, ale za to całowanie po rękach to sama bym go już wzięła, gdyby nie zwierzyniec w domu! :lol:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
o jakie cudo.
Koperku, ale musisz dac jakies namiary na niego,bo jak zrobie ogloszenie to,zeby ktos umial okreslic o ktorego pieska im chodzi. MAsz jego nr schroniskowy?

Jego numeru ewidencyjnego raczej nie spisałam, ale poszukam, w którym on boksie siedzi i napiszę Ci ;) Zresztą prosze wymaż mój tel. i mail, a wpisz Negri numer tel. i mail!

Chyba, że ktoś ma ochotę zadzwonić wieczorem (po 20:00) to podaj proszę w jakichkolwiek ogłoszeniach mój nr tel. stacjonarnego: (071)3115586 :)

Posted

Fredzia:) napisał(a):
witam jakbyscie potrzebowaly jakiejs pomocy to jestem chetna mieszkam niedaleko schroniska.

O jak milo! :) Byłoby super mieć jeszcze jedną parę rąk do pracy!!! A czy koleżanka Fredzia cyfrówkę posiada???:cool3:

• 3 weeks later...
Posted

Koperku bo pewnie bedziesz zorientowana
Czy w schronisku przydadza sie wykladziny, bo mam chyba ze 2 oczywiscie nie sa nowe :(, mielismy je wywalic, ale jakby sie przydaly to moglibysmy ktoregos razu je tam podrzucic, chciaz do wylozenia bud.